Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה ברכישת רכב עד 40 אלף ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אני ומשפחתי מעוניינים לקנות רכב וזה נראה לי המקום המתאים להתייעץ עם אנשים שמבינים ויכולים להמליץ לנו איזה רכב כדאי לקנות.

אז אני אתן ככה קצת פרטים על דרישות הרכב:

אנחנו במשפחה 5 נפשות כאשר אני מעריך שנהיה מקסימום 4 אנשים ברכב בו זמנית, לכן רכב משפחתי עם 5 מושבים יספיק.

אני ואבא שלי אנשים גבוהים (בסביבות 1.85), לכן חשוב שהרכב יהיה מרווח גם מקדימה וגם מאחורה.

אנחנו מעדיפים תיבה אוטומטית, אבל גם תיבה ידנית זה לא סוף העולם.

אנחנו מעדיפים נפח מנוע של 1.6 ליטר, למרות שגם 1.4-1.2 עשויים לבוא בחשבון (הספקנו כבר לבדוק אופל קורסה שנת 2000 עם נפח מנוע 1.2 אבל נראה שהיא מתקשה בעליות).

אם אפשר שיהיה רכב משפחתי ולא סופר מיני.

כאמור, התקציב שלנו מוגבל לעד 40 אלף ש"ח.

עדיפות לשנת ייצור 97-8 ומעלה.

בקיצור, אנחנו מחפשים רכב אמין ונוח לאחזקה, אני משער שכדאי שנלך על יפנומטיות אבל רציתי לשמוע קצת המלצות על דגמים.

כל עזרה שהיא תתקבל בשמחה.

בתודה מראש,

אלון

פורסם

תודה על העזרה.

אני אשתדל לפרט עוד קצת: אנחנו גרים בגליל העליון ורוב הנסיעות שלנו יהיו בין עירוניות אבל גם יהיו נסיעות עירוניות פה ושם.

שאלה נוספת שרציתי להתייעץ בה היא המרווח בין משפחתית לסופר מיני, האם המרווח בין שני סוגי הרכב הוא משמעותי? (אני מדבר באופן כללי, בלי להיכנס לדגמים מסויימים).

ועוד שאלה קטנה: אילו דברים נחשבים למותרות ברכב ואפשר לוותר עליהם על מנת לרדת במחיר? (כריות אוויר לדוגמה, או חלונות חשמליים וכו').

ושאלה אחרונה לסיום: האם עדיף לקנות רכב עם מוניטין טוב יותר אבל מלפני 10 שנים או רכב עם מוניטין נחות אבל משנת ייצור חדישה יותר? לדוגמה: טויוטה קורולה שנת 95 או ניסאן אלמרה 99?

אני אשמח לשמוע עוד המלצות.

תודה.

פורסם

הייתי ממליץ על סיטרואן קסארה 1.8 אוטומטית עם כל התוספות (כולל כריות אוויר ו ABS) מודל 99 תשאיר אותך עם עודף של 4 עד 5 K. מודל 2000 קצת יותר יקרה אבל ניתן למצוא משהו טוב באיזור ה 40000 + קצת...

נוחות נסיעה מפנקת ממש. ועוד הרבה יתרונות שאין לי כוח לפרט - בצע חיפוש...

יש גם חסרונות - שוב, בצע חיפוש....

היה דיון בנושא...

אלון

פורסם
תודה על העזרה.

אני אשתדל לפרט עוד קצת: אנחנו גרים בגליל העליון ורוב הנסיעות שלנו יהיו בין עירוניות אבל גם יהיו נסיעות עירוניות פה ושם.

שאלה נוספת שרציתי להתייעץ בה היא המרווח בין משפחתית לסופר מיני, האם המרווח בין שני סוגי הרכב הוא משמעותי? (אני מדבר באופן כללי, בלי להיכנס לדגמים מסויימים).

ועוד שאלה קטנה: אילו דברים נחשבים למותרות ברכב ואפשר לוותר עליהם על מנת לרדת במחיר? (כריות אוויר לדוגמה, או חלונות חשמליים וכו').

ושאלה אחרונה לסיום: האם עדיף לקנות רכב עם מוניטין טוב יותר אבל מלפני 10 שנים או רכב עם מוניטין נחות אבל משנת ייצור חדישה יותר? לדוגמה: טויוטה קורולה שנת 95 או ניסאן אלמרה 99?

אני אשמח לשמוע עוד המלצות.

תודה.

בד"כ ההבדלים בין סופר מיני למשפחתיות מורגש, למרות שיש רכבים מרווחים ופחות מרווחים ב-2 הקטגוריות.

בקשר לשאלה השניה, כל מקרה לגופו. ברוב המקרים עדיף לעלות בשנתון כי בשנתונים האלה יש כבר כריות אוויר, ABS והרכבים הופכים להיות יותר בטוחים. לפי הדוגמא שנתת האלמרה תהיה כנראה האופציה היותר טובה אבל אם נגיד היית לוקח פיאט בראבה אז זה היה תלוי בדרישות שלך. הקורולה תהיה הרבה יותר אמינה כאשר הבראבה הרבה יותר חדשה ומתקדמת.

בשורה תחתונה, אני ממליץ לך לעשות סיבוב בכל המכוניות שדוברו בשרשור ההוא ותלך על מה שהכי מתאים לך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...