Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

אמנם חדש אבל כבר הרבה מאד זמן אני משוטט פה אז החלטתי לתפוס יוזמה ולהרשם. :grin:

בקיצור אני עומד לפני רכישה של רכב בתקציב של כ-60K (גג) . בהתחלה נורא רציתי מגאן קופה כמעט וקניתי אחת מודל 99 2000 סמ"ק, אבל מעבר לצליל מגרה שהפיק האגזוז(לא האוגינלי כמובן) ולוח שעונים נחמד, האוטו בנסיעת המבחן לא עמד בכל הציפיות שלי (למרות שהוא אכן ספורטיבי יותר מהמזדה 626 שעליה אני נוהג כרגע) ותוצאות הבדיקה המטרידות שהראו שנתוניו היחסית טובים של האוטו לא בהכרח מעידים על תקינותו המכאנית. המזדה שלי בלי עין רעה רואה את המוסכניק שלי רק בטיפולים שוטפים במוסך המורשה ונראה לי שבמקרה של המגאן הם יתראו הרבה יותר... תוצאות הבדיקה העלו ריג'קטים מפה ועד להודעה חדשה, החל מנזילות שמן, תושבות מנוע חלשות, קורוזיה בחיבורים ואי תיאום מנוע ועד שחיקה בצלחות וברפידות צמיגים שחוקים (שכמובן מעידים על אופן התייחסותו של בעל הרכב) ונקישה בתיתב ההגה. זה עוד לא הכל, יש להחליף רצועת טיימינג בדחיפות דבר שהתברר כנזק רציני אצל קרסו ובמיוחד בדגם הספציפי (כ-4000 ש"ח).:???:

לא כולל החלפת צמיגים (שגם זה חתיכת קנס -ג'אנט 16 חתך נמוך), קיבלתי הצעת מחיר של כ-11K (!!) בכדיי להרים את האוטו הזה מחדש. יקר לי מדיי בשביל רכב מודל 99.

ההכרות המצערת שגם עלתה לי 550 ש"ח בבדיקה הובילה אותי להחלטה לחפש רכב אמין יותר.

כרגע אני בתהליכים לגביי קניית גולף 1.8 ידנית A4 - 125 כ"ס, 20 VALVE, הרכב עשה רושם טוב אבל עדיין חיפשתי רכב טיפה יותר ספורטיבי ומה גם שב-99 ברוב הדגמים לא זכה הרכב לרמת איבזור גבוהה, משמע אין ג'אנטים ואין סאנרוף שזה מעט מאכזב.. יש לי מספר שאלות ואני אודה לכל מי שיוכל לתרום בנושא...

1. האם יש פוטנציאל להפיח בגולף הנ"ל נשמה ספורטיבית? במה כדאי להתחיל?

2. האם יש שוק לרכב (בהיותו ידני)?

3. אחזקה שוטפת, אמינות, ביטוח, צריכת דלק....

4. נתונים, אם מישהו יודע אני אשמח לשמוע...

ועכשיו עוד דילמה, האם עדיף לחכות עוד קצת ולמצוא איזה A3 חמודה ומאובזרת? אם מישהו יודע קצת לגביי הבדלי התחזוקה בין הגולף לA3 ולאמינות של שני הרכבים? האם השמעות שהA3 לא אמינה כיאה לגרמניה ממוצעת באותה קבוצה? והאם בכלל ניתן למצוא אותה ידנית בשנתונים האלה...

אגב, אני לא נעול, אשמח לשמוע הצעות לרכבים מעניינים נוספים בתקציב...

מודה מראש לכל מי שיכול לתת אפילו פיסה קטנה של אינפורמציה... :smile:

אלירן.

פורסם

בא נתחיל מזה שהמגאן לא נשמעה כזו נפילה אילה בעיקר חירטוטים של מכון בדיקה , אבל זה מילא.

גולף 1.8 ה20V הוא לא רכב ספורטיבי , אז אם זה מה שאתה מחפש , רד מזה , לא ביצועים ולא נעליים , רכב נחמד לנוע בו ממקום למקום וקצת זריז , אל תשכח שהוא שוקל המון.

דבר שני A3 = גולף ... בסדר יש סמלים אחרים על האוטו והפנים והחוץ קצת שונים , הפלטפורמה היא אותה פלטפורמה , המנועים אותם מנועים וגם המוסכים אותם מוסכים , איך יהיו הבדלים ביניהם אלוהים יודע.

השאלה מה אתה מחפש , אם גולף A3 ומגאן קופה אז אתה מחפש בעיקר את הפוזה ולא את הנסיעה הספורטיבית באמת.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה על התגובה המהירה ליביו.

אני מודע לעבודה שהגולף שוקלת וכך גם הA3, אני גם מודע לעבודה שכל קשר ביניהם לבין רכב "ספורטיבי" מקרי לחלוטין, רק שבניגוד למגאן הם לא מנסים למכור את עצמם כמכונית ספורטיבית.

במהלך חיפושיי אחר רכב גם יצא לי לראות XS 206 מודל 99 אך מהבדיקה הראשונית שאני ערכתי, הרכב לא היה שמור במיוחד, במנוע היו המון נזילות שמן וכן חיצונית הוא לא היה שמור בכלל (מכות פח קלות, שריטות, הרבה סמלים חסרים, פנס איתות שבור) ולכן לא הייתה כל הצדקה לשלם את מחיר המחירון עליו התעקש המוכר.

ולשאלה מה אני מחפש... בגדול רכב אמין, ממש לא בא לי להתעסק עם מוסכים כרגע, אני מעדיף להשקיע את הכסף בתוספות ולא בתיקונים. אולי בשלב מאוחר יותר אני ירשה לעצמי להתפשר על אמינות לטובת תכונות ספורטיביות. מעבר לאמינות אני רוצה רכב יפה, וזה לא עניין של פוזה, בכלל לא.

חיצוניות אני אישית אוהב יותר את הA3, הגולף היא מעיין קוביה דיי פשוטה ולא בא לי לעשות מהאוטו ערסמוביל ככה ששיפורי יופי ישארו בגבול הטעם הטוב. אבל מה לגביי קצת שיפורים מכניים? יש טעם להוסיף צ'יפ? אגזוז לחץ? הבנתי שקצת בלאגן להרכיב פילטר פתוח בגולף...

אלירן.

פורסם

אין שום בלאגן באף אחת מהן , לטעמי , למרות השם והצורה AUDI לי היה מכריע שזה אותו האוטו , ובמחיר 1600 של AUDI אתה קונה גולף 2000 , והייתי הולך לכיוון ה2000 עם תוספות במקומך , ומחפש ידנית, מה גם ששיפורי יופי למכונית הזו הם מאוד נפוצים יחסית ועושים את האוטו מאוד דומה לGTI שהוא כבר מאוד דומה לו עם חבילת הGENERATION שהיתה נפוצה למדי.

שיפורים מכנים אתה עושה אך ורק בשביל הרעש והתחושה , אתה מוזמן לשאול בחור בשם SHAISH , שי , שהיום מחזיק GOLF GTI ולפני כשנתיים החזיק ושיפר קצת גולף 1.6 ידנית ולשאול אותו המלצות על העינין אני בטוח ששיחה איתו תניב הרבה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני חושב שאתה תהנה הרבה יותר מאיזה 206 1600 חביבה. כמובן הבחירה הסופית היא שלך (לדעתי גם הגולף וגם האודי מכוערות)

עכשיו משהו שכדאי שתפנים:

626 היא אולי המכונית הכי משעממת לנהיגה בעולם, לעומתה גם עגלת-סופר תרגיש ספורטיבית. אז אתה צריך טיפה להיכנס לפרופורציות. אף אחד מהרכבים שהוזכרו בשירשור הזה לא נכנסים אצלי לקטגוריית הספורטיביות. אני לא אומר שאתה צריך ללכת על משהו קיצוני, ממש לא, כי זה ברור שאתה מחפש גם נוחות ואמינות, וחוץ מזה מעבר מ-626 למכונית ספורט אמיתית עלולה להכניס אותך להלם קרב :-P .

בכל אופן, מכל מה שהוזכר כאן הייתי הולך על ה-206.

מה לגבי אחזקה של הרכב ? (צריכת דלק וכו')

אופן השימוש בו ?

אתה לוקח את כל אלו בחשבון ?

תמשיך למקד את עצמך ונמשיך לעזור לך.

לילה טוב.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

שוב תודה חבר'ה.

האמת שהיום לקחתי גולף לבדיקה. התוצאות היו דיי טובות, לא היה כל מקום להשוואה בינה לבין המגאן.

יש לי מולי את הדו"ח ולהלן הבעיות:

1. נזילת שמן - כנראה מאיזור הטיימינג, לא ברור שכן האוטו עבר טיימינג לפני כ-10K ק"מ. בצ'מפיון אמרו שזה לא בהרכח מהטיימינג וגם במידה וכן זה לא כזה סיפור.

2. כיוון פרונט - חרטא.

3. הילוך ראשון חורק, הדבר היחידי שעלול להוות איזושהי בעיה, אין בעיה בגיר הבעיה היא בעצם בקלאץ' כנראה שמפריד גבוה. אני רק חושש שדבר כזה לא עלול לדפוק את הגיר כך שאם למישהו יש מושג לגביי זה אני אשמח לשמוע חוות דעת.

ועכשיו כמו שציינתי הרכב 1.8 125 כ"ס ולמיטב הבנתי באמת אין יותר מדיי מה לעשות מבחינה מכאנית אבל לגביי שיפורי יופי (ושוב בגבול הטעם הטוב) אם מישהו יודע מה ניתן לעשות ומאיפה כדאי לקנות...

ועוד שאלה למי שמתמצא בנושא, ראיתי היום בצ'מפיון מוטורס ג'אנטים למכירה אבל המחירים היו דיי גבוהים, מישהו מכיר עוד מקום שמחזיק ג'אנטים אוגינלים של פולקסווגן? או ג'אנטים אחרים שיתאימו?

המידות הם 195/65 15 אינץ'.

אלירן.

פורסם

בוא אני אעזור לך הרבה עם משפט קטן: צ'מפיון הם גנבים חסרי בושה ועושים לרוב עבודה ברמה נמוכה !

אני לא רוצה אפילו לדעת כמה הם רוצים בעבור ג'אנטים, אבל בטוח שזה מחיר מופרח !

אתה יכול להשיג ג'אנטים הרבה יותר קלים, יפים וטובים בעבור אותו סכום ופחות...

ולגבי שיפורים, לשפר אפשר בלי סוף, אבל לשם מה ? ועל איזה בסיס ?

גולף לא הייתי משפר. אני פשוט לא רואה בה בסיס ספורטיבי.

אז זהו ? אתה נעול על גולף ?

פורסם

ועכשיו עוד דילמה, האם עדיף לחכות עוד קצת ולמצוא איזה A3 חמודה ומאובזרת? אם מישהו יודע קצת לגביי הבדלי התחזוקה בין הגולף לA3 ולאמינות של שני הרכבים? האם השמעות שהA3 לא אמינה כיאה לגרמניה ממוצעת באותה קבוצה? והאם בכלל ניתן למצוא אותה ידנית בשנתונים האלה...

אגב, אני לא נעול, אשמח לשמוע הצעות לרכבים מעניינים נוספים בתקציב...

מודה מראש לכל מי שיכול לתת אפילו פיסה קטנה של אינפורמציה... :smile:

אלירן.

אם נתקפת חרדה מעלויות הבלאי והטיימינג של הרנו, מה גורם לך לחשוב שעם גולף/A3 הביקורים בצ'מפיון יהיו זולים יותר ?

נראה לי שאתה לא מחפש יותר מקומפקטית ביצועיסטית בעלת אחזקה סבירה ובעקבות כך אתה תצטרך למצוא חלופה אחרת או לשדרג את התקציב הנזיל שלך לאחזקת הרכב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ועוד שאלה למי שמתמצא בנושא, ראיתי היום בצ'מפיון מוטורס ג'אנטים למכירה אבל המחירים היו דיי גבוהים, מישהו מכיר עוד מקום שמחזיק ג'אנטים אוגינלים של פולקסווגן? או ג'אנטים אחרים שיתאימו?

המידות הם 195/65 15 אינץ'.

אלירן.

לפי דעתי אתה צריך קודם לסגור על עצמך שאתה רוצה את האוטו ורק אח"כ להתעניין בגאנטים!

יונתן

פורסם

תראה איציק, עם הדו"ח המפורט של בדיקת הרנו הלכתי למוסך המרכזי. שלא לדבר על העובדה שהמוסכניק שטיפל ברכב היה אנטיפט לא נורמאלי, היה שם כ"כ הרבה בלאגן ועד שלא איימתי לפנות למנהל המוסך אף אחד לא ממש לקח שום דבר ברצינות.

עלות של החלפת רצועת טיימינג במגאן קופה 2000 סמ"ק במוסך המרכזי זה עניין של כ-4000 שקל +-. בצ'מפיון מוטורס דיברו על סכומים שנעים יותר בכיוון ה-1500 ש"ח שזה כבר סביר.

האמת שאין לי שמץ של מושג איך זה להחזיק גולף אבל רוב האנשים ששאלתי שבבעלותם גולף, טוענים שהשמועות לגביי אחזקה יקרה בהיסטריה כבר לא רלוונטים, מה גם שקיבלתי ביקורות טובות לגביי אמינותה של הגולף.

האמת, שאני לא שלם לגמרי עם עצמי בקשר לגולף. נראה יש לי עוד איזה לילה לישון על זה.

בכל אופן אם יש פה מישהו שבבעלותו גולף, או שהייתה בבעלותו אחת, אשמח מאד לשמוע קצת פרטים, שוב: צריכת דלק, עלויות טיפולים, תיקונים נפוצים, ממה להמנע...

תודה לכל המגיבים,

אלירן.

פורסם
תראה איציק, עם הדו"ח המפורט של בדיקת הרנו הלכתי למוסך המרכזי. שלא לדבר על העובדה שהמוסכניק שטיפל ברכב היה אנטיפט לא נורמאלי, היה שם כ"כ הרבה בלאגן ועד שלא איימתי לפנות למנהל המוסך אף אחד לא ממש לקח שום דבר ברצינות.

עלות של החלפת רצועת טיימינג במגאן קופה 2000 סמ"ק במוסך המרכזי זה עניין של כ-4000 שקל +-. בצ'מפיון מוטורס דיברו על סכומים שנעים יותר בכיוון ה-1500 ש"ח שזה כבר סביר.

האמת שאין לי שמץ של מושג איך זה להחזיק גולף אבל רוב האנשים ששאלתי שבבעלותם גולף, טוענים שהשמועות לגביי אחזקה יקרה בהיסטריה כבר לא רלוונטים, מה גם שקיבלתי ביקורות טובות לגביי אמינותה של הגולף.

האמת, שאני לא שלם לגמרי עם עצמי בקשר לגולף. נראה יש לי עוד איזה לילה לישון על זה.

בכל אופן אם יש פה מישהו שבבעלותו גולף, או שהייתה בבעלותו אחת, אשמח מאד לשמוע קצת פרטים, שוב: צריכת דלק, עלויות טיפולים, תיקונים נפוצים, ממה להמנע...

תודה לכל המגיבים,

אלירן.

4000 ש"ח לטיימינג? נשמע לי מופרך - אני החלפתי רצועת טיימינג לפני שנה בערך בגולף TDI שהייתה לי - עלה לי 2400 ש"ח כולל מע"מ אצל פליקס הגנבים, המחיר היה לא רק בשביל טיימינג אלא בשביל טיפול 200,000 שכלל החלפת שמנים, פילטר שמן, פילטר דלק, פלאנצ' מים ועוד רבים וטובים.

פורסם

תודה לכל המגיבים,

אלירן.

רבות דובר על אמינות הגולף בשנים האחרונות (והפתח לכך היה החלונות הנופלים בקונצרן) ולא מעט התלוננו שחלה הדרדרות קשה באיכות הרכיבים וכתוצאה מכך עליה ניכרת בכמות התקלות.

הטיימינג זה לא הבעיה כאן. לדעתי אתה פשוט לא יודע מה אתה רוצה. הבדל של 2500 שח (לטענתך) בין טיימינג ברנו לעומת הגולף יכול להתקזז בקלות אם הביטוח לגולף יהיה יקר יותר מזה של המגאן קופה (כדאי שתבדוק את זה) - וזה על קצה המזלג.

בהמשך לנושא הטיימינג, כדאי לבצע הערכת מחיר נוספת במוסך אחר, לשאול בדיוק מה מחליפים ובמה כרוכה ההחלפה (מבחינת פירוק חלקים וכד').

על אותו משקל תמצא כאן אנשים שעשו טיימינג בפג'ו 205, לחלקם זה עלה 500 שח (רצועה ועבודה) ולחלקם זה עלה 1000 שח (כי החליפו גם משאבת מים, מחזירי שמן ורצועות מנוע).

הכל עניין של עד כמה העבודה יסודית ועד כמה היא מסובכת באותו הרכב.

במחיר של 4000 שח אני מצפה שיורידו מנוע מהאוטו, יעשו טיימינג ויחזירו, כי החלקים עצמם לא עולים בד"כ יותר מ 1000-1500 שח לכל היותר (וזה מתייחס למכוניות נדירות/יקרות).

במקביל, תבדוק בצ'מפיון אם דיברו איתך על אותם החלקים שדובר עליהם במוסך רנו, ה 1500 שאמרו לך יכולים בקלות להתנפח ל 2500 שח ואף יותר אם יחליטו להחליף משאבת מים או ימצאו "משהו על הדרך" שדורש טיפול.

כבר יצא לי לראות בחור מהפורום עם פולו 16V שעשה טיימינג בצ'מפיון ויצא עם נזק לכיס של 3000-4000 שח לערך, אבל חשוב לציין החליפו ה-כ-ל (משאבת מים, מחזירי שמן, מותחן וכד').

תחשוב על זה...

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כבעלים לשעבר של פולו ופאסאט ולאחר עשרות שעות על גולף אני יכול לסכם לך את המצב כך:

הרכבים האוטומטים 1.8 ו 1.6 הם קטסטרופלים (גם הגולף וגם הפאסאט). לגבי ה- 1.8 השילוב עם גיר אוטומטי הוא קטסטרופה זו הסיבה שיש גולף 1.8 שנת 99 ומעט משנת 00 פשוט הפסיקו להביא אותם. צריכת הדלק מן הסתם תהיה לא נמוכה (בכ"ז סוג של טנק), האמינות לא של יפנית אלא של מכונית אירופאית. נכון שהרכב נותן תחושה של מרצדס קטנה מבחינת טיב החומרים אבל VW הוא בפירוש לא מרצדס. אני סבלתי בכל משפחת VAG מכל מיני תיקולים קטנים ומציקים שהזכירו לי את ימי האונו. המוסך תמיד יפתח לך את הצורה אבל ינסו לעשות את בדרך האלגנטית ביותר (פינת קפה/עוגה, TV,אינטרנט ואפילו יתנו לאישה קופונים לדיזינגוף סנטר לכשתחזור תקבל את החשבון בסגנון צ'מפיון מוטורס).

בשנת 2000 הבינו בצ'מפיון שאין להם מנועים לקומון פיפל (אני לא מדבר על 1.8T ועל ה V5) אז הם הביאו מנוע מימי תרפפו עם 115 סוסים עצלים למדי ושמונה שסטומים. עם ישראל חגג אני נהגתי ונדהמתי פשוט ביזיון.

לגבי הביטוח, למרבה הפלא לא גבוה.

תבדוק גם את דגמי ה- V5 הישנים יותר עומדים על 150 כ"ס והחדישים יותר עומדים על 170 כ"ס הרכב עצמו קצת יותר נעים. ה1.6 הילוכים יחסית מפתיע למה שתצפה ויש יחסית הרבה מכוניות כאלו.

הבעיה בדגמי 1.8 היא שאין הרבה רכבים כאלו המנוע עצמו מאוד מוצלח אבל כאמור השילוב עם גיר אוטומטי הרג אותו לגבי הגיר הידני אתה יודע.

בהצלחה

פורסם

למה החלונות בגולף נופלים ?

לפני כמה חודשים לקחתי מחבר שלי את הגולף שלו, והוא אמר לי "אהה כן, חלון שמאל - אל תיגע בו, הוא נופל"

אני: :shock:

כמו כן מאחור דלת אחת נפתחה רק מבחוץ, והשניה רק מבפנים.

מדובר בדגם ה-2000 אוטו' (בערך שנת 99, אני לא זוכר)

פורסם

תגיד... איפה אתה מחפש מכוניות...?

במחיר הזה והשנתונים האלה... והדגמים האלה במיוחד... האוטו צריך לצאת מבדיקה חלק...

תקטין ראש, תקנה אוטו מזקנה... תחפש בהרצליה... תשנה את מאפייני החיפוש שלך.

dirty old man

need love too

• תוכן חדש...