Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקרוב מאוד אני משתחרר מהצבא, ואני מעוניין לרכוש את המכונית הראשונה שלי.

יש לי רשיון כבר שלוש שנים, וכמעט ולא יצא לי לנהוג על אוטו (נהגתי יותר שעות על מג"ח 6ב מאשר על מכונית), כי אין להורים שלי מכונית.

ולכן רצוי שזה יהיה מכונית קלה לנהיגה, וסלחנית לנהג לא מנוסה בכלל (עם יש דבר כזה, לא אוטומט), וזולה.

התקציב בסביבות ה8K.

ושיתות קל בפורום ראיתי שבסביבות התקציב שלי, שיש לי שלוש אפשרויות עיקריות.

פגו 205 92-94, פיאט אונו בערך מאותו שנתון, ודייצו שרייד 89-92.

יש עוד אפשרות שממש קורצת לי, והיא לרכוש חיפושית ישנה, כי זה מכונית שיש לי אליה הרבה סימפטיה וזיכרונות ילדות, המכונית הראשונה של אבא שלי היה חיפושית מודל 62.

עם איזה מכונית אני יבקר פחות במוסך?

איזה מכונית העלות הכללית (דלק,טסט,חליפים זולים, בלאי נמוך יותר) יותר נמוכה?

ולשאלה לא קשורה, איפה כדיי לי לחדד קצת את הנהיגה שלי ולהחזיר את הביטחון, כיוון שכבר לא נהגתי 3 שנים, ויותר חשוב לא התמקצעתי בנהיגה, כדיי לי לעשות כמה שיעוריי ריענון אצל המורה שלי?

או שפשוט לנסוע מידי פעם עם הורה יכול לספק את הסחורה?

פורסם

8000 שקל זה לדעתי תקציב קטן משהו, בשביל אוטו ראשון.

עדיף לך לחסוך קצת ולנסות לקנות משהו יותר חדש.

בכל מקרה, ההתלבטות שלך צריכה להיות יותר לכיוון פיאט אונו. אוטו זול לאחזקה, אמין לרוב. כך גם הדייהטסו שרייד בשנתונים שאתה מדבר עליהם. אצלנו במשפחה יש פיאט אונו שמתפקדת היטב למרות השנתון הגבוה יחסית (בת 8) וקילוטראז' שעשתה. חשוב לציין שאלו הן מכוניות לתחבורה בסיסית ולא יותר.

אל תשכח שצריך לשמור כסף בצד - ליישור קו מינימלי, והוצאות ביטוח, טסט, ודלק.

לגביי הנהיגה עצמה? ניסיון ... ואם יש ברשותך מעות אז אפשר לקחת קורס נהיגה מתקדמת, ברמה הכי בסיסית (משהו בין 800-1000 ש"ח).

סער

נ.ב מומלץ שתריץ חיפוש פה בפורום ותראה כמה עולה להחזיק אוטו לשנה אחת. לרוב זה יוצא כמה עשרות אלפי שקלים בשנה. ואם אתה קצת קצר בכסף אולי אין טעם שתקנה אוטו (ובמיוחד לא משהו ישן מאוד שלא תוכל לתחזק אותו בצורה מינימלית)

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

8 אלף שקל רק לרכב או כולל הוצאות?

אם בחרת באפשרות הראשונה, אז תוכל לרכוש סובארו לאונה די.אל 1600 מסוף שנות ה80.

זה אוטו חזק ואמין לגילו (מנוע 1600) נסה לחפש אחד עם קילומטראז' נמוך.

אני מחזיק רכב כזה (מודל 89) וקניתי אותו ב10 אלף ש"ח לפני כמה חודשים וכל עוד שאתה עושה את הטיפולים בזמן והאחזקה לא לקויה אז אתה תוכל לישון רגוע.

בניגוד לפיאט אונו, סובארו די.אל היא רכב משפחתי והמשמעות היא שרוב הסובארו נרכשו על ידי משפחות עם ילדים ולא על ידי נהגים פרועים ובעלים מזלזלים שהפקירו את האוטו ללא טיפולים בזמן.

ובזכות ולא בחסד יש עדיין המון לאונות שדוהרות בכבישי ארצנו.

הבחירה שלי סובארו לאונה, מה שלך? אני במקומך בוחר בסובארו. זה בעצם מה שעשיתי :smile: .

8000 שקל זה לדעתי תקציב קטן משהו, בשביל אוטו ראשון.

עדיף לך לחסוך קצת ולנסות לקנות משהו יותר חדש.

בכל מקרה, ההתלבטות שלך צריכה להיות יותר לכיוון פיאט אונו. אוטו זול לאחזקה, אמין לרוב. כך גם הדייהטסו שרייד בשנתונים שאתה מדבר עליהם. אצלנו במשפחה יש פיאט אונו שמתפקדת היטב למרות השנתון הגבוה יחסית (בת 8-) וקילוטראז' שעשתה. חשוב לציין שאלו הן מכוניות לתחבורה בסיסית ולא יותר.

אל תשכח שצריך לשמור כסף בצד - ליישור קו מינימלי, והוצאות ביטוח, טסט, ודלק.

לגביי הנהיגה עצמה? ניסיון ... ואם יש ברשותך מעות אז אפשר לקחת קורס נהיגה מתקדמת, ברמה הכי בסיסית (משהו בין 800-1000 ש"ח).

סער

נ.ב מומלץ שתריץ חיפוש פה בפורום ותראה כמה עולה להחזיק אוטו לשנה אחת. לרוב זה יוצא כמה עשרות אלפי שקלים בשנה. ואם אתה קצת קצר בכסף אולי אין טעם שתקנה אוטו (ובמיוחד לא משהו ישן מאוד שלא תוכל לתחזק אותו בצורה מינימלית)

לא צריך להגזים בקשר לנהיגה מתקדמת, 1000 שקלים נראה קצת גדול על מישהו שמעוניין לקנות רכב ב8 אלף ש"ח. אני לא הייתי במצב הזה אבל אני חושב ש3 4 שעורי רענון אצל מורה הנהיגה יעשו את העבודה.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
בקרוב מאוד אני משתחרר מהצבא, ואני מעוניין לרכוש את המכונית הראשונה שלי.

יש לי רשיון כבר שלוש שנים, וכמעט ולא יצא לי לנהוג על אוטו (נהגתי יותר שעות על מג"ח 6ב מאשר על מכונית), כי אין להורים שלי מכונית.

ולכן רצוי שזה יהיה מכונית קלה לנהיגה, וסלחנית לנהג לא מנוסה בכלל (עם יש דבר כזה, לא אוטומט), וזולה.

התקציב בסביבות ה8K.

ושיתות קל בפורום ראיתי שבסביבות התקציב שלי, שיש לי שלוש אפשרויות עיקריות.

פגו 205 92-94, פיאט אונו בערך מאותו שנתון, ודייצו שרייד 89-92.

יש עוד אפשרות שממש קורצת לי, והיא לרכוש חיפושית ישנה, כי זה מכונית שיש לי אליה הרבה סימפטיה וזיכרונות ילדות, המכונית הראשונה של אבא שלי היה חיפושית מודל 62.

עם איזה מכונית אני יבקר פחות במוסך?

איזה מכונית העלות הכללית (דלק,טסט,חליפים זולים, בלאי נמוך יותר) יותר נמוכה?

ולשאלה לא קשורה, איפה כדיי לי לחדד קצת את הנהיגה שלי ולהחזיר את הביטחון, כיוון שכבר לא נהגתי 3 שנים, ויותר חשוב לא התמקצעתי בנהיגה, כדיי לי לעשות כמה שיעוריי ריענון אצל המורה שלי?

או שפשוט לנסוע מידי פעם עם הורה יכול לספק את הסחורה?

אם אין לך בעיה עם רכב קצת חלש, רועש, ללא מזגן או אבזור נורמלי אז חיפושית תהיה האופציה הכי טובה. אם אתה לא נוסע בין השעות 7 ל-9 בבוקר אז כדאי לך ללכת על חיפושית אספנות. הרכב אמין בצורה מדהימה (העובדה שכ"כ הרבה שרדו אחרי 30 שנה מדברת בעד עצמה), למרות גילה החלפים דיי זמינים, פשוטה מאוד לתיקון ולא שותה הרבה דלק. ב-5K ש"ח תוכל לקנות לך חיפושית במצב טוב מאוד, 1K ש"ח ביטוח חובה+ג' (לרכב אספנות יש ביטוח מוזל), טסט כ-300 ש"ח בשנה (157*2), ועוד נשאר לך הרבה כסף לדלק ותיקונים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...