Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני חושב על לקנות רנו מגאן מודל 2001, 5 דלתות RXT אוטומטית או ידנית

מצד אחד, אני שומע אנשים שיש להם את המגאן והם ברובם שופעי מחמאות על האוטו וטוענים כי מלבד טיפולים שגרתיים הוא לא רואה מוסך. כולם כמובן מציינים בטיחות ונוחות ולא נתקלו בבעיות כרוניות כלשהן

מצד שני, קיימת האסכולה של "לברוח ממכונית צרפתית בכלל ומרנו בפרט". בין מי שאמרו לי את זה היה חשמלאי ממוסך מורשה פיאט. הוא טען כי יש בלאי נורא גדול של חלפים בכלל ושל רכיבי ומנגנוני חשמל בפרט, שההרכבות חפיפיות וחובבניות, שהחומרים מתבלים, המחשבים סובלים מבעיות חוזרות ונשנות עד כדי שיתוק האוטו, המזגן לא להיט ושהיתה במגאן בעיה של גיר בכלל (לרבות חילוף הילוכים לא סדיר) ושל קלקול הגיר האוטומטי עקב חדירת מים בפרט.

האם מישהו יכול לעשות לי סדר בבלגן? מצד אחד, אני רוצה אוטו של 1,600, לא גדול מדי פיזית, עם עיצוב נחמד ובטווח מחירים של 60K וקצת מקסימום. מצד שני, לא בא לי לקנות משהו שסובל מבעיות כרוניות.

האם שמעתם או אתם יודעים על חוזר אמינות כרונית כלשהי במגאנים? (הרי הצבא רכש אותו בהמוניו). האם יש העדפה לסוג גיר מסויים? מה לגבי האפשרות לרכוש מגאן מליסינג?

אשמח לתשובות מהירות!

פורסם

תגיד לי מה אתה רוצה לשמוע, ואספר לך.

שני ה-"צדדים" שציינת שרירים וקיימים. כן, גם המגאן שלנו הראתה אמינות מעולה בשלוש שנות הבעלות עד כה. וכן, היא צרפתיה, ולחלוטין יכול להיות שהיא תתחיל להתפרק לגורמים בזמן הקרוב.

אתה צריך להחליט כמה חשובה לך הנוחות והאם אתה מוכן להסתכן. אם אמינות היא תנאי הכרחי ולא נתון למיקוח אצלך, קנה איזה יפנית - אימפרזה או אלמרה ישרתו אותך היטב.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

אחד מחבריי הטובים ביותר הינו בעל תפקיד בכיר במערך הטכני של קרסו רנו/ניסאן.

כפי שצויין לפני,למגאן 2 פנים,מצד אחד נוחות,הנדסת אנוש וגישה מודרנית מאד,מצד שני נטיה קשה למדי יש לומר,לגרור את הבעלים למוסך. המנועים והגירים הידניים מגלים אמינות סבירה עד טובה. גירים אוטומטיים (פיקוד אלקטרוני ממוחשב),חלקי פלסטיקה,חיישנים,חשמל בכלל,כל אלה אינם עומדים בנורמת האמינות המקובלת. יודגש,לא כל מגאן מאובזרת ואוטומטית בהכרח תעמוד פעם בשנה בכביש תקועה ולא כל אחת תגלה אמינות לקויה אך הנטייה קיימת,אפילו חזקה.

יחד עם זאת,אפשר לקנות בראש שקט למדי מגאן ידנית,בלי יותר מדי אבזור,שמורה ושעמדה תחת גג ולא בשמש הקופחת ההורסת כל חלקת פלסטיקה צרפתית תוך הבנה שמדובר ברכב בעל אמינות סבירה אך לא ברמה יפנית.

אם אמינות היא הקריטריון,האופציה הטובה ביותר,במיוחד במכוניות יד שניה היא אחותה של המגאן לאולם התצוגה-הניסאן אלמרה שמפגינה אמינות מוחלטת ולטעמי מרווחת ונעימה יותר משאר אחיותיה היפניות (אולי השפעת רנו...)

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

תודה על התשובות, בפרט האחרונה.

עושה רושם שבאמת קיים איזה שהוא סיכון של בילוי זמן רב במוסך והוצאות גדולות עם מגאן בן 4-5 שנים. יחד עם זאת, איך אפשר להסביר שיש כ"כ הרבה מגאנים על הכביש? המונים. מה, כולם טועים ולקחים סיכון של אמינות מפוקפקת?

לא ירדתי מהמגאן, ממש לא, אבל מה עם אופל אסטרה 5 דלתות שנת 2000? עדיפה? אמינה יותר? מה שבטוח, הרבה פחות מאובזרת. אפילו חלונות חשמל אין

פורסם

לא בטוח שזה בדיוק יעזור, אבל לחבר שלי יש רנו קליאו שההורים רכשו עבורו ועבור האחים הגדולים. הרכב קצת פחות מבן שנה אבל כבר עבר קרוב ל-15,000 ק"מ. הם מאמצים מאד את הרכב בנסיעות (עליות) ובאופי נהיגה לא אידאלי והרכב מרגיש כמו ביום הראשון של הקניה. כל הפלסטיקה נראית מרשימה ובמקום, אין קרקושים ושאר בעיות במרכב ובפנים הרכב. מבחינת המכניקה לא שמעתי מחבר שלי שום תלונה ולמען האמת הם מתנהגים אליו כמו אל רכב יפני: תדלק וסע. אם עזרתי לך לגבש דיעה בנוגע לרנו, אני שמח...לטעמי אין כמו מכוניות אירופאיות כשזה מגיע לנוחות ופינוק ומרגישים זאת היטב כאשר נוסעים ברכב השני שלהם, טויוטה קורולה.

:idea:
פורסם

יש המון מגאנים.

חולק גדול מתוכם שייך לחברות ליסינג ומוסדות (צה"ל לדוג').

המגאן הוא רכב בעייתי ומראה אמינות שנוייה במחלוקת.

ערוך חיפוש ותמצא המון מידע.

פורסם

שוב, תגובות סותרות - אבל הן עוזרות לי מאוד ואשמח לשמוע עוד דעות, בין משמיעה ובין מנסיון אישי.

איפה אני יכול לחפש מידע נוסף כמו שהמשתתף האחרון כתב? ניסיתי בגוגל בלי הרבה תוצאות...

פורסם

לי הייתה מגאן מודל 97 במשך שנה, בשנת 2001.

לא היו לי בכלל תלונות על הפלסטיקה וההרכבה. שום דבר לא קרקש או צקצק והכל היה בנוי איכותי מאוד.

לי היה גיר ידני. מבחינת המנוע והגיר לא היו תקלות בכלל (עשיתי 18000 ק"מ עם האוטו).

היו תקלות קטנות מהסוג שצריך לתקן, אבל לא מהסוג שתוקע אותך בצד הדרך או מאלץ אותך להכנס מיד למוסך: קפיץ במראה שנשבר, מצוף דלק שגרם לכך שמד הדלק הראה ריק כל הזמן, ונורית שרופה בדשבורד.

לדעתי תקלות כאלה לא מהוות סיבה לוותר על היתרונות של המגאן (כאמור נוחות, בטיחות, התנהגות כביש, מנוע גמיש, רכב איכותי), מה גם שהיא זולה מהיפניות ה"אמינות"...

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

יש לי 20 אלף וחשבתי לרכוש רנו מגאן 96 האם זוהי קניה נבונה.

אני מחפש רכב אמין כמו היפניות, כזה שהאחזקה שלו לא יקרה ,

אנני נוהג הרבה ואנני רוצה רכב משוכלל (לא אכפת לי שהיו לו חלונות חשמל ושאר ירקות...)

אבל זה לא תנאי בשבילי.

דרוש שהעלויות הכלליות של הרכב יהיו זולות, האם קניה של רכב שכזה (מודל 96) הינה קניה

משתלמת???

דבר נוסף שמעתי ש"שוק" של המגאן לא כל-כך טוב אז כמה צריך להוריד לרכב שכזה (שנת 96)?.

-----------------------------------------------------

רכב צריך לשרת אותנו ולא אנחנו את הרכב... "ות'חשבו על זה..."

:roll:

פורסם
יש לי 20 אלף וחשבתי לרכוש רנו מגאן 96 האם זוהי קניה נבונה.

אני מחפש רכב אמין כמו היפניות, כזה שהאחזקה שלו לא יקרה ,

אנני נוהג הרבה ואנני רוצה רכב משוכלל (לא אכפת לי שהיו לו חלונות חשמל ושאר ירקות...)

אבל זה לא תנאי בשבילי.

דרוש שהעלויות הכלליות של הרכב יהיו זולות, האם קניה של רכב שכזה (מודל 96) הינה קניה

משתלמת???

דבר נוסף שמעתי ש"שוק" של המגאן לא כל-כך טוב אז כמה צריך להוריד לרכב שכזה (שנת 96)?.

1. אם השוק של המגאן לא כל כך טוב כהגדרתך, אתה לא חושב שהשוק כבר דאג למחיר מתאים?

2. לשיטתך, קח בחשבון שאת מה שתוריד בקנייה כנראה שיירד גם במכירה.

3. דווקא פורסם לפני כשבוע וחצי ב"ידיעות" (אחד קוראים אותו יצחק לוי, אני חושב) שהמגאן היא הרכב יד שנייה הנמכר ביותר (חישבו את אחוז העסקאות אל מול כמות הרכבים המוצעים למכירה).

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם
שלום,

אני חושב על לקנות רנו מגאן מודל 2001, 5 דלתות RXT אוטומטית או ידנית

מצד אחד, אני שומע אנשים שיש להם את המגאן והם ברובם שופעי מחמאות על האוטו וטוענים כי מלבד טיפולים שגרתיים הוא לא רואה מוסך. כולם כמובן מציינים בטיחות ונוחות ולא נתקלו בבעיות כרוניות כלשהן

מצד שני, קיימת האסכולה של "לברוח ממכונית צרפתית בכלל ומרנו בפרט". בין מי שאמרו לי את זה היה חשמלאי ממוסך מורשה פיאט. הוא טען כי יש בלאי נורא גדול של חלפים בכלל ושל רכיבי ומנגנוני חשמל בפרט, שההרכבות חפיפיות וחובבניות, שהחומרים מתבלים, המחשבים סובלים מבעיות חוזרות ונשנות עד כדי שיתוק האוטו, המזגן לא להיט ושהיתה במגאן בעיה של גיר בכלל (לרבות חילוף הילוכים לא סדיר) ושל קלקול הגיר האוטומטי עקב חדירת מים בפרט.

האם מישהו יכול לעשות לי סדר בבלגן? מצד אחד, אני רוצה אוטו של 1,600, לא גדול מדי פיזית, עם עיצוב נחמד ובטווח מחירים של 60K וקצת מקסימום. מצד שני, לא בא לי לקנות משהו שסובל מבעיות כרוניות.

האם שמעתם או אתם יודעים על חוזר אמינות כרונית כלשהי במגאנים? (הרי הצבא רכש אותו בהמוניו). האם יש העדפה לסוג גיר מסויים? מה לגבי האפשרות לרכוש מגאן מליסינג?

אשמח לתשובות מהירות!

רנו מגאן סניק 99' לשעבר..2000 סמק

כן- נוחה מאוד מבחינת עיצוב פנים.

אמינות?!?

1500 שקל בערך- מחשב של כרית אוויר.

11,000 שקל בערך - גיר אוטומטי שהלך לעולמו..ומה זה הלך לעולמו-> נשבר כולו התפרק קצת לפני 10,000 ק"מ

ועוד הרבה בעיות של פה 500 שקל שם 300 שקל..

וחשוב לציין שהרכב טופל במוסך המרכזי!

וכל התקלות האלה קרו אחרי שנגמרה האחריות- אחרי ה3 שנים

[קנינו אותו חדש מהחברה]

תודה מראש.

• תוכן חדש...