Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אימפרזה GT או WRX?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום... התחלתי להתעניין ברכישת אימפרזה טורבו מודל 99-01. במהלך שנים אלה שונה הדגם מGT לWRX. חוץ מהצורה החיצונית (ששונתה מהמראה העגול של האימפרזה לצורה החדה של האימפרזה ניו-אייג') מה עוד שונה? מנסיון, מה הבעיות הצפויות בכ"א מהדגמים?

תודה

הכי טוב FSI!

פורסם
שלום... התחלתי להתעניין ברכישת אימפרזה טורבו מודל 99-01. במהלך שנים אלה שונה הדגם מGT לWRX. חוץ מהצורה החיצונית (ששונתה מהמראה העגול של האימפרזה לצורה החדה של האימפרזה ניו-אייג') מה עוד שונה? מנסיון, מה הבעיות הצפויות בכ"א מהדגמים?

תודה

מדובר במכוניות שעוברות חיים קשים - ומחיר הטיפולים גבוה.

לבדוק ב 7 עיניים את הגיר, מצמד, טורבו והברקסים (כל זאת בנוסף לבדיקות הרגילה של מנוע, תאונות וכד').

עדיף לקנות מכוניות שלא שופרו מבחינת מנוע.

לטענת רבים, ה GT יותר נוקשה ומספקת חווית נהיגה טובה יותר ביחס ל WRX.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כפי שאיציק ציין ומניסיון אישי של עשרות רבות של אלפי ק"מ עם - WRX, לא מדובר באימפרזה רגילה מכל הבחינות, הרכב יקר מאד באחזקה, תצרוכת דלק גבוהה מאד, בלאי צמיגים, בלאי מערכת בלימה (רפידות דיסקים), קלאץ וכדומה, מנוע וגיר עמידים בסה"כ אך כתוצאה ישירה של שימוש מאומץ ברוב הרכבים מנוע וגיר סובלים לא מעט, מגדשים שעברו יחס ידידותי שורדים גם 150 אלף ק"מ.

אני רוצה להוסיף על מה שאמר איציק, ברכב מותקנים 3 דיפרנציאליים (מערכת 4 על 4 לתזכורת), רוב החוכמה של סובארו גלומה בהתנהגות של שלושת הדיפרנציאלים הנ"ל, תרומה ישירה לשחיקה והריסת הדיפרנציאליים נובעת משימוש בצמיגים לא זהים בכל 4 הפינות, חשוב מאד לוודא את תקינותם מכיוון שהם מאד יקרים.

שני כלי הרכב מצריכים מיומנות נהיגה גבוהה ואם אין לך ניסיון משמעותי (חודש חודשיים וולקן וכדומה לא מספיק) עם רכבים ספורטיביים ונהיגה ספורטיבית רצוי מאד להתחיל עם כלים בסיסיים יותר, מאד חשוב שלמשתמש תהיה בגרות נפשית והערכה נכונה של יכולותיו, לידיעתך רוב הנוהגים ברכבים אלו מהווים מגבלה במשוואה ולא הרכב.

בשני הרכבים רמת מערכת הבלימה הסטנדרטית לא עומדת ברמת הביצועים שמספקים המנוע והשילדה וחשוב להפנים זאת.

אני לא מתכוון לרפות את ידיך אך חשוב שתעשה חשבון כלכלי נכון ובמקביל חשבון פרקטי האם אתה בשל למצות רכב כאמור או שמא עדיף רכב אחר בשלב זה של חייך המוטוריים.

בהצלחה בכל מקרה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

תודה לכם. לגבי החשבון הכלכלי - האם מחירי לוי יצחק משקפים את מצב הרכבים בשנתונים שרשמתי? האם שווי הרכב לקניה אמור לרדת בסכומים גדולים מתוך ידיעה ש"קרעו" את המכוניות הללו? ובכמה?

אשמח לקבל הערכות מחירים, כדי שאדע לקראת מה אני צועד מבחינת התחשיב של הוצאות נוספות עם הקניה (קורס נהיגה מתקדמת, שיפור מערכת בלימה, יישור קו).

אני מתייחס כמובן לאימפרזה טורבו סטנדרטית - אין לי כוונה לרכוש משופרת.

תודה

הכי טוב FSI!

פורסם
תודה לכם. לגבי החשבון הכלכלי - האם מחירי לוי יצחק משקפים את מצב הרכבים בשנתונים שרשמתי? האם שווי הרכב לקניה אמור לרדת בסכומים גדולים מתוך ידיעה ש"קרעו" את המכוניות הללו? ובכמה?

אשמח לקבל הערכות מחירים, כדי שאדע לקראת מה אני צועד מבחינת התחשיב של הוצאות נוספות עם הקניה (קורס נהיגה מתקדמת, שיפור מערכת בלימה, יישור קו).

אני מתייחס כמובן לאימפרזה טורבו סטנדרטית - אין לי כוונה לרכוש משופרת.

תודה

אתה מוכן להתפשר על רכב שקרעו אותו בתמורה למחיר נמוך ? אם כן, אז תתמקח על המחיר.

עקרונית, כמו כמעט בכל רכב משומש - המחירון משקף רכב במצב נורמלי ביחס לשנתון (ז"א שהמחיר ביחס לשנתון משקף את הבלאי של הרכב) בכפוף להיצע-ביקש בשוק המשומשות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

GT יפות מקבלות גם מעבר למחירון ובמיוחד שנתון 99 המבוקש.

WRX שמורות מקבלות מחירון מינוס.

לשם המחשה: מחירו של סט צמיגים טוב ינוע בין 3200 ש"ח ל- 4500 ש"ח ל- WRX צמיג 245/45/17.

שידרוג מערכת בלימה זה עסק יקר מאד מכיוון שיש לשדרג גם קליפרים.

תצרוכת דלק במנהלתיות מתונות 7 ק"מ לליטר ובנסיעות מאומצות 4-5 ק"מ לליטר, ביטוח הרכב לא זול (תלוי בחברת הביטוח, בהסטורית העברות, גיל הנהג ועוד).

עלויות יישור קו תלוי בממצאים, ינוע בין מאות בודדות של שקלים לרכב מלוקק ויכול להסתכם באלפים רבים.

בהצלחה בחיפושים.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

יסלח לי פותח השירשור שגם אני יכניס כמה שאלות בקשר לאימפרזה טורבו.

-שמתי לב שיש המון גרסאות ,יש גירסה של 210 כ"ס ויש של קרוב ל300 כ"ס,האם מישהו יכול לעשות סדר אחת ולתמיד בתת דגמים,שאני אדע מה נפוץ בארץ ואיך להבדיל בינהן.

-והאם קיימות גירסת 2 דלתות בארץ?(כמו בתמונה)נדמה שקוראים לה P1.

p1.jpg

פורסם

בתור פותח השרשור - סלחתי.

גרסת הטורבו הבסיסית היא WRX בעלת 225 כ"ס ו30.6 קג"מ.

גרסת הטורבו היקרה והמשופרת היא הSTI בעלת 265 כ"ס ו35 קג"מ.

מה שמופיע בתמונה שלך היא גרסת הGT הישנה יותר אשר דגמיה המאוחרים היו בעלי 218 כ"ס.

הכי טוב FSI!

פורסם

לאימפרזה טורבו ישנן עשרות גרסאות לאורך השנים. היה דור ראשון (שנת 95 למשל), ואז דור שני (שנת 99 למשל, עדיין GT), במעבר לשנות האלפיים הוצגה ה-NEW AGE ואיתה ה-WRX. באמצע היו מגוון אדיר של גרסאות בחו"ל, SPEC C, PPP, P1, WR1, ה-STI הראשונה ועוד הרבה. לארץ הגיעה אך ורק ה-G הרגילה עם 218 כ"ס. עם מתיחת הפנים של ה-WRX ההספק עלה ל-225 ועלתה לארץ גם ה-STI עם 265 כ"ס. (ולה כמובן עוד המון גרסאות משל עצמה בחו"ל...)

יש דגמים מומלצים יותר ופחות ונדירים יותר ופחות. ה-GT של 95 מאוד מומלצת אבל נדירה ביותר. זו של 99 פחות "נחשבת" אבל יש יחסית הרבה. מצד שני רובן משופרות או שחוטות. שים לב שחלקן הגדול הגיע בלי כריות אוויר או ABS (בושה...)

מומלץ למרות הרטינות מצד הסובארואידים להתרכז ב-WRX שכן היא מציגה איכות עדיפה בהרבה ליום יום. גם יש יותר מאלו ובמצב טוב יותר. הבעיה היא כמובן שהמחיר שלה גבוה יותר...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
GT יפות מקבלות גם מעבר למחירון ובמיוחד שנתון 99 המבוקש.

למה דווקא שנתון 99' הוא המבוקש?

מה ההבדל בינו לבין האימפרזה טורבו שנת 98', ובין האימפרזה טורבו (GT) שנת 00'?

Back to the original - NC again.

פורסם

מצטרף לשאלה של טיבי.

ובקשר למידת הצמיגים שנאמרה (המשתמש עם התמונה של קליאו ספורט) - בדקת שמידת רוחב הצמיג היא 245?

לפי מה שאני יודע זה 215 ל-WRX

225 ל-STI

או אולי לשניהם 225.

לא נראה לי שלג'י טי הישנה יותר יהיו 245.

• תוכן חדש...