Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במידה ואני מעוניין לרכוש רכב אספנות - היכן ניתן לבצע לו בדיקה לפני הרכישה של מצב השלדה / מנוע וכדומה. האם הבדיקה מתבצעת במכון בדיקה סטנדרטי? הרכב המדובר הוא פיאט 124 ספיידר. כמו-כן האם יש מוסך במרכז שמתמחה בטיפול במכונוית מסוג זה.

תודה

פורסם
במידה ואני מעוניין לרכוש רכב אספנות - היכן ניתן לבצע לו בדיקה לפני הרכישה של מצב השלדה / מנוע וכדומה. האם הבדיקה מתבצעת במכון בדיקה סטנדרטי? הרכב המדובר הוא פיאט 124 ספיידר. כמו-כן האם יש מוסך במרכז שמתמחה בטיפול במכונוית מסוג זה.

תודה

רוב המוסכים שתקח את הרכב לבדיקה לא כ"כ יבינו מה אתה רוצה מהם.

קודם כל ברכבים בני לפחות 30 שנה כבר לא כ"כ חשוב מצב השלדה (למרות שהיא שונה לגמרי מהשלדה שיש במכוניות חדשות) או מצב הצבא (כי קרוב לודאי שהרכב נצבע לפחות 5 פעמים).

מה שכן חשוב זה לקחת את הרכב לפחח שאתה סומך עליו שיבדוק טוב שאין נקודות חלודה במקומות שקשה לתקן.

לבדוק מצב מנוע/מכאני זה כבר כמעט בדיחה, לא מדובר ברכב שנמצא שנתיים על הכביש אלא רכב שכבר לפחות 30 שנה על הכביש ומן הסתם יש בלאי עצום על המכלולים וסביר שיהיו תקלות.

אני ממליץ לך לקחת מישהו שיש לו רכב דומה או מישהו שמכיר טוב מאוד את הרכב הזה כי אין חכם כבעל ניסיון.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
רוב המוסכים שתקח את הרכב לבדיקה לא כ"כ יבינו מה אתה רוצה מהם.

קודם כל ברכבים בני לפחות 30 שנה כבר לא כ"כ חשוב מצב השלדה (למרות שהיא שונה לגמרי מהשלדה שיש במכוניות חדשות) או מצב הצבא (כי קרוב לודאי שהרכב נצבע לפחות 5 פעמים).

מה שכן חשוב זה לקחת את הרכב לפחח שאתה סומך עליו שיבדוק טוב שאין נקודות חלודה במקומות שקשה לתקן.

לבדוק מצב מנוע/מכאני זה כבר כמעט בדיחה, לא מדובר ברכב שנמצא שנתיים על הכביש אלא רכב שכבר לפחות 30 שנה על הכביש ומן הסתם יש בלאי עצום על המכלולים וסביר שיהיו תקלות.

אני ממליץ לך לקחת מישהו שיש לו רכב דומה או מישהו שמכיר טוב מאוד את הרכב הזה כי אין חכם כבעל ניסיון.

מה זאת אומרת "לא כ"כ חשוב מצב השלדה" ?

יש משהו יותר חשוב מזה ?!?!

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

בקניה של רכב אספנות ישנם פרמטרים קצת שונים מקניה של רכב סטנדרטי.

כל מה שתרצה לדעת תוכל למצוא כאן

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

סתם בדיקה לפני קניה לא תזיק אך גם לא תועיל במיוחד. רוב הבודקים/מכונים/מוסכים אינם מכירים את הרכב הספיציפי שאתה רוצה לבדוק (124 ספיידר:inlove: ) . מכיוון שאני יכול לשער על איזה ספיידר מדובר אזי ספק אם שווה להשקיע בבדיקה סטנדרטית.

לא כל חלודה נראית לעין היא קטסטרופה בלתי הפיכה ולפעמים סדק קטנטן במקום שכמעט ואינו נראה מעיד על אסון גדול וקרוב שתיקונו יקר ולא תמיד מועיל

בדיקת רכב שכזה צריכה להיעשות ע"י מי שמכיר את הדגם הספיציפי ונקודות התורפה שלו. כך למשל בספיידר יש לבדוק היטב קורות שילדה קדמיות ותושבות קפיץ/בולם עליונות (סדקים). יש לבדוק מערכת תמסורת (גיר קופץ מהילוכים,דיפרנציאל מרעיש),חופשים בפרונט ובהגה ובלמים אחוריים/בלם יד (ע"מ למנוע הרבה בעיות בטסט).

המנוע הוא מנוע של פיאט 132 ודי בבדיקת לחץ הפוך ובדיקה של מערכת המים. מומלץ בכל מקרה לעשות טיפול ישור קו כולל החלפת רצועת טיימינג.

אבל,הכי הכי חשוב (והכי הכי קשה ויקר להשגה ) הם חלקי הגוף,הפנים והפלסטיקה. לוח שעונים,מתגים,פנסים,פגושים,מנגנון גג,ידיות,גומיות,גריל, דשבורד וקונסולה,כל אלה אינם בהישג יד ויש ליבאם מחו"ל,יקרררררר!!!!

מערכת השיקולים והבדיקות אינה כמו ברכישת מזדה לנטיס. הרכב שאתה הולך לרכוש רחוק מלהיות מושלם,רכישתו תעלה לא מעט ואחזקתו תעלה עוד יותר. אם הבסיס טוב,תוכל להביאו לרמה גבוהה ולהחזיק ביופי של רכב אבל בדיקה סטנדרטית אצל מי שלא מכיר ומטפל ברכבים שכאלה לא תעזור במיוחד כדי להבין עד כמה הבסיס טוב,מה צריך לבצע ברכב,איך ובאיזה עלות.

אתה מוזמן ליצור קשר בה"פ

בהצלחה

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אגב אם כבר מדברים על חלפים ל-124 ספיידר האתר הבא הוא חובה לדעתי.

קניתי שם חלפים לאלפא ספיידר של שכן שלי בזמנו - והיינו מאד מרוצים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
מה זאת אומרת "לא כ"כ חשוב מצב השלדה" ?

יש משהו יותר חשוב מזה ?!?!

לדוגמא במכוניות חדשות לא מרתכים חלקי פח כאשר ברכבי אספנות זה דבר מקובל ורצוי.

אני יכול להראות לך תמונות של ריתוכים רציניים שעברה השלדה שלי (אל תשכח שהשלדה ברכבים ישנים היא לא כמו ברכבים חדשים).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...