Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באוטו שלי יש שני רדיאטורים, ולא - לא מדובר ברדיאטור חימום. מדובר בשני רדיאטורים.

החלפתי את הרדיאטור חדש, מה שלא שמתי לב בתחילה - שלי יש שניים.

והרדיאטור שהחלפתי היה האחרון, (בסוף) והוא מקבל אוויר אחרון, הרדיאטור השני מקבל אוויר מהגריל ומהוונטות. הרדיאטור הראשון מוסתר , גדול, אך מוסתר לחלוטין. גילתי את זה כאשר חבר שלי עשה תאונה עם רכב דומה, אותו מנוע אותו מודל. הלכתי להסתכל אצלו, וראיתי שני רדיאטורים. אמרתי משהו פה לא תקין. הלכתי לרכב שלי, ולהפתעתי אחרי שהכנסתי את הראש פנימה גיליתי שגם לי יש עוד רדיאטור!!

עכשיו אני יודע, למה הרכב מתחמם במאמץ. הרדיאטור הראשון כנראה סתום. (מלא חול,יונים,דבורים,חתולים)

אז אם למישהו מתחממת הקסארה - קח בחשבון שיש לה שני רדיאטורים. לא אחד כמו שזה נראה במבט מלמעלה.

פורסם

האחד רדיאטור לקרור המנוע, השני הנו מעבה מזגן שנראה כמו רדיאטור אך בתוכו זורם גז המזגן.

נראים דומים אך שונים ויש חשיבות גדולה שמשטח הפנים שלהם יהיה נקי כדי לאפשר זרימת אויר חופשית לצורכי קרורם.

בברכה - רפי לין

פורסם

לא רפי אתה טועה, הוא מתחבר למערכת הקרור! בדקתי גם אצלי וגם אצל החבר.

ולא רק שהוא מתחבר , הוא הראשון! זאת אומרת יש רדיאטור אחד על הוונטות (מקבל את האוויר מהם ממש.) ורדיאטור אחד אחריו. הרדיאטור אחריו זה מה שהחלפתי , מתברר שאכן יש שתי רדיאטורים!

הם פשוט מחוברים יחדיו! זה בחלט לא של המזגן. בזה אני בטוח.

אין סיבה שהרדיאטור הכי חשוב (קרור מנוע) יהיה אחרי הרדיאטור של המזגן, ולא יוכל לקבל אוויר מהמאוורים. זה לא נשמע הגיוני גם.

פורסם

ב106

זה מותקן בדיוק כמו שרפי לין הסביר

כנ"ל בעוד הרבה מכוניות

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

אכן אני נאלץ להסכים עם מה שאמרו פה , גם באופל וגם ב306 הרדיאטור הראשון הוא רדיאטור מזגן , ואם אתה רוצה לדקדק קצת יותר בחיפוש תבדוק איפה הפילטר מזגן מתחבר. מצד שני לא הגיוני ששני רדיאטורים מחוברים אחד לשני , אולי אחד מקרר מים לטורבו ( גם לא הגיוני במיוחד , לא בגודל כזה ולכזה טורבו :) ) אז תבדוק קודם טוב את החיבורים , אחד הרדיאטורים אמור להתחבר עם דוד צדדי למיכל עודפים אם יש ( או עם פקק למעלה למילוי מים ) וחיבור תחתון שמגיע מהמעברי מים על הראש \ חלק העליון של הבלוק , בעוד השני אמור ליהיות בלי שום כניסה למעלה \ בצד וחיבורים דקים בהרבה.

ליביו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

קסארה TD 1.9 - מעבה ראשון , של המזגן (תחשוב לו היה זה ההפך , המזגן שלך היה נושף כמה משבי קור ולא יותר) ,מעבה שני , של מערכת הקירור של המנוע. מצנן הביניים של הטורבו יושב מעל המנוןע ,ושואף אוויר מכונס נפרד.

הסיבה להתקנת מעבה המזגן קדימה פשוטה : מנוע המכונית מגיע במצב נורמלי לכ-90 מעלות. גם אם תעלה הטמפ' ותעבור את תחום 100 מעלות , המים יתחילו לרתוח ולהישפך החוצה , ואילו המזגן ,המשתמש בגז דחוס בלחץ גבוה ,עשוי להתחמם הרבה יותר.

לפיכך חשוב לתת למעבה המזגן את המקום הקרוב לכונס. ואין לך מה לדאוג , המערכת תוכננה לעמוד בעומס חום זה. (אם היא לא עומדת זו תקלה ,לא תכנון לקוי).

הבחנה בין שני סוגי המעבים :

ממעבה של מערכת הקירור ייצאו שני צינורות גומי גמיש עבים ,ועוד אי-אילו חוטי חשמל עם חיישנים (חום מים ,גובה מים וכו').

ממעבה המזגן ייצאו צינורות אלומיניום דקים (נדמה לי שבקסארה הם יוצאים מהצד הימני העליון לכיוון ימין) , ואם תיגע בהם בזמן פעולת המזגן הם יהיו קרים.

שטיפה עם צינור מים של המעבים (זהירות לא להשפריץ לכיוון המנוע) תעשה נפלאות לכושר הורדת הטמפ' שלהם. יתושים,חול,אבק וכיו"ב מורידים פלאים את יכולת צלעות הקירור למלא את תפקידן).

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

נסעתי היום לעשות כמה סידורים.

מי שזוכר, סיפרתי פה שיש בעיה שמדאיגה אותי מאוד, התחממות עם מזגן ל 90 מעלות. אצלי ברכב זה היה תמיד 75-80 גג. גם בתוך העיר וגם מחוץ לעיר.

בהגיעי לקניון באר שבע הגיע קסארה, מאותו מודל ועם אוטו מנוע. הבעלים חייך אליי משום מה ,(שתינו חונים אחד ליד השני?) אז יצאתי מהרכב ודיברתי איתו.

הוא נסע עם מזגן, בתוך העיר - והפלא ופלא - גם אצלו החום 90 בדיוק כמו אצלי.. האוטו שלו עשה הרבה פחות משלי, 200 אלף ק"מ.

אני משתגע. מיזה. פשוט מתחרפן!! אני הולך למוסך , תשובה : "תפסיק להציק לנו, הכל תקין דיי. בדקנו הכל." אני אומר לו אבל יכול להיות משהו במנוע ו, אז הבוחן צועק עלי אומר לי האוטו שלך בסדר דיי לחפש צרות!!! אנחנו בדקנו לך מעבר קומפרסיה והכל תקין! אין בועות והרכב לא מאבד לך מיים. אז מספיק.

(משוגע לגמרי כעת) יצאתי מהמוסך לכיוון התחנת מוניות שאבא שלי עובד בה, ומצאתי שם ידיד טוב עם קסארה. הוא נכנס בדיוק איתי. אני על 88 בערך, והוא על 80!! שתינו עם מזגן.

אני מאבד את שפיותי. מצד אחד , בכל דיזל שראיתי החום היה בערך 85-90 , אבל לא יודע מה הדגם הזה שונה. אולי המד חום מזייף , זה מה שנשאר לבדוק. אבל לא יכול להיות שזה מזייף, כי שאני עומד עם האוטו 5 דקות גם אצלי הוא מגיע לקו אחרי ה 60 מעלות.

בכל אופן , פירסמתי את זה שתדעו עד כמה אפשר להשתגע מדברים קטנים כאלה, כולם אומרים ש 90 זה נורמלי , אבל אני מרגיש אחרת. מה שמצחיק זה שאם קריר בחוץ, אז באמת המזגן לא עובר את ה קו השני. טוב, יכול להיות שסתם השתגעתי.

נ

• תוכן חדש...