Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו נסע ונכבה תוך כדי נסיעה, המערכת לפני זה התחרפנה נדלקה וכבתה, הרכב לא מניע יותר (אין רעש סטרטר) אבל האורות כן דולקים.

השאלה היא מה זה יכול להיות, ולאן מחברים את המכשיר מדידה באלטרנטור כדי לבדוק טעינה?

ומה דעתכם על חיזוק\שיפור אלטרנטור? יש מזגן לא מקורי ברכב פלוס מערכת לא קטנה עם מגבר.

תודה מראש

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

המחשב של המנוע נוטה למות בעודו באיבו בדגם זה, אני מקווה שזה לא קרה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
המחשב של המנוע נוטה למות בעודו באיבו בדגם זה, אני מקווה שזה לא קרה.

הבעיה נשמעת לחלוטין לא קשורה לבעיית מחשב אלא לבעיית חשמל (אלטרנטור או חיווט).

קשה לי להבין איך הגעת לבעיית מחשב על סמך מערכת שמתה וסטרטר שלא מגיב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
הבעיה נשמעת לחלוטין לא קשורה לבעיית מחשב אלא לבעיית חשמל (אלטרנטור או חיווט).

קשה לי להבין איך הגעת לבעיית מחשב על סמך מערכת שמתה וסטרטר שלא מגיב.

איציק

גם אני בדעה שזה האלטרנטור (שנמאס לי כבר להחליף כל 7 חודשים).

האם ניתן לבדוק את טעינת האלטרנטור בעזרת מולטי-מטר שישנו בבית ?

לאלטרנטור מתחברים שני כבלים, אחד שנסגר עם בורג גדול - עבה, והשני, כבל מאוד מאוד דק, שנכנס לתוך פלאג כלשהו.

פורסם
גם אני בדעה שזה האלטרנטור (שנמאס לי כבר להחליף כל 7 חודשים).

האם ניתן לבדוק את טעינת האלטרנטור בעזרת מולטי-מטר שישנו בבית ?

לאלטרנטור מתחברים שני כבלים, אחד שנסגר על בורג כשלהו, והשני שנכנס עם פלאג.

שים לב, בפיאט אונו יש שרוול (צינור) שתפקידו לדאוג לקירור האלטרנטור. במידה וחסר לך השרוול הזה, האלטרנטור ימות לך כל כמה חודשים מהחום !

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שים לב, בפיאט אונו יש שרוול (צינור) שתפקידו לדאוג לקירור האלטרנטור. במידה וחסר לך השרוול הזה, האלטרנטור ימות לך כל כמה חודשים מהחום !

איציק

יש שרוול, את עניין ההתחממות למדתי על בשר :evil:

במידה ואני מתניע את האוטו עם כבלים, איך אני מודד טעינה בעצמי ?

אין באפשרותי לקחת את הרכב למוסך מאחר ואני חייל, ואעדיף לבדוק את האלטרנטור בעצמי ובמידה ואינו טוען, לשלוח את אחותי הקטנה/אמא לקחתו לשיפוץ.

פורסם
יש שרוול, את עניין ההתחממות למדתי על בשר :evil:

במידה ואני מתניע את האוטו עם כבלים, איך אני מודד טעינה בעצמי ?

אין באפשרותי לקחת את הרכב למוסך מאחר ואני חייל, ואעדיף לבדוק את האלטרנטור בעצמי ובמידה ואינו טוען, לשלוח את אחותי הקטנה/אמא לקחתו לשיפוץ.

וולטמטר (רצוי דיגיטלי) על המצבר, אין צורך להתחבר ישירות לאלטרנטור.

אתה אמור לקבל קריאה של 13-14 וולט בממוצע.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק

אוקיי תודה, אני כבר ארד אל הרכב ואמדוד. יש ברשותי וולטמטר די טוב.

:twisted:

פורסם

איציק

אוקיי, אין טעינה. 9 וולט בלחץ. האוטו מתניע בדחיפה בקלות. בעת שמדליקים צרכן כלשהו, הוא כובה...

היש מצב לנסוע עם האוטו ? או שהוא יכבה גם אם אני לא אשתמש בשום צרכן חשמלי פרט לוינקרים.

לאחר שיפוץ האלטרנטור, האם ניתן לחבר את האלטרנטור החדש, להתניע ולנסוע? או שיש צורך לטעון את המצבר בעזרת מטען ייעודי ?

פורסם
אוקיי, אין טעינה. 9 וולט בלחץ. האוטו מתניע בדחיפה בקלות. בעת שמדליקים צרכן כלשהו, הוא כובה...

היש מצב לנסוע עם האוטו ? או שהוא יכבה גם אם אני לא אשתמש בשום צרכן חשמלי פרט לוינקרים.

לאחר שיפוץ האלטרנטור, האם ניתן לחבר את האלטרנטור החדש, להתניע ולנסוע? או שיש צורך לטעון את המצבר בעזרת מטען ייעודי ?

כל עוד המצבר לא ירד מתחת ל 50% מהמתח המוצהר, יש לו עוד סיכוי.

תקן את האלטרנטור, תניע את הרכב עם כבלים ותיסע איתו קצת - סביר להניח שלא תצטרך יותר מזה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כל עוד המצבר לא ירד מתחת ל 50% מהמתח המוצהר, יש לו עוד סיכוי.

תקן את האלטרנטור, תניע את הרכב עם כבלים ותיסע איתו קצת - סביר להניח שלא תצטרך יותר מזה.

איציק

המצבר די חדש ואני מאמין שיחזור לעצמו, בעבר שמעתי איזו תאוריה שאומרת כי לא מומלץ כלל וכלל "לטעון" מצבר שהתרוקן לחלוטין בעזרת האלטרנטור - מאחר והדבר יכול לגרום לאלטרנטור נזק. אמת בדבר?

פורסם

בפיאט אונו 1.4, עם הזרקת דלק, האלטרנטור הנו בעל תפוקת זרם מכסימלית של 65 אמפר.

יש להזהר ולבדוק היטב כי באותו גודל פיזי יש גם אלטרנטורים של פיאט בתפוקת זרם מירבית של 45 אמפר ו 55 אמפר (מעט מדי).

בדיקת טעינה ע"י מד מתח היא חלקית בלבד ויש לבצע גם בדיקת תפוקת זרם מכסימלית ע"י מד זרם השראתי תוך כדי העמסת המצבר (כדי להכריח האלטרנטור לייצר את מלוא תפוקתו).

לצערי, גם חלק מחשמלאי הרכב חוטאים בכך שאינם בודקים תפוקת זרם אלטרנטור הן מחוסר ידע וציוד והן מעצלנות ומהירות. כבר נתקלתי במצבים בהם מתח הטעינה הראה שהכל בסדר ותפוקת הזרם הייתה נמוכה.

מצבר פרוק כדאי לטעון בטעינה בזרם נמוך (כ 3-4 אמפר) בצורה איטית.

בברכה - רפי לין

פורסם
בפיאט אונו 1.4, עם הזרקת דלק, האלטרנטור הנו בעל תפוקת זרם מכסימלית של 65 אמפר.

יש להזהר ולבדוק היטב כי באותו גודל פיזי יש גם אלטרנטורים של פיאט בתפוקת זרם מירבית של 45 אמפר ו 55 אמפר (מעט מדי).

בדיקת טעינה ע"י מד מתח היא חלקית בלבד ויש לבצע גם בדיקת תפוקת זרם מכסימלית ע"י מד זרם השראתי תוך כדי העמסת המצבר (כדי להכריח האלטרנטור לייצר את מלוא תפוקתו).

לצערי, גם חלק מחשמלאי הרכב חוטאים בכך שאינם בודקים תפוקת זרם אלטרנטור הן מחוסר ידע וציוד והן מעצלנות ומהירות. כבר נתקלתי במצבים בהם מתח הטעינה הראה שהכל בסדר ותפוקת הזרם הייתה נמוכה.

מצבר פרוק כדאי לטעון בטעינה בזרם נמוך (כ 3-4 אמפר) בצורה איטית.

בברכה - רפי לין

ובכן, הבאתי אלטרנטור מחודש, לא היה של אונו, אלא של טמפרה, בעל החנות נשבע שזה אוטו אלטרנטור ושרק הפולי שונה - אני מיהרתי, הייתי לחוץ על האוטו , לקחתי והחלפתי בין הפולים, כעצתו.

עכשיו. בחנייה, הייתה טעינה, הכל טוב ויפה. מתניעים ויוצאים לסיבוב גדול. 25 דקות, הכל פיקס, הכל כרגיל, פתאום, כשאני נמצא כ10 ק"מ מחוץ לעיר(השעה עוד מוקדמת ויש אור), אני קולט שהנורות בלוח השעונים חלשות. מהר כיביתי את האורות, הורדתי להילוך 4(להעלות סל"ד?) וטסתי לי הביתה.

כמובן, לא זכיתי להגיע הביתה. כ5 דקות נסיעה מהבית שלי נאלצתי לזפזף לשוליים עם אוטו "מת". שלפתי את המשולש ומיקמתי אותו. בדקתי לימין ולשמאל. נאדה. חבר מגיע, כבלים,. מתניע אותי, בודק שוב, אין טעינה.

בשלב הזה אני אובד עצות, לא יודע מה לעשות עם עצמי. חיטטתי קצת בחוטים, ראיתי שהכבל של ה D+ קצת רעוע - אבל לא מנותק לחלוטין, לדעתי.

לפני שאני צובע את האוטו בכחול וזורק לים לקיבינימאט מרוב עצבים. למישהו פה יש רעיונות איפה להתחיל ? :-(

פורסם

חבל שכחובבן אתה מחליף חלקים ומשלם בכסף ויתכן וזה מיותר.

אלטרנטור "מרלי" (וגם "בוש") של טמפרה ושל אונו 1.4 הנם באמת זהים (65 אמפר) ורק הגלגלת שונה (עוד חריץ בטמפרה).

בדוק האם מגיע מתח ראוי אל האלטרנטור בחוט העבה, בדוק זאת ע"י נורת בקורת ולא מד מתח כי מפל מתח, אם יש נוצר כשתהיה זרימת זרם. אם לא מגיע מתח טוב אל האלטרנטור אז יש לבדוק את מגעי המחבר הנמצא מתחת לארגז המצבר לכוון המנוע (ע"י נתוק נחיבור והסתכלות אם אינם שרופים).

אם החיבורים שרופים אז חתוך את 2 החוטים וחברם ביחד ע"י הלחמה לחיבור קבוע וטוב.

אני מזכיר שוב, יש לבדוק זרם טעינה ולא להסתמך רק על נורת הבקורת שכבית ועל מתח טעינה תקין.

אין תחליף לעבודת מקצוען.

בברכה - רפי לין

פורסם
חבל שכחובבן אתה מחליף חלקים ומשלם בכסף ויתכן וזה מיותר.

אלטרנטור "מרלי" (וגם "בוש") של טמפרה ושל אונו 1.4 הנם באמת זהים (65 אמפר) ורק הגלגלת שונה (עוד חריץ בטמפרה).

בדוק האם מגיע מתח ראוי אל האלטרנטור בחוט העבה, בדוק זאת ע"י נורת בקורת ולא מד מתח כי מפל מתח, אם יש נוצר כשתהיה זרימת זרם. אם לא מגיע מתח טוב אל האלטרנטור אז יש לבדוק את מגעי המחבר הנמצא מתחת לארגז המצבר לכוון המנוע (ע"י נתוק נחיבור והסתכלות אם אינם שרופים).

אם החיבורים שרופים אז חתוך את 2 החוטים וחברם ביחד ע"י הלחמה לחיבור קבוע וטוב.

אני מזכיר שוב, יש לבדוק זרם טעינה ולא להסתמך רק על נורת הבקורת שכבית ועל מתח טעינה תקין.

אין תחליף לעבודת מקצוען.

בברכה - רפי לין

אז זהו, שלא אני ביצעתי הכל לבדי. בשלב מסוים ניגשתי אל חשמלאי חצר שיחליף את האלטרנטור, המחיר התאים לי והיה שווה לי שלא ללכלך את הידיים עבורו.

נורית הביקורת של המצבר כלל לא דולקת. לא כשהאוטו מונע, לא כשהאוטו כבוי, לא עם סוויץ.

אגב, הD+, מן ה"צינור" גומי יוצאים שני כבלים, לבן ואדום. הלבן "פרום" ולא מחובר. האם לתקע שנכנס לדי + אמורים להכנס שני חוטים - כל אחד למיקום אחר?

איך אני יכול לבדוק אם האלטרנטור עצמו מייצר מתח ? אני יכול לגשת עם וולטמטר היישר אל הכבל העבה של האלטרנטור בצידו האחד ואל גוף הרכב בצידו השני? (או כל וריאציה אחרת? אשמח לקבל הסבר)

מצטער שאני שואל שאלות הכוונה במקום לפנות למוסך, אני פשוט חייל ואין באפשרותי להגיע עם הרכב למוסך שיטפל בו - ואין אדם אחר במשפחתי שיכול לעשות זאת.

• תוכן חדש...