Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה דינו של מוסך?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבוע שעבר נתקעתי עם הפיאט טמפרה - נכבה באמצע הנסיעה. שגריר הגיע, בדק ומצא שפיוז הצתה נשרף, החליף פיוז ונסעתי. כעבור מספר ימים (עוד לא הספקתי ללכת למוסך) שוב אותו דבר. הפעם עלה לי שגריר 240 ש"ח (קריאה חוזרת). הפעם ליווה אותי הטכנאי ישר למוסך (ובדרך זה קרה שוב). "צריכים לעשות לך בדיקה יסודית מדוע זה מקצר" הוא אמר. "צריכים ללכת לאורך קו החשמל ולמצא את המקור לקצר".

הגעתי למוסך (לא אציין את שמו ורק אגיד שהוזכר כאן בפורום פעמים רבות כ"מקצועי") והסברתי לו את הבעייה. בין השאר, ביקשתי מיוזמתי החלפת חגורת טיימינג.

הטיפול כלל החלפת משאבת דלק (זה מה שמקצר אמר לי בעל המוסך), החלפת דיסקיות בלם קידמי (התלוננתי על כך שנורת בלם יד דלקה בזמן נסיעה - גם קרה אחרי טיפול אצלהם), ורצועת טיימינג. סה"כ 1650 ש"ח לאחר התמקחות. לא היה לי כרטיס אשראי אבל כ"לקוח מתמיד" הוא הסכים שאשלם ביום א'.

"אני עולה היום לירושלים" (יום ו') אמרתי לו. "סע, אין בעייה". נסעתי. נורת בלם יד לא דולקת - מצויין. האוטו לא נתקע - גדול. העיקר שהכל בסדר.

ביציאה מאיילון, תחילת כביש מס' 1 בום!!!. הרכב נתקע שוב. ואני בדרך לאירוע אצל חברים, עם כל המשפחה באוטו.

מיותר לציין שהטמפרטורה אצלי במוח הגיעה לגובה מסוכן. הפעם החילוץ היה משימה מורכבת. נאלצתי להזעיק את אבי שיסיע את המשפחה לי-ם, ואני חיכיתי שוב לשגריר (אנחנו כבר חברים הרי). תארו לכם את הסיטואציה שאני עומד בכביש לירושלים, כמו עלוב נפש, שעה 18:00 שלא להזכיר את הסיכון כי השוליים מאד צרים ואלפי רכבים עוברים במהירות מסחררת. אחרי כשעה ורבע הגיע "שגריר" ואיבחן שזו אותה בעייה אבל שאל אותי מדוע שמו לי פיוז של "רק" 10 אמפר. שם לי 20 אמפר והאוטו נוסע!!. בכל זאת, כמובן המליץ שיבדקו במוסך (למרות הפאדיחה שהרגשתי, סיפרתי לו שהבעייה טופלה וחשבון הבנק של המוסך "רופד" בכ - 1650 ש"ח...).

בקריזה שהייתי חשבתי לנסוע למוסך אחר ופשוט להודיע למוסך שאני לא משלם לו. בכל זאת נסעתי לאותו מוסך, החניתי שם את האוטו, לקחתי האוטו של אבי ונסעתי לירושליים. הגעתי ב - 21.30. הלך האירוע, קילקלתי לאבי את הערב כי גם טורטר וגם נותר ללא רכב וגם לי לא היה מצב רוח בשמיים...

חשוב לציין כי הסכום ששולם כלל גם תיקון שאני ביקשתי אבל באופן כללי אני מרגיש שקיבלתי יחס לא מקצועי, מזלזל, וזה כמובן בלשון המעטה.

מה אתם אומרים? מה הייתם עושים?

פורסם

תשכח מלא לשלם את מלוא הסכום. הח' רצ' טיימינג ובלמים אינם קשורים לעניין , לכן תיאלץ לשלם עליהם. כנ"ל לגבי משאבת הדלק.

לגבי הפיוז -האם הפיוז המקורי הוא של 20 אמפר ?אם כן יש כאן אחריות של המוסך (למרות שלא ברור לי איך לא חשבת לבדוק פיוז ולהחליפו אם זו הפעם השלישית,אבל נניח לזה) - ועל זה תצטרך להתווכח עימם.

אני מניח שיפצו אותך בצורה כלשהי ,אבל אל תצפה לגדולות ונצורות . המוסך לא יכול להבטיח לך להביאך בשלום לכל אירוע בחייך.

פורסם

לא ברור לי למה אתה לא מוסר את שמו של המוסך. התיאור שלך משמיץ את כל המוסכים שהוזכרו בפורום.

כמו ששמר אמר, את החשבון אתה צריך לשלם בלי כל קשר. עניין גודל הפיוז הוא באמת מוזר, אבל אין אדם שחסין מטעויות. בכל מקרה אם אתה חושב שלא עושים שם עבודה מקצועית - תחליף מוסך.

אני לא מכיר את האוטו שלך, אבל אם הוא עושה בעיות לעיתים קרובות, כדאי לשקול החלפתו לפני שתשפר עוד יותר את תזרים המזומנים של המוסך.

נמרוד

פורסם

אם לא הייתי רוצה לשלם, פשוט לא הייתי חוזר למוסך הזה!!! שיחפש אותי!

אני חוזר כדי ללבן את הדברים וכדי להבהיר מה אני חושב על חוסר המקצועיות הזה ובכדי לשלם מה שבאמת מגיע. את שם המוסך לא אפרסם עד שהעניין לא יוסדר (גם אני קיבלתי רושם שהם מקצועיים למרות שבכל פעם שתיקנתי תקלה, התעורר לי באופן משונה משהו אחר שחייב ביקור נוסף).

הפיוז המקורי הוא 10 אמפר ואני לא סבור שעשו בדיקה רצינית לבדוק מה מקצר אותו, אלא שיערו שזו משאבת דלק - העובדה היא שזה קיצר שוב ותקע אותי בגדול ועוד מגישים לי חשבון לשלם על "תיקון"...

בכל מקרה, זה מרגיז להתקע אחרי תקלה שבגינה הכנסת אוטו לטיפול ועוד לאחר שאתה מצביע במדוייק למוסך על מהות התקלה, ולבטח זה "מרגיז" שבעתיים להתקע בנסיבות שלי כפי שפרטתי, ובהחלט יכול להיות שזה יהיה ביקורי האחרון במוסך זה.

פורסם

המוסך עשה את עבודתו נאמנה.

הוא החליף חלקים כפי שבקשת, איתר תקלה ע"פ הבנתו מקצועית(אתה לא יכול לחלוק עליו ע"כ, יתכן מאד שקיים עוד חלק בעייתי).

תחושותיך הם מאד סובייקטיבים, ועוגמת הנפש אינה קשורה לעיניין.

לבן את הנושא עם המוסך, קווה לטוב, וחזור לדווח.

שם המוסך כרגע אינו רלוונטי, מאחר ואין אנו יודעים את המצב לאשורו.

פיוז ה-20A ששגריר הרכיב ברכבך, הוא מעשה שגובל בפשע, כאשר אמור להיות פיוז קטן בחצי.

בעקבות הקצר שקיים רכבך יכל לגמור באובדן מוחלט עקב שריפה שהיה נוצרת בעקבות ה"רק" 10A.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

למרות שבכל פעם שתיקנתי תקלה, התעורר לי באופן משונה משהו אחר שחייב ביקור נוסף.

...ומכאן ראשי התיבות Fix It Again Tony.

רוב העלות של התיקון היתה דברים שאינם קשורים לבעית הקצר. יתכן והחלפת המשאבה היתה מיותרת, יתכן ולא. ברכב ישן תמיד יש אפשרות של כמה דברים לא תקינים במקביל.

אני לא מסכים לגבי חסיון שמו של המוסך. גם אם כל מה שעשו תקין וראוי, מענין לשמוע איך התייחסו אליך מנקודת מבט של יחסי לקוחות. אני יכול לחיות עם מוסך שעושה טעויות מדי פעם אבל לוקח אחריות עליהן ודואג שאצא מרוצה בדרך זו או אחרת (הנחה, רכב חליפי וכו.). קשה לי לחיות עם מוסך שלא טועה אבל נותן לי הרגשה של טיוח והסתרת האמת, כי זה שובר יחסי אמון בסיסיים שצריכים להתקיים.

אני לא נותן לשגריר או כל מתקן-דרכים לגעת באוטו שלי. גרירה למוסך וזהו. יתכן ויש ביניהם צדיק אחד או שנים, אבל ככלל הם בד"כ לא מקצועים לחלוטין. כמו שעמית ציין, החלפת נתיך לגדול יותר הוא דבר שרק מי שבאמת מבין בחשמל של האוטו הספציפי הזה יכול לקחת על עצמו. בדווח המקורי לא ציינת שהמוסך שם נתיך בגודל הנכון. מי שקורא יוצא עם התחושה שהאיש של שגריר תיקן טעות של המוסך - ולא כך היא.

נמרוד

פורסם
אם לא הייתי רוצה לשלם, פשוט לא הייתי חוזר למוסך הזה!!! שיחפש אותי!

אני חוזר כדי ללבן את הדברים וכדי להבהיר מה אני חושב על חוסר המקצועיות הזה ובכדי לשלם מה שבאמת מגיע. את שם המוסך לא אפרסם עד שהעניין לא יוסדר (גם אני קיבלתי רושם שהם מקצועיים למרות שבכל פעם שתיקנתי תקלה, התעורר לי באופן משונה משהו אחר שחייב ביקור נוסף).

הפיוז המקורי הוא 10 אמפר ואני לא סבור שעשו בדיקה רצינית לבדוק מה מקצר אותו, אלא שיערו שזו משאבת דלק - העובדה היא שזה קיצר שוב ותקע אותי בגדול ועוד מגישים לי חשבון לשלם על "תיקון"...

בכל מקרה, זה מרגיז להתקע אחרי תקלה שבגינה הכנסת אוטו לטיפול ועוד לאחר שאתה מצביע במדוייק למוסך על מהות התקלה, ולבטח זה "מרגיז" שבעתיים להתקע בנסיבות שלי כפי שפרטתי, ובהחלט יכול להיות שזה יהיה ביקורי האחרון במוסך זה.

אין לך שום טענה שתעמוד לזכותך במקרה הנ"ל.

המוסך עשה את עבודתו בצורה תקינה. אתה בעצמך ציינת שהתקלה אינה קבועה ,אלא מופיעה לעיתים.

תקלות כאלה , מסוג "ג'ינקס" הן הכי קשות לאיתור (כן,נמרוד ,אני יודע שבפיאט הן עניין שבשגרה :wink: ) וקורה המון פעמים שתקלה נעלמת בזמן שהרכב במוסך , ותופיע שוב לאחר יציאתו. עניין של מזל.

מי שיצא כאן לא מקצועי הוא ,כמו שכבר אמרו לך - רכב "שגריר" ולא המוסך (שהשתמש בפיוז בערך המקורי).

המקסימום שאתה יכול לבקש הוא השבת המשאבה הישנה ואי-חיוב עבור החדשה ,וגם זה בספק.

בקיצור , חפש סולם קרוב , ורד מהעץ , ליפול יהיה הרבה יותר כואב.

פורסם

הייתי במוסך. הבעלים כמובן היה המום מהסיפור ונתן לי הרגשה שהוא מבין לכעסי (אלא מה).

התוצאות בסוף היום:

בדקו שוב, עשו בידוד של החוטים, נסעו עם האוטו והרכב לא נכבה, אבל שמו פיוז של 15 אמפר (למרות שספר הרכב דורש 10 אמפר).

התייעצתי עם שירות לקוחות פיאט:

אמר לי שטריוויאלי שיחליפו משאבת דלק כי היא הגורם הראשי שמקצר פיוז הצתה. בכל מקרה, "זה לא אסון" לנסוע עם פיוז 15 אמפר, אבל לדעתו אם הבעייה לא נפתרה - היא תחזור גם עם הפיוז הנוכחי.

התקשרתי למוסך ושאלתי האם נמצאה הבעייה, וההרגשה שלי שגם הם לא בטוחים בכך ולכם שמו הפיוז הנוכחי. בקיצור, יש לי הרגשה חזקה שהם פשוט דחו לי את המקרה הבא לעוד כמה חודשים - ואז כבר לא תהיה אחריות על התיקון. אפילו המוסכניק לא היה יכול לאמר לי בוודאות שזה לא יקרה בקרוב (לעומת ההחלטיות שבה נתן לי את ברכת הדרך ביום ו', לאחר התיקון הראשון).

אני מתכוון כמובן לפרוע את החשבון במלואו (כמו שכבר ציינתי, למעט הקריזה הרגעית, לא הייתה לי כל כוונה שלא לשלם) למרות שלתומי חשבתי שיציעו לי הנחה נוספת על התיקון בגין עוגמת הנפש שנגרמה לי - לא דובים ולא יער. אני בכל אופן לא דרשתי, ואם התקלה הזו לא תחזור - דייני.

פורסם

בדקתי בשרטוטי מע' ההזרקה של טמפרה והנה הממצאים לידיעתך, במקרה והתקלה תשוב:

1. במע' הזרקת דלק חד נקודתית (בוש) יש נתיך של 15 אמפר רק למש' הדלק. הנתיך נמצא אחרי

ממסר מש' הדלק.

2. במע' הזרקת דלק רב נקודתית (GM) יש נתיך של 10 אמפר והוא עבור מש' הדלק והזנת 4 מזרקי

הדלק. הנתיך נמצא לפני ממסר מש' הדלק והמזרקים.

אם הנתיך ישרף שוב יש לבדוק את קו הזנת המש'/מזרקים לכל האורך כי יתכן והוא מקצר.

בברכה - רפי לין

• תוכן חדש...