Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבוקר האוטו לא הניע. מצבר די חדש. יש לי בבית מטען הטענתי אותו הכנסתי לאוטו-הכול בסדר. אחרי שלושה ימים כלומר היום- שוב לא מניע נגמר המצבר.מנורת טעינה לא נדלקה. האם למשהו יש מושג מה הבעייה?

פורסם

1. קצר פנימי במצבר.

2. צרכן זרם סמוי שמרוקן את המצבר כשהרכב כבוי (האפשרות הסבירה ביותר)

3. אין טעינה מספקת.

גש לחשמלאי רכב, תוך דקות מספר תדע בדיוק מה קרה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
הבוקר האוטו לא הניע. מצבר די חדש. יש לי בבית מטען הטענתי אותו הכנסתי לאוטו-הכול בסדר. אחרי שלושה ימים כלומר היום- שוב לא מניע נגמר המצבר.מנורת טעינה לא נדלקה. האם למשהו יש מושג מה הבעייה?

ואם כבר במטענים למצבר עסקינן...

אני רוצה לטעון מצבר רכב שהתרוקן. מדובר במצבר תקין לחלוטין, שסבל מהתעללות של אלטרנטור גמור.

אני רוצה לקחת ספק מעבדה, כזה שיכול לספק כל מתח DC שארצה, בזרם גבוה יחסית (עד 40 אמפר), לכוון אותו על מתח של 14 וולט, ולחבר את יציאות המתח שלו לקטבים של המצבר. האם התצורה הזאת תטען את המצבר הגמור?

ההיגיון שלי אומר לי שכן, אבל איזה "חצי-חשמלאי-רכב-קומבינה" ששאלתי, אמר לי שלא :?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צורת הטעיה ע"י הספק שתארת תטען את המצבר אך יש צורך גם בווסות זרם הטעיה שלא יהיה גבוה מדי.

מומלץ לטעון מצבר בזרם של כ 3 אמפר למשך ליילה שלם.

בקשר לפריקת המצבר ברכבך יש לבדוק צרכן זרם סמוי כגון אור תא מטען או תא כפפות שאינו כבה, זרם טעינת אלטרנטור מכסימלי ולא רק מתח (85 אמפר) ואת המצבר והרכב האלקטרוליט.

גם כשרכב חונה יש תצרוכת זרם קבועה של כ 0.25 אמפר כלומר 6 אמפר ליממה בגלל זכרונות מחשבים ורדיו. את המשך החישוב של צריכה זאת חשב הלאה.

בברכה - רפי לין

פורסם
צורת הטעיה ע"י הספק שתארת תטען את המצבר אך יש צורך גם בווסות זרם הטעיה שלא יהיה גבוה מדי.

בברכה - רפי לין

יש אפשרות להגביל את הזרם שמספק הספק.

תודה רבה על המידע. אני אנסה לטעון מחדש את המצבר.

פורסם

אח אח הזכרונות...

מניסיוני האישי, החלפתי חמש פעמים מצבר בפיאט מריאה במשך שבע שנים. במוסך לא קיבלתי אף פעם הסבר מניח את הדעת למה זה קורה. תמיד החלפתי במוסך מורשה ולמצבר לפי הנחיות היבואן (המקורי היה fiamm ואז שלושה וולטה "רשמיים" של פיאט ובסוף שנפ). בשלב מסוים החליפו אלטרנטור וגם את כל הכבלים - גם זה לא עזר.

שאלתי בפורום פיאט( www.fiatforum.com ) וזו התשובה שקיבלתי:

Does your Marea have air conditioning? If it does you may have the uprated alternator on it which charges at a higher rate than the normal one. If you are having the normal 1.6 Marea battery fitted you will start blowing the cells one by one until the battery cannot hold a charge any longer. This can happen over a short time or long time. If you want to PM me your chassis code I will check out which one you should have.

Nige

שלחתי לו את מספר השלדה בה"פ כפי שביקש, והוא טען שאם אחליף למצבר גדול יותר, הבעיה תיפתר. לא נשארתי עם האוטו מספיק זמן כדי לבדוק את זה.

נמרוד

פורסם

מצבר גדול יותר (מבחינת קבולו החשמלי) יגרום לכך שאם יש בעיה חיצונית הגורמת לפריקתו אז הוא יפרק לגמרי כעבור עוד מעט זמן, כי קבולו גדול יותר. כמו מיכל מיים דולף אך בגלל שהוא גדול יותר יקח יותר זמן עד שיתרוקן.

הדגשתי שחשוב לבדוק את הזרם המכסימלי של טעינת האלטרנטור, בהעמסת המצבר, כי יש מקרים שבהם נוצר מפל מתח ואובדני זרם על אוזני החיבור של כבל הזרם הראי מהמתנע אל האלטרנטור.

יש לבדוק חזותית (ע"י פרוק הכבל ממקומו) את אוזני הכבל הן במתנע והן באלטרנטור. אם הם נראים חרוכים בחיבורם, לנקות היטב ולהלחימם ומומלץ אפילו להחליף כבל זה באחר יותר עבה ועם אוזניים מולחמות.

בברכה - רפי לין

פורסם

בקשר לפריקת המצבר ברכבך יש לבדוק צרכן זרם סמוי כגון אור תא מטען או תא כפפות שאינו כבה, זרם טעינת אלטרנטור מכסימלי ולא רק מתח (85 אמפר) ואת המצבר והרכב האלקטרוליט.

גם כשרכב חונה יש תצרוכת זרם קבועה של כ 0.25 אמפר כלומר 6 אמפר ליממה בגלל זכרונות מחשבים ורדיו. את המשך החישוב של צריכה זאת חשב הלאה.

בברכה - רפי לין

לפי דבריך רכב שיעמוד כשבוע וחצי בלא התנעה יהיה בעל מצבר ריק... תלוי כמובן בגודל המצבר וברכב שכן בכל רכב יש מספר אחר של מחשבים/זכרונות וכדומה...

לכמה זמן צריך להניע את הרכב וכל כמה זמן על מנת לדאוג לשלמות המצבר ולטעינה מלאה או תקינה?

רמי

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם
יש אפשרות להגביל את הזרם שמספק הספק.

תודה רבה על המידע. אני אנסה לטעון מחדש את המצבר.

טוב, זה לא עבד... :puzzled:

נראה היה שהמצבר צורך המון המון זרם.. גם שהגבלתי את הטעינה ל4.5 אמפר, עדיין הייתה נפילת מתח עקב צריכה גבוהה מהמצבר..

בכל מקרה, ברוב חוכמתי, שחיברתי חזרה את המצבר הריק לרכב וניסיתי להניע עם כבלים, חיברתי את המצבר הפוך :loco: לא נראה לי שנגרם יותר מדי נזק.. אולי קצת זיהום אוויר מכל העשן שיצא לי מהכבלים, אבל לא משהו שנראה רציני. או לפחות כך אני מקווה :puppydoge

פורסם

הרכבת מצבר הפוך ברכב עלולה לשרוף את רכיבי האלקטרוניקה שברכב וראשית את האלטרנטור ואח"כ רדיו, מחשבי רכב וכו'.

אם לא קרה כל נזק אז ניצלת בנס. להבא הזהר היטב בחבור קוטביות נכונה של מצבר.

בברכה - רפי לין

פורסם
הרכבת מצבר הפוך ברכב עלולה לשרוף את רכיבי האלקטרוניקה שברכב וראשית את האלטרנטור ואח"כ רדיו, מחשבי רכב וכו'.

אם לא קרה כל נזק אז ניצלת בנס. להבא הזהר היטב בחבור קוטביות נכונה של מצבר.

בברכה - רפי לין

האלטרנטור מת בכל מקרה.. אם הוא היה מטעין, לא הייתי צריך לפרק את המצבר ולטעון אותו חיצונית.

מחשבי רכב? לא נראה לי.. לא בסיאט שלי :lol: אני רק מקווה שלרדיו ולאזעקה לא קרה נזק. אני אבדוק את זה מחר, שאקבל את הרכב חזרה מהמוסך.

את הלקח שלי למדתי - לא דופקים על הקטבים של המצבר עם שוודי :nono:

• תוכן חדש...