Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בוכנות קלות למנוע Alfa Romeo 2.0L twin spark

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתעניין בהחלפת בוכנות במנוע הנ"ל. אני רוצה בוכנות קלות יותר (אני מקווה שאני משתמש במינוח נכון...) להקל על פעולת המנוע וכמובן כשיפור.

מישהו יכול לעזור לי עם מחירים, השלכות ולהפנות אותי למקומות מהם אפשר לרכוש ?

תודה מראש.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

אם כבר אתה מחליף בוכנות ועושה בלאגן ... תביא בוכנות שמתאימות לגדישה ... בבוא היום תוכל להנות הרבה הרבה יותר ... ולא לקוות שלא תשבור איזה משהו :)

פורסם
אם כבר אתה מחליף בוכנות ועושה בלאגן ... תביא בוכנות שמתאימות לגדישה ... בבוא היום תוכל להנות הרבה הרבה יותר ... ולא לקוות שלא תשבור איזה משהו :)

ועד הטורבו הוא "יהנה" מיחס דחיסה נמוך שלמעשה יתבטא בפחות כמה עשרות כוחות סוסים..

לגרשון : מה אתה בידיוק רוצה לשפר ?

בוכנות קלות זה לא המונך המדוייק...בוכנות מחוזקות זה מונוח יותר מתאים (למרות שמן הסתם הם יהיה יותר קלות כי זחומרים יותר איכותיים...)

אבל לשיפור אטמוספרי בוכנות מחוזקת נחוץ במיקרים בהם גם תרצה להעלות את היחס הדחיסה או להישתמש בניטרו..בכמויות יותר גדולות ממה שהיו זה אפשרי..

אל תישכח שבוכנות ללא עבודה זה עניין של 5000 +-....את צחשוב מה אתה רוצה לשפר ליפני כן...

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני ממש לא רואה את עצמי מתקין מגדש (לא על הרכב הזה בכל אופן)

אבל עצם המחשבה על כך גורמת לי לצמרמורת במוח :-D

תודה על הרעיון בכל אופן

פורסם
ועד הטורבו הוא "יהנה" מיחס דחיסה נמוך שלמעשה יתבטא בפחות כמה עשרות כוחות סוסים..

לגרשון : מה אתה בידיוק רוצה לשפר ?

בוכנות קלות זה לא המונך המדוייק...בוכנות מחוזקות זה מונוח יותר מתאים (למרות שמן הסתם הם יהיה יותר קלות כי זחומרים יותר איכותיים...)

אבל לשיפור אטמוספרי בוכנות מחוזקת נחוץ במיקרים בהם גם תרצה להעלות את היחס הדחיסה או להישתמש בניטרו..בכמויות יותר גדולות ממה שהיו זה אפשרי..

אל תישכח שבוכנות ללא עבודה זה עניין של 5000 +-....את צחשוב מה אתה רוצה לשפר ליפני כן...

אוקיי אז כמו שאמרתי, המנוע שאני מביא (כאמור 2ל' טווין ספארק) ישאר אטמוספרי. במונח "בוכנות מחוזקות" לא השתמשתי כי בשימושים הרגילים (כלומר בלי גדישה, בלי ניטרו ובלי נעליים) אין צורך בבוכנות מחוזקות. העלאת יחס דחיסה זאת אופציה. אני עדיין לא החלטתי סופית אני רק מתחיל להתעניין. מה שחשוב הוא שהבוכנות יהיו קלות יותר במשקל, מיכוון שכחלקים הנעים במהירויות גדולות הם מייצרות לחצים גדולים על הרכיבים שעובדים איתם (גל ארכובה, טלטלים...) ולכן ההיגיון אומר לי שאם הבוכנות יהיו קלות יותר = יהיה פחות לחץ על הרכיבים האחרים ולכן גם פחות בלאי. מה גם שאני בטוח שיהיה למנוע יותר קל לטפס במעלה הסל"ד ויורגש שיפור בהתנהגות המנוע.

אם יהיו עוד תוצאות ו\או השלכות אני אשמח לשמוע דברים חדשים.

בכל אופן בקישור שקיבלתי פה לא מצאתי כלל בוכנות. מה גם שהם, כפי שראיתי, עוסקים בשיפורים הכוללים מגדשים. לא בבית סיפרנו :-)

תודה מראש.

פורסם

גרשון (ארני)

זה ממש מיותר לפי דעתי, אם אתה מחפש לשפר את ביצועי המנוע, אתה לא צריך את הבוכנות ה"קלות".

זה סיפור ממש ממש יקר, סט בוכנות+רינגים עולה בסביבות ה 1000 $

ב1000 $ האלו אתה יכול לשפר את המנוע ותאמין לי הוא יעלה את הסל"ד הרבה יותר מהר ממה שבוכנות "קלות" יעלו את הסל"ד

תחשוב על זה!

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם
גרשון (ארני)

זה ממש מיותר לפי דעתי, אם אתה מחפש לשפר את ביצועי המנוע, אתה לא צריך את הבוכנות ה"קלות".

זה סיפור ממש ממש יקר, סט בוכנות+רינגים עולה בסביבות ה 1000 $

ב1000 $ האלו אתה יכול לשפר את המנוע ותאמין לי הוא יעלה את הסל"ד הרבה יותר מהר ממה שבוכנות "קלות" יעלו את הסל"ד

תחשוב על זה!

רמי יקירי,

פרט, הסבר והדגם.

פילטר ? יונק אוויר קר הישר מהגריל, ליד הרדיאטור.

מזרקים ? אין. ראש מנוע קרב' להזכירך.

קרב' ? יש חדשים. אין מה לגעת שם.

גדישה ? לא באה בחשבון.

בקיצור תאמר לי את אשר ליבך כשאמרת שלהביא בוכנות משופרות זה לא משתלם...

פורסם

ארנון, מה מצבו של המנוע כרגע?

האם אתה אמור לעשות מנוע? ואתה רוצה לעשות "על הדרך"?

חכה שתגיע לבור ואחר כך תעבור אותו, לפי דעתי את הבור הזה עכשיו אתה ממש ממש לא צריך!

קח צרפתיה! מנשקת הכי טוב!

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם
ארנון, מה מצבו של המנוע כרגע?

האם אתה אמור לעשות מנוע? ואתה רוצה לעשות "על הדרך"?

חכה שתגיע לבור ואחר כך תעבור אותו, לפי דעתי את הבור הזה עכשיו אתה ממש ממש לא צריך!

קח צרפתיה! מנשקת הכי טוב!

צרפתית כבר התנשקתי.

רק ספגטי רק ספגטי !!!

:-P

וכמו שאמרתי אני רק מתחיל להתעניין כי אני יודע שזה אחד הדברים הבאים שאני עושה.

בכל אופן מה שחשוב לי זה פירוט על השלכות ותוצאות וגם עם מישהו פה עשה דבר כזה אני מעוניין לשמוע את חוות דעתו על השינוי.

מישהו ?

• תוכן חדש...