Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתם פעם ליצור דיסקים מחוררים במקום לקנות חדשים ?

מה כבר יכול להיות ההבדל ? (וזאת בהנחה שבעל מקצוע יודע לעשות את העבודה)

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

זה לא עלול להחליש את החומר?

האם דיסקים מחוררים (מהמפעל) לא עשויים מחומר חזק יותר? ובכל מקרה, החירור צריך להעשות במקומות מסויימים ויכול להיות שיש להתייחס לעוד גורמים כמו רפידות שלא בטוח שיש תקן אחיד למיקום נקודת המגע שלהן עם הדיסק וכן מיקום חורים שגוי עלול לגרום לחוסר איזון בסיבוב הדיסק (צריכה להיות סימטריה מסויימת).

פורסם

דיסקים מחוררים מיוצרים במפעל ואין אפשרות ליצרן לבד (אלא אם יש לך מנוי במיון...) - זו סכנה אמיתית להתעסק עם איבזרי בטיחות כגון בלמים.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

תגיד מאיפה הרעיון הזה:shock: אני מתפלא אליך שמוליק אתה דווקא רושם הודעות לעניין,אבל זאת לא במקום בכלל לעשות חורים בדיסקים אין מצב בכלל,זה שיא החאפריות שאפשר לעשות.

דיסק מחורר הוא שונה מדיסק רגיל זה לא רק לעשות חור וזהו. יש מבין

פורסם

שאלוהים ישמור אותנו מעצות כאלה!

אני מקווה שאף ילדון שמסתובב פה לא קרא את ההודעה הראשונה ורץ לקחת מקדחה ולנסות "לשפר" את הלאנטיס של אבא ! :shock:

שמוליק, שאל את עצמך האם היית מסכים לנסות "חירור עצמי" על המכונית שלך ?

אני מניח שהתשובה ברורה...

בקיצור - לא לנסות בבית !

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
חשבתם פעם ליצור דיסקים מחוררים במקום לקנות חדשים ?

מה כבר יכול להיות ההבדל ? (וזאת בהנחה שבעל מקצוע יודע לעשות את העבודה)

שמוליק

צלחת הבילום הרגילה(זו שאנה מחוררת), מאופן ייצורה אינה בנוייה לשינויים מבניים.

חירור עצמי של הצלחת יכול לגרום לסדיקתה/שבירתה.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

זה נעשה כבר, אבל ע"י סדנאות עם ציוד משוכלל ,עם טיפול טרמי ואיזון ,ציוד שלא נמצא סביר להניח

בכל ביית

.I'm a blocked user

פורסם

מן הסתם ברור שאני לא אתעסק עם הבלמים. זה רק עניין אותי.

אני מאוד מקווה שלא ירוצו לעשות את זה.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

רק בשביל שתבינו שיש פורומים שאסור לצפות בהם: (אלא אם כן אתה קורא אותם על תקן בדיחה. אז זה יכול להיות אחלה בידור...)

"תקח את המקדחה של אבא ותעשה כמה חורים. מה כבר יכול לקרות..."
תגובה זו נלקחה מהפורום ב-MAXTUNING כתגובה של אחד ה"מבינים" בפורום לילד ששאל שאלה זהה לשאלתו של שמוליק...

וואלאק אתה!!

פורסם

אל תשכחו גם שרוב הדיסקים המחוררים הם גם מאווררים, ד"א שהצלחת בנויה מ-2 צלחות שבאמצע יש פתחי איורור כף שהצלחת מסתובבת היא מקררת את עצמה.

דבר כזה לא ניתן לעשות בצורה ביתית..

כמה תמונות:

דיסק מאוורר:

cbrake2.jpg

דיסק מאורר ומחורץ:

ripleyvdisk.jpg

פורסם

באותו נושא כבר, למה בעצם עדיפים, או שלא עדיפים דיסקים מחוררים ?

למה אופנויים משתמשים בזה ומכוניות לא?

תודה על התשובות,

איתי.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
באותו נושא כבר, למה בעצם עדיפים, או שלא עדיפים דיסקים מחוררים ?

למה אופנויים משתמשים בזה ומכוניות לא?

תודה על התשובות,

איתי.

דיסקים מחוררים/מחורצים מספקים עמידות גבוהה יותר לבלימות מכיוון שהם מאפשרים פינוי חום עדיף דרך החריצים והחורים. פיזור החום היא הבעיה העיקרית בעומסי בלימה קשים, לכן כיום ברוב המכוניות החדשות יש דיסקים מאווררים, שכן הם מספקים עמידות גבוהה יותר. למה אין דיסקים מחוררים/מחורצים? פשוט כי זה יקר יותר ולא נחוץ ברכבים סטנדרטיים. ברכבי ספורט חזקים מאוד בהחלט יש דיסקים כאלו, וכן דיסקים מחומרים יקרים וטובים יותר שגם המטרה שלהם היא ליצור פיזור חום עדיף, בין השאר. (יש חומרים שגם עובדים טוב יותר בחום גבוה, למשל).

למה באופנועים יש? כי כאשר יש לך כלי שמסוגל להגיע ל-300 קמ"ש אתה תרצה שהוא גם יוכל להאיט כמו שצריך. ומכיוון שכושר הבלימה של אופנועים נמוך מזה של מכוניות (בגלל פחות גומי) דרושה מערכת בלימה חזקה שתעמוד בעומסים קשים יותר. (אה, וחוצמזה זה נראה יותר מגניב :lol: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בהמשך למה שכתב רוני - פינוי גזים חמים באמצעות החורים כולל עודפי חומר של הרפידות.

תפקיד החרכים "ללחך" את הרפידות ולנקותן.

lega מפורום מקס טיונינג השתמש בציוד מתקדם וייצר לעצמו זוג צלחות כאלה.

אני ראיתי במו עיני וזה נראה מצויין בקשר לעמידות החומר איני יכול לערוב לכך אך הרעיון מעניין.

בעלות של דיסקים היום, כולל המשופרים לא הייתי טורח לידי יצור עצמי.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תוכן חדש...