Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עצוב עד כמה שזה ישמע, אני הולך להעביר את הרכב שלי טסט בפעם הראשונה. כאילו, זאת לא הפעם הראשונה שהוא עובר טסט (הפעם ה12 לדעתי, אבל מי סופר?), אבל בדרך כלל פשוט היינו משאירים את הרכב למוסך, והוא היה עושה את הטסט בשבילנו, רק שהפעם זה פשוט לא מסתדר..

ולשאלות - :???:

1. אני לוקח את הרישיון רכב החדש שקיבלתי בדואר, משלם אותו בבנק הדואר, ואז ניגש איתו לכל מכון טסטים שאני רוצה?

2. אני מתאר לעצמי שצריך לשלם גם על הטסט עצמו, במכון בדיקה.. כמה זה עולה?

3. מה קורה במהלך הבדיקה עצמה? הבוחן לוקח לי את האוטו, ומחזיר אותו אחרי הבדיקה, או שאני צריך לעבור בין כל התחנות שיש שם? ואיך בדיוק אני יודע לאן לנסוע עם הרכב?

4. הרישיון רכב שלי תקף עד ה 14 לחודש, שזה יום שבת, ואני מתכנן לגשת לטסט ביום חמישי שלפני. מה קורה אם הרכב נכשל בטסט, ואני צריך להכניס אותו למוסך לטיפול ארוך? אני מקבל הערכה זמנית או משהו כזה?

5. קראתי את הרשימה המלאה של הדברים שבודקים בטסט, ויש דבר אחד שמטריד אותי במיוחד - יש לי בעיה עם המפסק שמדליק את אורות הדרך ברכב. קשה מאוד לגרום לו לעבור למצב של אורות נסיעה רגילים (פשוט צריך להתעקש איתו, ולמתג אותו איזה 10 פעמים עד שהוא מבין מה אתה רוצה ממנו), ולכן אני בדרך כלל לא מכבה את האורות. השאלה היא אם בסטס יבקשו ממנו להעביר גם לאורות ביניים, ואז אני לא אוכל להחזיר את האורות למצב רגיל בזמן סביר.. אני מתכוון לפרק את הדש-בורד בקרוב ולעשות שם אוברול רציני, השאלה היא אם זה הכרחי לעשות את זה לפני הטסט, או שיהיה אפשר לעבור עם זה?

6. והכי חשוב - המלצות על מכוני בדיקה טובים יתקבלו בברכה. לא שיש לי יותר מדי מה להסתיר ברכב (אין שיפורים למינהם, הרכב תקין למיטב ידיעתי), פשוט שהמכון היחידי שאני מכיר באזור תל-אביב נמצא באזור תעשיה בבני-ברק (ליד אוטו-דיפו, אם זה אומר משהו), וגם אז, אני לא בטוח איך קוראים לו :puzzled:

וואי, משאלה אחת יצאו שש ענקיות :smile:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עליך לגשת למכון בדיקת רשוי עם רשיון ברכב החדש (עם חותמת תשלום של הדואר עליו), תעודת בטוח תקפה לרכב ואם אתה בעליו ת.ז שלך. אם לא אתה בעל הרכב הרשום אז עליך להביא את ספח יפוי הכח חתום ע"י בעל הרכב ופרטיך כמוסמך לבצוע ובנוסף ת.ז של בעל הרכב.

במכון הבדיקה תשלם 62 ש"ח עבור הבדיקה. אתה נוהג ברכב בין נקודות הבדיקה ויכוונוך שם.

כל מכון בדיקה מבצע פעולות בדיקה מוכתבות לפי טופס אחיד.

באם הרכב יכשל בבדיקה, בקש ותקבל אורכה לבצוע תקונים.

בעיית האורות עלולה להכשילך והיא חמורה בטיחותית רצוי לתקנה מייד לפני מבחן הרשוי השנתי.

בברכה - רפי לין

פורסם

1. אכן כך, רק אל תשכח גם תעודת זהות ותעודה שלאוטו יש ביטוח חובה.

2. 62 ש"ח בכל מכון טסטים.

3. אתה יושב בתוך האוטו, והבוחנים אומרים לך לאן לנסוע. אין שם ממש לאן לנסוע, זה כולה לנסוע בקו ישר, אין לך ממה לפחד, טסט ממוצע לוקח כ10 דקות פחות או יותר. בהתחלה הם בודקים פרטי זיהוי (שלדה מנוע וכ"ו), אח"כ איתותים, פסים זוהרים, נורות, צמיגים וכל הדברים האלו. אח"כ אתה עולה לבור ושם בודקים את מערכת ההיגוי (הם יגידו לך הרבה "שחק בהגה" :-) ), לאחר מכן אתה עובר בדיקת CO (הם מחברים מין דבר כזה לאגזוז), לאחר מכן בודקים אורות, ולאחר מכן בלמים.

4. אתה יכול לבקש הארכה לצורך תיקונים.

5. תעשה את התיקון לפני הטסט. עלולים להכשיל אותך על זה בטסט עצמו, ככה שעדיף לבוא עם אורות מתוקנים.

פליקס.

ROOONEEYY

פורסם
עליך לגשת למכון בדיקת רשוי עם רשיון ברכב החדש (עם חותמת תשלום של הדואר עליו), תעודת בטוח תקפה לרכב ואם אתה בעליו ת.ז שלך. אם לא אתה בעל הרכב הרשום אז עליך להביא את ספח יפוי הכח חתום ע"י בעל הרכב ופרטיך כמוסמך לבצוע ובנוסף ת.ז של בעל הרכב.

במכון הבדיקה תשלם 62 ש"ח עבור הבדיקה. אתה נוהג ברכב בין נקודות הבדיקה ויכוונוך שם.

כל מכון בדיקה מבצע פעולות בדיקה מוכתבות לפי טופס אחיד.

באם הרכב יכשל בבדיקה, בקש ותקבל אורכה לבצוע תקונים.

בעיית האורות עלולה להכשילך והיא חמורה בטיחותית רצוי לתקנה מייד לפני מבחן הרשוי השנתי.

בברכה - רפי לין

הרכב רשום על שמה של אימי..

מאיפה אני מביא ספח יפוי כוח? זה צורף לרישיון שנשלח בדואר?

אני לא בטוח שהתקלה באורות היא תקלה חמורה (כך או כך ההמלצה היא לנסוע תמיד עם אורות דולקים), אבל אני אתקן אותה לפני הטסט.

יש המלצות למכון טסט טוב והוגן באזור המרכז?

פורסם
3. אתה יושב בתוך האוטו, והבוחנים אומרים לך לאן לנסוע. אין שם ממש לאן לנסוע, זה כולה לנסוע בקו ישר, אין לך ממה לפחד, טסט ממוצע לוקח כ10 דקות פחות או יותר. בהתחלה הם בודקים פרטי זיהוי (שלדה מנוע וכ"ו), אח"כ איתותים, פסים זוהרים, נורות, צמיגים וכל הדברים האלו. אח"כ אתה עולה לבור ושם בודקים את מערכת ההיגוי (הם יגידו לך הרבה "שחק בהגה" :-) ), לאחר מכן אתה עובר בדיקת CO (הם מחברים מין דבר כזה לאגזוז), לאחר מכן בודקים אורות, ולאחר מכן בלמים.

פליקס.

לא בכל המכונים קיים אותו סדר פעולות בדיקה, כמובן שהסדר אינו חשוב אלא עצם הבדיקה עצמה.

רשיון זמני אין צורך לבקש, על טופס הרישוי המודפס, שיוצא במשרד הסיכום, מודפס באופן אוטומטי רשיון זמני למשך שבוע ימים.

אם הרכב יפסל תצטרך להבדק בד' נוספת על הליקויים שנרשמו בטופס, עלות בד' חוזרת - 19 ש"ח.

אין כל חובה בטופס יפוי כח, די ב-ת.ז. של הבעל הרשום.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

5. קראתי את הרשימה המלאה של הדברים שבודקים בטסט, ויש דבר אחד שמטריד אותי במיוחד - יש לי בעיה עם המפסק שמדליק את אורות הדרך ברכב. קשה מאוד לגרום לו לעבור למצב של אורות נסיעה רגילים (פשוט צריך להתעקש איתו, ולמתג אותו איזה 10 פעמים עד שהוא מבין מה אתה רוצה ממנו), ולכן אני בדרך כלל לא מכבה את האורות. השאלה היא אם בסטס יבקשו ממנו להעביר גם לאורות ביניים, ואז אני לא אוכל להחזיר את האורות למצב רגיל בזמן סביר.. אני מתכוון לפרק את הדש-בורד בקרוב ולעשות שם אוברול רציני, השאלה היא אם זה הכרחי לעשות את זה לפני הטסט, או שיהיה אפשר לעבור עם זה?

אם יש לך סיאט איביזה דור 1 (כמו בסמליל שלך) אני יכול להביע את הזדהותי בקשר לבעייה הנ"ל.

אני פתרתי אותה רק לאחר רכישת ידית אורות חדשה (מפרוקייה) - עשקו אותי ב-350 ש"ח.

הרכבתי אותה לבד - פעולה מתוסבכת למדי הכוללת פירוק ההגה, וזוג הידיות (אורות ומגבים) והרכבתם מחדש.

הידית הישנה עדיין יושבת אצלי בבית, לא נראה לי שניתן להחיות אותה.

לפחות הבעייה נפתרה!

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אני מתאר לעצמי שאתה יכול להזדהות איתי.. האיביזה דור 1 היא רכב מעולה, רק שמערכת החשמל ברכב, היא, איך להגיד, על הפנים :lol:

נראה לי שהדש-בורד אצלי שונה מהדש-בורד אצלך.. אצלי אין ידית אורות, אלא מתג פשוט כזה, שלא קשור לשום מתג אחר. נראה כאילו מישהו שכח לשים מתג של אורות, ונזכר בזה רק ברגע האחרון.

אני חושב שאי שם לקראת סוף חייו של הדגם עשו לו מתיחת פנים קלה, ואז שינו גם את הגריל הקדמי, הפנסים האחוריים ואת הדש-בורד מבפנים.

אם יש לך סיאט איביזה דור 1 (כמו בסמליל שלך) אני יכול להביע את הזדהותי בקשר לבעייה הנ"ל.

אני פתרתי אותה רק לאחר רכישת ידית אורות חדשה (מפרוקייה) - עשקו אותי ב-350 ש"ח.

הרכבתי אותה לבד - פעולה מתוסבכת למדי הכוללת פירוק ההגה, וזוג הידיות (אורות ומגבים) והרכבתם מחדש.

הידית הישנה עדיין יושבת אצלי בבית, לא נראה לי שניתן להחיות אותה.

לפחות הבעייה נפתרה!

פורסם

גם לי יש מתג להדלקת אורות המצוי מצד שמאל של ההגה בקו עם הלוח שעונים - 3 מצבים:

1. כבוי

2. אורות חניה

3. אורות דרך/רגילים (גבוהים/נמוכים)

חשבתי שאתה מתכוון לידית על ההגה הבוררת בין האורות הגבוהים לנמוכים... וזו הידית שהתכוונתי שהחלפתי...

המפסק 3 מצבים של האורות לא הראה עדיין שום בעיות...

כמו כן, לא ידוע לי למה לרכב יש מוניטין של בעל בעיות חשמל?

כבר שנה+ שיש לי את הרכב בלי שום בעייה, מכאנית או חשמלית...

להיפך, אני מתחזק את הרכב באהבה, ועד כה, לא ראה מוסך!

אני חושב שכל רכב עם 10-15 שנה על הכביש מועד לבעיות חשמל... רוב החיווט כבר לא תמיד מקורי (לפחות ככה נראה לי), אז בטח שיש סיבה לדאגה...

-----------------

בקשר לעובדה שתוקפו של רשיון הרכב פג ביום שבת...

אני את הרכב שלי מעביר טסט ברהט... לא בגלל שזה יותר זול או בגלל שהם מחפפים (נו... אולי כן)... אלא בכלל שאפשר להגיע בשבת בבוקר... לקבל יופי של שרות בלי תור...

ואת כל הליקויים לתקן במוסך השכן בזיל הזול!!!

ביוני העברתי את הרכב טסט ברהט.

פסלו אותי על:

1. פליטת CO גבוהה ב-0.5 אחוז מהמותר

2. כיוון פרונט

3. גחון מטונף מנזילות שמן (שתוקנו על-ידי אחרי רכישת הרכב)

4. חוסר בפסים זוהרים (מחזירי אור) מאחורה

כל התיקונים כלל הכל במוסך השכן - 150 ש"ח.

הרכב עבר בנסיון השני בתוספת 19 ש"ח

הפסים הזוהרים קולפו...

ונסעתי הבייתה שמח וטוב לב :wink:

פורסם

גם לי יש מתג להדלקת אורות המצוי מצד שמאל של ההגה בקו עם הלוח שעונים - 3 מצבים:

1. כבוי

2. אורות חניה

3. אורות דרך/רגילים (גבוהים/נמוכים)

חשבתי שאתה מתכוון לידית על ההגה הבוררת בין האורות הגבוהים לנמוכים... וזו הידית שהתכוונתי שהחלפתי...

המפסק 3 מצבים של האורות לא הראה עדיין שום בעיות...

דווקא הידית ההיא עובדת כמו שצריך! מזל.. באמת נשמע סיפור מטורף להחליף אותה..

כמו כן, לא ידוע לי למה לרכב יש מוניטין של בעל בעיות חשמל?

כבר שנה+ שיש לי את הרכב בלי שום בעייה, מכאנית או חשמלית...

להיפך, אני מתחזק את הרכב באהבה, ועד כה, לא ראה מוסך!

אני חושב שכל רכב עם 10-15 שנה על הכביש מועד לבעיות חשמל... רוב החיווט כבר לא תמיד מקורי (לפחות ככה נראה לי), אז בטח שיש סיבה לדאגה...

מסכים איתך במאה 100%! אני יד ראשונה על הרכב, ואני בהחלט יכול להעיד שהאמינות הכללית בסדר גמור. אומנם בשנתיים האחרונות החלפתי המון מכלולים ברכב (ברקסים קדמיים + אחוריים, קלאצ', ציריות, אלטרנטור שמת ממש השבוע וכו'), אבל הכל סביר יחסית לקילומטרז' ולגיל הרכב.

ולגבי מערכת החשמל - אצלי לפחות, כבר מהיום הראשון, היא הפגינה אמינות לקויה. כבר בשנה הראשונה התקלקלו החלונות החשמליים, ומאז, כמו שעון, בכל שנה מתקלקל חלון אחר.

מערכת החשמל ברכב הוחלפה בעבר, לאחר שהתפחמה כמעט לחלוטין (ראה סיפור משעשע בסוף ההודעה). מתגים וכפתורים שמתו מוות מהיר וכואב (מזגן? הלוואי, המתגים ששולטים על האיוורור תקולים גם הם..) ומנורות שנשרפו (ועכשיו כבר לא, אבל אני לא מתלונן..).

הסיפור המשעשע: כשרק קיבלתי רישיון, נסעתי עם חברים (והסיאט, כמובן) לטיול קטנקטן בצפון הארץ. בדרך חזרה עברנו דרך בת-שלמה, והחלטנו לעצור ולקנות קצת גבינות. כשהגענו לחנות, וניסיתי לכבות את הרכב, התגלתה הפתעה מיוחדת מהסיאט.

למרות שסובבתי את המפתח, והוצאתי אותו לגמרי מהסוויטצ', הרכב נשאר דלוק וסירב להתכבות!

עמדתי שם כמה דקות טובות, חסר אונים לחלוטין. מה עושים לעזאזל עם רכב שאי אפשר לכבות??

הפיתרון, אגב, היה לכבות את האורות ברכב. לא יודע למה, אבל ברגע שכיביתי את המפסק של האורות כבה הרכב.

מאז, אגב, אין זכר לבעיה המוזרה הזאת :smile:

פורסם

לגבי מכון טסטים, ממליץ בחום על "אלן" ברח' תמנע, אזור תעשיה חולון.

בודקים תמיד בלמים, צמיגים, אורות, זיהום ויתר הדברים החשובים.

מעולם לא בדקו לי שטויות כמו פח זבל , ומעולם לא ביקשו ממני לפתוח מכסה מנוע.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לגבי מכון טסטים, ממליץ בחום על "אלן" ברח' תמנע, אזור תעשיה חולון.

בודקים תמיד בלמים, צמיגים, אורות, זיהום ויתר הדברים החשובים.

מעולם לא בדקו לי שטויות כמו פח זבל , ומעולם לא ביקשו ממני לפתוח מכסה מנוע.

מה שהנך אומר, זהו מצב חמור ביותר:shock:

אם מכסה המנוע לא נפתח, ז"א לא ביצעו ברכבך מעולם זיהוי מס' מנוע(מס' שלדה לא בכל הרכבים נמצא בתא המנוע).

מענין מה יחשבו ע"כ במשרד התחבורה או אפילו הבוחנים במכון, אם יציגו בפניהם את קביעתך.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
תודה רבה לכולכם על העזרה!

אוקיי, הלכתי לעשות את הטסט. האמת - הרבה יותר קצר והרבה פחות "מפחיד" ממה שחשבתי. נסעתי למכון דינמומטר בתל-אביב, ליד יד אליהו. מתחם קטן יחסית, שני מסלולים בדיקה קצרים מאוד. אולי חמש דקות, ועברתי את כל התהליך.

בכל מקרה, הרכב נכשל בשני סעיפים: זיהום אוויר (4.58 במקום 3.5) ומערכת פליטה (לא כתוב על הדף, אבל הבוחן אמר לי שיש לי חור בדוד האחורי).

שאלות -- :?:

אני מבין שהבעיה של הזיהום אוויר לא חמורה במיוחד.. מה אפשר לעשות בקשר לזה?

יש לי ספריי לניקוי קרבורטור.. אם אני יעשה טיפול עם הספריי הזה יש סיכוי לראות שיפור בזיהום? :roll:

אולי זה קשור לעובדה שהמנוע היה חם שהגעתי לעמדה שלו, והסל"ד היה נמוך (700 סל"ד +-)?

ולגבי החור בדוד.. אני יודע שלפני שנתיים הוחלף לי דוד אחורי ברכב, ולכן אני לא מאמין שיש חור גדול במיוחד בדוד האחורי. חשבתי לסתום את החור בדוד עם פלסטלינה אפוקסית. נראה לכם שיהיה להם אכפת אם אני אסתום רק את החור באפוקסי?

פורסם

ספריי לניקוי קרבורטור רק ימיס את הטינופת שבאזור היניקת אוויר וידחוף אותה לתוך המכלולים העדינים.

כיוון קרבורטור יעשה את העבודה, או אם אתה יודע לעשות את זה לבד - יש בורג אוויר/דלק שתוכל לסובב...

בקשר לדוד האחורי... בלי לראות את החור, קשה לדעת ולהכווין אותך בדרך פעולה אפשרית...

מה שכן - הלחמת החור תהיה יותר אפקטיבית מסתימתו באפוקסי, ולא יקרה משמעותית (חור קטן ייסתם בכ-50 ש"ח)

• תוכן חדש...