Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בוולקן שקניתי לפני כחצי שנה, מותקנים גלגלי התאומה הבכירה ה- 16V שהם בגודל 15 אינץ.

רוחב הסוליה עלה ל 195 במקום 185 מ"מ (החתך 50%).

הצמיג הימני האחורי נוגע לעיתים בבית הגלגל:

ככל שהצלחתי לשים לב הדבר קורה כש:

1. יש נוסעים מאחור.

2. ביום חם... בסיבוב שמאלה..

התכופפתי לבדוק את העניין וגיליתי ששני הגלגלים, הימני והשמאלי מאד, אבל מאד קרובים לחלק הפנימי של בית הגלגל, כאשר הימני יותר קרוב וכמעט נוגע בבית הגלגל.

נכנסתי למכון פרונט שיבדוק זויות ( \ / ) נטיית החלקהעליון של הגלגל פנימה למרכז הרכב...

"בימני 2 בשמאלי 1.45, אין הרבה הבדל " אומר איש המקצוע ושואל אם הגלגלים מקוריים, סיפרתי לו את הסיפור...

שאלות:

1. האם מישהו מבעלי הוולקן (ובכלל) נתקל בתופעה ?

2. מהם הפתרונות (בתקווה שיש) ?

תודה

זאב

הפרחים נובלים כשאיננו רוצים להפרד מהם,

עשבים שוטים באים כשאיננו רוצים להתבונן בהם.

(דוגן)

פורסם
שלום

בוולקן שקניתי לפני כחצי שנה, מותקנים גלגלי התאומה הבכירה ה- 16V שהם בגודל 15 אינץ.

רוחב הסוליה עלה ל 195 במקום 185 מ"מ (החתך 50%).

הצמיג הימני האחורי נוגע לעיתים בבית הגלגל:

ככל שהצלחתי לשים לב הדבר קורה כש:

1. יש נוסעים מאחור.

2. ביום חם... בסיבוב שמאלה..

התכופפתי לבדוק את העניין וגיליתי ששני הגלגלים, הימני והשמאלי מאד, אבל מאד קרובים לחלק הפנימי של בית הגלגל, כאשר הימני יותר קרוב וכמעט נוגע בבית הגלגל.

נכנסתי למכון פרונט שיבדוק זויות ( \ / ) נטיית החלקהעליון של הגלגל פנימה למרכז הרכב...

"בימני 2 בשמאלי 1.45, אין הרבה הבדל " אומר איש המקצוע ושואל אם הגלגלים מקוריים, סיפרתי לו את הסיפור...

שאלות:

1. האם מישהו מבעלי הוולקן (ובכלל) נתקל בתופעה ?

2. מהם הפתרונות (בתקווה שיש) ?

תודה

זאב

היי זאב ,

כשקניתי את הוולקן שלי , ניתקלתי גם בתופעה.

מדובר בבעיה ידועה בחבורת PSA - המיסבים בזרועות פשוט נאכלים ונוצר חופש שבא לידי ביטוי במיוחד בשעת עומס (כפי שתיארת).

את התיקון ביצעתי במוסך ליטל בת"א . הנזק: 2500 ש"ח שכלל החלפת זרוע (חיפשנו סרן אחורי קומפלט עם זרועות אך לא היה ניתן להשיג- כל שנמצא היה במצב מחפיר) ושיפוץ הסרן הקיים.

למדתי על בשרי שתיקונים מורכבים מסוג זה יש לבצע רק במקום שיודע מה הוא עושה.

המלצתי , המנע מתיקון מורכב שכזה במכוני פרונט. אני נכוותי.

פורסם
היי זאב ,

כשקניתי את הוולקן שלי , ניתקלתי גם בתופעה.

מדובר בבעיה ידועה בחבורת PSA - המיסבים בזרועות פשוט נאכלים ונוצר חופש שבא לידי ביטוי במיוחד בשעת עומס (כפי שתיארת).

את התיקון ביצעתי במוסך ליטל בת"א . הנזק: 2500 ש"ח שכלל החלפת זרוע (חיפשנו סרן אחורי קומפלט עם זרועות אך לא היה ניתן להשיג- כל שנמצא היה במצב מחפיר) ושיפוץ הסרן הקיים.

למדתי על בשרי שתיקונים מורכבים מסוג זה יש לבצע רק במקום שיודע מה הוא עושה.

המלצתי , המנע מתיקון מורכב שכזה במכוני פרונט. אני נכוותי.

תודות על התגובה הזריזה, כמה שאלות:

1. אצלך הבעיה היתה עם הצמיגים במידה המקורית? 185?

2. האם לפי החלקים שהוחלפו ראית שהבעיה במיסב ולא בפין עקום שמחבר בין הזרוע לסרן (יש דבר כזה)?

כשהולך מיסב יש רעש? אצלי אין.

3. לאחר החלפת זרועות מה יש לשפץ בסרן?

4. לאחר השיפוץ, מה המרחק בין החלק הפנימי העליון של הצמיג לחלק הפנימי של הכנף? ואם איזה מידת צמיג?

תודה

וסליחה על מתקפת השאלות:roll:

(דוגן)

פורסם
תודות על התגובה הזריזה, כמה שאלות:

1. אצלך הבעיה היתה עם הצמיגים במידה המקורית? 185?

2. האם לפי החלקים שהוחלפו ראית שהבעיה במיסב ולא בפין עקום שמחבר בין הזרוע לסרן (יש דבר כזה)?

כשהולך מיסב יש רעש? אצלי אין.

3. לאחר החלפת זרועות מה יש לשפץ בסרן?

4. לאחר השיפוץ, מה המרחק בין החלק הפנימי העליון של הצמיג לחלק הפנימי של הכנף? ואם איזה מידת צמיג?

תודה

וסליחה על מתקפת השאלות:roll:

1. מידה מקורית 185-60.

2. לא היה רעש.

3. כל החיבור בין הזרוע לסרן היה אכול. אין לי מושג מה החליפו ב-ד-י-ו-ק.(האוטו היה שבוע במוסך!)

4. אין לי שמץ לגבי המרחק. שוב , מידה מקורית.

בהיינס יש פירוט רב בנושא.

פורסם

שלום

לי הייתה בעיה כזאת בZX ז"ל שלי,

לאחר מעבר לגלגלים גדולים יותר, צמיגים נגעו בחלקם הפנימי בבבית נגלגל.

פיתרון אפשרי הוא הוספת ספייסרים,בתנאי והרכב לא מונמך (אחרת הגלגל יפגע בצד שני של בית הגלגל).

אם הבעיה קיימת רק בסיבובים א, אז אפשר לבטל את ההיגוי האחורי,כמו שאני הילך לעשות.

שלא תבין אתי לא נכון,אם יש ביעה בסרן ,צריך לתקן,אבל זה לא בטוח יתן פתרון לבעיה של נגיעת צמיג.

אפשרות נוספת היא לעשות את מה שאני עשיתי, לרסק את האוטו.

מייק

אש"ט

אירגון לשחרור טלטלים

פורסם

ברוך הבא למועדון חבר .

אני כבר יותר מחצי שנה מנסה למצוא פתרון לבעיה ,אני גם החלפתי את הג'אנטים ל 15" וגם

אצלי קיימת הבעיה שהגלגל נוגע .

מה שאביעד תיאר (המיסב)הוא אכן בעיה נפוצה בוולקן אבל זאת לא הבעיה שלך (לדעתי) .

בהתחלה נאמר לי שיש לי בעיה עם הגומיות של היגוי האחורי טענו שיש להם חופש ותחת לחץ הסרן נוגע .אוקי הוזמנו גומיות חדשות ואם כבר מחליפים אז כמובן משפרים הזמנתי גומיות של פיזו' ספורט שעלו כמעט כמו גומיות אורגינליות סה"כ עלות 2100 ש"ח מאוד כואב .

את מה שהגומית האלה נתנו לאוטו אני יעלה בשרשור אחר אבל רק שתדע שאני מאוד ממליץ לכל בעלי הוולקן להחליף אותם מדהים מה שהם עשו .

בכל אופן הגומיות הוחלפו אצל אבנר ודני שכבר זמן ממושך מטפלים בזקנה שלי.הבעיה לא נפתרה

כמובן אבל אכן הייתה תזוזה קצת .

מאז עשיתי הרבה בדיקות בנושא כולם הובילו אותי לתשובה שהסרן האחורי פשוט התעקם ! .

נשמע תמוה אבל כנראה שזה מה שקרא (לפחות אצלי )

מה הכוונה התעקם ? שתי הזרועות שמחוברות ע"י מוט הפיתול נוטות ימינה ולא סימטריות לסרן הקידמי .

הבעיה שאביעד תיאר היא חופש בזרוע שגורם לה לקמבר שלילי .

בשתי המקרים למיטב ניסיוני ולמיטב ניסיון אחרים אני ממליץ לא להתעסק ולהחליף את כל הסרן .יש גם פיתרון של מתיחה שהוא אופציה לא רע במידה ואתה לא מהמשתוללים על האוטו .

דבר אחד בטוח על תשים ספייסרים זה פוגע מאוד באיזון של האוטו מזיק מאוד למיסב האחורי וזה לפני שאני מדבר על הצד הבטיחותי.מניסיון .

מקווה שעזרתי

בועז

פורסם

הבעיה הזאת קיימת גם ב-306.

ברכב שלי (לשעבר :twisted: ) התעקמה זרוע ימנית כשהוא היה בן פחות מ-3 שנים.

לפי התיאורים שלכם, והחריקות שהיו מצד שמאל (עד היום לא ידוע מה גרם להן), כנראה שגם הזרוע השמאלית היתה זקוקה לחילוף.

אגב, לטענת י. ממוסך מורשה כלשהו בתל אביב, מדובר במחלה של כל ה-306, ה-ZX והקסארה.

אבל לא נורא, אלו גם ככה לא רכיבים בטיחותיים אז אפשר לסלוח :screwy:

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
ברוך הבא למועדון חבר .

אני כבר יותר מחצי שנה מנסה למצוא פתרון לבעיה ,אני גם החלפתי את הג'אנטים ל 15" וגם

אצלי קיימת הבעיה שהגלגל נוגע .

מה שאביעד תיאר (המיסב)הוא אכן בעיה נפוצה בוולקן אבל זאת לא הבעיה שלך (לדעתי) .

בהתחלה נאמר לי שיש לי בעיה עם הגומיות של היגוי האחורי טענו שיש להם חופש ותחת לחץ הסרן נוגע .אוקי הוזמנו גומיות חדשות ואם כבר מחליפים אז כמובן משפרים הזמנתי גומיות של פיזו' ספורט שעלו כמעט כמו גומיות אורגינליות סה"כ עלות 2100 ש"ח מאוד כואב .

את מה שהגומית האלה נתנו לאוטו אני יעלה בשרשור אחר אבל רק שתדע שאני מאוד ממליץ לכל בעלי הוולקן להחליף אותם מדהים מה שהם עשו .

בכל אופן הגומיות הוחלפו אצל אבנר ודני שכבר זמן ממושך מטפלים בזקנה שלי.הבעיה לא נפתרה

כמובן אבל אכן הייתה תזוזה קצת .

מאז עשיתי הרבה בדיקות בנושא כולם הובילו אותי לתשובה שהסרן האחורי פשוט התעקם ! .

נשמע תמוה אבל כנראה שזה מה שקרא (לפחות אצלי )

מה הכוונה התעקם ? שתי הזרועות שמחוברות ע"י מוט הפיתול נוטות ימינה ולא סימטריות לסרן הקידמי .

הבעיה שאביעד תיאר היא חופש בזרוע שגורם לה לקמבר שלילי .

בשתי המקרים למיטב ניסיוני ולמיטב ניסיון אחרים אני ממליץ לא להתעסק ולהחליף את כל הסרן .יש גם פיתרון של מתיחה שהוא אופציה לא רע במידה ואתה לא מהמשתוללים על האוטו .

דבר אחד בטוח על תשים ספייסרים זה פוגע מאוד באיזון של האוטו מזיק מאוד למיסב האחורי וזה לפני שאני מדבר על הצד הבטיחותי.מניסיון .

מקווה שעזרתי

בועז

התקלה נפתרה - פירוט:

פורקו שני הגלגלים, המשולשים, הזרועות שנכנסות לתוך הסרן, המיסבים בתוכם יושבת הזרוע בסרן.

1. המיסבים בשני הצדדים היו גמורים - הוחלפו בחדשים (שניים כל צד).

2. הזרוע של הגלגל הימני הייתה "אכולה" מעט בנקודות עליהן יושבים שני המיסבים - הזרוע הימנית הוחלפה בחדשה.

3. הכל הורכב חזרה, כוון, ירד מהליפט..... וואלה הכל עומד במקום ועובד.

4. אנחת רווחה.

5. מאז עברו שבועיים...... אחלההההה.

6. המון תודה למרום צמרת, למאיר, לבסם.

7. בועז בסוג כזה של תקלה אני ממליץ מאד להיכנס למרום צמרת, לידע, נסיון והמקצועיות שלהם כנראה אין תחליף במקומותנו.

בהצלחה

זאב

(דוגן)

• תוכן חדש...