Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צביעת ג'אנטים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש למישהו נסיון בזה? האם הצבע יורד? האם צריך קודם לטפל בג'אנט לפני הצביעה? האם העסק יקר? האם בהחלפת צמיגים או בתיקוני פנצ'ר יפגע הצבע? כל מידע בנושא יעזור.

תודה.

פורסם

נצל"ש. חשבתי גם לצבוע את החישוקים ברכב שלי. אבל בניגוד לפותח השירשור הייתי מעדיף לעשות את זה אצל בעל מקצוע. הייתי שמח להמלצות ולהערכות כמה זה יכול לעלות

ד"א ידוע לכם אם יהיה צורך להוריד את הצמיגים בשביל הצביעה או לא?

פורסם

היי

לדוד שלי בעבר היה טנדר סובארו (בראט) שהג'אנטים שלו היו בצבע שחור, ומסיבה זו או אחרת הוא רצה להכסיף אותם.

אז קנינו ספריי בצבע כסוף.

הסרנו צמיג צמיג ורחצנו את הג'אנט מהפיח שהצטבר עליו (מומלץ לנקות כי אם תרסס את הצבע על הפיח - בגשם הראשון הצבע ירד).

הוצאנו את צלוחית הנוי של סובארו וצבענו את זה (את ה"מעידות" הקלות שקרו - צבע על הצמיג הסרתי עם אצטון וצמר-גפן) הצבע הכסוף החזיק עד למכירת הרכב (3 שנים) ועבר אינסוף שטיפות. אם במכונת שטיפה או בשטיפה "עממית" עם צינור.

בהנחה שתרצה לפעול כך, מומלץ לעשות את הצביעה במקום שאין בו רוח או שיש בו חול. עדיף להחנות את הרכב כך שהצמיגים (רק הם) יהיו מעל קרטון או עיתון כך שגם הרצפה לא תכסיף לך. :hihi:

זו עבודה שלוקחת די הרבה זמן. אני "שרפתי" קרוב לשבע וחצי שעות על התהליך הזה (הסרת גלגל אחד בכל פעם. ניקויו בצינור בלחץ חזק, יבושו, צביעתו, יבושו שוב (מומלץ לחכות פרק זמן ארוך) והתקנתו מחדש של הג'אנט.

אבל אם אין לך את הזמן או הרצון - עדיף שתפנה לבעל מקצוע.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה!

פורסם

לדעתי עדיף לצבוע במקום מקצועי ולא לבד. במקרה שלו מדובר ב206XS חדשה, ולא בטנדר ישן ששם צביעה כזו ניראיות יותר נוראמלי, מה גם שזה תלוי בג'אנט, ראיתי גם שרייד 93 שצבעו עם ספריי כסף ויצא יחסית נחמד, אבל זה יותר ג'אנט ברזל ולא סגסוגת.

תפנה ליובל מלמד, תשאל אותו מה העלות לצביעת ג'אנטים (בעבר הוא התעסק בזה אני משער שגם עכשיו).

אולי יש מקומות נוספים שאחרים יודעים ויכולים להמליץ.

גיא

פורסם

שאלה שקשורה פחות או יותר חבל לפתוח סתם תרד חדש

יש לי מגנזיום ( אותו רכב כמו שלו רק דגםXT אני מאמין שזה אותו מגנזיום אלה אם כן הוא שינה ) והוא נקי יפה ולא שורד שום צביעה טפו טפו טפו

בכול מקרה שמעתי שיש איזה חומר או ספרי שמבריק אותו...

אז אם תוכלו לתת לי קצת פרטים על זה אני אשמח

פורסם

יש מישהו בתל אביב שמצפה בניקל גאנטים!

דורש 700 שקל.

אבל יוצא מ-ד-ה-י-ם!! מומלץ מאוד

אני אנסה למצוא את המספר טלפון שלו או את הכתובת בקרוב...

פורסם

לניקוי ג'אנטים/טאסות מאבקת רפידות בלמים שהתקשתה אני משתמש במים עם אקונומיקה ומברשת לקירצוף.

חשוב לשטוף את הגלגל והצמיג טוב לאחר מכן ע"מ למנוע משקעים של אקונומיקה (אין לי מושג מה זה יעשה לגומי בטווח הארוך, להועיל - זה בטח לא!)

להברקה של הג'אנט, יש חומר יעודי בשביל זה בדיוק... אין לי מושג לגבי מחיר.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
לניקוי ג'אנטים/טאסות מאבקת רפידות בלמים שהתקשתה אני משתמש במים עם אקונומיקה ומברשת לקירצוף.

חשוב לשטוף את הגלגל והצמיג טוב לאחר מכן ע"מ למנוע משקעים של אקונומיקה (אין לי מושג מה זה יעשה לגומי בטווח הארוך, להועיל - זה בטח לא!)

להברקה של הג'אנט, יש חומר יעודי בשביל זה בדיוק... אין לי מושג לגבי מחיר.

יש לי מגנזיום פחות מחודש...אז נסיון בטוח אין לי

אבל מי שמכר לי את האוטו אמר לי שאסור לנקות עם מברשת ולקרצף...

שרצוי רק עם סמרטוט יבש או רטוב כי אז הברק והצבע ירדו עם הזמן...

ויש בזה משהו שנשמע לי הגיוני

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
רגע...

הוא רוצה לצבוע את המגנזיום על ה-206XS החדשה שלו???

מישהו דיבר על לצבוע את המגנזיום על ה206XS החדשה? לא. ( חדשה עלק :smile: :smile: ) ומה הקשר לXS?

לא חדשה ולא 206, אני לא צריך צביעה ועוד ביתית. שאלתי על צביעה איכותית והבעיות שיגרמו בעתיד. ( כמו פגיעה בצבע בהחלפת צמיג, פנצ'ר )

פורסם
במקרה שלו מדובר ב206XS
יש לי מגנזיום פחות מחודש...אז נסיון בטוח אין לי

אבל מי שמכר לי את האוטו אמר לי שאסור לנקות עם מברשת ולקרצף...

שרצוי רק עם סמרטוט יבש או רטוב כי אז הברק והצבע ירדו עם הזמן...

ויש בזה משהו שנשמע לי הגיוני

לא אמרתי מברשת פלדה, מברשת לקירצוף עם סיבים קצרים, כמו של צחצוח נעליים, רק האלה שמשתמשים בהן לכביסה ביד... הן די עדינות, ואפשר לקרצף איתן ללא לגרום נזק לג'אנט....

כאמור - עובד מצויין, מנסיון שלי לפחות

סמרטוט יבש או רטוב יעזור לך להוריד את השכבת אבקת רפידות בלמים ה"טרייה" ביותר...

את השכבות ה"יבשות" שהתגבשו על הג'אנט יהיה לך הרבה יותר קשה להוריד - ולכן יש צורך בשפשוף ו"קירצוף"

האקונומיקה (יש לדלל אותה כמובן), עושה פלאים על הטינופת השחורה הזו!

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

• תוכן חדש...