Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד כרגע לפני רכישת חיפושית אספנות ואני כרגע אוסף כמה שיותר מידע על חיפושיות!

אני צריך שתעזרו לי קצת....איזה דגם יותר עדיף 1200 או 1300?

ואם אפשר בבקשה בבקשההה פירוט קצר על כל דגם ואיזה דגם הכי כדאי לרכוש!!

תעזרו לייייי אני כבר מת להגיע למפגשים ולשאוג ברררררררררררר :D:D:D

DrIvE AnD LeT DrIvE

פורסם

כן אבל לא ממש טורחים להגיב שם :( (פירסמתי הודעה דומה גם שם) וגם שם הכל מפוזר.

אני מעוניין בהסברים קצרים כל דגם במרוכז ואיזה מביניהם הכי כדאי... 8) [

DrIvE AnD LeT DrIvE

פורסם
כן אבל לא ממש טורחים להגיב שם :( (פירסמתי הודעה דומה גם שם) וגם שם הכל מפוזר.

אני מעוניין בהסברים קצרים כל דגם במרוכז ואיזה מביניהם הכי כדאי... 8) [

השאלה היא למה אתה רוצה את הרכב...

בגדול חיפושית היא בסיס טוב ל... הכל בעצם :wink:

איזו שנה? יש לה ציריות או "שאפט"?

איזה דגם? הפנסים מאחורה קטנים או עגולים וגדולים?

איזה טמבון? איזה פנסים מקדימה (שקועים או באלכסון)

איזה דגם היא?

בקיצור, יש מלא חיפושיות, כיום אין חיפושית אחת שדומה לשניה...

חשוב לבדוק את מצב הריצפה, שאין חלודות/ריקבונות/חורים לרגליים.

ביכלל חלודות יכולות להיות דבר מבעס...

כנ"ל מער' חימום שלא עובדת...

כמה רוצים על האוטו?

בגדול, מנוע לא אמור לעניין אותך (אין כזה הבדל גדול בין 1.2 ל 1.3, אולי כשהוא חדש יש, כיום, ממש לא)

בכל אופן, הגדלת נפח אפשרית על הבלוק הקיים. יש שמועות שהבלוק הקיים יכול להכיל צילינדרים של 2.3 L (אשריי המאמין כמו שאומרים :lol: )

ספר לנו עוד פרטים, נוכל לעזור לך יותר...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

ההבדל הוא משמעותי מאוד - לא בגלל הנפח וההספק הדומים - אלה בגלל כל שאר המרכיבים

אם יש לך אפשרות לבחור - אין ספק הדגם 1300 (לא 1302 לא 1303 ולא חצי אוטומט)

הוא הדגם המוצלח ביותר - מכלולי חשמל משופרים בלמים טובים יותר ואפילו אמינות

לך על 1300

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

למה אני צריך את הרכב? לנסיעות קצרות בעיר ומדי פעם נסיעות ארוכות (ת"א, רמת גן)

אני מחפש אספנות כי התקציב שלי לא גדול כל כך...

אמרו לי שעדיף לחפש רק גרמניות...למה זה?

מאיזה שנים עדיף לחפש? (מתחת ל74) ושוב אם אפשר האם ההבדל כל כך מהותי בין 1302 1303 ושאר הדגמים או שכולם יתאימו לי באותה מידה?

תודה רבה לכם! :D

DrIvE AnD LeT DrIvE

פורסם
אני מחפש אספנות כי התקציב שלי לא גדול כל כך...

ראשית, תקציב לא גדול לא מחייב רכב אספנות.... סטודנטים (עם של תפרנים) רבים מחזיקים פיאסטות ישנות (85'~) פיאט אונו, פיג'ו 205/309, סוברו ג'סטי וגם סוברו ליאונה עליה שמעתי שהיא אמינה והוצאות האחזקה נמוכות (ותמיד תוכל למצוא חלקים בקלות בשל הכמות העצומה של רכבים כאלה שעשו דרכן לארץ הקודש)

אמרו לי שעדיף לחפש רק גרמניות...

ראשית, החיפושית שתוכננה בשנות ה30, יוצרה עד לפני כשנה (בדרום אמריקה). איזה רכב נוסף יוצר במשך שנים כו רבות?

שנית, הגרמנים יודעים לעשות עבודה כמו שצריך..... מאיפה לדעתך הכינוי "ייקה פוץ"....?

(ולמי שלא הבין, זאת מחמאה, למרות שהעם היהודי סבל עקב היסודיות והקפדנות הגרמנית.....)

בכלל, מה האפשרויות האחרות שלך? אם אתה נעול על חיפושית ישנה, אז באמת כדאי שתחפש רק גרמניות 8)

בברכה,

גלעד

פורסם

האמת שגם שקלתי פיאסטה כאופציה אבל אני מתפתה לחיפושית אספנות עקב ההוצאות המאוד זולות שלה בביטוח וטסט :D

מה גם שיש לי אהבה מאוד גדולה לרכב הזה והוא נראה לי מתאים מאוד כרכב ראשון :oops:

DrIvE AnD LeT DrIvE

פורסם
אני מתפתה לחיפושית אספנות עקב ההוצאות המאוד זולות שלה בביטוח וטסט

לא נראה לי שבעבור פיאסטה ישנה הוצהות הביטוח יהיו גבוהות בהרבה..... הבדל של 1000 ש"ח לשנה? אולי 1500 ש"ח.....?

מה התקציב שלך? עד כמה אתה לחוץ בכסף? סטודנט? עובד....?

אל תשכך שלרכב אספנות יש מגבלה בשעות המותרות בנסיעה....... האם אתה זקוק לרכב בין 7 ל-9 בבוקר, מותב לזנוח את רעיון האספנות.....

ייטב אם תפרט מה התקציב שלך, וכן מה הדרישות מן הרכב (כמה פעמים, מתי, מאיפה, להיכן...), על מנת לקבל עזרה מחברי הפורום

בברכה,

גלעד

פורסם

חיפושיות אספנות הן כולן גרמניות. אם אני זוכר נכון רק מ- 78 או 79 התחילו להביא ברזילאיות לארץ.

לי היו שתי 1200, והן הפגינו אמינות ראויה לציון, וצריכת דלק סבירה אם כי אני משער שפחותה מזו של מנועי 1200 מודרניים יותר.

כמו שכבר אמרו, אין הבדל משמעותי בין 1200 ל 1300 מבחינת ביצועים כשמדובר במנועים שעברו 30 שנה, והתחזוקה של המנוע משפיעה הרבה יותר מאותם 100 סמ"ק.

זמינות חלפים היא לא בעיה גדולה ולא בעיה בכלל בחיפושיות משנים מתקדמות (שנות השבעים). לדגמים הישנים יותר לפעמים קצת קשה יותר למצוא חלפים אבל עדיין, ממש לא בצורה שמתקרבת לרכבים אחרים מאותן שנים.

אני ממליץ לך לחפש חיפושיות 70-74, ולבדוק אותן טוב טוב לחלודות (בעיקר מתחת לשטיחים ומתחת למושב האחורי באיזור המצבר), ולמצב מיכני כללי. שווה גם לבדוק את מצב הצמיגים (מידה לא נפוצה בכלל, לא כל פנצ'ריה מחזיקה).

בהצלחה!

פורסם

בגלל אמינות מפוקפקת ואחזקה בעיתית (בנוסף לנטיה מוגברת לצריכת דלק אפילו יותר מהגיר ה"רגיל")

פורסם

זה בסדר אני מעוניין רק בידני ולא במנוע ה1600 אז אני גם ככה לא אנגע בדגם הזה :)

ובקשר לפיאסטה...זו גם אפשרות ואם אני אמצא מציאה אני חושב שאני אלך על זה..

בכל מקרה אני כרגע לפני צבא ולא עובד לכן אני מחפש כמה שפחות להוציא כסף ובכלל יש לי אהבה בלתי מוסברת לרכב הזה...תמיד חלמתי לרכוש כזאת :oops:

DrIvE AnD LeT DrIvE

פורסם
....אני כרגע לפני צבא ולא עובד לכן אני מחפש כמה שפחות להוציא כסף....

לא עדיף לחכות לגיוס ולראות היכן תוצב...? אין טעם להחזיק רכב אם אינך משתמש בו.

גם אם תוצב קל"ב, המשכורת הצבאית לא מזהירה למיטב זכרוני.... לא עדיף לשאול את הרכב המשפחתי מדי פעם.....?

בברכה,

גלעד

פורסם

אחותי כרגע בהליכי קבלת רשיון והיא זו שתטפל ברכב בהעדרי :shock: בכל מקרה בתקציב שכזה אני לא רוצה אונו או 205 כי אני יודע שאני אכנס לבור ללא תחתית...

לכן האפשרויות העיקריות הן פיאסטה וחיפושית אספנות... :p

DrIvE AnD LeT DrIvE

פורסם

אתה לוקח בחשבון את העובדה שרכב אספנות אסור לשימוש בין השעות 7-9?

זה יכול להוות בעיה למי שמשובץ בבסיס פתוח.

• תוכן חדש...