Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מחליף מקום עבודה ונאלץ להחזיר את הליסינג שיש לי כרגע (C3 פיקאסו ידנית).

מקום העבודה החדש הוא בבאר-שבע כך שאין לי הרבה נסיעות.

עלות הליסינג בעבודה החדשה היא 3100 שקל ואפשר לקחת פוקוס (רגיל או סטיישן), אוקטביה,קורולה או מזדה 3.

אופציה שניה היא לקנות רכב חדש - חשבתי על פביה ספייס 1.2 ידנית.

אופציה שלישית היא לקנות רכב משומש. פה אני אבוד לגמרי.

ניסיתי להשתמש במחשבון ליסיג שמצאתי - יוצא שלקחת ליסינג גם בנסועה נמוכה לא יוצא הרבה יותר יקר מאשר לקנות רכב מקביל חדש. כמובן שעם רכב ישן החשבון לפחות כדאיות בליסינג אבל זה כיוון שאין לי דרך לכמת את הבעיות הבלתי צפיוות שיש לרכב ישן (תקלות) ולרכב פרטי בכלל (תאונות וגניבות למשל).

מה שאני מחפש זה רכב שיוכל להסיע 2 מבוגרים ו-2 ילדים כאשר לפעמים יש צורך להסיע 3 מבוגרים. רכב שיהיה אמין בצורה סבירה וחסכוני.

אין לי בעיה עם גיר ידני (לא אהבתי את הטיוטה הרובוטית אבל לא פוסל תיבות רובוטיות אחרות).

אשמח לשמוע הערות,הארות ושאר עצות מחברי הפורום המנוסים.

פורסם

בדוק מה העלות לאיביזה או מזדה 2 בליסינג, אמור להיות ב500 שקל פחות מה"גדולות", אמור להספיק לך אם אין לך סדרישה לרכב גדול

Audi S3 8P - APR Stage 2+

פורסם

לצערי אין איביזה ברכבים המוצעים.

המזדה 2 אכן קצת זולה יותר אבל לא אהבתי אותה (למעשה לא אוהב מזדה בכלל).

פורסם

אני ממליץ לך בחום לקרוא את המבחן שעשינו לא מזמן שיכניס לך קצת סדר בבלאגן לגבי העלויות הצפויות.

בסך הכל, יש המון אופציות שיכולות להתאים לדרישות הכלליות שהצבת. תקרא את הקישור, תקבל קצת מושג לגבי העלויות הצפויות לך ברכישה ישירה של משפחתית חדשה עם מנוע בנזין, דיזל או מכונית מיני קטנה. אחר כך תשב עם מנהלת החשבונות המשפחתית ותחשבו מה מתאים לכם יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא צפויות הרבה נסעות, וכיוון המחשבה שלך הוא כלכלי.

לכן אני ממליץ על רכב בן שנתיים-שלוש.

אתם לא חייבים רכב גדול, אבל גם סופר מיני נשמע לי קצת צפוף .

מכונית בסגנון ניסן טידה או ניסן נוט יכולה להתאים למה שרשמת.

חבל שאין הונדה ג'אז משומשת עם גיר רציף מעל מודל 2007 - מכונית אמינה, חסכונית ויחסית מרוחת לסופר מיני.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אין הונדה ג'אז עם גיר רציף בשנים האלו אבל אפשר בהחלט ללכת על אופציה רביעית שלא הוזכרה כאן -

לקחת הונדה ג'אז חדשה בליסינג פרטי כולל חבילת אחזקה, לשלם פחות מ-3,100 ש"ח בחודש על אחזקת הרכב (ביטוח, טיפולים) ובסוף תקופת הליסינג לשדרג לרכב חדש אחר.

פורסם
אני ממליץ לך בחום לקרוא את המבחן שיכניס לך קצת סדר בבלאגן לגבי העלויות הצפויות.

בסך הכל, יש המון אופציות שיכולות להתאים לדרישות הכלליות שהצבת. תקרא את הקישור, תקבל קצת מושג לגבי העלויות הצפויות לך ברכישה ישירה של משפחתית חדשה עם מנוע בנזין, דיזל או מכונית מיני קטנה. אחר כך תשב עם מנהלת החשבונות המשפחתית ותחשבו מה מתאים לכם יותר.

לפי חישובים שעשיתי היתרון של קניית רכב חדש בסכום של כ-120 אלף לעומת ליסינג הוא די זניח ואפשר להגיד שזה בערך מחירו של השקט הנפשי.

ראיתי שיש הרבה מגאנים דיזל משנים קודמות במחירים ממש נמוכים - למישהו יש חוות דעת על הרכב הזה? יש משהו ששוה לקנות?

פורסם

הסתכלת על הקילומטראז' של הרכבים המוצאים למכירה?

לא היתה לי מגאן, אבל היתה קנגו DCI עם מנוע כזה.

מגאן DCI רכב חסכוני מאוד , לא חסר לו כוח, בידוד רעשם מעולה (יחסית למנוע דיזל), נוח, מרווח ובטיחותי.

צריכת הסולר ברכב כזה סביב 1:18 ק"מ לליטר.

יש ברכבים האלה שתי מערכות יקרות מאוד - טורבו ומשאבת הזרקה.

אחרי 200-250 אלף ק"מ הבעיות יכולות לצוץ.

אם תראה מגאן עם נסועה שפויה, אולי זאת אופציה, למרות שכמות הנסיעות שלך לא גדולה ולדעת רבים לא מצדיקה רכב דיזל.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה גם מה שאני חשבתי, אבל התוצאות במבחן שקישרתי אליו קודם מוכיחות אחרת. במחירי הדלק והטסט כיום, רכב דיזל חדש משתלם גם בנסועה שנתית ממוצעת למדי. במקרה של רכב משומש צריך להכניס למשוואה גם את עלויות האחזקה והתיקון של הרכב, הוצאות שעלולות להיות די גבוהות ברכבים עם 200 אלף קילומטרים על השעון.

אגב, ניתן למצוא מגאן דיזל עם קילומטראז' שפוי. רק השבוע נתקלתי באחת ידנית, יד ראשונה מליסינג עם כ-100 אלף קילומטרים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לפי חישובים שעשיתי היתרון של קניית רכב חדש בסכום של כ-120 אלף לעומת ליסינג הוא די זניח ואפשר להגיד שזה בערך מחירו של השקט הנפשי.

טעות שגם אני עשיתי.

1. אתה משלם יותר בליסינג ונשאר בסוף התקופה ללא רכב (אז הפסדת הרבה כסף)

2. חוץ מתשלום חודשי, יש גם שווי מס (הפסדת עוד כסף)

3. המשכורת שממנה מופרשים קרן השתלמות / קרן פנסיה יותר קטנה בגלל הנ"ל (הפסדת עוד כסף)

בסופו של דבר, אני לפחות, החזרתי את הליסיג וקניתי פאסאט משומשת.

גם עם אובדן ערך, דלק, ביטוחים, טיפולים ותקלות, מי שנוסע מעט לא שווה ליסינג (מעט = 30,000 ק"מ בשנה ומטה)

פורסם
גם עם אובדן ערך, דלק, ביטוחים, טיפולים ותקלות, מי שנוסע מעט לא שווה ליסינג (מעט = 30,000 ק"מ בשנה ומטה)

נכון, אך יש הרבה מעסיקים שמגבילים ל-25000 ק״מ בשנה ... אז מה עושים ?

פורסם

אגב, ניתן למצוא מגאן דיזל עם קילומטראז' שפוי. רק השבוע נתקלתי באחת ידנית, יד ראשונה מליסינג עם כ-100 אלף קילומטרים.

אם זה אחרי החלפת טיימינג, זאת אופציה טובה מאוד, במחיר לא יקר.

כאן כבר החישוב של ירידת ערך ממחיר נמוך של קניה מגדיל את ההפרש בין מגאן DCI לבין רכב מליסינג תפעולי.

וכאשר נוסעים לא הרבה גם בשנים הבאות, רכב כזה נמכר יחסית בקלות.

פורסם
נכון, אך יש הרבה מעסיקים שמגבילים ל-25000 ק״מ בשנה ... אז מה עושים ?

חישוב פשוט:

נתון ראשון - מגבילים אותך ב-25,000 ק"מ בשנה.

נתון שני - מתחת ל-30,000 ק"מ לא שווה ליסינג.

מסקנה - עדיף לקנות רכב חדש / משומש.

מ.ש.ל. 8)

פורסם
טעות שגם אני עשיתי.

1. אתה משלם יותר בליסינג ונשאר בסוף התקופה ללא רכב (אז הפסדת הרבה כסף)

2. חוץ מתשלום חודשי, יש גם שווי מס (הפסדת עוד כסף)

3. המשכורת שממנה מופרשים קרן השתלמות / קרן פנסיה יותר קטנה בגלל הנ"ל (הפסדת עוד כסף)

בסופו של דבר, אני לפחות, החזרתי את הליסיג וקניתי פאסאט משומשת.

עשיתי חישוב עם המחשבון של CCALC - לגבי רכב במחיר של 122 אלף (פוקוס ודומיו) כאשר יש לי את הכסף ביד (ללא הלוואה) יש הפרש של כ-500 שקל לרעת הליסינג כולל ההפרשות. כאשר יש צורך לקחת הלוואה על חצי הסכום ההפרש יורד ה-100 שקל בערך.

שאלת מיליון הדולר - כמה שווה שקט נפשי?

היה לי רכב ליסינג שעשיתי לו טוטל לוס אחרי חודש על הכביש - שעתיים אחרי היה לי רכב חליפי וכמה שבועות אחרי קיבלתי רכב חדש.

אם זה היה הרכב הפרטי שלי הייתי צריך להוסיך כסף כדי לחזור לרכב חדש והייתי צריך לשלם ביטוח מחדש ועוד אולי להפסיד הנחת ביטוח כך שחלק מההפרש נעלם. ואני לא מדבר על הזמן במוסך אם הרכב שקניתי התגלה כלימון...

פורסם

לכן אתה יכול לחזור שוב להודעה הראשונה שכתבתי בשרשור שלך,

בתנאי שאתה מוכן לוותר על טקס קריעת הנילונים.

אגב, ניתן לקנות מגאן בנזין מודל 2008 בסביבות 50 אלף ש"ח מקרסו טרייד אין ולקבל קצת שקט נפשי בדמות של אחריות מקיפה למשך 3 שנים (כמו ברכב חדש).

http://www.carassotradein.co.il/news.asp?id=17

אחריות לשנתיים נותנים בלובינסקי טרייד על הדגמים שהיו בליסינג שלהם (פריים ליס).

• תוכן חדש...