Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

שמתי לב שאם אני מחנה את הרכב בשיפוע יש מן כזה קליק.

אני מחנה את הרכב ברוורס כשאני עדיין לוחץ על הברקס אני מרים את בלם היד אז משלב

להילוך PARKING וכשאני עוזב את הברקס יש כזה קליק והאוטו הולך טיפה קדימה.

האם זה ככה צריך להיות?

אני גורם לגיר נזק?

תודה

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

ב-307, אפשר להוציא מהילוך P רק לאחר לחיצה על דוושת הבלם. כאשר לוחצים על הדוושה שומעים 'קליק' (רעש שמשמיע הרכיב שחוסם את הידית מלנוע ללא לחיצה על דוושה).

אולי אצלך במאזדה יש פטנט זהה ומשם הקליק (תבדוק את זה: שים הילוך ב-P, לחץ על דוושת הבלם והרפה).

לגבי התזוזה קדימה לאחר עזיבת הדוושה: נורמלי, הרכב מתגלגל על שנחסם ע"י הגיר).

פורסם

פשוט אל תרים את בלם היד לפני המעבר לפארקינג.

אתה לא צריך אותו, רק תלחץ על הברקס.

זה ידוע.

תעמוד ברמזור בD ותרים בלם יד בלי ברקס. ואחרי זה תוריד אותו עם ברקס, תראה שיש קליק והאוטו מתרומם טיפה

פורסם

לי זה נשמע כאילו אתה לא מרים די הצורך את בלם היד, כך שהוא אינו מונע מהרכב להידרדר ולהיעצר ע"י הגיר. תנסה להרים את בלם היד עד השן האחרונה, כך שהאוטו לא יזוז, ואז להכניס לפארקינג.

אני לא יודע אם נוצר נזק רציני כאשר כל משקל הרכב נבלם ע"י השן של הפארקינג, אבל זה לבטח לא מוסיף לו בריאות...

פורסם

זה לא קשור להאם הוא מרים מספיק חזק את הבלם יד, בכל רכב אוטומאטי (כולל הDSG) שהיה לי - כשעצרתי בשיפוע, הרמתי בלם יד והעברתי לpark הרכב זז טיפה בעת שחרור הבלמים - הסיבה היא: הבלם-יד בולם את הגלגלים האחורים בלבד ואילו הpark בולם את הקדמים בלבד, בעת שחרור הבלמים (רגל, בולמים את כל הארבעה) - מעמס הבלימה מקדימה עובר לגיר עצמו, לגיר אין יכולת בלימה בכל נקודה אז הגלגל "מחליק" כמה מ"מ ע"מ להכנס לנקודה.

תעשה ניסוי:

תיסע באיזור משופע, תעצור, תמשוך את בלם היד (חזק), תעביר לpark, תעזוב ברקסים

הרכב יזוז איזה סנטים או שניים והיה "קלנק" קטן.

תמשיך:

תיסע באיזור משופע, תעצור, תמשוך את בלם היד (חזק), תעזוב ברקסים, תלחץ שוב על הברקסים, תעביר לpark, תעזוב שוב ברקסים.

הרכב לא יזוז בכלל.

פורסם
ב-307, אפשר להוציא מהילוך P רק לאחר לחיצה על דוושת הבלם. כאשר לוחצים על הדוושה שומעים 'קליק' (רעש שמשמיע הרכיב שחוסם את הידית מלנוע ללא לחיצה על דוושה).

אולי אצלך במאזדה יש פטנט זהה ומשם הקליק (תבדוק את זה: שים הילוך ב-P, לחץ על דוושת הבלם והרפה).

לכל רכב אוטומט מעל שנת 95 (ואפילו די הרבה לפני)חייבים להעביר לפארק רק בעזרת לחיצה על הברקס

:shock:

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

לכל רכב אוטומט מעל שנת 95 (ואפילו די הרבה לפני)חייבים להעביר לפארק רק בעזרת לחיצה על הברקס

די עם השטויות.

בכל רכב אוטומט, ואין זה קשור לשנת יצורו, אין אפשרות(פשוט לא קיימת כזו) להעביר למצב חניה(P) ללא לחיצה על דוושת הבלם.

באם ישנה אפשרות כזו, הרי זה פגם בבורר ההילוכים.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

די עם השטויות.

בכל רכב אוטומט, ואין זה קשור לשנת יצורו, אין אפשרות(פשוט לא קיימת כזו) להעביר למצב חניה(P) ללא לחיצה על דוושת הבלם.

באם ישנה אפשרות כזו, הרי זה פגם בבורר ההילוכים.

עמית

דיברתי על הוצאת ההילוך מ-P ולא הכנסתו ופטנט המניעה הנ"ל לא קיים בכל המכוניות האוטו' עד כמה שידוע לי (בלאנטיס שהייתה לנו בעבר זה לא היה קיים).

אגב, נהגת צבאית הוכיחה לי שבאביר ניתן להכניס ל-P תוך כדי נסיעה..(כמעט הרגתי אותה אח"כ..). :evil:

פורסם

ניתן להעביר למצב P גם במצב שאין עצירה מוחלטת, זה גורם לנעילה מיידית של הציר הקדמי, ולסכנת התהפכות קדימה.

ניסיתי את זה פעם באוטו של המורה לנהיגה במגרש משרד הרישוי בצפון תל אביב...

אם לא היינו חגורים היינו עפים דרך השמשה הקדמית.

בעקרון, לא מומלץ להשאיר את האוטו "תלוי" על ה-Parking בלבד ורצוי גם להשתמש בבלם היד ע"מ לחלק את העומס. הסדר לא משנה, אך עדיף להכניס ל-P תחילה - ואז להשתמש בבלם היד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
איך אתה יכול באביר להעביר ל P בנסיעה?

הוא מסתובב על ריק כזה בהתחלה?

לא, זה הולך ככה:

הנהגת נוסעת על 30 בערך, כי החלה להאט ואז עושה משהו עם הידית הילוכים. מיד נשמע רעש של טחינה ואז אתה מבין שהיא עשתה משהו לא נכון..אתה בודק, רואה שהרכב על P אבל הוא ממשיך לנסוע..פה עושים 1 ועוד 1 ואז נזכרים שאלימות בצבא זה לא טוב וצועקים עליה שהיא מטומטמת אבל בלי לגעת בה בכלל...

פורסם

האם קודם מעבירים ל P ואח"כ מושכים אמברקס, או להפך?

אני שואל, כי המוסכניק אמר לי פעם שיש חשיבות לסדר הפעולות, רק שאני לא זוכר על מה הוא המליץ.... :oops:

מעונין לקנות סיויק או קורולה שנים 1996-1999:idea:

פורסם
האם קודם מעבירים ל P ואח"כ מושכים בלם-יד, או להפך?

קודם מעברים ל-P ואח"כ מושכים את בלם היד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תעצור לגמרי על ידי לחיצה על דשוות הבלם,תעביר לP,תרים את הבלם-יד,ורק אז תשחרר את הרגל מדשוות הבלם.

זה הרצף הנכון של הפעולות.

דרך אגב מה שממש מזיק לגיר,ושמתי לב שהרבה עושים את זה,שלא מחכים שהרכב יעצור באופן מוחלט מנסיעתו קדימה ומכניסים מיד לרוורס והגיר צווח בקולי קולות זה ממש מזיק.

איציק.

פורסם

מי שמנוסה בנסיעת שטח עם רכב אוטומטי, ויתכן שיש גם כאלה שהתנסו בחניה בשיפועים חדים בכביש, יודע שהעמסת משקל הרכב על פין הנעילה של הגיר האוטומטי, עלולה לגרום לגיר האוטומטי, לא להסכים לצאת מפרקינג, ואז זה סיפור לשחרר אותו: צריך להרים גלגל מניע באוויר, כדי לשחרר ממנו לחץ.

במצב כזה, ועדיף לטעמי בכל מצב, ולו רק ליתר בטחון, לא להעמיס את הפין הזה, למשוך בלם יד, לשחרר בלמים - כדי לוודא שמשקל הרכב מועמס על בלם היד, ואז להעביר לפרקינג (ברכבים שבהם יש חובה ללחוץ על הבלמים כדי להכניס לפרקינג אפשר ללחוץ שוב על דוושת הבלם, אבל לעשות את זה לאחר שחרורה הראשוני, כמו שתואר כאן) .

• תוכן חדש...