Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מכרתי השבוע את המאזדה 323 לאנטיס 2001 שלי.

הרכב אכל 1:10 והיה נכנס די הרבה למוסך,

הציפייה שלי מהרכב החדש הוא חסכון בדלק, אמינות ומראה צעיר כמה שאפשר.

הכיוון שהיה לי זה הפונטו גרנדה, ראיתי ביד 2 שנת 2008 ב35k, אני מאמיין שהיה אפשר לרדת טיפה במחיר כי

המודעות פורסמו שם יחסית מזמן, כנראה שהשוק של הרכב לא בשמיים.

הרכב יעשה בסביבות ה80 ק"מ מחות לעיר ו20 ק"מ בתוך העיר ביום.

אני חייל בסדיר ככה שהחסכון הוא הצד הכי חזק שישפיע על הקנייה.

מה אתם אומרים?

פורסם

לדעתי בחירה טובה,היא חסכונית תודות לגיר רובוטי,עדיף את המנוע 1.4 בעל 77 כ"ס,בטוחה עם 5 כוכבי בטיחות ודי מרווחת.

אם תוכל להשיג גיר ידני בכלל מצוין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אפשר להסתדר יופי עם הגיר הידני 1.2.

ככל שעובר הזמן הגרנדה הופכת להיות יותר מבוקשת עקב עליית מחירי הדלק.

השוק שלה היה די מחורבן עד עכשיו כי הרכב בקושי נמכר בזמן אמת, והרוב הלך לחברות השכרה וליסינג.

הרכב חסכוני בהרבה וגם אמין יותר מהמאזדה ה"אמינה" שכולם אוהבים לקנות.

פורסם

שמעתי שהגיר הרובוטי לא הכי מומלץ,

אני באמת רואה שהשוק של הגרנדה לא משהו.. אף אחד לא קונה אותם פשוט.

יכול להיות שלתווך הארוך זה חיסרון, אבל בטוח יש משהו שאני לא יודע שבגללו השוק שלהם כזה נמוך.

בסופו של דבר הספייס מוצפת בכל מקום וחיצונית היא הרבה פחות מרשימה.

למישהו יצא להתנסות בה? ממליץ לא ממליץ? חסרונות?

פיאט גרנדה פונטו, 1.4 ליטר, 77 כ"ס, רובוטית

יתרונות

עיצוב מושך

מושבים נוחים

צריכת דלק טובה

חסרונותגיר רובוטי מציק

ביצועים חלשים

מרגישה מיושנת

זה ע"פ האתר iCar, לא מעודד במיוחד :\

פורסם

הרכב חסכוני בהרבה וגם אמין יותר מהמאזדה ה"אמינה" שכולם אוהבים לקנות.

איך היא בדיוק יותר אמינה ממאזדה?

שלא תבין אותי לא נכון גם אני בעד הקנייה של האוטו הנ"ל אבל היא לא יותר אמינה ממאזדה.

במקרה הכי טוב היא אולי אמינה כמו מאזדה אבל לא יותר.

PUNTO 16V

206 XS

פורסם
לדעתי בחירה טובה,היא חסכונית תודות לגיר רובוטי,עדיף את המנוע 1.4 בעל 77 כ"ס,בטוחה עם 5 כוכבי בטיחות ודי מרווחת.

אם תוכל להשיג גיר ידני בכלל מצוין.

אגב מה עם פיאט פנדה.

נראה לי שאפשר להשיג פנדה שנתון יותר גבוה במחיר הזה והיא גם יותר חסכונית.

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

בכזה מחיר לא חושב שיש משהו יותר חסכוני,הפנדה זולה לתחזוקה מאוד חסכונית בכזה תקציב תוכל לרכוש את הדגמים בעלי 60 כ"ס ולא 69 שהגיעו ב ב2011.

היא לא תהיה חזקה בעליות,לכן אתה צריך לקחת את זה בחשבון,אני אישית מאוד נהנה ממנה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בכזה מחיר לא חושב שיש משהו יותר חסכוני,הפנדה זולה לתחזוקה מאוד חסכונית בכזה תקציב תוכל לרכוש את הדגמים בעלי 60 כ"ס ולא 69 שהגיעו ב ב2011.

היא לא תהיה חזקה בעליות,לכן אתה צריך לקחת את זה בחשבון,אני אישית מאוד נהנה ממנה.

2011 ב30 אלף?

נשמע לי אופציה מעולה.

האמת שנסעתי בפנדה ברודוס וזה היה אוטו מאוד חביב מאוד פרקטי יחסית לגודל שלו הרבה יותר מסופר מיני אחרות.

חבל שאין פנדה 4*4 בארץ...:cry:

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

התכוונתי שב2011 ההספק שודרג ל69,לפני זה היה 60 כ"ס.בכזה תקציב לא תמצא 2011.

ויש כמה פנדות 4*4, הייתה ביד 2 פנדה כזאת עם מנוע דיזל ועיצוב כזה שונה.

פורסם
איך היא בדיוק יותר אמינה ממאזדה?

שלא תבין אותי לא נכון גם אני בעד הקנייה של האוטו הנ"ל אבל היא לא יותר אמינה ממאזדה.

במקרה הכי טוב היא אולי אמינה כמו מאזדה אבל לא יותר.

שלום,

הרכב אכל 1:10 והיה נכנס די הרבה למוסך,

מה אתם אומרים?

מה לעשות, ככה זה. ב-30K אתה קונה גרנדה צעירה בת 5, נסעה 100-120K (רובן היו בהשכרה).

בכסף הזה אתה קונה מאזדה ענתיקה בת 10, נסעה 150K במקרה הטוב. אולי תצליח להשיג אחת שמורה יותר עם 130K.

רכב בן 10 מועד לתקלות - יש דברים שפשוט לא מחזיקים. חוטים חשמליים, מנועים קטנים כמו במאוורר רדיאטור, ממסרים למיניהם, חלקים שכבר הוחלפו בעבר בחלפים סיניים ששובקים חיים במהירות וכו' וכו'.

אז כן - הרכב החדש יותר יהיה בוודאות יותר אמין מהמאזדה עתיקת היומין. וזה עוד לפני צריכת הדלק, ההגה החשמלי שמאפשר תמרונים נהדרים בחניות והמראה היפה (אבל זה כבר עניין של טעם).

פורסם
מה לעשות, ככה זה. ב-30K אתה קונה גרנדה צעירה בת 5, נסעה 100-120K (רובן היו בהשכרה).

בכסף הזה אתה קונה מאזדה ענתיקה בת 10, נסעה 150K במקרה הטוב. אולי תצליח להשיג אחת שמורה יותר עם 130K.

רכב בן 10 מועד לתקלות - יש דברים שפשוט לא מחזיקים. חוטים חשמליים, מנועים קטנים כמו במאוורר רדיאטור, ממסרים למיניהם, חלקים שכבר הוחלפו בעבר בחלפים סיניים ששובקים חיים במהירות וכו' וכו'.

אז כן - הרכב החדש יותר יהיה בוודאות יותר אמין מהמאזדה עתיקת היומין. וזה עוד לפני צריכת הדלק, ההגה החשמלי שמאפשר תמרונים נהדרים בחניות והמראה היפה (אבל זה כבר עניין של טעם).

אתה צודק ,

לא חשבתי על זה באותו מחיר של 30K אלא מזדה מול פונטו חדשות.

אישית אם מדובר בפונטו שעשתה עד 60K הייתי קונה את הדגם עם הגיר הרובוטי.

אבל כשהיא עברה את ה100K , אלא אם כן האוטו היה אצלי מיד 1. לא הייתי נוגע במקל ברובוטי , והייתי לוקח ידנית.

נ.ב

ההגה החשמלי המהולל הפסיק לעבוד לי בזמן פניה בכיכר וכמעט גרם לתאונה.

damm city button

וגם לפי דעתי הגרנדה פונטו יפה (הפונטו איבו עוד יותר)

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

לא חושב שאתה צודק,מה לגבי אוטומטי רגיל אז? גם לא להתקרב לרכבים ישנים?

פה זה גם עניין של מזל.

פורסם
לא חושב שאתה צודק,מה לגבי אוטומטי רגיל אז? גם לא להתקרב לרכבים ישנים?

פה זה גם עניין של מזל.

לא יודע יש לי בעיה עם השירות והמחיר של סמל"ת בנוגע לגירים ולא הייתי רוצה לקחת סיכון.

אני לא מאשים אף אחד, אבל גם ברובוטי וגם בגיר הרציף שלהם ,

בניגוד לגירים אוטומטים אחרים שבמידה ויש תקלה אפשר לשלוח אותם למכון גירים בעלות נמוכה,

בפיאט כל תקלה בגיר , הם יעדיפו להחליף לחדש ב10K.

גם בגיר המשולב , אם נקרעה לך רצועה , ישר יחליפו לך.

ואגב לא רק לפיאט יש לי רתיעה גם לפי דעתי DSG הוא לא כזה מוצלח לפי דעתי ולאחר הרבה סיפורים אחרונים ששמעתי.

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

יכול להיות כי זה במורשה,יש חבר פורום שעשה שיפוץ או החליף תמורת 5K,זה בערך שיפוץ על גיר אוטומטי.

פורסם
יכול להיות כי זה במורשה,יש חבר פורום שעשה שיפוץ או החליף תמורת 5K,זה בערך שיפוץ על גיר אוטומטי.

אכן כן אתה צודק,

זה היה במרכזי

PUNTO 16V

206 XS

• תוכן חדש...