Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אז כן אני מחפש מיאטה NC כבר הרבה זמן שתעמוד לצד הקרוזר השלי.

אחריי הרבה זמן של חיפושים יצרתי קשר עם בחור נחמד, ששלח לי את טופס הבדיקה של הרכב מלפניי כחצי שנה.

כמה נתונים שרציתי לבדוק, כמובן שאני אקח את הרכב לבדיקה חוזרת, השאלה העיקרית האם שווה לבדוק אותו שוב לאור הנתונים שיצאו בבדיקה הקודמת:

1. מנוע: מערכת מנוע= חוסר שמן מנוע. ציון סופי של המנוע בעמוד 3 מראה על 92 מתוך 100.

האם זה דבר הניתן לתיקון או סתם דבר שהם רשמו על מנת לצאת ידי חובה ?

2. תיקוני מרכב:משמעות שולית, מעיכות-שריטות בצבע, נזק בפנלים, נזק לפגושים, גג ברזנט לא נבדק.

המוכר טוען שהיו תיקוני צבע בפגושים בלבד, ככה זה גם נראה יש לרכב סריטה קטנה חוץ מזה נראה טוב.

3.סרן קידמי ומערכת היגוי: מתלה קדמי = לכוון/לתקן, זוויות מתלה, רעידות יתר. (אני מניח שזה בגלל הבלמים אבל זו רק הנחה)

4. בלמים: בלמים קדמי/אחורי לפרק לבדיקה, בלמים אחוריים לכוון/לתקן, בלם חניה = לכוון, לכוון לתקן -בלימה לקויה.

כל שאר הנתונים כולל קפיצים תקינים.

ציוני גרפים:

מרכב = 86

שילדה= 100

פליטת עשן = 100

מחוונים = 100

העברת כח = 100

מנוע = 92

בלמים = 54

מתלים = 68 (שזה הדאיג אותי, מה זה אומר והאם על זה כדאי לפסול רכב).

אשמח לחוות דעת על הרכב ועל הבדיקה, איך היא..

הרכב עבר בעת הבדיקה 70K KM.

בתודה,

אסף.

dreams dreams dreams do not come true

פורסם

על פניו הבדיקה נראית בסדר גמור.

בלמים צריך לבדוק אם הוחלפו לאחרונה רפידות, והאם אי פעם הוחלפו הדיסקים. אם לא, לא נורא, נקודה למיקוח.

בולמים - קשה להגיד. הבולמים אחרי קילומטרז כזה אמורים להיות תקינים לגמרי.

מגאן 265

פורסם

ממליץ בנוסף להיכנס למוסך מתמחה ברכב הזה כמו "רכב דוד" בת"א לקבלת חוו"ד.

יש דברים ברכב, כמו תקינות הדיפרנציאל מוגבל החלקה (LSDׂ ׂ) שצריך שעין מקצועית תבדוק. עלות חלק כזה במידה ואינו תקין

יכולה להגיע ל-20000 ש"ח. (!) ולא כל מכוני הבדיקה עולים על זה.

לאחר מכן, בדוק את שאר הדברים, בגדול הבדיקה נראית טובה-דאג רק שכל מה שאינו תקין, ישוקלל במחיר.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

נשמע תקין.

המנוע במיאטה מאוד אמין, רק צריך לוודא שיש מספיק שמן :wink:

השלדה תקינה כי יש רק "משמעות שולית" וכל השאר קוסמטי.

לא יודע מהן הרעידות במתלה אבל זה לא בעיה לברר. אחרי 70K המתלים בוודאי עייפים. אם תרצה להחליף מומלץ לשקול סט-אפ ספורטיבי יותר. העלות לא נוראית.

בלמים זה שטויות. אני בדיוק לפני טיפול בלמים אצלי. כרגע יש מחסור בדיסקים קדמיים ל-NC אבל עלות ההחלפה סבירה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה על התגובה, אז אפשר להיות רגוע וללכת על העסקה במידה והבדיקה השנייה תהיה תואמת ?

תודה,

אסף.

פורסם

נראה לי שכן. כל עוד השלדה תקינה ומערכת ההנעה תקינה, כל השאר זה עניין של הורדה במחיר. ועלויות התיקונים לא היסטריות. למשל בלמים קומפלט בכ-2500 שקלים כולל הכל. רביעיית בולמים נורמלית ב-3000-4000 כתלות בצרכים. רביעיית צמיגים נורמלית ב-2200 לערך וכן הלאה. אין טיימינג, אם זה מטריד אותך, והרכב בכלליות אמין מאוד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

באמת אין טיימינג, האם זו שרשרת או רצועה רגילה ? ואם זו רצועה מתי יש טיפול טיימינג ב MX ?

שאלה נוספת, בשביל בלמים המחיר יקר נראה לי שאעשה אותם במוסך לא מורשה מאזדה. בנוגע לבולמים, רשום בבדיקה לכוון זווית לא נאמר שהבולם לא לא תקין, אי אפשר למשוך עם הבולמים עוד כמה עשיריות של KM ?

פורסם

זו שרשרת ואין צורך בהחלפתה.

המחיר ממש לא יקר בשביל בלמים. לא יודע לאיזה רכב אתה רגיל אבל מדובר על רכב ספורטיבי. לא הייתי מתקין רפידות ודיסקים מאיכות לא ידועה בשביל לחסוך 200 שקלים. זוג רפידות קדמיות זה 400 שקלים, זוג דיסקים קדמיים עוד 700. רפידות אחוריות 300. לא רציני.

בולמים - לא אמרתי שהם לא תקינים. אם אתה קונה את הרכב בשביל הגג הנפתח אז זה לא משנה. אם אתה קונה אותו לצרכי נהיגה ספורטיבית, תאמין לי שמהר מאוד אתה תבין למה כדאי להחליף אותם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...