Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני מתעניין בקניית רכב משפחתי משומש (מפרטי או ליסינג) כניראה משנתון 2005 עד 2008.

לאחרונה הגעתי למסקנה ללכת על כיוון של פורד פוקוס, הבנתי שהוא רכב טוב, בטיחותי, לא יקר מדי וכו'

אך שמתי לב (מהשוואות שערכתי בעצמי בין מחירוני רכבים שונים בשנות ייצור שונות) שהפוקוס מאבדת את ערכה במהירות גדולה יותר בצורה משמעותית מאשר רכבים אחרים (בדקתי מול מאזדה 3 וטויוטה קורולה).

מה דעתכם, האם הנקודה הזו צריכה לגרום לי להימנע מקניית פוקוס?

תודה רבה מראש.י

פורסם

הוא מאבד הרבה מהערך שלו במחירון והסחירות שלו בכלל ברצפה אז הוא נמכר גם הרבה מתחת למחירון

בזמנו התלבטתי בין מאזדה 3 לפורד פוקוס ותתפלא כמה מהפוקוסים שהצצתי עליהם בזמנו עדיין מפורסמים למכירה

אם אתה מחפש רכב לשנה או שנתיים חפש משהו אחר כי קשה להתפטר ממנו

פורסם

הפוקוס היא חידה אחת גדולה. מכונית מצוינת, סוג של אחות למאזדה 3 אבל עם מחיר שוק בריצפה. לכן, אחת כזו כדאי לקחת מהשנתונים 2006-2007, אז המחיר שלה כבר ממש נמוך להתמש כמה שנים (3-5) ולמכור.

עם ישראל הוא עם מוזר :) כי בחו"ל הערך שלה נשמר הרבה יותר טוב

פורסם

המכונית עגלה אמיתית. הציבור הישראלי ברובו אגרסיבי, המכונית לא מתאימה לאופיו.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

יש היום רכב ששומר על שוויו? אתם חיים בסרט!

אני לא יודע מתי ניסיתם למכור רכב לאחרונה אבל השוק ברצפה כולו!

אין הבדל במכירה בין מאזדה לפורד או ליונדאי.

היום שיש היצע כל כך גדול משוק הליסינג במחירים זולים מאוד , השנתונים הישנים הופכים ללא מפתים ולא אטרקטיביים!

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם

אני קצת משוחד כי נוהג על פוקוס דור ראשון ומחכה לאוניה שתיכנס לנמל עם דור 3.

כל שוק יד השניה בארץ הוא במצב זוועתי. נסיון להתיישר מול מחירון של יצחק לוי יגרום למפלת נפש אצל המוכר וצחוק אצל הקונה.

יש מציאות מעוותת בשוק הרכב בישראל וזה מה שיש.

העצה שלי היא שתקנה רכב שמתאים לך ואולי גם תהנה ממנו מבלי לחשוב על הערך בעוד מספר שנים.

באופן ספציפי לגבי דור 2, סקר שוק שערכתי בקרב מספר מוסכים העלה את ההשערה שדגם 1600 סמ"ק היה בעל מספר מחלות ילדות גדול מאשר דור 1. בירור אצל מקורבים המועסקים ביבואנית העלה את המסקנה שדגם 2000 סמ"ק (GIHA) הרבה יותר מוצלח

ולא סבל מתקלות רבות (המנוע והגיר שונים מה-1600)

אם אתה מחפש באופן ספציפי יש אחת אצלי בשכונה שרוצה למכור וגם הייתה בשוק מהמחירון שלה....

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם

אם אתה קונה רכב ממודל 2005 עד 2008 אז כנראה שאת רוב ירידת הערך כבר ספג מישהו אחר. פוקוס מהשנים האלו נמכרת ב-30 עד 50 אלף ש"ח, כשכחדשות הן עלו 100 עד 120 אלף ש"ח. זה נכון שקורולה נמכרת בפועל ביותר ומאזדה 3 נמכרת (על הנייר) ביותר, אבל דווקא זה הופך את הפוקוס למבוקשת יותר כיוון שהיא זולה יחסית לשנתון שלה.

פורסם

כמובן רמה של קשקשת שאין כדוגמתה. ואת זה אני אומר לך כבעלים של כמה פוקוסים לאורך השנים.

לרכב סחירות סבירה ביותר. אני מכרתי לפני כחודשיים פוקוס 2007 מליסינג במחיר של כמעט מחירון עם התגמשות קלה ביותר.

אתה משווה למאזדה 3 וקורולה. אלו שתי מכוניות שנחשבות עם סחירות טובה מהממוצע (לא הקורולה הרובוטית).ובכל מקרה זה לא משנה כי תשווה תפוחים לתפוחים. אתה גם תשלם לא מעט יותר בקניית מאזדה 3 מאותו שנתון, אז סביר להניח שהיא עם" מחירון טוב יותר"גם במכירה.

אני יכול לחשוב על עוד לא מעט מועמדות בקטגוריה שהיו מתות שיהיה להן מוניטין אמינות וסחירות שיש לפוקוס שמורה.

למעט זה שאינה מהירה במיוחד (וזה חשוב בפקקים מרמזור לרמזור בגוש דן:wink:), אני מבטיח לך שלא תרגיש חוסר כוח מהותי בנהיגה רגילה וסבירה. ובניגוד למיתוס, גם תפתיע כמה מתחרות "זריזות " אחרות בכביש.

אין בעיה שתעדיף רכב אחר בגלל מכלול תכונות כזה או אחר, אבל בגלל סחירות?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
יש היום רכב ששומר על שוויו? אתם חיים בסרט!

אני לא יודע מתי ניסיתם למכור רכב לאחרונה אבל השוק ברצפה כולו!

אין הבדל במכירה בין מאזדה לפורד או ליונדאי.

היום שיש היצע כל כך גדול משוק הליסינג במחירים זולים מאוד , השנתונים הישנים הופכים ללא מפתים ולא אטרקטיביים!

קישקוש.

פשוט נמאס כבר מהתגובות החלולות הללו..

אני מכרתי לפני חודש קורולה 2003 במחיר של פוקוס 2008, אז מה, השוק דעין בריצפה??

לפותח השרשור,

הפוקוס אכן סובלת מסחירות עלובה, בדיוק כמו המונדאו [תשווה לדוגמא מונדאו 2009 מול סיטרואן C5 2009 ותהיה מופתע מאוד].

עם זאת, אתה קונה רכב בזול מאוד, כמה עוד אפשר לרדת?

נניח והירידת ערך שלו היא אפילו 20 אחוז בשנה, עדיין זה יוצא בערך 10K ש"ח בשנה, שזה בערך מה שתעלה לך מאזדה 3 בשנה.

פורסם

מונדיאו ו-C5 לא נמכרו באותו מחיר כחדשות ב-2009.

לדעתי הפוקוס רכב מעולה, היא לא כזאת איטית כמו השם שיצא לה, היא פשוט מכוילת רך ונינוח יותר מהמאזדה ולכן מרגישה פחות זריזה. היתרונות שלה הם מרווח ונוחות ברמה של הטובות בקטגוריה, הרכב שקט יותר בשיוט ומפגין אמינות טובה.

אני חושב שמה שקונים בזול גם מוכרים בזול ואם אפשר להשיג רכב חדש יותר באותו מחיר מה ההתלבטות?

לדעתי כדאי להתאמץ ולרכוש רכב מ-2008 שמאובזר ב-6 כריות אויר ובקרת יציבות וזכאי לציון של 5 כוכבי ריסוק.

בהצלחה.

פורסם

יש לנו פוקוס 2007 כשנה וחצי ועד עכשיו לא היו שום תקלות (נסועה של 15K ק"מ בשנה)

וגם בהיסטוריית טיפולים לא היה משהו מיוחד.

ה"קאץ'" הוא שיש לה רצועת טיימינג והחלפה במוסך מורשה, כולל מה שמסביב, עולה בסביבות ה3K ש'ח (לעומת שרשרת במאזדה).

פורסם
מונדיאו ו-C5 לא נמכרו באותו מחיר כחדשות ב-2009.

בהצלחה.

מה אתה אומר..

אז מה היה הפרש המחיר בין מונדאו ל C5 ב-2009 או אפילו ב- 2010?

אני זוכר שבליסינג הם עלו אותו הדבר וניו מקבילות [הייתה לנו האפשרות לבחור בין שתיהן בהפרש של כמה ערשות שקלים בליסינג].

אם אני זוכר נכון המחיר היה 158 או 161K ש"ח לשתיהן.

כמובן במדובר בדגמים הבסיסיים.

לדוגמא C5 2010 הזולה ביותר עולה כיום 122.5K בעוד מונדאו 2010 הכי זולה עולה כיום 95K ש"ח.

האם היה ביניהן הפרש של כמעט 30K ש"ח גם כחדשות?

פורסם

כל הרכבים שהוצפו בליסינג (ע"ע פוקוס, מגאן, 3 וכו') מאבדים מהר את מחירן בפועל, בשל עודף היצע.

בנוסף, הפוקוס באמת לא זריזה במיוחד, ודי ספרטנית לטעמי. מה שכן, היא "מחוברת" לכביש הרבה יותר טוב מהשאר.

ההצעה לחפש את דגם GHIA עם מנוע 2.0 היא הצעה מצוינת. אמנם לא "מטוס", אבל משמעותית יותר כח בפועל מאשר דגם ה- 1.6, וגם מיוחדת יותר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

1. יש לי פוקוס 2007 - רכב מצוין. אומנם מעט כבד, אך נותן חבילה מצוינת ותחושת איכות ונוחות גבוהה מאוד. אגב, הרכב גם אמין מאוד ואני לא מוצא שום סיבה להעדיף רכב משפחתי יקר יותר מאותו שנתון.

2. אתה קונה ולא מוכר. בהתאם לכך, אולי עדיף לך לרכוש רכב "ללא שוק", מכיוון שאתה מרוויח מהעדר השוק. לא מדובר כאן ברכב של 200K אלא באזור 40K, כך שאין לו עוד הרבה לאן לרדת. אני מניח שתמצא שירידת הערך של הפוקוס ושל מזדה 3 ממודל 2007 במהלך השנתיים-שלוש הקרובות תהיה די דומה בערך כספי מוחלט, ואולי אפילו המזדה תרד יותר (כי יש לה יותר לאן לרדת).

3. היום קשה למכור גם רכבים שבעבר נחשבו למבוקשים מאוד. אני מכיר מישהו שבקושי הצליח למכור גולף 2007 ג'נריישן דנדשה ומישהו שקיבל טלפון אחד על אקורד 2007 עם 40K ק"מ. זה דוקא טוב לך כקונה.

פורסם
מה אתה אומר..

אז מה היה הפרש המחיר בין מונדאו ל C5 ב-2009 או אפילו ב- 2010?

אני זוכר שבליסינג הם עלו אותו הדבר וניו מקבילות [הייתה לנו האפשרות לבחור בין שתיהן בהפרש של כמה ערשות שקלים בליסינג].

אם אני זוכר נכון המחיר היה 158 או 161K ש"ח לשתיהן.

כמובן במדובר בדגמים הבסיסיים.

לדוגמא C5 2010 הזולה ביותר עולה כיום 122.5K בעוד מונדאו 2010 הכי זולה עולה כיום 95K ש"ח.

האם היה ביניהן הפרש של כמעט 30K ש"ח גם כחדשות?

למיטב זכרוני בתחילת השיווק הסיטרואן הייתה יקרה יותר.

חיפשתי קצת ומצאתי כתבה על תחילת השיווק, איי שם באפריל 2009 מחירו של הדגם הבסיסי החל ב-169 אלף שקלים.

המונדיאו תמיד נמכרה במחירי ליסינג אחדים ולא זכור לי מעולם ש-"קבוצה 4" (המנוחה...) הגיעה ל-170 אלף שקלים.

שבת שלום.

• תוכן חדש...