Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

יש לי אפשרות לרכוש סיטרואן C6 מטרייד-אין באחריות יבואן לשנה ולאחר טיפול מקיף.

אז אני יודע שרכבים מסוג זה "שוחטים" ביציאה מהמוסך ... אבל, האם מתוך התחשבות בכך ש -

א. הרכב בידי היבואן

ב. יעבור טיפול מקיף במנוע, צמיגים וכו' במוסך היבואן לפני מסירה

ג. מקבל אחריות לשנה

לא אמור לכסות אותי ולהפוך את העסקה לכדאית?

הבהרה: השאלה מתייחסת רק "לסיכון" בהקשר התחזוקה השוטפת ולא לאובדן ערך של רכב לא סחיר מסוג זה.

אבא וחובב רכבי אספנות

------------------------------------

בעלי דה-שבו Citroen 2cv AZS 1962 ובלוג הדה-שבו

פורסם

מן הסתם אתה מתכוון לאחד מהרכבים האלו שמוצעים למכירה ע"י לובינסקי טרייד אין. מצד אחד אתה קונה רכב מיוחד, ייחודי ומפנק ומן הסתם במחיר שחיטה (שאתה נהנה ממנו כקונה). מנגד קח בחשבון, שמדובר ברכב לא זול לתחזוקה, שהיבוא שלו הופסק אחרי שכמות קטנה מאוד של רכבים נמכרה ושלא יהיה קל להשיג לו חלקי חילוף בזול אם יהיה צורך בכך. אני הייתי מנסה להוציא מהם אחריות לשנתיים, ייתכן שתצליח, כי הרכבים האלה תקועים אצלם המון זמן.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם

הסיכון די גדול כי במקרה של הזדקקות לחלפים זה רק מקורי - ולא בטוח שיהיה במלאי.

במכוניות כאלה כל חיישן יכול לעלות 4000 ש"ח ויותר...

מצטרף להצעת קודמי בנוגע להארכת האחריות.

אני לא הייתי נכנס להרפתקה הזאת בשום תנאי (סביר)

(זאת אומרת שאם היו מציעים לי את הרכב במחיר זניח הייתי קונה :-) )

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם אתה רוצה ייעוץ כלכלי בנוגע לכדאיות הרכישה, אתה חייב להכניס פנימה את המחיר. רק כך נוכל לדעת אם העסקה כדאית ביחס למתחרים, ולייעץ על המשמעויות של עלויות האחזקה ואובדן הערך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה על התגובות והנה התייחסות -

א. אני הסיטורית בעלים גאה של מיני פיז'ו \ סיטרואן ובהחלט מבין את המשמעות של הטיפול ברכבים אלו (אם כי יש יוצאי דופן למופת של העדר תקלות ואמינות).

ב. המרכיב המרכזי, הוא העובדה שהיבואן הראה לי טופס בדיקה עם סדרת תקלות (לדוגמא, שני צמיגים בלויים) והוא מתחייב לטפל בכולם על חשבונו במוסך המרכזי ... כלומר ולכאורה אקבל רכב במצב טוב מאוד.

ג. הרכישה מהיבואן, מלווה באחריות שלו לתקופה של שנה מהרכישה (או 20,000 ק"מ ... שלא אמצה) ... האם זה לא אמור לכסות אותי לסיכונים שהצגתם? ... מתוך הבנה שאם הרכב ישדר "אי אמינות" בתקופת האחריות אמכור אותו בחזרה ליבואן בסוף התקופה (יש סוג של התחייבות לרכישה חוזרת מהם - לא מחולט).

ד. לגבי המחיר, מעדיף לא לרשום - אבל, קחו בחשבון שהמחיר נמוך בהתאם לסרגל החישוב של יצחק-לוי לשנתון וכו' ... כלומר שוקללה כבר ירידת הערך וגם בעת הרכישה החוזרת (אם תהיה) הסרגל יהיה זהה ולכן באופן יחסי לא יהיה הפסד גדול.

אבא וחובב רכבי אספנות

פורסם
תודה על התגובות והנה התייחסות -

א. אני הסיטורית בעלים גאה של מיני פיז'ו \ סיטרואן ובהחלט מבין את המשמעות של הטיפול ברכבים אלו (אם כי יש יוצאי דופן למופת של העדר תקלות ואמינות).

ב. המרכיב המרכזי, הוא העובדה שהיבואן הראה לי טופס בדיקה עם סדרת תקלות (לדוגמא, שני צמיגים בלויים) והוא מתחייב לטפל בכולם על חשבונו במוסך המרכזי ... כלומר ולכאורה אקבל רכב במצב טוב מאוד.

ג. הרכישה מהיבואן, מלווה באחריות שלו לתקופה של שנה מהרכישה (או 20,000 ק"מ ... שלא אמצה) ... האם זה לא אמור לכסות אותי לסיכונים שהצגתם? ... מתוך הבנה שאם הרכב ישדר "אי אמינות" בתקופת האחריות אמכור אותו בחזרה ליבואן בסוף התקופה (יש סוג של התחייבות לרכישה חוזרת מהם - לא מחולט).

ד. לגבי המחיר, מעדיף לא לרשום - אבל, קחו בחשבון שהמחיר נמוך בהתאם לסרגל החישוב של יצחק-לוי לשנתון וכו' ... כלומר שוקללה כבר ירידת הערך וגם בעת הרכישה החוזרת (אם תהיה) הסרגל יהיה זהה ולכן באופן יחסי לא יהיה הפסד גדול.

הבהרה חשובה,

ברור לי שלא הייתי חושב\מעז לרכוש רכב זהה מבעלות פרטית ... היבט היבואן\אחריות משנה פה את התמונה.

אבא וחובב רכבי אספנות

פורסם

פעם כמעט קניתי מלובינסקי טרייד C4 שהייתה בעברה מיד פרטית, הם רצו למכור לי אותה עם שנת אחריות בודדת (הם נותנים שנתיים רק לליסינג), עם קצת לחץ הם התקפלו והסכימו למכור אותה עם שנתיים אחריות (לא שנתיים לא קונה), תנסה גם אתה להוציא שנתיים אחריות ותהיה עם ראש שקט יותר.

יש לי בבית רכב מאוד דומה מבחינת מכלולים ותתפלא לשמוע שהוא מאוד אמין, רק טיפולים סדירים הוא עובר.

ד"א, מדובר במנוע בנזין או טורבו דיזל?

פורסם
פעם כמעט קניתי מלובינסקי טרייד C4 שהייתה בעברה מיד פרטית, הם רצו למכור לי אותה עם שנת אחריות בודדת (הם נותנים שנתיים רק לליסינג), עם קצת לחץ הם התקפלו והסכימו למכור אותה עם שנתיים אחריות (לא שנתיים לא קונה), תנסה גם אתה להוציא שנתיים אחריות ותהיה עם ראש שקט יותר.

יש לי בבית רכב מאוד דומה מבחינת מכלולים ותתפלא לשמוע שהוא מאוד אמין, רק טיפולים סדירים הוא עובר.

ד"א, מדובר במנוע בנזין או טורבו דיזל?

HDi 2.7L

הערה מעניינת - האם הרכב הזה נוטה לתקלות "שאינן" מכוסות באחריות מנוע\גיר\... ואז באמת לא משתלם?

אבא וחובב רכבי אספנות

פורסם
כל מקרה לגופו, ברכב שלי הכל בסדר.

אני מבין מדבריך שהאחריות חלקית ולא מכסה את כל המכלולים?

זו אינה "אחריות כללית" וקשה לצפות מרכב בין 6-7 ... מצד שני וכמו שאמרתי - יעבור טיפול מקיף ויש אחריות לשנה למכלולים המרכזיים (מנוע\גיר\ועוד אחד שלא זוכר) ולמיטב זכרוני (וצריך לוודא שוב) התחייבות לרכישה חוזרת (בשקלול ירידת הערך).

אבא וחובב רכבי אספנות

פורסם

C6 הוא רכב חלומות לחובבי הז'אנר, ואני ביניהם.

אם אתה מודע לעובדה שהרכב יקר מאד לאחזקה ושחלפים ספציפיים עבורו (קוסמטיקה, פח, תאורה וכדומה) עלולים להיות יקרים ונדירים (כלומר יאריכו את זמן התיקון), לך על זה ואל תחשוב פעמיים. זה רכב שקונים באהבה אבל עם כיס עמוק.

לקולא, המערכת ההידראולית זהה לדגמים החדשים של ה C5 ככה שלא אמרה להיות בעיה בפן הזה.

מבחינת האחריות, תראה, זו שאלה של אותיות קטנות וסטטיסטיקה. כמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב? האם אתה יכול לדרוש שנה נוספת של אחריות? מה המחיר (עזוב את המחירון, הוא לא מדד לכלום) והאם הוא נוח לעיכול מבחינתך? מהם התנאים המדוייקים לביי בק?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
C6 הוא רכב חלומות לחובבי הז'אנר, ואני ביניהם.

אחרת לא הייתי שואל ....

אם אתה מודע לעובדה שהרכב יקר מאד לאחזקה ושחלפים ספציפיים עבורו (קוסמטיקה, פח, תאורה וכדומה) עלולים להיות יקרים ונדירים (כלומר יאריכו את זמן התיקון), לך על זה ואל תחשוב פעמיים. זה רכב שקונים באהבה אבל עם כיס עמוק.

מודע ... השאלה, האם פרט למכלולים המרכזיים שיהיו מכוסים ... מה הנטייה שלו "להתפרק". כי בהנחה שהוא במצב טוב, אני לא צופה הוצאה גדולה בשנה+ הראשונות.

מבחינת האחריות, תראה, זו שאלה של אותיות קטנות וסטטיסטיקה. כמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב? האם אתה יכול לדרוש שנה נוספת של אחריות? מה המחיר (עזוב את המחירון, הוא לא מדד לכלום) והאם הוא נוח לעיכול מבחינתך? מהם התנאים המדוייקים לביי בק?

לא בדקתי אותיות קטנות - אבצע.

בגדול, המחשבה שלי הייתה להחזיק בו לפחות שנה ... או על תקופת אחריות שאקבל ... ואז - באם באותה תקופה הרכב יוכיח אמינות "יחסית" אמשיך להחזיקו ואם "יתפרק" (תוך שהוא מכוסה באחריות) אמכור אותו בחזרה ליבואן או ליד פרטית ואמשיך הלאה.

כלומר, אין לי שום כוונה לרכוש אותו "כרכב לכל החיים" ... אלא אם יתברר כמציאה אמינה ובלתי שבירה.

אבא וחובב רכבי אספנות

פורסם

למה נראה לכם שהחיישנים מתפגרים כאילו היה מדובר ברכב עממי זול?

סה"כ רכב שאמור להפגין אמינות מעולה, מדובר ברכב חדש יחסית ועוד אחריות לשנה (ואולי לשנתיים). מה רע?

מה שכן - והיה ותצטרך חלק פלסטי פנימי, או חס וחלילה תהיה מעורב בתאונה ותצטרך למשל:

2 פנסים

פגוש

רדיאטור

3 חיישנים שממוקמים בקדמת האוטו

כל זה מתאונה יחסית קלה...יעלה סביבות 50 אלף ש"ח. ואני לא מגזים בכלל. ראיתי אחת כזו פעם במוסך סיטרואן בחיפה שעמדה חצי שנה בגלל סירוב של חברת הביטוח לשלם עלויות חלפים הזויות כאלה - קרוב ל-100 אלף ש"ח תיקונים על תאונה חזיתית.

פורסם

הדוקטור צודק, לשם כיוונתי. מחיישנים אני לא פוחד, רובם של בוש או וולאו וניתנים להשגה בקלות יחסית. הבעיה תהיה בחלפים חד חד ערכיים ל C6, שיהיו נדירים ויקרים מאד להערכתי.

אלא אם אתה מקבל את הרכב במחיר נמוך במיוחד, אין לך מה לרכוש אותו לשנה, אתה רק תקבל את הכאפה של ירידת ערך שנתית מטורפת. אתה לא רוצה לומר את המחיר זו זכותך, אבל תעשה אתה את השיקול שלך.

לגבי הביי בק והאחריות, אני הייתי בודק את זה עם עו"ד כי קח בחשבון שבבואך לתת את הרכב הטרייד יבכה שהאוטו לא סחיר ולכן יציעו לך 20 אלף שקל עבורו... בעניין האחריות שוב, אני בטוח שהיא לא מכסה פלסטיקה, ידיות, כפתורים, חשמל וכדומה, ואלה עלולים להכיש אותך חזק.

אני אומר שוב - עסקה כלכלית זה לא, אבל אם אתה חם על האוטו ומקבל אותו בתנאים טובים ובמחיר נמוך במיוחד, לך על זה וספר לנו איך הרכב!

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
למה נראה לכם שהחיישנים מתפגרים כאילו היה מדובר ברכב עממי זול?

סה"כ רכב שאמור להפגין אמינות מעולה, מדובר ברכב חדש יחסית ועוד אחריות לשנה (ואולי לשנתיים). מה רע?

מה שכן - והיה ותצטרך חלק פלסטי פנימי, או חס וחלילה תהיה מעורב בתאונה ותצטרך למשל:

2 פנסים

פגוש

רדיאטור

3 חיישנים שממוקמים בקדמת האוטו

כל זה מתאונה יחסית קלה...יעלה סביבות 50 אלף ש"ח. ואני לא מגזים בכלל. ראיתי אחת כזו פעם במוסך סיטרואן בחיפה שעמדה חצי שנה בגלל סירוב של חברת הביטוח לשלם עלויות חלפים הזויות כאלה - קרוב ל-100 אלף ש"ח תיקונים על תאונה חזיתית.

נקודה מעניינת - אתה גורס שלמרות שיהיה מבוטח, חברת הביטוח תסרב לשלם?!

ומה היה הציטוט על השברולט בסוף?

אבא וחובב רכבי אספנות

• תוכן חדש...