Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה ספורט 1.2TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני עומד לפני קניית רכב חדש ורציתי לקבל את חוות דעת של האנשים המקצועים בפורום לגבי האוטו.

ראיתי את הרכב והתרשמתי מהעיצוב שלה והתוספות(חתך נמוך , גלגלי מגנזיום).

השאלה שלי איך הרכב מבחינת

1. אמינות.

2. גימור.

3. עיצוב פנימי(ראיתי שהוא פשוט למדי יחסית לשאר הרכבים).

4. טיפולים וחלקים.

5. בטיחות.

שאלה נוספת היא איך צמפיון מוטורס בתור יבואן ונותן שירות(ראיתי שמישהו לא היה מרוצה מהסוכנות בראשל"צ, אני לא רוצה

להיות באותו מצב כמו שהוא היה).

פורסם

עלית פחות או יותר על כל היתרונות של הרכב - עיצוב וג'אנטים עם חתך נמוך. חוץ מזה, הוא לא עושה שום דבר שסקודה פאביה או פולקסווגן פולו לא עושות בצורה טובה יותר.

לשאלותיך -

1. אמינות - לך תדע. כמו כל רכבי ה-TSI+DSG עניין האמינות לטווח בינוני ומעלה מוטלת בספק. אולי תהיה טובה, אולי לא. ככה זה כשאתה בונה על מנוע וגיר חדשים יחסית שאין ניסיון ארוך טווח איתם.

2. גימור - בינוני ומטה.

3. עיצוב פנימי - לדעתי מאכזב ביותר. לא ברמה של מכונית אירופאית מודרנית.

4. טיפולים וחלקים - כמו כל אירופאית אחרת.

5. בטיחות - סבירה, 4 כריות אוויר בלבד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עוד משהו שחשוב לדבר עליו ברכב הזה הוא שמירת הערך. אם אתה לא מתכוון לשמור את הרכב לטווח האורך (מאוד - משהו לדעתי כמו לפחות חמש שנים) אני הייתי מחפש משהו אחר. שים לב שמוכרים דגם אחר של הרכב בכ-70K שקלים. אז נכון שזה מנוע וגיר (אם אתה הולך על אוטומט) אחרים, אבל כל קונה פוטנציאלי בעוד שנה (נניח) ישאל את עצמו "למה לי לשלם 85K על רכב כלשהו, כשאני יכול ב70K להתפשר אמנם על המנוע אבל לקרוע ניילונים?"

אולי בסוף תמצא את הקונה שיבין בדיוק את ההבדלים, אבל הוא כנראה גם יבין שאתה בבעיה די רצינית ואפשר להוריד לך הרבה במחיר. אתה יכול להסתכל גם על שרשור בפורום הכללי של בחור עם פאביה עם אותו מנוע שיש לו את הבעיה הזאת עכשיו.

אם אתה לא מתכוון לשמור את האוטו לטווח הארוך מאוד אני הייתי מאוד ממליץ לבדוק בכל זאת את הפולו עם אותו שילוב גיר-מנוע (שתהיה טיפה יותר יקרה או לחילופין תגיע עם טיפה פחות אבזור, לא סגור על זה) אבל כנראה תשמור על הערך הרבה יותר טוב, או בכלל אופציות אחרות לחלוטין מקונצרנים אחרים.

פורסם

מהמודעות הבודדות שקיימות כרגע ביד 2 אנשים דורשים מחירים דמיוניים למדי, באזור ה100k שנה על הכביש כשמהניילון עולה 110k.

הדגם נמצא כרגע בבעייתיות עקב היותו חדש והיצע המשומשות הדל. עוד קשה לומר כיצד ינהג מר לוי יצחק עם הרכב, אבל כבר עכשיו אפשר לשער שתהיה שחיטה לכיוון הסטנדרטיות יותר.

מבחינת איך הרכב, כמו שכבר נאמר, האבזור מאוד דל ומאכזב. אממה, התוספות הקוסמטיות בהחלט עושות את הרכב נעים לעין.

המנוע באמת נהדר ואין מה להוסיף על הTSI. מה שלא אהבתי זה את הקלאץ' הקפיצי מדי וההגה חסר התחושה.

פורסם

אתה יכול למצוא בפורום דעות לכאן או לכאן לגבי כל אחת מהשאלות שהעלאת. האיביזה נחשבת לעיסקה טובה מאוד ביחס של מחיר לתמורה. מנועי הTSI מעולים ונותנים יותר כוח ממנועים גדולים בהרבה ונחשבים לחסכוניים יותר. לי אישית יש ניסיון רב שנים טוב עם צ'מפיון אבל אני יודע שאנשים העלו כאן בפורום גם טענות כלפיהם. כל אחד עם הניסיון והאמת שלו. אתה קונה רכב חדש ויש לך לפחות שנתיים אחריות וראש שקט אז במהלך הזמן הזה תוכל לגלות בעצמך אם אתה מתחבר ומרוצה מהיבואן או לא. בסופו של דבר, אם באמת המציאות היתה מתנהלת לפי מה שאנשים כותבים בפורום אז לפולקסווגן היו את המכוניות הכי גרועות, המנועים והגירים הכי בעייתים ואת השרות הכי דפוק. כל אלה אמורים היו להוביל לקריסה של החברה, לא?! בפועל פולקסווגן עומדת להיות החברה הכי גדולה בעולם וגם בישראל היא מתחזקת משנה לשנה ונמצאת כבר במקום רביעי או שלישי וראשונה מבין המכירות לשוק הפרטי נדמה לי. אז כנראה שלא הכל כל כך גרוע כמו שכמה אנשים מנסים לצייר פה.

פורסם

איזה רכב אני יכול לרכוש באותה שייתן לי תמורה רבה יותר לכסף?

וגם שייראה ספורטיבי :)

פורסם
וגם בישראל היא מתחזקת משנה לשנה ונמצאת כבר במקום רביעי או שלישי וראשונה מבין המכירות לשוק הפרטי נדמה לי. אז כנראה שלא הכל כל כך גרוע כמו שכמה אנשים מנסים לצייר פה.

וכנראה שאתה לא בקיא בעובדות ובנתונים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
עלית פחות או יותר על כל היתרונות של הרכב - עיצוב וג'אנטים עם חתך נמוך. חוץ מזה, הוא לא עושה שום דבר שסקודה פאביה או פולקסווגן פולו לא עושות בצורה טובה יותר.

לשאלותיך -

1. אמינות - לך תדע. כמו כל רכבי ה-TSI+DSG עניין האמינות לטווח בינוני ומעלה מוטלת בספק. אולי תהיה טובה, אולי לא. ככה זה כשאתה בונה על מנוע וגיר חדשים יחסית שאין ניסיון ארוך טווח איתם.

2. גימור - בינוני ומטה.

3. עיצוב פנימי - לדעתי מאכזב ביותר. לא ברמה של מכונית אירופאית מודרנית.

4. טיפולים וחלקים - כמו כל אירופאית אחרת.

5. בטיחות - סבירה, 4 כריות אוויר בלבד.

תראה אם לא חסר לך $$ ואתה אוהב תרכב תקנה, אבל אם אתה מחפש להחליף את הרכב תוך 3-4 שנים, לא הייתי ממליץ

השוק של הקופה ( 3 דלתות ) הוא על הפנים.

שים לב שאם תחפש סיאט איביזה החדשה משנת 2010 עד 2012 תמצא כמעט 10 דפים.

מתוך ה10 דפים האלו 95 אחוז מהם הם דגמי הקופה, הם פשוט נטולי שוק.

לא כול אחד נוח לו רכב 3 דלתות, לעומת ה5דלתות שיש לה שוק מפחיד!

הרכב עצמו פגז, הבעיתיות שרוב הנהגים בארץ לא רוצים 3 דלתות

פורסם

עם כל מבצעי ה-70K ש"ח שיש בסיאט, ממש יש לרכב שוק "מפחיד"... :shock:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
וכנראה שאתה לא בקיא בעובדות ובנתונים.

אם אתה יודע משהו אחר אתה מוזמן להגיד. אין לי בעיה ללמוד או לקרוא דברים חדשים אבל לפי דעתי צ'מפיון מוכרת הכי הרבה מכוניות ללקוחות פרטים. כלמוביל, דלק מוטורס ויוניון מוטורס מובילות במכירות לציי רכב. אם אתה יודע משהו אחר, אשמח להתעדכן.

פורסם

צ'מפיון מוטורס עברה במכירות את יוניון מוטורס כבר בשנה שעברה והיא היום היבואן השלישי בארץ ועם נתח המכירות הכי משמעותי בשוק הפרטי.

ככה שג'וני בוי די צודק...

נ.ב. תהרגו אותי אם אני מבין למה מישהו מעדיף לקנות איביזה TSI על פני פולו TSI. בין המכוניות מפרידים כמה אלפים בודדים, אבל הפולו כ"כ הרבה יותר איכותית, שקטה ו... סחירה! את האלפים הנוספים (ועוד כמה כאלו) מרוויחים בקלות במכירה העתידית.

אני מאוד אוהב את העיצוב של האיביזה, אבל הפלסטיקה הזולה בפנים והגוונים הקודרים פשוט הופכים את האוטו לזול. והמדיניות של סיאט לקנבל מחירים פשוט גומרת את שוק היד שנייה.

מה גם שהאיביזה אוטוטו משנה צורה בעוד שהפולו בצורה הנוכחית קיימת קצת יותר משנה.

110 לאיביזה TSI זה לא מספיק מפתה. ה70 זה אחלה דיל, הTSI? ממש לא.

פורסם

הטעות שלך היא שבין האיביזה לפולו לא מפרידים

אלפים בודדים, אלא הרבה יותר.

בפועל ניתן לקבל את האיביזה בדגם ספורט המאובזר ביותר + עוד תוספות (מולטימדיה וכדומה),

במחיר יותר זול בכמה אלפים טובים מאשר את הפולו.

(או לחלופין את הדגם הרגיל במחיר שהוא משמעותית יותר זול מהפולו)

מכיוון שהרכבים דומים (שלא לומר זהים) בהרבה מובנים, יש כאלה שמעדיפים

את האיביזה ואפשר להבין את זה.

דווקא בגלל המחירים של האיביזה והפאביה, יש כאלה שיטענו שהמחיר של הפולו הוא זה שמופרז ולא משתלם.

פורסם

אני בעלים של סיאט איביזה כבר 9 חודשים.

הדגם שרכשתי הוא 1.2TSI עם אבזור ספורט (כיסאות ספורטיביים, הגה עם ציפוי עור, ג'אנטים 16" עם צמיגים בחתך נמוך, גג שמש) וגיר ידני. אבל אני דרשתי את גרסת ה-5 דלתות. אני ממש לא סובל 3 דלתות זה פשוט לא נוח ולא פרקטי!

אני חייב לציין שאני מאוד נהנה מהנהיגה ברכב ומנוע ה-TSI הוא באמת משהו אחר, פשוט זמינות כוח בכל הילוך החל מסל"ד מאוד נמוך.

נאמר פה כי הגימור בפנים הוא בינוני ומטה אבל מלבד כמה פלסטיקים שמרגישים קצת זולים אין לי טענות יותר מדי לגבי הגימור.

מבחינת צריכת דלק אני מגיע ל-1:14 בנהיגה סבירה (אוליי אפילו ממוצעת) 80% עירוני ו-20% בינעירוני שלדעתי זה מצויין.

מבחינת המחיר - לדעתי באותה נקודת זמן שרכשתי את הרכב הוא באמת היה הרכב הכי משתלם במחיר שלו. הפולו הבסיסית ביותר ללא אבזור נוסף עלתה בסביבות 116 אלף והסיאט 110 אלף מאובזרת בשפע.

דברים נוספים שכדאי לציין זה מערכת הזינוק בעלייה שבעת עמידה ברמזור מחזיקה את הברקס 2 שניות נוספות לאחר שמשחררים אותו על מנת שהזינוק בעלייה יהיה קל יותר. בנוסף, השליטה מההגה על המערכת מאוד נוחה ובנויה היטב לטעמי ועדיין יש הרבה רכבים שלא מגיעים עם זה היום.

אחיזת הכביש היא באמת מדהימה והסיאט לא מפעילה כמעט בכלל את המערכת של בלימה בעת החלקה. זה קרה לי אוליי פעם אחת בחורף כאשר היה סיבוב מאוד חד והכביש היה רטוב.

בכל מקרה לדעתי הרכב הזה באמת שווה את מחירו ומי שלא מכיר את מנועי ה-TSI ושוקל את זה חייב לנסות נסיעת מבחן על מנת להבין במה מדובר.

בהצלחה ברכישת הרכב!

• תוכן חדש...