Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

אני מתכנן לקנות רכב בהקדם שישמש בעיקר אותי (בן 26) ולעיתים את בת זוגי. אודה לעזרתכם.

לרכב צפויות נסיעות בין עירוניות רבות. הוא צריך להיות אוטומטי.

השיקולים שלי, לפי סדר החשיבות, הינם:-

א. בטיחות: 5 כוכבי בטיחות (בדגש על רמת בטיחות לבוגרים), כמה שיותר מערכות וכריות.

ב. חוזק: לא מחפש הוטהאץ' אבל חשוב לי שהרכב יוכל לשייט גבוה על כביש 6 בצורה רלוונטית ונעימה.

ג. אבזור: במידת האפשר מחפש גרסאת אבזור גבוהה ומפנקת יותר.

ד. זיהום אויר מופחת.

אמינות, צריכת דלק וסחירות הינם משניים.

דברים שלא רלוונטים בכלל הם מקום במושב האחורי וגודל תא מטען.

1) בן שנה / שנתיים או חדש?

חסכתי תקציב מכובד עבור הרכב המבוקש ולכן חשבתי לקנות חדש. הבנתי שמבחינה כלכלית משמעותית יותר משתלם לקנות רכב בן שנה או שנתיים. לעומת זאת, הבנתי גם שיש מפעם לפעם מבצעים מעולים בסוכנויות הרכב ובנוסף יש חברות ליסינג שמוכרות רכב יד שנייה עם אפס קילומטר. התלבטות.

2) מי הכי מומלצת?

יש המון סופר מיני.

אחרי שפסלתי כמה אפשריויות בגלל כוכבי בטיחות (פאביה, C3, סוויפט)/ביקורות לא מחמיאות (יאריס)/חוזק (פיאסטה, איבו), המכוניות הבאות נראות לי כמו המועמדות פוטנציאליות אבל אשמח גם לשמוע המלצות אחרות:-

קורסה (מנוע ישן וחלש? לא ברור לי אם 4/6 כריות)

מאזדה 2 (נוחות נסיעה בעייתית?)

איביזה (לא ברור אם 4/6 כריות)

פולו (רק 4 כריות אויר?)

ג'אז היבריד (מחיר מופקע? לא נעשה מבחן ריסוק מאז המתיחת פנים??)

קליאו (אמינות? דור נוכחי דיי ישן?)

תודה מראש! :smile:

פורסם

אתה מחפש רק אוטומט?

אם ידני תוכל גם לרכוש רכבים חדשים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אתה מחפש רק אוטומט?

אם ידני תוכל גם לרכוש רכבים חדשים.

כן, רק אוטומט.

אני יכול להתאמץ ולהוציא את הסכום לקניית הרכבים האלה כחדשים מהסוכנות (אוטומטים) אך אני נוטה לא לעשות כן בגלל שהובהר לי שבלא מבצע יוצא דופן מדובר במשגה כלכלי.

פורסם

לאחרונה היו מספר מבצעים על פיג'ו 207 1.6 אוטומטית שנמכרה בפחות מ-90 אלף שקלים, נשמע לי מבצע מאוד משתלם ואתה מקבל רכב בטיחותי, גדול ומרווח וכזה שלא ירגיש שהוא עומד להתפרק על כביש 6.

בהצלחה.

פורסם

גם יונדאי I20 תענה היטב על דרישותיך הצנועות.

איבזור הבטיחות מלא וכך גם הציון במבחני הריסוק.

דגם ה 1.6 עדיף בביצועיו, אבל גם ה 1.4 תעניק לך שיוט שקט וחסכוני במהירויות של כביש 6.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

פיאט בראבו,מנוע חזק 1400 טורבו,בטיחותית(5כוכבי בטיחות),לפי כל מני מבחנים אומרים גם שהיא נוחה,ובתקציב של המיני האלה אתה מקבל מכונית יד שנייה אמנם אבל הרבה יותר מכונית מכל מה שהוזכר פה,ב80-70K אתה יכול לרכוש אחת מודל 2009, רק הבעיה היחידה היא שיש לאוטומט שלה גיר רובוטי חד מצמדי ובכדי לראות אם הוא מתאים לך תעשה נסיעה קצרה על אחת המכוניות שיש לך בלוחות יד שניה.

פורסם

לגבי האיביזה: תלוי באיזה שנה, בכל מקרה אחרי שנה מסויימת(לא זוכר במדיוק) הם איחדו את הכריות הוילון הקדמי והאחורי,ככה ש4 כריות אוויר ו6 כריות אוויר, זה אותו דבר.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם
לאחרונה היו מספר מבצעים על פיג'ו 207 1.6 אוטומטית שנמכרה בפחות מ-90 אלף שקלים, נשמע לי מבצע מאוד משתלם ואתה מקבל רכב בטיחותי, גדול ומרווח וכזה שלא ירגיש שהוא עומד להתפרק על כביש 6.

בהצלחה.

לא צריך להגזים, אף אחד מאלו שציין לא "תתפרק על כביש 6". רובן יוכלו לשייט במהירויות תלת ספרתיות גבוהות ללא שום בעיה.

ספציפית בימים אלו אני לפני נסיעת מבחן על פיאסטה אוט', אל תיקח את דברי כתורה מסיני, שכן גם אני עדיין לא התנסתי, אבל לפיאסטה האוט' 96 כ"ס, אולי היא לא תהיה הראשונה ברמזור, אבל לפי ציפיותי לא מדובר על איזה רכב חלש במיוחד.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

זאת הייתה מעין התבדחות בנוגע לדרישות של פותח השרשור, כל רכב חדש יכול לשייט בכביש 6, גם סוזוקי אלטו, מניסיון זה לא יהיה נוח או נעים במיוחד אך אפשרי.

פורסם

רב תודות על ההתייחסויות!

i20 - ביקורת טענה שיונדאי עשתה שיפור משמעותי אבל עדיין לא ברמה של אירופה? אשמח לעוד התייחסויות

207 - האם לא מדובר במכונית מיושנת יחסית? מה יתרונותיה על המכוניות שהזכרתי? אשמח לשמוע יותר

בראבו - כבר בקטגוריה של משפחתיות.. נדמה לי שמיותר עבורי כרגע

פורסם

אני לא רואה אף רכב עם יתרונות בולטים על ה-207, כשהוצגה הייתה גדולה ביחס לקבוצה ועדיין נחשבת מכונית מאוד מרווחת.

המנוע הגדול יחסית תורם להרגשה של רכב מקטגוריה גבוהה יותר, הוא שקט יותר מה-1.4 שמקובל בקבוצת הסופר מיני ונעים יותר בשיוט ובנסיעה בכבישים מהירים.

הקורסה מרגישה יותר מיושנת מהפיג'ו, לי היא הרגישה מעט צפופה וזכורות לי בפורום דיעות מאוד לא מחמיאות.

המאזדה 2 רועשת ומעט פלסטיקית אבל היא זריזה ודיי מהנה לנהיגה.

הפולו לדעתי יקרה מדי ואותי אישית מפחיד העניין עם הגירים, אפשא להגיד שאני דיי שמח שלא קניתי פולקסוואגן (הזמנתי וביטלתי).

הג'אז באמת רכב טוב אבל המחיר לדגם ההיברידי הופך אותו למעט לא רלוונטי, יקח כמה שנים טובות להחזיר 15,000 אלף שקלים (הפער בינה לבין מרכז הקבוצה) ע"י חיסכון בדלק.

הקליאו למעשה מיושנת יותר מה-207 ומרגישה קצת ענייה בתא הנוסעים. לזכותה נוחות טובה.

אני לא הייתי פוסל את היאריס על סמך ביקורות וניגש לבדוק בעצמי. גם את היונדאי כדאי לבדוק, מה שכן העיצוב שלה מאוד אנמי וגירסת ה-1.4 מציעה ביצועים דיי פושרים.

דווקא בגלל שציינת שהרכב יעבור הרבה נסיעות בין עירוניות שווה לשקול משפחתיות קומפקטיות כמו הבראבו או סוזוקי SX4 למשל (אין לי מושג מה ציון הריסוק) וגם יונדאי I30, יהיו נעימות יותר בנסיעה בין עירונית.

לפי מה שהבנתי הגירסה ההיברידית של היאריס צפויה להגיע בקרוב ואולי תהיה משתלמת יותר מהג'אז מבחינת מחיר.

בהצלחה.

פורסם
רב תודות על ההתייחסויות!

207 - האם לא מדובר במכונית מיושנת יחסית? מה יתרונותיה על המכוניות שהזכרתי? אשמח לשמוע יותר

היתרון הוא - בהנחה שהמבצע עדיין רלוונטי, שאתה מקבל רכב חדש מהחברה מודל 2012 ב88K, בעוד שמחיר הרכבים שציינת (למעט הקליאו) מעל 100K, ואין כאן שום דבר שמצדיק לדעתי את ההפרש במחיר.

פורסם

הפולו בקלות.

נהגתי על כל רכבי הסופר מיני והפולו היא הכי זריזה, הכי חסכונית, ביי פאר הכי איכותית ואמרתי כבר לא פעם שאני בניגוד למשמיצים- מאוד אוהב את גיר הDSG. חוצמזה, מכיוון שהחברה נותנת אחריות רטרואקטיבית, אין שום סיכון.

זה קטע מדהים, נהגתי על הפולו 1.6 הקודמת עם הטיפטרוניק ועל הפולו 1.4 DSG צורה חדשה כשלראשונה יש 105 כ"ס ולשניה 85 בלבד. והפולו 1.4 עם הDSG לא רואה אותה ממטר! השילוב של הגיר הזה עם המנוע הקטן (בייחוד בספורט) פשוט גורם לך לא להאמין שאתה נוסע על 1.4.

הTSI זה כבר בכלל עולם אחר.

הפיאסטה הכי קרובה לפולו באיכות אבל היא עצלה לאללה.

אם אתה קונה איביזה אז בטח שלא יד שנייה, רק ראשונה, הם מוכרים אותן יותר זולות מהמשומשות... אבל מי שקונה איביזה צריך לדעת שלא יתשלם לו למכור אותה אחרי שנה... צריך להחזיק אותה לפחות 3 שנים. באפן אישי אני לא אוהב את הפלסטיקה שלה.

• תוכן חדש...