Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז לאחר ייעוץ מדי כמה שנים בפורום הזה, עברתי אתמול תאונה עם האלמרה 2000 (השנייה) שלי.

בתור טכנאי מחשבים שנוסע רוב היום בין בתים ועסקים אני מחפש רכב שיהיה חסכוני מכל הבחינות - ביטוחים ורישיונות, תחזוקה ואמינות, דלק.

בנוסף אני חולה גאג'טים ועקב התאונה אתמול, חשובה לי גם בטיחות.

אני גם פעם בחודש נוסע בשבילי עפר וחצץ - האלמרה הייתה יחסית גבוהה ועמדה במקסימום מכשולים שהצבתי לה בלי בעיות.

אני נוסע כ24,000-22,000 קילומטר בשנה.

האפשרויות שלי הם לקנות רכב בתקציבי הנוכחי - כ30,000 או לקחת מימון לטווח ארוך ואז התקציב יעלה פי 2.5 או יותר.

אז נכון זה נשמע כאילו אני מחפש את הרכב ה"מושלם" כמו כולם אבל אני מוכן להתפשר כמובן.

מראה חיצוני למשל פחות מעניין אותי - לא הצורה ולא המצב החיצוני חשוב שיתפקד כמו שצריך בצורה אמינה לאורך זמן.

הביצועים (ביצועי ספורט וכד') גם כן פחות חשובים לי כל עוד הוא נוסע טוב והוא אוטומטי רק שלא יזדחל בעליות.

אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל- מכוניות קטנות (גטס) , משפחתיות(סקודה), מנהלים היברידית(גאג'טים), ג'יפון/מיניואן (ע"עI35XW/ סקודה יטי), גם ייבוא אישי בא בחשבון אם יש יצרניות שנותנות אחריות בינלאומית.

חשוב שיהיה נפח אחסון גדול בכל צורה שהיא לפחות 200 ליטר (לא חובה בגאג' גדול רק שיהיה ניתן לאחסן חלקי חילוף).

אני מבין שאני זורק כאן אבן לאוויר אבל אשמח לכל תגובה ממביני עניין כי אין לי נסיון עם שום מכונית חוץ מהאלמרות ששירתו אותי נאמנה ב10 שנים האחרונות (וביצעתי בהן הרבה מודים והוספת גאדג'טים, מחשב, הסבה למעבדה ניידת וכו').

תודה רבה מראש ויום נעים,

-נועם

פורסם

אני אוכל לעזור לך רק בעניין הסקודה ואם התכוונת לאוקטביה.

תא המטען-הכי גדול בקטיגוריה וגם בקטיגוריה שמעל,אין עוד רכב דומה עם כזה תא מטען שגם נהנה מדלת חמישית וסף הטענה נמוך.

מנוע הבנזין הוותיק (1600) אמין מאד,חסכוני וגם זול לאחזקה.

מנועי הדיזל גם הם אמינים וחסכוניים בדלק ברם עלות האחזקה הכוללת יקרה יותר ממנועי הבנזין.

היות וגם אני עברתי מאלמרה לאוקטביה אני יכול להעיד שחווית הנסיעה באוקטביה עולה פי כמה מאשר באלמרה על בולמיה הארורים ומדובר בעולם אחר גם מבחינת הנדסת אנוש (אל תבין לא נכון,הערצתי את האלמרה שהיתה ותהיה כנראה הרכב האמין ביותר שיוצר אי פעם בהיסטוריה...אבל זה בערך עיקר יתרונה).

למרות זאת,אם אתה נוסע מדי פעם בדרכי עפר,אוקטביה היא לא הרכב עבורך,האוקטביה נמוכה מקדימה ואם חשוב לך רכב גבוה,עבור הלאה.. אני גם לא הייתי מסתכן בהתקנת גאדג'טים ברכבים עם מערכות חשמל/אלקטרוניקה/מיחשוב אירופאיות.

אתה בהחלט יכול לשקול את הניסאן נוט או הטידה.... ניתן למצוא אחת שמורה,פרטית,עם קילומטרז' שפוי במחיר סביר.

סוזוקי SX4 נחשבת לרכב גבוה,אמין ומוצלח,גם שמירת הערך טובה מאד.

בהצלחה

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אם כך מעולה:) אני רק יודע ש200 ליטר היו באלמרה הישנה וזה הספיק לי:)

תודה רבה על התגןבןת המהירות אני מאוד מעריך זאת בזמן שאני תקוע בלי רכב ואוסף עצות :)

ספיידרמן - איזה כיף לשמוע מבעל אלמרה לשעבר, לא הרבה מעריכים את הרכב הזה אני חושב אף שאני זוכר את שמך מפורום האודיו הותיק.

אז כן אוקטביה (כמו גם ג'טה ופאביה) מצלצלת לי עוד מהצומת הקודמת שעמדתי בה לאחר אלמרה #1 אך לעולם לא חשבתי לקחת מנוע בנזין במקום TDI אך אמליץ לעצתך בעניין נתחזוקה (כמובן שגם ככה לא הייתי הולך על מונית לשעבר)

לגבי הבולמים- כמובן שאני יודע על מה אתה מדבר - אני אישית החלפתי אותם לבולמי בפורט (דמוי קוילאוברים) כמו גם שיפורים אחרים שפיצו על היגוי היתר בפניות בגלל חוסר במערכת ESP והבעיה היחידה שנשארה היא החלפת פעמון צריה וגומיות הגה פעם בשנה האלמרה 95-2000 רכב באמת אמין - מוגבל מכנית ואלקטרונית בביצועיו תמורת זיהום נמוך, בלאי מזערי ואמינות גבוהה, כמו כן המערכת האלקטרונית כלכך כייפית לשיפורים פשוט מחברים כבל ואפשר לקרוא, לכתוב ושלוט על נתוני מחשב הרכב חבל שלא עושים אותם היום כמו פעם:) מצד שני הבטיחות שלו לא משהו..

אגב מה אומרים על פריוס 2006 (לפני 2009) המחיר שלה אפשרי בהחלט. מה עם מזדה? 323/626/3/6 אשמח לשמוע עוד הצעות מנומקות שכאלו.

העדפותיי כמו שציינתי:

גאדגטים מובנים (אם לא, אוסיף בעצמי)

צריכת דלק ותחזוקה/רישוי/ביטוח נמוכים

בטיחות, אמינות לאורך זמן

גבוהה יחסית לשטחי עפר ואבנים קטנות/טיולים קלים לא מסומנים.

מראה חיצוני לא חשוב בכלל מבחינתי גם שהמצב החיצוני שלה לא יראה טוב (יחסית לגיל)

ביצועים מהירים וספורט - לא קריטי בכלל

פורסם

מה דעתך על טנדרון? פיורינו דיזל רובוטי תפור עליך, רק תעשה נסיעת מבחן קודם. אם תוותר על האוטומט c3 פיקאסו גם אופציה מעולה

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לקחתי בחשבון למרות שאני מתחיל לחשוב לקחת איזה גיפ זול בנוסף בשביל 10-12 נסיעות שטח בשנה גיפ בעד 10000 יעשה את העבודה וגם אוכל לעבוד איתו ולכסות את העלות מהר

פריוס 2006 בסביבות 50000 וגיפ ישן עם שווי מס 0 כמו גיאםסי 4x4 או לחלופין סאןיאנג מוסו ישנה

פריוס או אוקטביה בנזין מזדה בנתיים נראים לי בתור הפרייבט גם ניסן טידה/נוט. מה מכולן הכי גבוהה? המזדות והניסאנים?

• תוכן חדש...