Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מבקש עזרתכם בהתלבטות לרכישת רכב.המועמדות הן: הונדה סיוויק שנת 2007 ,85,000 ק"מ

וקאיה פורטה שנת 2010 עם 45,000 ק"מ,שתיהן באותו המחיר.

תודה מראש למגיבים.

פורסם

תודה על התגובה.

אתה יכול לפרט יותר ...

ממה שהבנתי שתיהן אמינות,צורכות דלק כמידה שווה,נוחות ומפנקות

(פורטה אני מדבר על דגם ex ) אחריות בפורטה 7 שנים.... אני בדילמה.

פורסם

אם אני זוכר טוב,

הפורטה מצוידת החל מ2010 בגיר אוטומטי של 6 הילוכים,

אמנם המנוע שלה מעט חלש יותר מזה של ההונדה,

אבל יש פה יתרון מבחינת גיר מתקדם יותר וגם עם תפעול טיפטרוניק שאין בהונדה.

הקיה מציעה הרבה יותר אבזור, יש לה אחריות, היא אמורה להיות זולה יותר במוסך, לדעתי היא לא פחות אמינה מההונדה, היא חדשה יותר ויש לה פחות בלאי,

אני הייתי הולך על הפורטה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

במידה וההונדה במצב טוב , אין להשוות בין כלי הרכב ,בתקשורת בין ההגה לכביש בפרט ובחווית הנהיגה בכלל.

לא קובעים אם רכב יותר טוב ממשנהו רק בגלל רמת אבזור גבוהה יותר (כמובן שהדבר תלוי: במידה והפרש האבזור סביר ולא מהותי. לדוגמא: אלטו מול פיקנטו)

גיר 6 הילוכים בפורטה לעומת 5 בסיוייוק, מהווה יתרון בולט לכלי רכב בעלי מנוע עצל ,במקרה דנן, היתרון זניח לטעמי מכיוון שהמנועים הללו בעלי כח סביר+ והיתרון מתבטא בעיקר במהלך שיוט (להזכירכם שעד לא מזמן היו נמכרים כלי רכב עם ממסרה אוטומטית בעלי 4 הילוכים ,שמספקים את הסחורה עם פחות כ"ס ).

העברת ההילוכים בסיוויק מצויינת .אין צורך להתערב כמעט ,למעט שימוש ב_ OD ,ולכן אני די מתייחס לטיפטרוניק יותר כמשחק "גימיק" - בניגוד מובהק לתיבת ההילוכים האוטומטית DP0 המורכבת ברכבי רנו ,פיזו וסיטרואן ,שבהם תוספת זו יכלה להיות ברכה "אולי" (אם אמינות התיבה לא תפגע מעבר למה שהיא כבר).

פורסם

4 או 6 הגיר של ההונדה טוב יותר, אבל לא הייתי מצדיק ירידה של 3 4 שנים להעדיף הונדה על פורטה, חד משמעית הקניה העדיפה היא הקוריאנית.

פורסם

ציטוט:

" 4 או 6 הגיר של ההונדה טוב יותר, אבל לא הייתי מצדיק ירידה של 3 4 שנים להעדיף הונדה על פורטה, חד משמעית הקניה העדיפה היא הקוריאנית."

ירידת הערך של נכס נקבעת ע"י התייחסות לפרמטרים מסויימים, כגון: ערך הגרט(שייר),אורך החיים השימושי הצפוי של הנכס,הוצאות צפויות,הוצאות המהוונות לנכס במועד הקנייה וכ'ו, וזאת במספר שיטות (בין היתר, ב'רכב' מקובל לחשב, עפ"י חישוב סכום ספרות שנים יורד)

חשוב לציין ששווי השוק הפעיל של הרכב מציין את שוויו ההוגן ומכאן ואילך יש צורך לבצע את ההפחתה.

לכן ההפרש בשנתונים איננו משחק תפקיד מבחינה כלכלית.

המסקנה מהנאמר: מבחינה כלכלית לא משנה איזה רכב תקנה מבין שניהם נכון להיום. אילו היה ניתן לחזות את העתיד התשובה הייתה שונה.

פורסם

אי אפשר לחזות את העתיד, אבל ברגע זה, אין הצדקה לרדת 4 שנים, בשביל לשדרג פורטה לסיוויק, זאת דעתי כמובן, כל אחד חופשי לעשות את הבחירה שלו.

פורסם

לאמי סיוויק 2007, עליה נסעתי לא מעט, ולי יש קיה פורטה 2011 מליסינג.

אכן ההונדה חזקה יותר בצורה מורגשת, אבל פה היתרונות נגמרים.

צריכת הדלק שלהן דומה, הנוחות דומה (אולי אפילו בפורטה נוחות עדיפה), תא המטען דומה (שוב, אולי עם עדיפות קלה לפורטה). הפורטה מאובזרת יותר. לשתיהן הגה חשמלי אנמי. הפורטה באחריות חברה לעוד הרבה זמן. הטיפולים בסיוויק מאוד יקרים! לא יודע איך בפורטה.

במקומך לא הייתי חושב פעמיים ובוחר בפורטה החדשה יותר. אולי, אם הן היו מאותה שנה ובמחיר דומה, הייתי הולך על המנוע של הסיוויק, במצב שלך, הבחירה ברורה.

פורסם

כנראה שלא ממש הבנת את כוונתי.

אני אתן דוגמא : רכבים מסוג טויוטה יאריס אוטומטית חדשה וכן יונדאי I25 חדשה, עולה 100K ו 105K ש"ח בהתאמה.

את היונדאי יש סיכוי שתצליח להוריד במחיר כבר בזמן הרכישה או לקבל הטבות נוספות מכיוון ש-

(הסיבות לא מחייבות את הדגמים הספציפים שהזכרתי לעיל )

1. לחברה יש מוניטין נמוך או שלילי,ויש גרעון תקציבי מסויים.

2. יש חברות מתחרות בשוק המציעות מוצר זהה בעל מאפיינים יותר טובים או נוספים(עיין סעיפים 5,1-לעניין סכום בר השבה בעתיד).

3. יש עודפי יבוא או ביטולי הזמנות שנוצרו מלקוחות רבים.

4. עתיד לצאת דגם חדש בקרוב.(בטווח ה-5 עד ה-10 שנים בוודאי שיצאו דגמים חדשים שיהפכו את המכוניות החדשות כיום לערך השייר שלהן)

5. אורך החיים המוגדר לרכב ע"י היצרן הינו נמוך (דבר זה מתבטא בקיצוץ עלויות בייצור-איכות חומרים,בלאי וכדו')

כעת אם נבצע סימולציה 5 שנים קדימה ,מה נקבל:

הטויוטה (כהשערה מניסיון מאירועי העבר בלבד) סב"ה יעמוד על 60K ש"ח בערך ואילו היונדאי תעמוד על סב"ה של 37K בערך.

ולאחר 10 שנים :

טויוטה- סב"ה 30K

יונדאי- סב"ה 15K

כל זאת בין היתר מחושבים ע"י החישובים לעיל.

כמו כן יש צורך להתייחס לביקוש וההיצע לאחר 10 שנים לרכב מדגם מסויים בטווח המחירים המצוי(נגיד בין 15-20 אלף ש"ח), מכיוון שהשוק מוצף בכלי רכב מסוגים שונים אשר "המוניטין" שלהם זהה, לעומת יצרניות ספציפיות ש"המוניטין" שלהן גבוה יותר לדוגמא(VW,טויוטה,הונדה,מיצובישי).

לכן אם תקנה את הקיה היום זה לא ממש משנה כלכלית מכיוון שבעוד תקופה כשתימכור,היא תימכר עפ"י שוויה ההוגן שהוא יהיה נמוך משמעותית מזה של ההונדה(שוב,לא ניתן לחזות את העתיד) .

מקווה שהבהרתי את עצמי כהלכה.

נ"ב - יש צורך הכרחי להזכיר ,שבדגמי הרכבים החדשים ,ישנו גם סיכון של פס ייצור לקוי ,היכולות להקשות על הצרכן (התקלות לא תמיד מופיעות דווקא בזמן האחריות. עיין ערך מנועי טויוטה קורולה בשנים 2003-2005)

בהצלחה!

הערה:

הגדרת מוניטין- כל נכס שאיננו מזוהה כלומר: שאיננו ניתן למדידה ביחד או בנפרד מנכס אחר ואיננו זכות מתוקף חוזית או משפטית.

פורסם

יש רק בעיה אחת בטענה שלך, היא לוקחת בחשבון את העבר ולא את העתיד... יונדאי של לפני 5 שנים היא לא יונדאי של היום. טויוטה שלפני 5 שנים היא לא טויוטה של היום ומכאן שלא ניתן להסיק על סמך ממצאי העבר מה יהיה בעתיד במקרה זה עקב תמורות בשוק הרכב ותפיסות חדשות לגבי היצרנים (למשל, יונדאי - מכוניות אמינות, מעוצבות ויצרן מתקדם ומוביל, טויוטה - יצרן מוביל שכוחו נשחק, אמינותו נפגעה ולא אטרקטיבי כשהיה)

פורסם

השאלה שכל הכלכלנים היו מאוד רוצים לדעת זה מה יהיה בעתיד.

מה שאתה אומר, אנשים אומרים כל פעם שיוצא דגם חדש של רכב (וכן על כל מוצר אחר), אין ספק שהטכנולוגיה מתקדמת, אך עדיין צריך לזכור שהיא עולה לא מעט כסף ובניית מוניטין לוקחת זמן(למרות בעיית המנועים ,טויוטה לא איבדה את המוניטין שלה כלל) ולא מעט סיכונים וכל זאת שברקע ישנן חברות חזקות ומבוססות שלא יהיו מוכנות לוותר על נתח השוק שלהן.

השאלה מי מהן תיפול בין הכסאות, או ,מי מהן תתפתח מעבר למה שהיא, בצורה כזו שתוכל לשכנע את הציבור לצרוך את מוצריה במחיר שיהיה לפחות במחיר של החברה המתחרה בעלת המוניטין הרב.

פורסם

כמה שטויות בנושא אחד.

שני הרכבים האלה לא מדד להשוואה בכלל , אמנם אותה דרגת רישוי אבל ההונדה בראשית הקטגוריה וקיה בתחתית.

קיה אוטו פשוט,הכל פלסטיקי,גם אבזור לא עושה את האוטו יותר טוב , מנוע 1.6 חלש.

הקיה לא מהווה בכלל תחרות לסיויק בכל הפרמטרים!

כוח,האצה,נוחות,הסיויק שומרת על המחיר שלה,צריכת דלק (לא! , הנתונים של הונדה לא משקרים היא באמת חסכונית.

כמובן שבהנחה ששני הרכבים במצב תקין וטוב.

אחרי שתעשה סיבוב אני בטוח שתבין

Honda Civic Mugen RR

• תוכן חדש...