Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

יש לי פיג'ו 309 ,שנת 92 1600, סמ"ק. הרכב נוח ומרווח אבל שותה דלק בטירוף ( 200 ק"מ על מיכל מלא , וזה עוד במצב טוב בתדלוק האחרון שמתי 285 ש"ח ומד הק"מ הראה נסועהשל 167 ק"מ)

ובנוסף במקרה שלי, לצערי, הרכב ממש לא אמין יכול להיכבות פתאום ברמזור , לוקח לו המון זמן להניע וכו. כבר שפיצתי קרבורטור לפני כשנה אצל ינקו בחולון, מה שעזר למספר חודשים אבל בסופו של דבר חזרנו לאותו מצב. כבר בכמה מוסכים אמרו לי שעדיף להעיף את הרכב. אם לרכב לא היו הבעיות הנל ממש לא היה איכפת להשיאר איתו עוד כמה שנים.

לרכב יש טסט עד 8/4/2012 ואני יכול להעיף אותו לגריטה ולקבל 3000 ש"ח , או שאני יכול להעביר טסט ליסוע ברכב נוח יחסית וממוזג ולהמתין ( בלי להיות לחוץ על רכב לפני תחילת גלי החום של הקיץ) שמחירים של רכבים ירדו עקב כל המלאי של החדשות במחסני הנמלים , מה שיתגלגל גם להורדה במחירי הישנות.

אני יכול להוסיף עוד כסף ולהגיע לתקציב של 10,000 אולי אפילו 15,000 אם ממש שווה , השאלה אם כדאי ?

הצרכים שלי :

הנסועה השנתית שלי לא גבוהה 7-10K קמ בשנה ( 6K זה מה שנסעתי בשנתיים האחרונות אבל אני מניח שזה יעלה קצת).

רוב הנסיעות שלי הן עירוניות , לבד ( למרות שזה עתיד להיותהרכב היחיד במשפחה אז אני לא רוצה להגביל את עצמי לרכב קטן מידי ). אני גם גבוה יחסית 1.90 אז רכב קלסטרופובי מידי יכול להיות בעייתי .

אין לי בעיה עם ידני , וברכבים הישנים זה אפילו עדיף .

חשוב לי קודם כל אמינות - שלא יהיו לי הפתעות עם הרכב , ושאם יקרה משהו פעם ב .. או שיש טיפול שיהיה יחסית זול .

דלק - אני מאמין שכמעט כל רכב יצרוך פחות מה 1-5 שהפיג'ו צרך , אני אסתפק גם בצריכה של 1-10 למרות שיותר חסכוני יותר טוב .

מזגן - למרות שזה מובן מאליו , אבל נסעתי כמה שנים על רכב בלי מזגן ( חיפושית ) וזו לא ממש חוויה שאני מתכנן לחזור עליה :)

רכבים שחשבתי עליהם :

סקודה ניו פליסיה 98-99 , המליצו לי נגד בגלל מנוע מיושן וטכנולוגיה לקויה ,

306 1999-2002 , יש כאלה שמאוד בעד ויש כאלו שמאוד נגד...

323 לאנטיס שנת , 97-99 ראיתי עליה המלצות טובות

אלמרה 97-99 כנ"ל

בלנו 97-01 בגדול ראיתי המלצות טובות למעט בטיחות ודלק ...

האם עדיף לי יפנית ישנה או אירופית קצת פחות ישנה, אבל אולי יותר בעייתית ??

בקטגוריית הזולות יותר ( חצי מחיר ) ראיתי המלצות על דייהו רייסר או ניסאן סאני ... האם יש בכלל מה להשוות ?? האם כדאי לי להיכנס לזה בשביל לחסוך כמה אלפים ?

זהו ,

אני לא ממש יודע מה לעשות , ועם הטסט המתקרב אין לי הרבה זמן להחליט ( לפחות לגבי טסט או גריטה )

המון תודה , ומצטער על הטקסט הארוך

יניב

פורסם

הייתי ממליץ לך לעבוד פחות עם הכיס בתקציבים כאלה אלה יותר על פי הרגשה ונוחות.

חישוב לפה ולשם יכול ללכת ממש לעזאזל, אם במקרה ותמכור את הרכב בעתיד ב-3000 שקל פחות, או שהרכב בניגוד לציפיות יצרוך ליטר ל-8 קילומטר ולא ל-10, ושלא נדבר בכלל על מקרה שיהיו לך תקלות.

גם לקילומטראג שלך, צריכת דלק של 1 ל-5 זה פשוט זוועת עולם, הייתי ממליץ לגרוט את הרכב(לא לחדש טסט, סתם בזבוז)

הייתי ממליץ על רכבים כמה שיותר שמורים, עם טסט כמה שיותר ארוך, פחות דברים להחליף(צמיגים , מצבר וכו'), ובעל כמה שפחות דברים שיכולים להתקלקל עם הזמן בגלל אחזקה בינונית(פיזו 306 עם ראש מנוע שנוטה להתחורר, בהחלט נכנסת לקטגוריה הזאת). לחברה אין משמעות.

פורסם

davemustaine87 : גם אם הרכב יצרוך 1-9 או 1-8 ( מה שיהיה חבל ) בנסועה שלי זה לא כזו טרגדיה .

שוב - חיסכון בדלק ( במיוחד במחירים של היום ) זה חשוב , אבל אני מעדיף ראש שקט .

הרגשה ונוחות מכניס פנימה את כל האירופאיות ומוציא החוצה מהחישוב את היפניות הישנות יותר ,לא ? מה שהולך בכיוון הפוך לגמרי לאמינות ...

אתה אומר ש 306 נוטה להתחורר , מה לא נוטה לתקלות ואני יכול להרשות לעצמי ? לצערי אני לא מספיק בקיא .

ושוב , רייסר או סאני יתנו לי מענה טוב ? או שרכב עם שנתון כזה בהכרח יגרור הוצאות גבוהות יותר?

גיא .ב :

יש איזשהו שנתון שמעליו אתה ממליץ לבדוק ?

נהגתי בפונטו כמה פעמים וזה ממש לא כזה רכב נורא לנסיעה ( לזה שנהגתי בו כמה פעמים הייתה בעיה במנוע צעדים - אז גם היתה נסיעה מאתגרת : )

הבעיה שאנשים ממש ממליצים נגד פיאט, לא כי זה רכב נורא , אלא כי בארץ לא יודעים לטפל בו כמו שצריך והוא רגיש יותר .

ובנוסף אמרו לי שיש לו לא מעט בעיות חשמל ...

פורסם

אין בעיה לטפל בארץ בפיאטים זה לא כמו שהסיגטמה על האלפות כפולות ה קרברטורים,

אם הנסועה שלך בעיקר בעיר למה צריך משפחתית? עדיף סופר מיני שתהיה יותר חדישה,יותר חסכונית.

ב15K תוכל להתקדם לאזור ה 2002,בכזה תקציב כמו שאמרו הספייס אחלה רכב,סריון אמנם לא חזקה אך פשוטה ואמינה,שרייד גם כן יכולה להיות אופציה יש מבחר לא רע ביד 2,עם מנוע 1500 יתקבל רכב זריז למדי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני לא חייב משפחתית , אני פשוט לא רוצה להגביל את עצמי לרכב שהוא קטן מידי מהסיבות :

1. אני יחסית גדול , ולא בא לי לנהוג מכופף בקופסת סרדינים :-)

2. אני לא רוצה לחסום את האופציה ל 10% מהנסיעות שלא אהיה לבד .

אפשר לומר שפונטו היא פחות או יותר הרף התחתון מבחינת גודל .

הסיריון עם ה 1300 מחוץ לתקציב לפי מה שבדקתי לאחרונה ,

ולגבי השרייד הבנתי שגם יש להם מנוע שרגיש לתחזוקה "ישראלית" ....

מה ההבדל בין השרייד לאפלאוז ( שהרבה יותר זולה ממנה ) ?

תודה

פורסם
אני לא חייב משפחתית , אני פשוט לא רוצה להגביל את עצמי לרכב שהוא קטן מידי מהסיבות :

1. אני יחסית גדול , ולא בא לי לנהוג מכופף בקופסת סרדינים :-)

2. אני לא רוצה לחסום את האופציה ל 10% מהנסיעות שלא אהיה לבד .

אפשר לומר שפונטו היא פחות או יותר הרף התחתון מבחינת גודל .

הסיריון עם ה 1300 מחוץ לתקציב לפי מה שבדקתי לאחרונה ,

ולגבי השרייד הבנתי שגם יש להם מנוע שרגיש לתחזוקה "ישראלית" ....

מה ההבדל בין השרייד לאפלאוז ( שהרבה יותר זולה ממנה ) ?

תודה

שלחתי לך ה"פ

פורסם

זהו שאני צריך רכב אמין .

אני סטודנט שגם עובד והדבר האחרון שאני צריך זה לשים כסף ולקבל צרות .

עם הצרות שעושה לי הרכב שלי אני לפחות יודע מה מחכה לי :)

• תוכן חדש...