Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה, אני ממש לפני קניה של המיקרה אקו החדשה,אבל יש באותה קטגורה גם את הרכבים:סקודה פאביה,פורד פיאסטה,סיאט אביזה!! התקציב הוא 70K

אני צריך גם לקחת בחשבון קודם כול חיסכונית אמינה ועלות טיפולים בעתיד.

אשמח שתעזרו לי בנושא

תודה ושבוע טוב

פורסם

המיקרה אולי תהיה חיסכונית יותר,אך ברגע שיושבים בשאר הרכבים מבינים את ההבדל ביניהם,הפאביה למשל נותנת תחושה הרבה יותר מוצקה מאשר המיקרה,עדיף אולי לשלם עוד 30 שקל בחודש ולקבל רכב יותר נעים.

הייתי מתמקד בין הפאביה לפיאסטה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין סיבה שלרוב המכוניות הללו לא תהיה עלות אחזקה דומה מספיק לאורך השנים. המיקרה היא המכונית הפחות טובה בחבורה, בהפרש. נסה את הפיאסטה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הייתי בהתלבטות דומה גם כן. הזמנתי כבר איביזה וביטלתי למזלי הגדול את ההזמנה.

ברור שהמיקרה היא הגרועה ביותר מאלה שציינת. הרכב מיוצר בהודו ומהווה נסיגה גדולה מהמיקרה הקודמת שבעצמה לא היתה להיט גדול. מבין כל הקטנות בתקציב הזה, חד משמעית לך על הפיאסטה.

פורסם
הייתי בהתלבטות דומה גם כן. הזמנתי כבר איביזה וביטלתי למזלי הגדול את ההזמנה.

ברור שהמיקרה היא הגרועה ביותר מאלה שציינת. הרכב מיוצר בהודו ומהווה נסיגה גדולה מהמיקרה הקודמת שבעצמה לא היתה להיט גדול. מבין כל הקטנות בתקציב הזה, חד משמעית לך על הפיאסטה.

אני גם מתלבט בין הפיאסטה לאיביזה , למה הפיאסטה עדיפה בעינייך?

פורסם

מתעלק על השרשור, אם תראה פתחתי אחד של עצמי עם התלבטות בין פיאסטה לI20.

היתה מחשבה גם על המיקרה, אבל לאחר שישבתי בה ההתלבטות נגמרה מהר מאד לשלילה.

אתה מדבר על אוט' או ידני?

עריכה: לפי המחיר אתה מדבר על הידניות.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

האיביזה נותנת תמורה מצויינת למחיר. נקודה.

במה בדיוק הפיסאטה טובה יותר?? אולי יש לה 7 כריות אויר אבל פרט לכך המנוע חלש ועצל (תקראו חוות דעת) ואפילו כיסא מתכון לנהג אין... ועל זה עוד מוסיפים 5 אלף נוספים... תודה רבה באמת ליצחק תשובה....

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום רב גם אני מתלבט בינה לבין היאריס גיר רגיל נסעתי במיקרה מכונית זריזה ונוחה מנוע יחסית שקט ולא כמו שקראתי על מבחן הרכב שעשו לו ויש לציין שנהגתי על הרבה מכוניות בסגמנט כגון: סוויפט,איביזה,פביה והמיקרה לא פחות טובה ואני אישית מרגיש יותר בטוח בקניית רכב יפני כמ ניסן או טויוטה עד יום שלישי אני צריך להחליט בין הניסן לבין היאריס. דבר נוסף במיקרה בידני לא ניתן לכבות את האור כל עוד הרכב מונע ביקשתי לבדוק מדוע ואם כל המשלוחים הינם כאלה אני לא אקנה את הרכב.

פורסם

המנוע בפיאסטה אולי עצל, אבל ההבדל בינו ובין המנוע של האיביזה/פאביה זניח ביותר. מה גם שהפיאסטה חסכונית יותר.

אנשים שאומרים שהאיביזה מתנהגת טוב יותר, כנראה מושפעים מהעובדה שהרכב משווק כרכב עאלק ספורטיבי כאשר במציאות השלדה והתנהגות הכביש של הפיאסטה הן ברמה אחת מעל המתחרות בקטגוריה (אולי חוץ מהסוויפט שבה יש גם מנוע חזק בצורה מורגשת שתורם להנאה וזריזות בנהיגה).

איכות החומרים וההרכבה בתא הנהג גבוהה יותר בפיאסטה וכך גם נוחות הנסיעה ובידוד הרעשים.

בנושא הכיסא - זו אכן החלטה מטופשת של היבואן, אבל לא חייבת להיות בעיה אם בנסיעת מבחן אתה מוצא שתנוחת הישיבה מתאימה לך.

כמובן שיש את עניין האחריות הקצרה יותר בסיאט, עלויות טיפולים גבוהות יותר וכמובן עלויות ביטוח ודרישות מיגון שמצמצמות את פער המחיר בשקלול הסופי.

בכל מקרה - אין ספק שהמיקרה היא מהפחות מוצלחות בקטגוריה. הייתי שוקל אותה רק אם אתה הולך לנסוע המון והחיסכון בדלק יהיה משמעותי (ראה את הנושא שפורסם כאן בנוגע לחשיבות צריכת הדלק בקניית רכב חדש).

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

המיקרה באמת הכי גרועה. הפיאסטה והפביה או האיביזה נותנות את התמורה הכי טובה בקטגוריה. לפיאסטה יתרונות של 7 כריות אוויר ואחריות של שנה נוספת אבל היא יקרה בכמה אלפי שקלים. הפביה והאיביזה נמרצות וזריזות ממנה ומי שמחפש גם נהיגה מרגיש טוב את ההבדל. עניין הכסא בפיאסטה מפריע בעיקר לנהגים מעל 1.80 ובאמת אחת המגרעות הכי לא מובנות שיש לרכב להציע. ההבדלים בצריכת הדלק לא משמעותיים.

פורסם
המנוע בפיאסטה אולי עצל, אבל ההבדל בינו ובין המנוע של האיביזה/פאביה זניח ביותר.

זה פשוט לא נכון, נהגתי בפיאסטה, באיביזה ובסוויפט, הפער בין האיביזה והסוויפט (די דומות) לפיאטסה מורגש מאוד!

ד"א, אם תרצה אני מצאתי בזמנו מבחני האצות שהראו פער של 2 שניות במיאוץ ל- 100 (אני יכול לצרף קישורים),

2 שניות זה הרבה מאוד

פורסם

במסגרת מבחן השוואתי עשיתי השוואה בתאוצות מהמקום ובתאוצות ביניים בין הפיאסטה 1.2 הידנית לפאביה 1.4 הידנית, הפאביה יותר מהירה בהפרש קטן. לא מדדנו זמנים אבל לדעתי זה לא קרוב ל-2 שניות. אולי חצי שנייה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הפער בזמני ההאצה מעמידה נכון (1.5 שניות ע"פ נתוני יצרן), אבל זה בעל משמעות אם מבצעים drag-racing בין המכוניות.

בשימוש יום יומי אין הבדל ואני אומר את זה מנסיעות כל יום בתוך ירושלים ועליה דו שבועית חזרה לירושלים שדורשת גם עקיפות בעליות תלולות מאד.

כמובן שזה שיקול שהקונה צריך לבצע בעצמו. אני אישית עברתי את ימי 'בוא נפתח כמה שיותר מהר ברמזור' לפני הרבה שנים :wink:

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

אני יכול להגיד שהפיאסטה הרגישה לי עצלה לעומת הסוויפט, ההשוואה שהבאתי בנוגע לביצועים שלהם ל-100 רק באים לתת איזשהו מדד מספרי לזה.

גם היכולת של הרכב לסחוב בהילוך גבוה הייתה יותר טובה בסוויפט, בפיאסטה רגל עד הסוף והאוטו פשוט לא מגיב!

אם זה מעניין מישהו, מצאתי ביוטיוב 2 סרטונים:

• תוכן חדש...