Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

המשפחה רוצה להחליף את היונדאי טוסון שיש עכשיו לרכב חדש חסכוני, עם בגאג' גדול יחסית וכל שאר הדברים הרגילים (בטיחות, נוחות, אמינות וכו'...). התקציב הוא 110K.

ההורים רוצים בעצם לעשות טרייד אין עם החברה על הטוסון.

הצעתי להם להוסיף עוד 10K ולקחת פורד פוקוס אבל לא בא בחשבון כל כך.

בינתיים אנחנו מתלבטים בין סקודה פאביה ספייס (גרסאת הסטיישן) 1.2TSI, סיאט איביזה FLOW 1.2TSI,ניסן נוט, שברולט סוניק 1.4 5 דלתות LS (קצת ירדנו ממנה).

לדעתכם, עדיף סקודה פאביה ספייס או סיאט איביזה FLOW (שניהם אותו מנוע 1.2TSI עם תיבה DSG)?

מה דעתכם על המכוניות? יש לכם הצעה אחרת?

אשמח לשמוע המלצות על רכבים אחרים שיכולים להתאים.

תודה רבה.:-D

פורסם

מה עם קיה סול או טויוטה ספייס וורסו? יכולות להיות אפשרויות טובות.

אם יש אפשרות לגיר ידני אז ניתן לבדוק גם את סיטרואן C3 פיקאסו, הדגם האוטומטי מגיע עם גיר רובוטי לא נעים לשימוש.

פורסם
שלום,

המשפחה רוצה להחליף את היונדאי טוסון שיש עכשיו לרכב חדש חסכוני, עם בגאג' גדול יחסית וכל שאר הדברים הרגילים (בטיחות, נוחות, אמינות וכו'...). התקציב הוא 110K.

ההורים רוצים בעצם לעשות טרייד אין עם החברה על הטוסון.

הצעתי להם להוסיף עוד 10K ולקחת פורד פוקוס אבל לא בא בחשבון כל כך.

בינתיים אנחנו מתלבטים בין סקודה פאביה ספייס (גרסאת הסטיישן) 1.2TSI, סיאט איביזה FLOW 1.2TSI,ניסן נוט, שברולט סוניק 1.4 5 דלתות LS (קצת ירדנו ממנה).

לדעתכם, עדיף סקודה פאביה ספייס או סיאט איביזה FLOW (שניהם אותו מנוע 1.2TSI עם תיבה DSG)?

מה דעתכם על המכוניות? יש לכם הצעה אחרת?

אשמח לשמוע המלצות על רכבים אחרים שיכולים להתאים.

תודה רבה.:-D

אני לא מצליח להרדם ובמקרה יצא לי לעשות השוואה רצינית במשך כמה ימים בין הפאביה ספייס 1.6 לאיביזה FLOW 1.2TSI.

שים לב שאני מתייחס לגרסת ה1.6 של הפאביה ואינני יודע אם בגרסת ה1.2TSI החדשה הוחלף רק המנוע או כל הפלטפורמה אז במקסימום יהיו לך כמה דגשים לבדוק.

אז נתחיל לשלוף את הסעיפים:

* לאיביזה פחות מרווח לנוסעים מאחורה.

* מהסתכלות נראה שלפאביה פחות מקום בתא מטען.

* לדעתי תנוחת הישיבה עדיפה באיביזה, ההגה ונקודות האחיזה נוחות יותר והמושב אוחז יותר.

לדעתו של אבא שלי המושב יותר קשיח ופחות נוח באיביזה, לא ניתן להניח באיביזה את היד על המנח-יד שצמוד לדלת כי הוא בזווית למטה מה שגורם ליד ליפול. (אני בכלל לא שמתי לב לזה כי אני נוהג עם שתי ידיים על ההגה כל הזמן) וההגה יותר רך ונוח בפאביה.

* באיביזה מחסור במקומות אחסון, בפאביה ישנו תא כפפות שמחולק לשניים ועוד כל מיני תאים וגומחות סביב הנהג כדי לשים דברים בצורה נוחה.

* בפאביה התא שצמוד לדלת יכול להכיל יומן בקלות ובאיביזה בלחץ. :)

* האיביזה הגיעה עם אבזור עדיף: מראות מתקפלות חשמלית, בקרת שיוט, חלונות כהים מאחורה, אורות אוטומטיים ופנסי ערפל (שגם עוקביי פנייה).

* מערכת הסאונד האינטגרלית באיביזה נשמעה הרבה יותר טוב.

* בידוד רעשי הסביבה היו טובים יותר באיביזה.

* באופן כללי לי היה נעים יותר בסביבת האיביזה, אולי בגלל העיצוב והצבעים בתא הנהג אולי בגלל שהרגיש פחות אקווריומי.

* האיביזה יפה יותר פנימית וחיצונית.

לגביי הביצועים:

* מנוע ה1.2TSI+DSG7 הוא שיפור משמעותי מול ה1.6+אוטומט רגיל, הרכב הרגיש לי מצוין בשילוב החדש, בכלל בהשוואה לתחרות מנוע הטורבו הקטן הזה מאפשר לייצר קצב מעולה ביום יום, אני ממש נהניתי ממנו, לאבא שלי לא הפריע המנוע הזה או ההוא.

* ההתנהגות והאחיזה הם לטובת האיביזה, בכלל האיביזה הפתיעה אותי ברצון של הרכב לבצע פנייה, הפאביה מכויילת רך יותר ולא הביעה שום רצון לנסות אפילו, יש לה רק רצון אחד בשם "תת-היגוי", כנראה שזה לא יפריע לאף אחד שנוהג ברכב אי פעם חוץ ממני. האיביזה נתנה פידבק טוב יותר מהישבן ומההגה שהיה גם הרבה יותר נעים לאחיזה למי שאוחז בשעה 3 ו-9.

זהו, ה2 סנט שלי. ;)

פורסם

רן, "קצת" קשה ולא נכון להשוות פאביה 1.6 (טרום מתיחת הפנים) לאיביזה 1.2TSI. ה-1.6 מנוע רועש משמעותית, פחות חסכוני ומרגיש מאוד פרווה בצמוד ל-1.2TSI הנעים, שקט והזמין משמעותית.

לאחר מתיחת הפנים הפביה זכתה לעדכון כיול כאלה ואחרים, עדכוני איבזור (כולל מערכת שמע מקורית לא רעה - מה שלא היה קודם לכן) ועדכוני עיצוב חיצונים ופנימיים.

יתכן והאיביזה (בגרסת הסטיישן) נעימה יותר דינמית, נאה יותר (עניין של טעם. פגשתי בה לראשונה בזלצבורג לפני שנתיים ונחרדתי) וצעירה או נועזת יותר.

מצד שני - תא הנוסעים שלה פחות נעים ואיכותי, חסרים תאי אחסון, היא פחות מרווחות ונוחות הנסיעה שלה נוקשה יותר.

מחזק את Amiger. מחירי הפאביה / איביזה סטיישן קרובים לשל הרומסטר, המעניקה "יותר" ברב הדברים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

שלום לכולם,

הסתכלנו על עוד מכוניות והמצב קצת השתנה אז אשמח לעזרה..

תקציב עד 110K, נוחות מאוד חשובה (גם מרווח במושב האחורי חשוב), בגאז' גדול, צריכת דלק טובה ושהרכב לא יהיה קופצני מדי בנסיעה.

ההתלבטות היא בין ניסאן נוט 1.6 (יתרונות:מרווח מאחורה מצויין, בקרת שיוט, דיבורית בלוטוט', בגאז' גדול. חסרונות: עיצוב, איכות חומרים, 4 כריות אוויר לעומת 6 בכל השאר), סקודה פאביה (יתרונות: 1.2TSI, בגאז', עיצוב. חסרונות: מרווח מאחורה), קיה ריו 1.4 (יתרונות: אבזור מצויין כגון חלון גג, מגנזיום...,בגאז'. חסרונות: מרווח מאחורה), יונדאי I25.

המחירים זהים כמעט בכולם (110K) למעט הפאביה שעולה 101 אלף.

אז מה אתם אומרים?

עשינו בינתיים נסיעת מבחן רק על הפאביה והיינו מרוצים. איך השאר בנסיעה?

מבחינת תצרוכת דלק, כולם עושות 1:14?

הרומסטר יקר מדיי ועל הטויוטה ספייס ורסו הציעו לנו מחיר נמוך מאוד בטרייד אין. (עדיין מנסים למכור באופן עצמאי...)

תודה לכולם.

פורסם

עד 110? לך על יונדאי וולוסטר!

עשיתי לה נסיעת מבחן, רכב נחמד, התנהגות לא משו, אבל בהחלט רכב מפנק, מאוד מאוד יפה, ואפילו חסכוני.

פורסם

עשיתי לה נסיעת מבחן, רכב נחמד, התנהגות לא משו, אבל בהחלט רכב מפנק, מאוד מאוד יפה, ואפילו חסכוני.

מתלבט בין מכוניות "סטיישן" איך וולוסטר נכנסת למשוואה?

פורסם

הוא מחפש רכב למשפחה עם תא מטען יחסית גדול. מה הקשר לולוסטר?!

פורסם

אין ספק שאתם יורדים ברמת המרחב מהטוסון לפביה אבל לעומת זאת, החיסכון הדרמטי בהוצאות הדלק יעשה לכם רק טוב לתקציב המשפחתי. המנוע חסכוני ויעיל ותא המטען שימושי. נדמה לי שהיא היתה לא מזמן במבחן ארוך טווח ב"וואלה רכב" ואולי כדאי לך לתת לשם הצצה.

פורסם
פיג'ו 308 לא בא בחשבון...

מה אתם חושבים על הניסאן נוט וקיה ריו?

ניסאן נוט מכונית חביבה אבל מעט מיושנת כחדשה.

קיה ריו החדשה מצויינת, אבל תא המטען שלה קטן מתאי המטען של פאביה/איביזה סטיישן.

אם אתם מחפשים רכב שיש לו תא מטען גדול, נוחות נסיעה טובה, צריכת דלק מעולה ורמת בטיחות גבוהה ומוכנים לצאת מהקונספציה הקבועה - רנו פלואנס דיזל היא אופציה מעולה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...