Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ואבא שלי קנינו אוטו

פורד טאונוס סטיישן שנת 64

ב500 ש"ח

זה הפרוייקט הראשון שלנו והחלטנו שאנחנו רוצים לשפץ את האוטו ( מן הסתם)

תמונות שלו:

norm_04A623B527E947C68028D7F72DA77398.JPG

norm_42474EA7D66F4A7794DB0F912105A192.JPG

norm_4C58A88513CA4435B11087FCE477EC21.JPG

האוטו יחסית במצב שמור מאוד (ככה נראה לי.. אני לא מבין גדול).. בעל האוטו לשעבר הוא בעל מוסך.. שאמר שלפני 6 שנים האוטו נכנס למוסך במצב נסיעה (היה שייך לבעל המוסך) ופשוט הוא קנה אוטו חדש

לאוטו יש הכל חוץ ממצבר

דבר ראשון- אשמח לקבל תגובות ואת דעתך (גם אם היא לא טובה) בעניין

דבר שני- אני מחפש את הספר של האוטו הזה.. אם מישהו יודע איפה יש. או איך להשיג.. נא לרשום לי בהודעת פרטית (תודה מראש!)

דבר שלישי- אשמח לקבל המלצות (מאחר וזה הפרוייקט הראשון שלנו) בקשר לשיפוץ האוטו מאנשים שמבינים וכבר עשו זאת בעבר

תודה

שי

פורסם

הרוב מנוע 1700

הספציפית הזאתי יותר נדירה

2000 :)

נ.ב. לאבי גם הייתה כזאת אבל לא סטיישן

בגלל זה הוא כל כך רצה אותה

פורסם

ראשית מזל טוב על הרכישה.

הרכב די נדיר בארץ בוודאי בגירסת סטיישן!!!!

אני ממליץ להתחיל בצד המכני - עד להשמשתו המלאה, רק לאחר מכן ממליץ להתחיל בטיפול קוסמטי פנימי וחיצוני.

בהצלחה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

תודה רבה

את זה היה ברור.. שקודם כל מכאני

התכוונתי יותר המלצות על מוסכים... אנשי צבע.. מקומות לקניית חלקי פורד ובכלל.. מאמרים על שיפוץ וכו

פורסם

לטאונוס הזו יש מנוע V 6 2.0 עם 85 כ"ס ב 4600 סל"ד ומומנט בריא,שנוצר בין היתר בשל מהלך בוכנה ארוך מאד ביחס לקדח 84X60,1(!),מאייד סולקס קטנטן ויחס דחיסה נמוך.הטאונוס בעיצוב הזה יוצרה מ64 עד 67 כולל,ואז רובעה צורתה.היה לי שכן שהיתה לו כזו פרטית שנת 66,ואני זוכר שהיא היתה נוסעת מעולה,מנוע שקט וחלק להפליא,ביצועים טובים ואמינות של פורד.האוטו יחסית לא מסובך לשיפוץ,אבל חקים מסויימים לא קלים להשגה,מפני שהרבה חלקים היו ייחודיים רק לפורדים הגרמניים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן תודה אמרת לי פרטים שלא ידעתי

משה.. חיפשתי בשירשור ולא מצאתי לצערי :(

ם מישהו בכל זאת יודע דרך למצוא ספר... אני יודע לו מאוד

פורסם

בהצלחה בשיפוץ

אוטו נחמד מאוד , במיוחד מפני שהוא סטיישן !

תהנה ממנו והשיפוץ לא יהיה מסובך מכיוון שהאוטו שלם .

תעשה עבודה טובה , אל תחסוך ושים לב לדברים הקטנים

הם הם שעושים את ההבדל בסופו של דבר .

בהצלחה רבה !

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

או - איזה זכרונות ילדות האוטו הזה מעלה בי...

היה לאבא שלי כזה אוטו (גם סטיישן) מודל 1967, נפח מנוע 1700, רק עם שלוש דלתות ולא חמש, בגירסה האוטומטית.

בהתחלה גם היו לו רק חלונות קדמיים, אך ברבות השנים עשו לאוטו חלונות גם ליושבים בספסל האחורי.

אני זוכר איך כילד הייתי נוסע עם כל המשפחה באוטו, ובגלל שלא היה לי מקום הייתי יושב בבגז' יחד עם כל שאר הדברים, ובנסיעות ארוכות, היינו משכיבים את הספסלים האחוריים, ועושים לנו כיף חיים מאחור...

אח, איזה זכרונות ילדות האוטו הזה מעורר בי.

תתחדש!!!!!!!!

ד"א, לכשתגמור, אני מאוד, אבל מאוד אשמח לסיבוב קצרצר...

הרבה בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם

מזל טוב !

אז קנית את המכונית של חיים, השותף של אבא שלי... פרסמתי אותה עבורו לפני חודש ב-classiccar.com, ואני שמח שהיא מצאה בית חם.

אני זוכר את המכונית במצב נסיעה יפה. חיים היה מגיע איתה בבוקר למוסך וה- V6 היה מגרגר בשקט כשהוא היה לוחץ על כפתור הניצרה של ההילוך האחורי כדי להחנות...

האוטו אכן הועמד לאכסון כשהוא במצב נסיעה, אבל הזמן והקירבה לים עשו את שלהם. לאחר המכניקה ההכרחית, קחו בחשבון פחחות יסודית מאד.

בסה"כ מכונית מיוחדת ומענינת, ולהערכתי היחידה מסוגה שקיימת בארץ. אל תשכחו להסדיר את הניירת - העברה ל"אספנות" ע"י המוכר, ואח"כ העברת בעלות על שימכם.

בהצלחה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

תתחדשו!

האוטו הזה מזכיר לכולם נשכחות, גם לי. אין ספק שהיו תקופות בהן זה היה אוטו נחשק מאוד.

אני מפקפק מאוד בכך שהאוטו נסע לפני שש שנים - הלוחיות שלו הן המקוריות כך שלפחות 14 שנה אין לו רישוי. אני מקווה שבדקתם טוב אם יש אפשרות חוקית להעלותו חזרה על הכביש.

חלקים אפשר למצוא בשפע ב eBay גרמניה:

http://search.ebay.de/taunus

מה שעבד לי טוב בעבר, זה ליצור קשר עם אחד המוכרים שיש לו משהו קרוב, ולקבל ממנו אינפורמציה לגבי מקומות להשגת חלקים נוספים.

הכי חשוב לפני תחילת השיפוץ זה להשיג shop manual של הרכב. שם תמצא הסברים טכניים מקיפים לכל פעולה שתחפוץ.

"שיפוץ" זה מילה כללית. אתם צריכים קודם להגדיר מה היעד הסופי שלכם, כלומר לאיזה תוצאה תרצו להגיע. בד"כ זה נגזרת של כמות הכסף שרוצים להוציא. אם אתם מעונינים ברכב תצוגה במצב מוזיאוני יש לפרק את האוטו לגורמיו, למיין את החלקים לשמישים/דורשי שיפוץ/דורשי החלפה, לשלוח את המרכב והשלדה לשיפוץ מהיסוד, ואז לבנות אותו מחדש.

לעומת זאת אם רוצים רכב כיף לשימוש מזדמן, כדאי לפרק מה שפחות. מתקנים מה שחייבים מכאנית, נותנים לפחח הכי זול שמוצאים ו..זהו.

בכל מקרה בהצלחה, ונשמח לראות תמונות עדכון. אם אינכם מעונינים בלוחיות הרישוי - אשמח לרכוש אותן מכם.

נמרוד

פורסם

לוחות הרשוי אנחנו לא צריכים..

והאמת שגם אני חושב שזה יותק קרוב ל20 שנה שזה לא נסע.. מאשר 6...

בעיקר כי מצאתי בפנים עיתון משנת 86 :)

אנחנו רוצים לא מוזיאוני.. אבל גם לא חפיף.. משהו באמצע

• 6 שנים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...