Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, הייתי שמח לקבל עצות בקטגוריה של סופר מיני.

הדברים שהכי חשובים לי הם צריכת דלק, אמינות, אוטומת, עדיפות לשנתון 2010, ושיהיה גם קצת אוטו טוב.

רכבים שחשבתי עליהם:

סקודה פאביה (עם TSI ו-DSG)

פולקספגן פולו (עם TSI ו-DSG)

יונדאי i20

מאזדה 2

פורד פיאסטה

כמובן שהעדיפות היא לגרמניות, אבל שמעתי דברים מאוד לא טובים על ה-TSI וה-DSG מבחינת תקלות

ומחירי חלפים גבוהים (אך אמינים? חוץ מהטורבו והגיר) הייתי שמח לשמוע עד כמה הדברים נכונים.

פורסם
שלום, הייתי שמח לקבל עצות בקטגוריה של סופר מיני.

הדברים שהכי חשובים לי הם צריכת דלק, אמינות, אוטומת, עדיפות לשנתון 2010, ושיהיה גם קצת אוטו טוב.

רכבים שחשבתי עליהם:

סקודה פאביה (עם TSI ו-DSG)

פולקספגן פולו (עם TSI ו-DSG)

יונדאי i20

מאזדה 2

פורד פיאסטה

כמובן שהעדיפות היא לגרמניות, אבל שמעתי דברים מאוד לא טובים על ה-TSI וה-DSG מבחינת תקלות

ומחירי חלפים גבוהים (אך אמינים? חוץ מהטורבו והגיר) הייתי שמח לשמוע עד כמה הדברים נכונים.

צריכת דלק - כנראה שבמקרה הנ"ל לTSI וDSG יהיה יתרון קל,

אבל אני בטוח ב100% שאפשר להוציא צריכת דלק טובה ממנוע אטמוספרי עם תיבת הילוכים אוטומטית של 4 הילוכים.

מבחינת אמינות הייתי אומר שבאופן אישי לא הייתי הולך על TSI וDSG, בעיקר בגלל הDSG, הפורום כאן מלא בסיפורי זוועה על הגיר הזה, אני באופן אישי לא הייתי קונה רכב עם גיר DSG ולכן גם לא אמליץ לאחרים.

עצם הדרישה לאוטומט יכולה גם לפסול את הDSG, ההתנהגות שלו אמנם יותר קרובה לאוטומט מאשר גירים רובוטיים אחרים שניסיתי ונהגתי עליהם, אבל הוא עדיין לא מתנהג כמו אוטומט לגמריי, ואם מחפשים התנהגות של אוטומט מלא, אז אפשר לפסול אותן.

חסרון מהותי לפאביה הוא התחום הבטיחותי - זכאית רק ל4/5 כוכבים במבחני הריסוק.

צריך לציין שהפולו והפאביה יקרות להחריד בתחום התחזוקה ובשנתון 2010 יש סיכוי שלא תהיה להן כבר אחריות או שתהיה קצרה מאוד,

בעוד בפורד, יונדאי או מאזדה לרכב מבציר 2010 תהיה אחריות ל3 שנים ולכן אחריות עד 2013, חתיכת יתרון.

צריך לציין שההתלבטות כאן ב2 ובI20 לא ברורה - ב2 יש שתי רמות גימור, האחת בסיסית וגרועה וכוללת רק 2 כריות אוויר (בטיחות על הפרצוף) והשניה כוללת 6 כריות אוויר, הראשונה לרוב נמכרה לליסינג, למרות שאפשר גם למצוא בליסינג את הגרסה השניה.

גם בI20 יש מספר רמות גימור ומספר מנועים.

קרובי משפחה שלי שמחזיקים בI20 1.4 אוטומטית מדווחים על צריכת דלק בעיר שנעה בין 1:12 ל1:13, ומהנסיעות שלי איתם אני יודע שהם לא נוהגים חסכוני, אני באופן אישי מסוגל להוציא מרכב כזה 1:14 בעיר, מכובד ל1.4 אוטומטי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה רבה!

אשמח לקבל חוות דעת על עוד רכבים בקטגוריה.

אגב הכוונה שלי לאוטומת היא לא בהכרך לגיר פלנטרי.

פורסם

אם צריכת הדלק, האמינות והגיר האוטומטי הם בראש סדר העדיפויות שלך אז כדאי שתשקול גם את הניסן מיקרה.

מדובר במכונית שהיא קצת יותר קטנה מה-i20 או הפיאסטה, אבל היא מאוד אמינה וחסכונית (וכמובן גם אוטומטית).

אופציה טובה אחרת היא באמת היונדאי i20, שהחליפה את הגטס. משתחררים רכבים מאוד יפים כאלו בתקופה האחרונה, במחירים אטרקטיביים.

פורסם

במחיר קרוב למחיר של אחת שמורה - פרטית מבין האפשרויות שהעלית, אתה יכול לרכוש 207 חדשה, מפנקת ומרווחת במבצע הנוכחי של פיג'ו - 88,888 ש"ח.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

לפי הנסיון שלי ודברים ששמעתי פג'ו מאוד אוהבת מוסך והתיבות הילוכים שלהם זוועה, האם יש שיפור משמעותי ב-207 החדשה?

ומה לגבי האחזקה שלה?

עוד אופציה שמצאתי, קיה ריו החדשה עם 7 שנים אחריות.

אני גם מתלבט לגבי המשפחתיות, איך האמינות של מיצובישי?

פורסם

ביד 2 כותבים שמיצובישי לנסר 2009 מנוע 1500 עושה 0-100 ב-11.8 שניות, אבל באתר היצרן כתוב 14.3??

פורסם
ביד 2 כותבים שמיצובישי לנסר 2009 מנוע 1500 עושה 0-100 ב-11.8 שניות, אבל באתר היצרן כתוב 14.3??

סמוך על אתר היצרן, נשמע לי אמין יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

לי זה יותר נראה כמו משהו שהם רשמו בשביל שאנשים יקנו את ה-1800 עם הגיר החדש, איך יכול ליהיות שפיאט פונטו תיקח מיצובישי לנסר ברמזור..

פורסם

dorsht כתב:

צריכת דלק - כנראה שבמקרה הנ"ל לTSI וDSG יהיה יתרון קל,

אבל אני בטוח ב100% שאפשר להוציא צריכת דלק טובה ממנוע אטמוספרי עם תיבת הילוכים אוטומטית של 4 הילוכים.

מבחינת אמינות הייתי אומר שבאופן אישי לא הייתי הולך על TSI וDSG, בעיקר בגלל הDSG, הפורום כאן מלא בסיפורי זוועה על הגיר הזה, אני באופן אישי לא הייתי קונה רכב עם גיר DSG ולכן גם לא אמליץ לאחרים.

עצם הדרישה לאוטומט יכולה גם לפסול את הDSG, ההתנהגות שלו אמנם יותר קרובה לאוטומט מאשר גירים רובוטיים אחרים שניסיתי ונהגתי עליהם, אבל הוא עדיין לא מתנהג כמו אוטומט לגמריי, ואם מחפשים התנהגות של אוטומט מלא, אז אפשר לפסול אותן.

חסרון מהותי לפאביה הוא התחום הבטיחותי - זכאית רק ל4/5 כוכבים במבחני הריסוק.

צריך לציין שהפולו והפאביה יקרות להחריד בתחום התחזוקה ובשנתון 2010 יש סיכוי שלא תהיה להן כבר אחריות או שתהיה קצרה מאוד,

בעוד בפורד, יונדאי או מאזדה לרכב מבציר 2010 תהיה אחריות ל3 שנים ולכן אחריות עד 2013, חתיכת יתרון.

צריך לציין שההתלבטות כאן ב2 ובI20 לא ברורה - ב2 יש שתי רמות גימור, האחת בסיסית וגרועה וכוללת רק 2 כריות אוויר (בטיחות על הפרצוף) והשניה כוללת 6 כריות אוויר, הראשונה לרוב נמכרה לליסינג, למרות שאפשר גם למצוא בליסינג את הגרסה השניה.

חבל שעונים לאנשים שחלקם התמים דווקא, מסתמכים על המידע כאן, בשמועות והגזמות. כבעל פולו TSI 2010 יכל להגיד לך שהרכב נהדר וחסכוני. עד היום העלות הינה טיפולים בלבד, אבל זה לא חכמה, הרכב חדש. אכן היו תקלות ב% מסויים מהגירים הראשונים שהגיעו לארץ, התקלות תוקנו והלוואי וכל היבואנים בארץ היו לוקחים אחריות על פגמי ייצור כמו שצ'מפיון לקחו במקרה זה. ביחס לעלויות צ'מפיון, אני מתקן 3 רכבים רק בצ'מפיון, לא זול, בסופו של דבר, מוסך יבואן. אבל כמו בהרבה דברים כאן, החברה מגזימים לגמרי. מניסיוני ואני לא ילד, ההפרש בין מוסכי צ'מפיון למוסכים מורשים (למעט בודדים בוא נגיד מוסך רון, שאני אישית אינני מכיר) , לא שווה את הפרש הידע והאחריות.

כמי שעבר "טירונות" במוסכי רנו, צ'מפיון זה בזזזול.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

מחזק את Vic, יש כאן אנשים שניזונים משמועות ולא מניסיון ממשי, הם מרשים לעצמים לכתוב שטויות ולהיות בטוחים בכך.

פאביה 1.2TSI אינה רחוקה בעלויות האחזקה שלה מפיאט פונטו. היא זולה מעט מעלויות האחזקה של איביזה / פולו.

אגלה לכם סוד קטן, הונדה ג'אז - יקרה יותר משלושת האחיות לבית VAG, ואף אחד מכם לא ציין זאת לעולם. לא רק שהיא יקרה יותר מבחינת עלויות טיפולים, היא גם יקרה יותר לביטוח. אלה שתי סיבות נוספות לכך שהיא נפסלה מבחינתנו, על שלל דורותיה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לי יש פולו TSI כבר שנה ו-3 חודשיים.

הרכב לפחות כרגע מבחינה מכאנית מעולה ואין תלונות.

למעט החלפת ריפוד העור של תיבת הילוכים שהיה פרום והחלפת חלק פלסטיק של המזגן לא היו בעיות נוספות והרכב נכנס רק לטיפולים שוטפים ולטיפולי פחחות חיצונים בעקבות שריטות ומכה בטמבון הקדמי.

הטיפולים של הרכב סבירים פחות או יותר מבחינת מחיר (מנסנים לדחוף שטויות שלא צריך לטיפולים ).

מבחינת עלות החלקים - מפחיד אותי שתגמר האחריות , החלקים יקרים להחריד.

בגדול הרכב ממש טוב ואני מרוצה ממנו אבל צ'מפיון ויצחק לוי ריסקו את המחיר של המכוניות החדשות מה שפוגע בלקוחות שלהם לעתיד.

פורסם

שני החבר'ה שפסלו אותי לגביי הDSG,

אתם קראתם כאן כמה אשכולות יש כנגד הDSG כאן וכמה תלונות יש?

אחד או שניים הייתי אולי אומר שמשקרים, אבל כשיש 4-5 עמודים שלמים של אנשים שאומרים החלפתי גיר ב20 אלף ק"מ, ב60 אלף ק"מ וכו',

אתה מבין שיש כאן סיבה כלשהי, והרבה בפורום אין, כאילו רוב עמישראל לא רשום לפורום הזה.

גם מבעלים של רכבים מבוססי DSG אני שומע על תלונות.

אני מבין שאתם רוצים להגן על הרכבים שלכם (וזה הגיוני), אבל צריך להיות מציאותי...

פורסם

אני לא דיברתי על DSG (מה גם שאין ולא יהיה לי כזה. כל עוד רגל שמאל מתפקדת), כן התייחסתי לעלויות האחזקה - שאתם נוטים להפוך אותן לגבוהות בהגזמה מבלי ניסיון כזה או אחר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
לפי הנסיון שלי ודברים ששמעתי פג'ו מאוד אוהבת מוסך והתיבות הילוכים שלהם זוועה, האם יש שיפור משמעותי ב-207 החדשה?

ומה לגבי האחזקה שלה?

עוד אופציה שמצאתי, קיה ריו החדשה עם 7 שנים אחריות.

אני גם מתלבט לגבי המשפחתיות, איך האמינות של מיצובישי?

אין שום בעיה בפיג'ו 207. תעשה חיפוש בפורום הטכני ותראה שפשוט אין תוצאות :lol:

החיסרון היחיד הוא שבקיץ אמורה להגיע המחליפה שלה, פיג'ו 208.

• תוכן חדש...