Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש רכב באיזור ה-30 א"ש. צריך להיות בעיקר חסכוני מבחינת דלק, אחזקה (אמינות) וירידת ערך, ורצוי מאוד - ידני.

כמה שאלות לי אליכם:

1. איזה רכב לחפש? די הצטמצמתי על פונטו 2005 וצפונה או פנדה מעט יותר חדשה. הצעות מעניינות אחרות? איך האמינות של קליאו B ו 206 משנתונים דומים?

2. פונטו או פנדה? הפנדה יותר קורצת כי היא חדשה, אבל אני חושש שהיא תאבד מערכה מהר יותר מאותה הסיבה - האם בצדק?

3. הבנתי שהפונטו (גם הפנדה?) מאוד רגישות לחלפים מקוריים ובזמן, ובעיקר - נוזל קירור מנוע. איך אני אוכל לראות שהנוזל מקורי? הבנתי שהוא צריך להיות אדום בחלק מהשנתונים, כחול באחר... אשמח אם מישהו שיודע יסביר לי.

תודה מראש.

פורסם

30 אלף ש"ח קונים גם גרנדה פונטו ידנית משנתון 2007.

מה משנה כבר ירידת הערך ברכב של 30 אלף ש"ח? אתה מתכוון למכור אותו בעוד חצי שנה?

אם תמכור את הרכב עוד שנתיים שלוש, צא מנקודת הנחה שתקבל 10-12 אלף ש"ח פחות ממה שקנית אותו.

איך יודעים שהרכב מטופל עם נוזל קירור טוב? בודקים היסטוריית טיפולים ממוסך מורשה. אני אישית לא מתפשר על זה.

פורסם

1- אם הדגש הוא על החיסכון הפנדה תהיה הכי חסכונית.

2-לא יהיו הבדלים גדולים בירידות מחירים,הפנדה עצמה גם זולה יותר מהפונטו ספייס.

3-אכן כדי להקפיד שיש נוזל קירור יעודי,כדי להתקשר למוסך פיאט ולשאול מאיזה שנה עברו לנוזל בצבע אדום,לכול רכב כדאי חלפים מקורים,גם החלקים של פיאט יחסית לא יקרים במיוחד לפנדה\פונטו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
30 אלף ש"ח קונים גם גרנדה פונטו ידנית משנתון 2007.

באמת? :shock:

מדהימה מהירות ירידת הערך של הרכב הזה...

בכל מקרה, לעניין ה206 הידנית: אמינה וכיפית, אם כי ב-30 אלף ש"ח הפיאטים ייתנו לך שנתון מתקדם יותר, אמינות דומה, חיסכון גדול יותר בדלק, ואחזקה (כנראה) זולה יותר. אז הכיוון שלך נכון בבסיסו לצרכים שציינת.

בין הפונטו והפנדה, אם אין לך צרכים מיוחדים שאחת עונה עליהם יותר טוב מהשניה (גודל תא מטען נניח), אז זה כבר ממש עניין של טעם אישי. לדעתי- פשוט תתחיל לחפש את שתיהן, ולך על מה שיהיה הכי מטופל/חדש ומתאים לך.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

זה המחירים של יוצאי ליסינג.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עם הרבה ק"מ ולפחות 4 ידיים.

ולעניין, אם אין לך צרכים מיוחדים ואתה לבד או מקסימום זוג, הייתי בוחר בפנדה. חסכונית ביותר, אמינה מאוד, שנותן הכי מתקדם למחיר, די זריזה (בעיקר עם גיר ידני), ביטוחים וטיפולים זולים, בקיצור באמת מינימום הוצאות ועם שוק סביר+.

אם לא הפנדה, אז פשוט הרכב עם הנתונים הטובים ביותר והיסטוריית טיפולים הכי טובה ונקייה. זה לא משנה אם זה 206, פונטו או מקבילותיהן. כאשר ב206 הייתי מחפש 1.4 ידני xt ובפונטו את ה דגם 80 כ"ס 16V.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
באמת? :shock:

מדהימה מהירות ירידת הערך של הרכב הזה...

.

זה לא סתם - זה ליוצאת השכרה לשעבר.

אם זה לא מפריע לך, אתה יכול ליהנות מרכב מתקדם בהרבה מהפונטו ספייס.

חבר טוב קנה לאחרונה אחת כזו, 31K אחרי מיקוח, עם 100K על השעון, מטופלת במורשה. לטעמי דיל טוב ויותר שווה מלשלם 24K על פונטו ספייס משנת 2006 - בכ"ז רכב יפה יותר, מרווח יותר ומודרני יותר.

פורסם

דודו, מה שכתבת נכון לגבי מי שמחפש פונטו עם גיר ידני.

למי שמחפש פונטו אוטומטית, אין ספק שהדגם עם הגיר הרציף שיוצר עד שנת 2006 עדיף מהדגם עם הגיר הרובוטי שקיים בגרנדה פונטו (שנתון 07 ואילך).

פורסם

למי שמחפש פונטו אוטומטית, אין ספק שהדגם עם הגיר הרציף שיוצר עד שנת 2006 עדיף מהדגם עם הגיר הרובוטי שקיים בגרנדה פונטו (שנתון 07 ואילך).

אולי הוא מוצלח יותר,אבל הגרנדה עדיפה כחבילה כללית.

פורסם

לא יודע למה אתה כ"כ נחרץ. אנחנו מחזיקים את שניהם בבית - גם גרנדה רובוטית (2010) וגם ספייס רציפה (2006).

ההבדלים בין הספייס לגרנדה ידועים, אין צורך לחזור עליהם.

מבחינת צריכת הדלק - זהה עם יתרון קל לגרנדה.

מבחינת נוחות נסיעה - יותר חלקה בספייס, עם זאת - אין להשוות את הרובוטי המזעזע של טויוטה לרובוטי של פיאט שהוא די נעים.

מבחינת זינוק בעליה - יש HILL HOLDER בגרנדה, בספייס זה כמו באוטומט.

מבחינת כוח - הספייס יותר זריזה, המנוע שלה עם 80 כ"ס במקום 75 בגרנדה, והבודי קטן יותר.

עכשיו - להגיד לך שבגלל שיש תחושה של רכב ידני בגרנדה בעת העברת הילוכים וקצת פחות כוח - בגלל זה הספייס עדיפה? אני לא בטוח בכלל. הגרנדה מתקדמת בהרבה בכל פרמטר.

• תוכן חדש...