Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב, שלום

אני נהג חדש כבר כמעט שנה עם רישיון ועוד הרבה לפני שהוצאתי רישיון חלמתי להביא אימפרזה טורבו\STI.

תמיד הגניבו אותי לגמרי נשאר המום רק מהצליל שלהן.

הגעתי לתקציב של 50אלף לרכישת רכב אחרי עבודה קשה ושוקל רכישת אימפרזה טורבו שראיתי ביד 2

שנת 1999 מנוע 2000 4WD לבנה ומהממת.

רציתי לדעת מבעלי ניסיון עם הרכב האם אפשרי בכלל להסתדר עם הצריכת דלק בנסיעה רגועה מאוד מאוד.

החלום שלי זה הרכב הזה ועבדתי קשה מאוד בשביל שתיהיה לי היכולת להשיג אותו.

אשמח לחוות דעת על הרכב, מחלות למינהם שכדאי לבדוק וצריכת דלק בנסיעה רגועה.

תודה!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי אם זה כל התקציב שלך אז עדיף לך כרגע לדחות את הקנייה.

רכב ספורטיבי בן עשור + יכול לעלות המון כסף בתחזוקה ותקלות שקורות מדי פעם.

מה גם שברכב הנ"ל החלקים לא כ"כ זולים מלכתחילה.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

קודם כל תשכח מזה שאתה תנהג בעדינות , כי בגלל שאתה רוצה את הרכב עצמו, אתה בטוח תתפתה ללחוץ.

במיוחד אחרי שתגלה כמה כוח יש לה.

צריכת דלק לא שפוייה להיום, אכן מדובר על רכב שבמקרה הטוב עושה 1-8/9 משולב בערך.

עם לחיצות את תגיע גם ל 1-5.

קח בחשבון שהרכב אמין מאוד בתנאי שמטופל נכון.

החלפים יקרים ברקסים גם כן מאוד יקרים, טיימינג יקר מאוד מאוד - בקיצור אם אין לך משכורת דופקת ומכובדת הרכב יהיה לך מאוד קשה לתחזוקה.

אני גם כן הייתי בדילמה שלך, השתחררתי מהצבא והיה לי אותו תקציב ורציתי גודשת, לבסוף אחרי סבב מוסכים ושאלות והתייעצויות ממש לא רכב מומלץ למישהו שמרוויח 4-5 בחודש.

הגיר מאוד עדין, הרבה צעירים שלא יודעים לשמור ולנהוג על הרכב זורקים קלאץ' על סל"ד גבוה, ומכיוון שמדובר בהנעה כפולה, הגיר מקבל מכה חזקה כי הגלגלים לא מסתחררים.

שיפוץ גיר מגיע ל 11 אלף שקל מבנאדם ששיפץ פעמיים גיר בחצי שנה.

שיהיה בהצלחה

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

שלום תודה רבה על התגובות

כרגע אני נוהג על סובארו ג.לאונה 94 שלי

ידנית ואני באמת רוצה גדושת חזקה כמו הסובארו טורבו

היא מטורפת ומדהימה והאמת שאני לא ממש זורק קלאץ כמובן שמדי פעם יש פאדיחות גם עם הגיר טורים אני לא מגיע לקו אדום

באמת חושב שלא כדאי לקחת סיכון?

ואם לא איזה תחלופה יכולה להיות לי לגודשת עצבנית עד 35 אלף?

פורסם

הגיר במכוניות הללו באמת עדין. היו לי שתי אלפות בחיים, כך שדווקא הרגשתי "בבית" בכל הפעמים שיצא לי לנהוג באימפרזה טורבו. מצד שני, נהג שפחות מיומן בהעברת הילוכים עדינה עלול לחוות חריקות בעת העברה לא זהירה.

עוד משהו שכדאי לקחת בחשבון: אינני יודע כמה מהמכוניות הללו נותרו סטנדרטיות היום. רובן עברו שיפורים כאלה ואחרים. אני לא אומר שזה בהכרח רע, אבל כדאי לבדוק בדקדקנות אילו שיפורים הרכב עבר ולוודא שהם אכן ברמה נאותה ובאיכות טובה. היעזר בסדנת שיפורים או מוסך שמתמחה במכוניות הללו.

ואם כבר נגענו בשיפורים: הבלמים המקוריים בדגם הזה הם בדיחה רעה. מעולם לא ביררתי מה הן אפשרויות השיפור שלהם, אבל אני מניח שקיימות לא מעט כאלה. עשה לעצמך טובה ותשקיע כסף בבלמים טובים וראויים.

בכלל, אני לא בטוח שרכב כזה מתאים לנהג חדש. הוא מאוד מפתה ללחוץ והוא יכיש אותך בדיוק בשניה שלא תשים לב. נהג מיומן כנראה יהנה מהעניין, נהג פחות מנוסה בסיטואציה זהה עלול לפגוע ברכב ובעצמו. דרושה מנה גדושה של בגרות נפשית ואחריות כדי לנהוג בדבר הזה. גם אם אתה בטוח שיש בך את התכונות הללו, עשה קורס נהיגה מתקדמת.

אם יש לך ספק בנוגע להיותך בוגר (ובגיל שלך זה בסדר גמור, מותר לך), חסוך מעצמך עגמת נפש ומצא לך רכב פחות קיצוני. כוח זה לא הכל בחיים, אפשר ליהנות גם ממכוניות יותר חלשות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הרכב לא מומלץ לנהגים חדשים או חסרי ניסיון

בנוסף האחזקה יקרה

גם חלפים וגם דלק

חוץ מזה למה לך לקנות רכב טורבו חזק

ולסוע איתו בנסיעה רגועה מאוד מאוד

בגלל תצרוכת דלק

תעלה בכוח של הרכבים בצורה מתונה ולא במכה אחת

פורסם

תודה רבה על התגובות הכנות ושלא צחקתם עלי או עושים צחוק

כי אחרי הכל אני באמת חסר ניסיון

באמת שכל המכוניות הגדושות האלה מטריפות וזאת שריטה

אשמח להמלצות לרכבים אחרים עם כוח

פורסם

לפי דעתי תחפש אטמוספרית חזקה.

קליאו ספורט נכנסת לך בול בתקציב, והיא גם מתנהגת וגם חזקה.

הבעיה היחידה שאם אתה תקח אותה לקצה היכולת, ובטעות תעשה פאדיחה עם ההגה, הרכב יתחיל לאבד את הכיוון ומשם רק ה' יעזור לך.

יש אטרקציות נחמדות מאוד, פג'ו 306GTI-6

אולי 106GTI גם נוסעות לא רע בכלל!!!

אם אתה נעול על טורבו - הייתי הולך על וואגיסטית סטנדרטית ולא לשפר אותה. משהו בסגנון האיביזה טורבו או אודי A3 טורבו.

פורסם

אני אומר לך עם הלב, ומאד אהבתי מה שייעץ לך כאן אלעד.

מדצ שני עצם השאלה עצמה היא בעייתית, כיוון שיש לך כסף לרכוש, אבל הבעיה היא להחזיק.

יש עכשיו ביד 2 סאאב מתחילת שנות האלפיים, מטופלת על ידי מומחה, היא דגם אירו ידני מה שאומר כל הפינוקים של סאאב ועוד מנוע 2.3 גודש וידני.

עכשיו לא לקפוץ עלי חברים, רכב יותר שפוי, חזק מפנק, מטופל טוב, בטיחותי וכמובן ידני.

אילו היה ברשותי הכסף מזמן הרכב היה אצלי.

מנסיון שלי : רציתי פעם וולוו 850 т5 ובאמת קניתי, מה אני יגיד, אילו הייתה עוד הזדמנות הייתי קונה שוב, למרות שהרכב היה שותה כסף, טוב נפלתי על אחת גמורה, אבל אך הרכב נוסע אני לא ישכח אף פעם.

בגלל זה אני אומר, שקניתי מה שרציתי, אבל לא יכולתי לתחזק מפלצת כזאת.

בכל מקרה הלב אומר רוצה טוד הפעם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה כל פעם מוריד את התקציב, אני מניח שאתה משאיר לך בצד (כמו שצריך..)

בתקציב של 20k לא יודע אם ניתן למצוא גודשת, אבל אולי שווה למתוח קצת וללכת לכיוון של 106 (ראלי או gti), אולי איביזה טורבו 01-02.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

אתה חייב להבין את המשמעות של אחזקת רכב ספורטיבי, רכב כזה חייב להיות מטופל ברמה גבוה כדי שהוא ימשיך לתת לך את מה שהוא נועד לתת אחרת אין טעם להחזיק אחד כזה.

העלויות השוטפות של צמיגים, שמנים, רפידות בלמים, בולמים אם יש צורך להחליף, דלק יקר יותר (98) טיפולים שוטפים, חלקים מכניים הכל יותר יקר לפעמים באופן משמעותי במיוחד ברכבים ישנים.

שלא לדבר על ביטוחים במיוחד לגיל שלך , בקיצור הייתי ממליץ לך להתחיל עם רכבים מעט יותר חזקים מהרגיל אבל כאלה שעדיין נחשבים סטנדרטיים להבין את הרעיון ולאט לאט להתקדם.

המלצה חמה נוספת לעשות קורס נהיגה מתקדמת, הרכבים הללו דורשים ידע בנהיגה

לדוגמא ישנם רכבים עם הנעה אחורית שאני מאמין שאין לך ניסיון איתם או רכבים מאוד חזקים כמו הסובארו ודומיהם שחייבים לדעת לשלוט בכח שהם מוציאים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אמרתי לך יש,סאאב אירו למכירה ביד 2.

אך מה שנכתב מעלי לגבי הוצאות דלק ואחזקה שותפת, זה בעצם לא יפסח על שום רכב שהוא בהגדרה ספורטיבי.

פורסם

אי אפשר לקבל את הכל ביחד.

גם חסכוני, גם זול, גם חזק ותחזוקה נורמלאית.

אתה תצטרך לוותר על רוב הדברים פה, רכב גודש חזק יבוא על חשבון חסכוני, כנראה על זול ובטח שעל תחזוקה נורמלאית.

איביזה לא תכנס בתקציב, אבל A3 טורבו משנתוני 97-98 תכנס לך אם תמתח כמה אלפים למעלה.

שוב, כדאי לך שתשאיר משהו בצד כשאתה עובר לגודשת כי בטוח יהיו הפתעות.

אתה יודע באיזה רכב לא יהיו הפתעות??? זה שאתה תשלם עליו כמו שצריך בקנייה - רוב הזמן זה ככה עובד.

בנאדם שוואלה יש עבודה על האוטו ימכור אותו במחיר נמוך ביחס לשוק, בנאדם שתחזק את האוטו רק באיכות ומה שצריך, תאמין לי שלא יחפש להעיף את האוטו בכמה אלפים מתחת למה שהשוק מוכר.

או שתקנה אחת בזול עם מנוע שבור, בלי טסט, צמיגים כמו שעשיתי השבוע XD

פורסם

לא כל הספורטיביות יקרות לאחזקה, יש ויש, אבל ככלל רכב טורבו יהיה יקר יותר לאחזקה, הן מבחינת דלק (גם צריכה וגם אוקטן) והן מבחינת טיפולים.

לגבי נהיגה על הקצה, הרבה מהצרפתיות החמות על הקצה זורקות תחת ובצורה פתאומית בניגוד לאימפרזה שצברה מוניטין של רכב אנדרסטירי. בשורה התחתונה לנהג ללא בנסיון נהיגה על הקצה תת היגוי עדיף.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...