Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזגן הלא "אוכל" דלק, מישהו יודע כמה בערך?

מערכת בריאה עם זוג מגברים - גם כן אוכלת דלק אני מניח (האלטרנטור עובד יותר קשה) - לא? אם כן, מישהו יודע להעריך כמה?

לא משנה כמה רגוע אני נוסע - אני לא מצליח להתקרב להצהרת היצרן מבחינת שריפת סולר, אם היה מדובר ביונדאי (כבר נתפסו מזייפים) אז ניחא, אבל אודי? לפי מיטב ידיעתי הם בד"כ מזייפים כלפי מטה...

הרכב נוסע בנסיעה משולבת (עם נטיה לבין עירונית) בין 1-15.5 (כשאני נוסע הכי רגוע בעולם עם קיקים מדי פעם) ו1-13 (!) במקום 1.17.5 שהיצרן מצהיר (מדובר על סטטיסטיקה שנלקחה מכמה תדלוקים ולכן הסטיה היא מינימאלית) אני נוסע רוב הזמן עם מזגן (לא יכול לסבול את הלחות) וגם המערכת עובדת רוב הזמן...

מה אתם אומרים?

פורסם

מזגן פועל מעלה את צריכת הדלק בכ 10-15 אחוזים.

מדידת תצרוכת דלק צריכה להתבצע בנסיעה ארוכה, בינעירונית בלבד, ללא מזגן פועל או צרכני חשמל גדולים ובמהירות שיוט (כ 90 קמ"ש).

אני כמעט משוכנע שתקבל תוצאות תצרוכת דלק טובות במדידה כזאת.

יצרני הרכב מציינים כי מדידותיהם בוצעו בתנאי בית החרושת (אפילו ללא רוחות צד או נגדיות).

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם
אני ממש אשמח לדעת לגבי המערכת עד כמה זה משפיע ?

יש לי חבר עם מערכת שמורידה לו 2 שניות בתאוצה מ 0 ל 100 קמ"ש ומעלה את תצרוכת הדלק ב 25% !!!!!!!!!

או שלא :lol::twisted:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

מדובר בשתי חיות שונות לגמרי מבחינת האופן בו הן משפיעות על צריכת הדלק.

מזגן תכלס לוקח כוח מהמנוע - על המנוע להניע את מדחס המזגן ולפיכך השפעתו היא עומס על המנוע ולכן יש עליה בצריכת הדלק.

מערכת צורכת יותר חשמל - לזה יש השפעה עקיפה וזניחה מאוד על צריכת הדלק.

אני מאוד בספק אם יש מערכת, שמותקנת נכון, שמשפיעה מאוד על צריכת הדלק (אחוזים בודדים, ובטח פחות מחמישה אחוזים)

ושוב - שים לב למה שרפי כתב - את צריכת הדלק היצרן מודד בתנאי מעבדה אופטימליים. אתה לעולם לא תגיע לתנאים האלה.

רון.

- 1:15? גרוע אך המעט מהרנו שלי.... -

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

ברור לך שהצריכה של הדברים האלה תימדד פ??ר שעה ולא פ??ר קילומטרים שנסעת, נכון ?

1. שאלה על צריכת מזגן + חיפוש = הנה ... angry.gif

2. לגבי מערכת, אני לא יודע, ועקרונית זה אמור להיות לגמרי לא משמעותי. אבל בשביל השעשוע (כן בטח, ב-2 בלילה) בוא נעשה חישוב תאורטי פסימי.

מערכת שההספק שלה הוא 1kW (הגזמה פראית בטירוף) צורכת 1kJ בשניה שזה 3.6MJ בשעה.

צפיפות האנרגיה של סולר היא 38.5MJ לליטר (שזה אגב, בערך 13% יותר טוב מבנזין).

היעילות האנרגטית של מנוע בוכנה ידועה לשימצה (למרות שבדיזל זה קצת יותר טוב) אז בוא ניקח 25%. נוסיף על זה יעילות אנרגטית פסימית של 50% לאלטרנטור. סה"כ 12.5% יעילות. אז מכל ליטר סולר אפשר להוציא 38.5MJ*12.5%=4.8MJ של אנרגיה חשמלית. זה אומר שמליטר סולר תוכל להוציא שעה ועשרים דקות של מערכת עם 1kW.

לעניין הצריכה שאתה מודד, השאלה היא כמה מרחק עשית בזמן הזה. בנסיעה בינעירונית תרשה לי להניח שעשית 120 ק"מ (שוב, פסימי :wink:). סה"כ המערכת הוסיפה ליטר ל-120ק"מ, שזה 0.83 ליטר ל-100 ק"מ. זה על סף הזניח, ותרשה לי להזכיר שהחישוב פסימי (ביותר) ולכן המספר בפועל כנראה נמוך לפחות פי 5 (אין לי ספק שהמערכת שלך לא צורכת יותר מ-200W רציף RMS).

עניתי ?

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
ברור לך שהצריכה של הדברים האלה תימדד פ??ר שעה ולא פ??ר קילומטרים שנסעת, נכון ?

1. שאלה על צריכת מזגן + חיפוש = הנה ... angry.gif

2. לגבי מערכת, אני לא יודע, ועקרונית זה אמור להיות לגמרי לא משמעותי. אבל בשביל השעשוע (כן בטח, ב-2 בלילה) בוא נעשה חישוב תאורטי פסימי.

מערכת שההספק שלה הוא 1kW (הגזמה פראית בטירוף) צורכת 1kJ בשניה שזה 3.6MJ בשעה.

צפיפות האנרגיה של סולר היא 38.5MJ לליטר (שזה אגב, בערך 13% יותר טוב מבנזין).

היעילות האנרגטית של מנוע בוכנה ידועה לשימצה (למרות שבדיזל זה קצת יותר טוב) אז בוא ניקח 25%. נוסיף על זה יעילות אנרגטית פסימית של 50% לאלטרנטור. סה"כ 12.5% יעילות. אז מכל ליטר סולר אפשר להוציא 38.5MJ*12.5%=4.8MJ של אנרגיה חשמלית. זה אומר שמליטר סולר תוכל להוציא שעה ועשרים דקות של מערכת עם 1kW.

לעניין הצריכה שאתה מודד, השאלה היא כמה מרחק עשית בזמן הזה. בנסיעה בינעירונית תרשה לי להניח שעשית 120 ק"מ (שוב, פסימי :wink:). סה"כ המערכת הוסיפה ליטר ל-120ק"מ, שזה 0.83 ליטר ל-100 ק"מ. זה על סף הזניח, ותרשה לי להזכיר שהחישוב פסימי (ביותר) ולכן המספר בפועל כנראה נמוך לפחות פי 5 (אין לי ספק שהמערכת שלך לא צורכת יותר מ-200W רציף RMS).

עניתי ?

ענית...אבל כן היא מוציא מעל...

פורסם

מעל 200W צריכה רציפה במשך שעה ועשרים ? ואתה עדיין שומע משהו ?

וברצינות, תמדוד זרם בכניסה למגבר שלך. אולי בשיא תמצא שם 30A (שזה 360W) אבל בטח שלא באופן קבוע במשך שעה ... אני מקווה ...

My responses are limited. You must ask the right questions

• תוכן חדש...