Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שלא מצאתי הרבה חומר מפורט על זה במדריכי קניה, באתי לשאול את זה פה:

איך אמורה להתנהג תיבה אוטומטית לקראת סוף חייה?

אתמול בדקתי רכב (הונדה סיויק 95) ובכל העברת הילוך היתה מין דחיפה קלה כזאת, חוץ מזה ההעברות נראו בסדר ולא היו שום רעשים למיניהם, חוץ מדחיפה קלה בכל העברה.

האם זה נורמאלי?

פורסם

הדחיפה שהרגשת, באיזה טורים היא הייתה ?

זה נקרא החלקה של הגיר, זה כתוצאה משחיקה, וקיים ברוב הרכבים האוטומטים.

שים לב מתי יש את הדפיקה, אם זה בטורים גבוהים אז הגיר מחליק בעומס גבוה בלבד, אם זה בטורים נמוכים אז הוא יחליק בעומס נמוך (כמובן יותר גרוע) אבל אפשר לחיות עם זה המון ק"מ

תבדוק שמן גיר, מה הצבע שלו... אמור להיות... אדום... לרוב...

תלחץ על הגז ועל הברקס ביחד, תראה אם האוטו זז.

תעביר לרוורס ומיד אחרי ההעברה תלחץ על הגז, תראה אם האוטו קופץ, אם כן, יש בעייה.

גם, אפשר לחיות עם זה אם אתה לא מעביר לרוורס וקדימה ורוורס כל פעם מחדש במהירות ולוחץ על הגז.

תעביר מניוטרל לדרייב, ותלחץ על הגז, תראה אם יש השהייה.

ותעמוד ברמזור ותתן גז מיד, לא חזק אבל לפחות חצי, תראה כמה זמן לוקח לאוטו עד שהוא מתחיל בנסיעה, אם זה מייד , או שלוקח שנייה או שתיים.

פורסם
הדחיפה שהרגשת, באיזה טורים היא הייתה ?

זה נקרא החלקה של הגיר, זה כתוצאה משחיקה, וקיים ברוב הרכבים האוטומטים.

שים לב מתי יש את הדפיקה, אם זה בטורים גבוהים אז הגיר מחליק בעומס גבוה בלבד, אם זה בטורים נמוכים אז הוא יחליק בעומס נמוך (כמובן יותר גרוע) אבל אפשר לחיות עם זה המון ק"מ

תבדוק שמן גיר, מה הצבע שלו... אמור להיות... אדום... לרוב...

תלחץ על הגז ועל הברקס ביחד, תראה אם האוטו זז.

תעביר לרוורס ומיד אחרי ההעברה תלחץ על הגז, תראה אם האוטו קופץ, אם כן, יש בעייה.

גם, אפשר לחיות עם זה אם אתה לא מעביר לרוורס וקדימה ורוורס כל פעם מחדש במהירות ולוחץ על הגז.

תעביר מניוטרל לדרייב, ותלחץ על הגז, תראה אם יש השהייה.

ותעמוד ברמזור ותתן גז מיד, לא חזק אבל לפחות חצי, תראה כמה זמן לוקח לאוטו עד שהוא מתחיל בנסיעה, אם זה מייד , או שלוקח שנייה או שתיים.

לחיות עם זה תמיד אפשר... הבעיה היא לא שיש קפיצות, מצידי שהאוטו יקפוץ עד מחר... הבעיה היא נגיד ואני מתכנן על האוטו הזה לשלוש שנים הבאות, האם שיפוץ הגיר יהיה דבר בלתי נמנע וכמה זה אמור לעלות בערך?

פורסם

שיפוץ גיר יכול לעלות כ3 אלף.

שוב, שמים גיר משומש ולא חדש.

אם אתה לא תכסח את המנוע, יענו תעיף אותו לטורים גבוהים, שם נמצאת הקפיצה, אז אתה יכול לחיות עם זה 3 שנים ויותר.

אני עם המאזדה שלי שרדתי שנתיים וחצי עד שמכרתי אותה יחד עם זה, ואני בטוח שעד היום היא נוסעת עם אותו הגיר ( וכשמכרתי אותה היא הייתה עם 230 אלף ק"מ שנת 92 וזה היה ב2002)

תחשוב לבד, מאז 160 אלף קמ היא הייתה עושה את הבעייה.

תבדוק שמן גיר, ואם תרצה לך למכון גירים, יש בא"ת חולון כמה, הם יעשו נסיעה ויגידו לך.

קומפיוטסט לא יכולים לתת דעה מושלמת לגבי העיניין, בדיוק כמו שאני לא יכול מבלי לנסוע על הרכב.

פורסם

תודה על התשובות...

האמת שהקפיצה הזאת קיימת בצורה מסויימת בכל סלד איך שאני זוכר.

האם זה חמור יותר?

פורסם

אני אמנם לא מביע דעה מקצועית או משהו (אז אל תסמוך עלי!) - אבל לפי מה ששמעתי יש להרבה סיוויקים הרגשה כזאת בגיר האוטומט.

(הרגשה של "בום" בהחלפת הילוך)

הפתרון - לעבור לידני :wink:

וואלק אתתתתה

פורסם
שיפוץ גיר יכול לעלות כ3 אלף.

תנסה שוב.

יכול להגיע גם ל- 6, ול- 8. ואני לא מדבר על תיבות אקזוטיות למיניהן, אלא על תיבה סטנדרטית 4 היל' של מזדה 626 מהדור הראשון שהגיעו לארץ (שנת תשעים ושלוש? משהו כזה).

ובואו לא נתחיל לדבר על מחיר של תקלות בתיבות קצת יותר מסובכות. כמו למשל תיבה רציפה של אאודי 6. תיבה כזו אין יכולת לשפץ בארץ, ותיבה חדשה עולה, תשבו ותכינו כוס מים - 60 אלף ש"ח. וזה לא חירטוט, זה ציטוט מדוייק ממכונאי ותיק בצ'מפיון, שנאלצו לאכול הפסד על תיבה כזו שהלכה בתקופת האחריות. התיבה התקולה, אגב - נשלחה לגרמניה לדיאגנוזה. :shock:

פורסם

איך אתה מגזים.

אולי נשים בסיוויק המסכנה את התיבה של מרצדס 500S או שנתפרע על תיבה רציפה של פורשה?!?!

תיבת הילוכים משומשת!, של סיוויק ניתן להשיג בחלקי חילוף ב3 אלף.

פורסם

גם עם תיבה עולה 3000 שח עד שהיא באוטו (פרוקישנה+הרכבה+שמנים+מעמ)

זה כבר קרוב ל5000

אבל קניית תיבה משומשת זה ממש הימור! כאן אתה שומע... בקניה עד שהיא לא באוטו

לא תדע...

מניסיון עדיף לשפץ! לפחות אחרי השיפוץ יש גיר "כמעט חדש" ללא סיכונים ובעלות של אולי 20% יותר יקר.

:evil:

ביחס לקניה תניח ששיפוץ גיר יעלה 5000 שת (אם יעלה) ותוריד 3000 שח מהמחיר

המוסכם.-זו פשרה הוגנת.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
איך אתה מגזים.

אולי נשים בסיוויק המסכנה את התיבה של מרצדס 500S או שנתפרע על תיבה רציפה של פורשה?!?!

תיבת הילוכים משומשת!, של סיוויק ניתן להשיג בחלקי חילוף ב3 אלף.

את הדוגמא של האאודי הוספתי סתם בתור אנקדוטה.

אני עומד מאחורי דברי ששיפוץ גיר של רכב ממוצע מגיע למחירים של 6-8 כמו כלום.

תיבה אוטומטית מפירוק, אני אישית לא הייתי מרכיב. למרות אחריות למספר חודשים שאולי תקבל, עדיין מדובר בתיבה שעברה מספר קילומטרים לא ידוע (אפילו אם הפירוקיה טוענת שמדובר ברכב שהגיע אליה אחרי שנפל מהמשאית עוד בנמל), שעברה וההתעללויות שעברה אינו ידוע ושעתידה גם הוא לא ידוע.

זה הימור. התיבה מהפירוק יכולה להחזיק לך עוד שבע שנים או שנה וחצי.

למי שמתכוון למכור רכב ועל הזין שלו כל העולם, זה פתרון סביר. למי שמתכוון להחזיק את הרכב עוד כמה שנים לפחות, אני הייתי הולך על שיפוץ.

• תוכן חדש...