Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי חיפוש של טורבו וצריכת דלק והגעתי ל-5000 אשכולות...

אז או שאני לא יודע לחפש או שלא ממש דנו כאן בנושא הזה!

בכל אופן זו שאלה שמעניינת אותי כבר הרבה זמן! אומנם אני בערך יודע איך פועלת מערכת הטורבו, אבל אם אני מבין נכון אז היא אינה משפיעה כלל על צריכת הדלק! זה הגיוני?

תודה לכל מי שיודע ויענה!

פורסם

אתה טועה.

טורבו מכניס יותר אוויר למנוע, ומכאן גדלה התערובת של אוויר ודלק, כלומר נכנס גם יותר אוויר וגם יותר דלק.

פורסם

מצד אחד הוא מכניס יותר אוויר לבוכנה על חשבון דלק אבל מצד שני ככל שהוא יכניס יותר

אוויר אז הבוכנה תעלה ותרד יותר וככה גם תישאב יותר דלק...

מישו יכול לתת תשובה טובה?

"אתה רוצה לקנות ביוניר דולבינים?! חדש, לא גנוף. נפל ממשאית"

HU: pioneer 5800 AMP: soundstream lw 4.500 COMP: morel pulse SUB: rockford P2

פורסם

זה לא הגיוני!

הטורבו מכניס כמות גדולה יותר של אוויר (אוויר דחוס)

ויותר אוויר מצריך גם יותר דלק.

My Dream: Shelby Mustang GT500 Eleanor

FIAT TEMPRA 1.6 92

פורסם

ברמה העקרונית, כמות התערובת שתישרף זהה, כי אתה צריך כמות אנרגיה X כדי לנוע במהירות ספציפית עם רכב ספציפי. אם הטורבו ידחוס יותר, זה לא אומר שבאמת תיכנס יותר תערובת לצילינדר, כי בשביל לשמור על המהירות של הרכב, אתה פשוט תפתח פחות את המצערת, וכך תגביל את כמות התערובת.

אממה : היעילות של מנוע טורבו, כשהוא לא במצערת מלאה, היא נמוכה יחסית בגלל יחסי הדחיסה הנמוכים, יחסית, למנוע אטמוספרי (יש צורך, במנוע טורבו, ביחסי דחיסה נמוכים על מנת שבזמן שהטורבו דוחס, יחס הדחיסה האפקטיבי לא יעלה לרמה שתיצור דטונציות/צלצולים) . כלומר, צריך יותר דלק כדי לקבל את אותה תפוקה מכנית.

ובעברית: מנוע טורבו (בנזין) הוא בזבזני יותר בדלק.

פורסם

כאשר מרכיבים טורבו על רכב , מה שקורה כאשר אתה נוסע עם הרכב והטורבו נכנס לפעולה הוא מושך הרבה אוויר שנכנס למנוע , האוויר הזה עובר דרך החיישן כמות אוויר שיש במנוע והחיישן מזהה כמות אוויר גדולה שנכנסת למנוע , ובכדיי לשמור על יחס אוויר דלק שהוא בערך 1:15 , הוא יזרים יותר דלק כדיי להשתוות לכמות אוויר שנכנסה למנוע כדיי שתהיה פעולה תקינה של המנוע ..

פורסם

פשוט תבדוק לפי הנתונים של היצרן לגבי הצריכה של הדלק בשני הדגמים שעם הטורבו ובלי ותגלה שעם הטורבו יש צריכה גדולה יותר

פורסם

לא בדיוק

השאלה יכולה להיות מנוסחת בשני אופנים:

א) האם גירסת טורבו לאותו מנוע אטמוספרי תהיה יותר בזבזנית והתשובה היא כמובן אבל

למי בכלל אכפת זאת לא שאלה רלוונטית

ב) האם מנוע אטמוספרי עם נתוני ביצועים זהים יהיה יותר חסכוני

והתשובה: בד"כ לא ! כי אז המנוע הוא עם נפח יותר גדול, יותר בוכנות, ולמכתחילה בתחום הסל"ד הנמוך ,הוא יצרוך יותר דלק. יותר גבוה בסל"ד: לא בטוח לפי זכרוני במכוניות הפורמולה1 כשהיה אפשרות לבחור בין מנוע 1500 טורבו לבין 3000 אטמוספרי הטורבואידים היו הצמאים יותר אבל זה בפורמולה 1 לא ביום יום

שם אופי הנהיגה הוא שונה ויש ממוצע שונה של צריכה לפי אופי הנהיגה

(עד כמה הרגל הימנית נטולת עופרת)

.I'm a blocked user

פורסם

זה כמו לשאול אם זה שתתקין באמבטיה ברז נוסף ויותר גדול מהקיים זה מבזבז יותר מים.

או לשאול אם טורבו מגדיל את ההוצאות על קנסות מהירות מופרזת.

אם תמשיך להתקלח באותה תדירות, באותו לחץ מים, ובאותו זמן, לא תצרוך יותר מים. אם תשתמש בברז המוגדל כדי להשפריץ מים על השכנים בבניין ממול, צריכת המים שלך תגדל.

התשובה היא שזה מאפשר לך לבזבז יותר דלק. אתה לא חייב. אם לא תלחץ, הטורבו לא יגדוש (כמעט), תיכנס למנוע אותה כמות אויר (בערך) שהיתה נכנסת אם לא היה טורבו, ולכן המנוע ישתמש גם באותה כמות דלק. ואגב, גם ייצר את אותו כח (הספק) כאילו לא היה טורבו.

רוצה כח ? אין בעיה. תלחץ, הטורבו יגדוש, ייכנס פי 2 אויר, בהתאם צריך פי 2 דלק, בהתאם תקבל פי 2 (בערך) כח. נהנית ? שלם על הדלק.

ב) האם מנוע אטמוספרי עם נתוני ביצועים זהים יהיה יותר חסכוני [מטורבו - 20VT] והתשובה: בד"כ לא !
:mm_yeah:
א) האם גירסת טורבו לאותו מנוע אטמוספרי תהיה יותר בזבזנית והתשובה היא כמובן
:mm_nah: לא אם תמשיך לנהוג באותה צורה.

* עריכה * אחרי ההודעה של AMOS שמתחתי קראתי שוב ווואלה יכול להישמע טון מעוצבן מההודעה הזו. אז לא. ולהוכחה: :p:wink::):D

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

ל 20VT : נכון ,אם תנהג באותה צורה הטורבו לא יבזבז יותר

אבל מי לעזאזל נוהג באותה צורה אחרי שהשתיל טורבו?

כשיש לך אריה תחת הרגל אתה לא רוצה לשמוע אותו שואג?

ולכן ברור שבסופו של דבר הוא יהיה בזבזני יותר

משתילים טורבו כדי להשתמש בו, לגדוש איתו, ולא לנסוע כל הזמן בשלב שלפני כניסת המגדש לפעולה

או בשפה יותר פשוטה: שמת טורבו בשביל לתת בראש

.I'm a blocked user

פורסם
ל 20VT : נכון ,אם תנהג באותה צורה הטורבו לא יבזבז יותר

לא לגמרי מדויק, כי :

אממה : היעילות של מנוע טורבו, כשהוא לא במצערת מלאה, היא נמוכה יחסית בגלל יחסי הדחיסה הנמוכים, יחסית, למנוע אטמוספרי (יש צורך, במנוע טורבו, ביחסי דחיסה נמוכים על מנת שבזמן שהטורבו דוחס, יחס הדחיסה האפקטיבי לא יעלה לרמה שתיצור דטונציות/צלצולים) . כלומר, צריך יותר דלק כדי לקבל את אותה תפוקה מכנית.
פורסם
לא לגמרי מדויק' date=' כי :

צפיתי מראש שתכתוב משהו כזה :)

אז ככה זה ב-VAG (נכון שלא בכל מנוע זה ככה, אבל במודרניים מבוקרי מחשב כן):

במצערת פתוחה מעט, אבל מעל סרק, הטורבו גודש מעט מאוד (עד 3psi) אבל מספיק בדיוק בשביל לפצות על העניין הזה, ולכן הביצועים (והצריכה) שווים לאטמוספרי. מעבר לזה יחס דחיסה 1:9.2 אצלי לא ממש נמוך.

ומעבר לכל זה אצלי ספציפית יש תזמון שסתומים משתנה שמשבית את אחד משסתומי היניקה בסל"ד נמוך, לשיפור זרימה => שיפור מומנט => חיסכון בדלק.

פורסם

גם אם הטורבו שלך היה דוחס ב1.5 באר בסרק, מי שמחליט כמה תערובת תיכנס במצב נתון (שלצורך העניין הוא לא מצערת פתוחה, במקרה שלנו, כי אתה מחליט, לצורך העניין, שאתה נוסע לצורך הניסוי באותה המהירות מול הרכב עם המנוע האטמוספרי) , זה אתה, הנהג, על ידי המצערת, ולא על ידי הטורבו, אז אנחנו מניחים שבדיוק אותה כמות תערובת לתא שריפה בגודל שונה, ולכן , עדיין, מדובר ביחס דחיסה שונה.

אני לא מכיר את הרכב הספציפי שלך, אבל מהדוגמאות שאני מכיר, במנועי טורבו יש יחס דחיסה נמוך יותר מאשר במנועים מקבילים אטמוספריים, עם רמת כיוונון לביצועים דומה.

9.2 זה אמנם לא מאוד נמוך אבל זה כמעט כמו יחס הדחיסה במנוע הסיקס שלי שתוכנן לפני קרוב ל40 שנה, ומוציא הספק של 25 סוסים לליטר (4.3 ליטר) .

אין לי מולי כרגע נתונים של מנועים ספורטיביים למכוניות, אבל למיטב זכרוני, אופנועי ספורט, כבר מגיעים עם יחסי דחיסה של מעל 10 , אולי אפילו 12-13 .

פורסם

קודם כל נא לא לערב הורים ואופנועים. מנועי אופנועים (שכדברי המשורר, אין לי בהם שמן של מוסך) מתוכננים אחרת למיטב ידיעתי (שכאמור אינה רבה).

אצלי, (סיאט לאון 20VT שזה 1.8T) היחס 9.5 ולא 9.2 כמו שכתבתי. שזה בדיוק אותו דבר כמו בקורולה 97 שלך, אם היא 1.6 או 1.8. מה אומר על זה הסיקס הישן ?

לצורך ההשוואה מספר יחסי דחיסה: של 205GTI הוא 9.2, של 306GTI או של Saxo VTS הוא 10.8, של סיויק VTI או פוקוס 2.0 הוא 10.2, של מאזדה 3 הוא 10.0.

ההבדל במקרה שציינת היא שאם הטורבו גודש 1.5 באר, אז התערובת מגיעה דחוסה מראש. לכן נוצר 'יחס דחיסה אפקטיבי' שהוא יותר גבוה מיחס הנפחים בין תא הבעירה לגודל הצילינדר.

ובשורה התחתונה, שיוט רגוע במיוחד ב-90 קמ"ש מב"ש לת"א צרך אצלי 6.7l/100km שזה 1:15. גם 6.5 כבר ראיתי ביום טוב. כמובן שאני לא נוהג ככה בדרך כלל, והצריכה הטיפוסית למיכל היא בסביבות 1:10-1:11 (כולל פקקים ומזגן, לא כולל ג'ימקאנות ורייסים).

• תוכן חדש...