Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי פיאט טמפרה מודל 95 1.6 הזרקה.

לאחר קניתי את האוטו לפני חודשיים האוטו עבר את הטיפולים הבאים

החלפתי:

שני אגזוזים(חור באגזוז)

מנוע כולל ראש מנוע, כולל קלאצ' (בגלל בעיה של ראש מנוע(על פי המוסך)

טיימניג

אלטרנטור

משאבת דלק ומים

בקיצור עשיתי את האוטו כמעט חדש , וכל זה בגלל בעיה קטנה

מנורה בלוח מכוונים של הזרקת דלק ,

בהתחלה אמרו לי שנכנס מים לאגזוז והממיר קטליטי נפגם אז צריך להחליף ראש מנוע , אז החלפתי את כל המנוע , ולא כבתה המנורה,

לאחר מכן המוסף עלה על בעיה שכאשר לוחצים קבוע על הגז ומנסים להישאר על 3 אלף סל"ד , הסל"ד יורד לבד למרות שנשארים על אותו זווית בדוושה.

זאת הייתה בעיה בגלל חיישן על הממיר קטליטי , שתוקנה,

החלפנו כמעט את כל החיישנים באוטו , משבאת דלק ומנוע חדש שלם שנת 96 60,000 קל"מ

כמעט הכל חוץ מהמחשב ,

ועדיין המנורה דולקת ,

מה עושים???????????????

פורסם

נגשים למכון שמתמחה במחשבים לרכב ומערכות הזרקה - הוא כבר יאתר את הבעיה.

האם בדקו את החיישנים כשהחליפו את האגזוז ?

בכל מקרה הנורית הנ"ל מצביעה על תקלה במערכת הדלק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בקיצור עשיתי את האוטו כמעט חדש , וכל זה בגלל בעיה קטנה.

מנורה בלוח מכוונים של הזרקת דלק

אם הטמפרה שקנית אוחזת במספר XX-123-05 אז אין לך מה לדאוג.

זו הייתה הטמפרה שלנו. והנורה של הזרקת הדלק נדלקה על ימין ועל שמאל. אח של אבא שלי הוא מכונאי רכב, ואחרי שדפקו אותנו במוסך 'פיאט' ולקחו כמה מאות שקלים והאוטו שכב יומים במוסך והתקלה חזרה על עצמה כשלושה ימים לאחר הביקור במוסך - אח של אבא שלי סידר את זה ברגע וזה לא חזר מעולם (למעט התקופה של שלושת החודשים בטרום מכירת הרכב - שכבר ידענו שנחליף אותו). זה היא איזשהו תקלה במערכת החיווט (החשמלית)

האוטו יכול להמשיך לנסוע עם המנורה דולקת וזה לא גורע מצריכת הדלק או מביצועי המנוע (נסענו שלושה חודשים ככה).

בכל אופן, אם אתה עדיין מעוניין לתקן את ה"תקלה" - עשה לעצמך טובה ואל תפנה למוסכי "פיאט". הידע של המכונאים שם בתיקון רכב שווה לידע של אחי הקטן (ילד בן 4) בנהיגה על כביש מהיר.

פורסם

בפיאט טמפרה יש שני דגמים, ליברטי עם מע' הזרקת דלק רב נקודתית של

"ג'נרל מוטורס" והדגם הרגיל עם מע' הזרקת דלק חד נקודתית של חב' "בוש"

ויש הבדלים מהותיים בין שתי המערכות וגם בין המנועים.

בכל זאת מומלץ לפנות למוסך מורשה פיאט אבל שישי לו ידע טוב באבחון.

מאיזה אזור אתה בארץ ויתכן שאוכל לכוונך למוסך מתאים.

כמו כן מי המוסך שביצע את כל העבודות שציינת?.

בברכה - רפי לין :idea:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

גם לי יש בעיות עם הנורות בלוח המחוונים. הטמפרה שלי לפעמים דולקת כמו אורגן אורות...

לפי המוסך שלי, מדובר על רכיב הנקרא EGR שקשור למערכת הזרקת הדלק. אם איני טועה הרכיב הזה אמור לשלוט על מידת המעבר של הדלק במערכת ולפקח שלא יזהם את האוויר. אממה, הרכיב הזה נכנס לפעולה רק בטורים גבוהים (נסיעה מחוץ לעיר וכד') ולכן לטעמם אפשר לוותר עליו במידה והנסיעות הן בד"כ מקומיות (כמו במקרה שלי).

בכל אופן, אחרי שהחלפתי פעם אחת את הרכיב (עלה כמה מאות שקלים למשומש) הבעייה הפסיקה לי וחזרה חליפות. קח בחשבון שזה עלול להצביע על בעייה במערכת הדלק לרבות סתימה אז לבדוק כדאי בכל מקרה.

עכשיו למשל, דולקת לי הנורה של ה"אמברקס" ללא כל סיבה (נורה אדומה של סימן קריאה).

אולי מישהו יסביר לי מה הסיבה?

פורסם

נורת סימן קריאה אדומה - התראה על בעייה במערכת הבלמים

תבדוק האם מפלס שמן בלמים נמוך.

המפלס יורד כתוצאה משחיקת רפידות הבלמים - הקליפר מתהדק אט אט עד למצב שהשמן בצנרת הבלמים מתפשט והתופעה כאמור גורמת לירידת מפלס השמן...

לחילופין יכול להיות שהמכסה עם המגעים של המצוף במיכל שמן הבלמים השתחרר.

אם הנורה מהבהבת, יכול להיות שתצטרך להחליף רפידות.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

נורית חיווי אזהרה של בלם חניה - תבדוק את המגעים של מתג הבלם יד, נמצא בשטיח מתחת לידית, לעיתים קרבות ניקוי המגעים וחיזוק המתג פותר זאת.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אצלי גם דלקו הנורות של שמן ומצבר החליפו לי את צמת החשמל שמגיעה לאלטרנטור והבעיה נפטרה כמו שהבנתם יש לי טמפרה

כנראה שחוטי החשמל קרובים לאגזוז אז הציפוי נמס והם מקצרים

• תוכן חדש...