Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דרוש - מנוע 1400 לפיג'ו 403 טנדר משנת 66

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים!

אחרי שמההודעה הקודמת שלי לא קיבלתי מספיק עזרה בנושא,

אני פונה לכל האנשים הרציניים, שאוהבים רכבים עתיקים שחשוב שיסעו על הכביש:

אני חייל, שמשתחרר בעוד יותר משנה ככה שהרבה זמן אין לי, אבל רצון יש בלי סוף.

אני מעוניין להחיות את הרכב הנ"ל, לשם כך אני זקוק למנוע, קומפלט.

ככה שאודה מאוד לכל מי שחושב שבאיזו שהיא דרך נסתרת יוכל לעזור לי להשיג מנוע (מתאים

ובכל מחיר הגיוני) יפנה אלי.

ותודה מראש.

מי שבחר להמשיך לחיות - שלא יתלונן שרע לו!

פורסם

טעויות של מתחילים...

למנוע המקורי נשבר הקרנק (גל ארכובה)...

למנוע שהרכבתי היו שתי בוכנות תפוסות, החלפתי ביניהן לאלו של המנוע עם הקרנק השבור.

כרגע המנוע מורכב בפנים, אבל כשהסכים להניע, דפק בצורה מחרידה, ואיבד קומפרסיה.

לצערי מרבית הסיכויים הם שאחת או אולי שתי הבוכנות שהרכבתי נסדקו/נשברו.

אני לא מעוניין לפתוח את המנוע על השולחן עקב תנאים לא מספיק טובים ועקב ידיעה ברורה שעקב חוסר זמן אני לא עשיג חלקים, המנוע יחליד ויהרס.

במילים אחרות אני מחפש פתרון קסם, ואני אפילו מוכן לשלם בשבילו.

פורסם

פתרון ארצי למדי:

לך למישהו שמשפץ ראש עם ראש המנוע של המנוע שלך גם אם הבוכנות נשברו אני בטוח

שיימצא פתרון (לא יקר) ובטוח שהפתרון יהי יותר זול מיבוא מנוע מחו"ל...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הראש של המנוע תקין לחלוטין, ואפילו משופץ באיכות סבירה.

נושא הלהשיג שתי בוכנות ושני סליבים מתאימים מהווה לי בעיה קצת יותר מהותית...

פורסם

מנוע של 404 יוש באלכסון על מנת להנמיך את מרכז הכובד שלו.

ככה שצריך לבצע התאמה מאוד מסובכת בין הגיר למנוע, כלומר ליצור פעמון חדש, או להתאים את אחד מהפעמונים או של 403 או של 404, זה בר ביצוע אבל מסובך מדי.

שלא לדבר על איבוד האוטנטיות של הרכב...

פורסם

הרנו 16 שלי היא מדגם TS, וכל שאר הרנו 16 שאני מוצא הן בדגם פשוט יותר, TL, שאפילו שחלק מהמנועים הם באותו הנפח, הרי שמהלך קדח הבוכנות, ראש המנוע, הקרנק, הטלטל, הטיימינג, הלאגרים, פיסטונים ורינגים הם שונים ולכן לא ניתן להחליף מנוע עם מנוע מאחד הרנו 16 האחרים שיש לי. בקיצור, הרנו שלי במוסך ופשוט חורטים לי חלקים חדשים לכל המנוע. אולי זה הפיתרון.

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם

בקיצור, אתם כולכם רק מיאשים אותי עוד יותר, כמו שציינתי קודם, אין לי כוונה לפתוח כעת את המנוע ולהשאירו "פרוץ" לנזקי הטבע על השולחן - התנאים לא מאפשרים זאת.

מה שנשאר למיואש כמוני זה לחכות עוד 14 חודשים לשחרור שלי, ורק אז לחפס בנוע ביותר רצינות.

אני מודה הפנו אותי לפני כחודש לאיזה חיפאי (הכיוון המדוייק היה באמצע רחוב הרצל) שמחזיק מנוע כזה חדש במוסך ומחפש קונה, ואם לו אין אז יש איזה נצרתי שאצלו יש בטוח.

אבל איפה אני ואיפה זמן ליסוע לכל החורים האלה באוטובוסים כדי לרדוף אחרי מוסכניק שאפילו את שם המוסך אני לא יודע...

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
חברים!

אחרי שמההודעה הקודמת שלי לא קיבלתי מספיק עזרה בנושא,

אני פונה לכל האנשים הרציניים, שאוהבים רכבים עתיקים שחשוב שיסעו על הכביש:

חברים!

אתם לא מספיק עוזרים!

הרי בשביל מה אתם פה?!

תגיד לי, מה זה הגישה הזאת? שאלת שאלה (חמש מאות פעם), קיבלת את מיטב העזרה והעצות שאנשים פה יכלו לתת לך, וזה לא מעט - ואתה בא בתלונות?

מה אתה רוצה? שיעשו כנס פורום ויבואו אליך הביתה לתקן את המנוע, או שמגבית לייבוא מנוע תספיק?

זה פורום של חובבי רכב אספנות, בעלי ידע כזה או אחר המוכנים לחלוק אותו ועשו כך במקרה שלך. אתה לא לקוח שזכאי לדרוש תמורה בעד כספו.

תסתכל על שאלות קודמות ששאלו אנשים, חלקן לא נענו בכלל - כי הידע לא קיים פה, אבל את כולן אנשים קראו והשקיעו בהן מחשבה. ואנשים שלא מצאו פה תרופת פלא והסתדרו בסוף בעצמם, חזרו לפורום כדי לחלוק את הפתרון ושגם השאר ייהנו ממנו. זאת התנהגות מקובלת.

אתה קיבלת יחס, אנשים השקיעו מזמנם ומהידע שלהם כדי לעזור, ולמרבה הצער זה לא סיפק לך פתרון מושלם. tough luck.

זה חלק מהתהליך של לשפץ רכב. בעיות קשות לפתרון, התרוצצויות והוצאות. אם קשה לך עם זה כנראה שבחרת בתחביב הלא נכון, או בזמן הלא נכון לעסוק בו, ואת התסכולים שלך אין לך מה להוציא על האנשים הטובים פה, שרבים מהם קראו את דבריך בתקווה לעזור, וחלקם עשו זאת.

אף אחד פה לא עושה לך דווקא. אין לאף אחד פה בכיס "מנוע, קומפלט" כמו שביקשת. לא מחביאים לך את הסוכריה. קח בחשבון שיש סיכוי לא רע בכלל שאין דבר כזה בארץ, ונזיפות לא יגרמו למישהו לסרוג לך אחד מהאויר.

אם העצות שקיבלת לא עזרו - חפש אפיקים נוספים. אולי תצטרך לתת לרכב לשכב כמה שנים (אני העמדתי רכב שנה וחצי כי לא היה מי שיעשה לי אוברול), אולי תצטרך להוציא כסף על מנוע מיובא, או לשלם סכום לא סמלי על מנוע שנמצא אצל מישהו שקשה לו להפרד ממנו. אף אחד לא הבטיח לך חיים קלים כשנכנסת לעניין הזה. ואם אתה מתעקש על אותנטיות ועבודה נקיה ויפה (וכל הכבוד על כך ) זה רק עושה את העניין יותר קשה.

שווה לך לנסות להצטרף למועדון ה-5, ולהנות מהייעוץ והקשרים הניתנים לחברים רשומים. אם לא מצאת פה, שם הסיכויים טובים יותר. אבל קח בחשבון שגם שם אני בספק אם תקבל מנוע קומפלט במתנה.

ובאמת מכל הלב - בהצלחה. :fadein:

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יכול מאוד להיות שבוכנות של פגו' 404 מודל ישן ניתן להתאים אותם אל תנסה לישתול מנוע של404 חבל על הזמן לא תצליחבפזו'404 מודל ישן הסלבים עד כמה שאני זוכר מתאימים הם הולכים עים גומיות לחץ מתחת לסליב ולא עים נירות הגבה.

לבחור עים הרנו 16 TS אתה פרייר עבדו עליך בעינים כי נפח המנוע שלךהוא 1547 סמק"

בדיוק כמו ברנו 16 TL רק מה הבוכנה מלמעלה ניראת כצת שונה אבל היא מתאימה

יותר מיזה המנוע של TS TL בדיוק אותו דבר רק הראש שונה ואפשר להחליף ביין הראשים

יור מיזה המנוע שלך מורכב במכוניות הבאות רנו 12 GTL-S רנו 18 רנו 20 רנו פואגו' :roll:

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

לרנו 16 TS יש מנוע בנפח 1565 סמ"ק. אותו נפח אבל עם ראש אחר, מיקום רינגים שונה בבוכנות וחריטה שונה על מנת לאפשר הכנסת הפלאגים מהצד ולא מלמעלה כמו ב TS קיים בדגם TL בשנים 71 ועד 76. הTS פיתח 83 כ"ס ואילו ה TL פיתח 67 כ"ס בלבד. ב77 ה TL קיבל את המנוע של דגם ה TX בנפח 1647 סמ"ק. במקרה הזה באמת רק שינו את הראש. המנוע הגדול הוגדל ל1721 סמ"ק והגיע לרנו 18, 20, ופואגו. ותאמין לי, יש לי TL שנת 76 בנפח המתאים ופתחתי את המנוע ובדקתי את הרישומים שלו על מנת לעשות את ההחלפה שאתה מדבר עליה והיא לא היתה ניתנת ברכבים הללו. לרנו 12 הגיע המנוע בנפח 1565 עם ראש שלישי בכלל שהותאם על ידי גורודיני והפך את הרנו 12 לדגם ראלי מוצלח מאוד.

לידיעתך.

ואגב, הרנו 16 שלי, נוסעת עכשיו מדהים!

יובל

פורסם

ידע כללי אני בן 50+ עובד במקצוע משנת 1966 (לא הרבה) מתוכם כ20 שנה ברנו. וואלה

מכיר אני רנו! שים לב ברנו 16 TL שנולד בשנת 67 הגיעה עים מנוע 1565 ויוצר עד שנת 70 בשנת 70 התחילו לשווק את הרנו 16 גם ה TL וגם TS עם מנוע 1647 סמק" בלבד.

שני המנועים זהים לחלוטין למעט ההבדלים הבאים 1 הראש 2 מיקום משאבת הדלק בTL משאבת הדלק מורכבת על גוף המנוע ובTS המשאבה מורכבת על הראש עי" הרכבת מכסה קטן על בלוק המנוע הופכים את סוג המנוע. לגבי הבוכנות ההבדל היחדי ביין הבוכנות שבTL ראש הבוכנה חלק ובTS יש פרופיל בראש הבוכנה בצורת ריבועה חוץ מיזה אין שום הבדל.

מה איכפת לך ממיקום הרנגים זה לא רלונטי הקוטר ומהלך בוכנה זהים וזה מה שחשוב...

מה קשור מיקום הרנגים לפלג רק אתה יודע שטויות במיץ עגבניות ההבדל המשמעותי הוא בראש וזה ביגלל מיבנה חלל האמולסיה עים אתה יודע מזה אגב בשנת 74 הביאו לארץ את הTR (ארבעה פנסים ראשיים) הרנו 18 וה20 עד שנת 77 הגיעו עים מנוע 1647 ורק משנת 78 הביאו מיספר מצומצם של רנו 18 ו20 עים מנוע 1800 וזה בכלל דור חדש (קמשט עילי+רצועת טימניג גומי) ברנו 30 הגיע מנוע 6 V המנוע לא היה של רנו ביכלל הוא היה מנוע פזו' 604 וגם הולוו 740 הלך עים אותו מנוע (חרה של מנוע היו המון צרות איתו )

בכל מיקרה יש לך אחלה אוטו . לדעתי יותר נעים לינסוע איתו אפילו ממרצדס לא צוחק ומאחל לך הנעה שלמה אגב מי שיפץ לך את המנוע? :roll:

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אבל

אתה מחליף בין הדגמים השונים של ה 16.

המנוע בנפח 1647 נולד ב75 לטובת ה TX שהיא עם 4 פנסים קדמיים והלוואי והייתי מוצא אחת כזאת, ובהמשך הוא הוסב גם ל TL.

ה TS נשאר תמיד עם מנוע בנפח 1565

להלן לינק לכל סוגי המנועים שהיו אי פעם ב R16

http://www.r16site.com/facts/data.htm

אבל לא חשוב, לא נלך לרב, מוסך "חשמל רכב הנכון" בסמטה בין רחוב המסגר לרח' ריב"ל (קרסו...) כשאת רב העבודה עושה המכונאי העזתי שלו שיש לו ידי זהב אמיתיות בכל מה שקשור לרכבים בכלל ולרכבי אספנות בכלל.

ממליץ בחום.

אגב, עכשיו, אחרי שהסתימה ההרצה,אני מתחיל להאיץ ולנסוע ממש בהנאה מרובה עם הרכב. כמו חדש.

• תוכן חדש...