Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוברו 600 (רקס) ? - לאן נעלמו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מישהוא ראה לאחרונה סובארו 600 ("רקס"...מנוע אחורי) ?

:roll:

לאן נעלמו? לפח, נראה לי, לא?

את האמת, זה די תואם את מה שאני אוהב, רכב עם מנוע אחורי, רכב קטן, ובדרך כלל אדום...

רק חבל שהוא כל-כך "רפה"...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

היה סיפור לפני שנים על משפחה ששמרה אחד כזה בתוך הסלון במצב חדש

ואחרי זה הורידו עם מנוף לרחוב! סיפור אמיתי, מישהו זוכר? זה היה בעיתונים וגם בטלוויזיה.

*** נערך בעקבות מידע נוסף *** :roll:

פורסם
היה סיפור לפני שנים על משפחה ששמרה אחד כזה בתוך הסלון במצב חדש,

ויום אחד הם היו צריכים לעשות רמונט אז הזמינו מנוף להוריד את האוטו למטה מהמרפסת ואחרי זה העלו חזרה לסלון! סיפור אמיתי, מישהו זוכר? זה היה בעיתונים וגם בטלוויזיה.

הסיפור קצת שונה - הבנאדם, פרופסור בטכניון נסע לשנת שבתון שהתארכה בחו"ל.

הוא השאיר את הרכב בסלון כתחליף לחניון, שהיה יקר יותר, ומגן פחות.

כשהוא חזר לארץ, הזמין מנוף שהוריד את הרכב מהקומה הרביעית חזרה למטה, הניע, ונסע לטסט....

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מספרים על אמינות מופלגת (סובארו, לא?!)

מה עם , רחמנה ליצלן, שיפורים?

ה"תופעה" הכי מוזרה שראיתי היתה במיגדל-העמק, 4 בחורים (יוצאי ברה"מ) מגודלים יוצאים מתוך אחת כזו...

אין לי מושג איך הם עשו את זה, אולי הם לא נשמו כל הדרך, אבל זה היה די מצחיק...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
מישהוא ראה לאחרונה סובארו 600 ("רקס"...מנוע אחורי) ?

:roll:

אחת עומדת במושב כפר מרדכי.

עמית

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

תולדות סובארו רקס (או מיני-סובארו בלשון העם)

הופיעה עם מנוע 360 ב-72

בהמשך קיבלה מנוע 500 סמ"ק

ב-79 דומני קיבלה מנוע 600 סמ"ק

ב-82 הוחלפה בדגם עם מנוע קידמי שהוגדל ל-700 סמ"ק

וב-85 קיבלה מנוע 1000 והפכה לסובארו ג'סטי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נוסטלגיה...

האוטו הראשון שבו התחלתי את צעדי בעולם הפירוק (גיל 12).

לדוד שלי הייתה אחת כזו בחצר במשך כמה שנים (זו עם המראות שבחזית הרכב), הוא פירק לה את המושבים והפך אותה למחסן ג'ריקנים.

יום אחד בחופש גדול אחד רציתי ללמוד את רזי החלפת הגלגל ובגלל מימדיו הקטנים של הרכב החלטתי שזה הרכב המתאים (הייתה גם אסקורט, אבל לא הייתי בטוח שדוד שלי ישמח :wink: ).

שחררתי את אומי האבטחה

לקחתי ג'ק 2 טון (שהקפיץ את 'רקסי' לאויר :lol: ), קצת כוח, קצת מאמץ ועם 8 בלוקים העמדתי את הרכב ללא גלגלים.

להזכיר לכם - היה קיץ, חם מאוד. התייאשתי מלחבר את הגלגלים מחדש אז הרכב נשאר עומד על בלוקים.

כמה ימים אחרי זה עבר בחור בן 20+ ואמר שהוא מעוניין לקנות את הרכב למטרת חלקים לרקס שכבר יש לו. דוד שלי לקח ממנו סכום סמלי של 300 שקל (הגרירה עלתה יותר מזה)

מכוון שיום לפני "ניקיתי" את המחסן ופיניתי ממנו כמה ג'ריקנים ומיכלים שלא היה להם שימוש קיבלתי אחוזים מן הכסף שקיבלנו על המכירה - 40 שקל! הדבר הראשון שאמרתי היה: "אני עשיר!" :lol:

זה היה 60 שניות על סיפורי קיץ מאת עידן :wink:

וברצינות - אם מישהו מעוניין להחזיק רכב כזה למטרות נסיעה - בנוסף לאחת שהוא רוכש, שירכוש עוד רקס אחת או שתיים, זמינות החלקים אפילו בזמנו (1999) הייתה על הפנים, (הבחור שרכש אותה היה מוכן לשים המון כסף בשביל הרקס שלנו, הוא היה צריך רק את המנוע, שלא פורק - אבל דוד שלי לא רצה לבאס אותו) אז אנחנו 5 שנים אחרי זה ואני בטוח שהזמינות עוד יותר קלושה.

עידן.

פורסם
תולדות סובארו רקס (או מיני-סובארו בלשון העם)

הופיעה עם מנוע 360 ב-72

בהמשך קיבלה מנוע 500 סמ"ק

ב-79 דומני קיבלה מנוע 600 סמ"ק

ב-82 הוחלפה בדגם עם מנוע קידמי שהוגדל ל-700 סמ"ק

וב-85 קיבלה מנוע 1000 והפכה לסובארו ג'סטי.

קצת תיקוני טעויות:

ב1982 יצא הדגם החדש עם המנוע הישן (600 סמ"ק) - מנוע קדמי , גלגלי 10" (?) 4 בלמי תוף וספידומטר שמסתיים ב120 קמ"ש (הייתה לי כזו)...

ב1983 היה השיפור הגדול - מנוע 700 סמ"ק "אימתני" בלמי דיסק קדמיים וספידומטר עד 140 קמ"ש......

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

דווקא אתמול הציעו לי סובארו "רקס" משנות השמונים בחינם,הסיפור הוא שהבנאדם נסע איתו לפני כארבע שנים למצפה רמון בדרך חזרה הוא תדלק בתחנת דלק מקומית,מסתבר שהתחנת דלק מהלה מים בדלק ואחרי נסיעה קצרה המנוע פשוט השתתק והוא לא הצליח לתקן אותו ,כרגע הרכב עומד באיזה ישוב בדרום שאני לא זוכר את השם שלו.

איציק.

פורסם

לחבר שלי היתה כזאת שנת 82 ובאותו יום שהוא הוציא רשיון ..לפני 10 שנים בערך...

נסענו 4 חברים מחיפה לאילת עם האוטו...וגם הצלחנו לחזור..

היום יש לחבר אחר שלי רקס שנת 83...במצב דווקא ממש טוב...אני חושב שהוא מעוניין אפילו למכור אותה...

פורסם

אחת כזו ניזרקה מאיפשהו בבת-ים לא מיזמן יחסית (לפני כחצי-שנה), עמדה כמה ימים ברח' ק.ק.ל, ונעלמה משם, סביר להניח שלגריטה... הייתה בצבע חום... האוטו הזה בעיני מכוער עד כדי כך, שזה אפילו עושה אותו איפשהו יפה! :wink: לא ממש הייתי רוצה אחת כזו לנסיעות, אבל בהחלט הייתי מצרף אותה לאוסף (הדמיוני, לצערי :? ) שלי.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...