Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מובא לפניכם תקציר כתבה בנושא הכותרת, עם קישור לכתבה המלאה המלווה בתמונות וכו'.

להנהתכם :wink:

ליאור.

מנוע וונקל - עולם מושלם?

כתב: גיל לפיד

עולם מושלם?

תמיד האדם מחפש דרכים יעילות יותר לעשות דברים. לדוגמא, מחבתות טפלון (המצאה נהדרת בפני עצמה), עטים כדוריים, צמיגים עם מקדמי שחיקה ואורך חיים גבוהה ועוד... אבל נראה כאילו את המנוע מישהו שכח...

אני זוכר איך בגיל 16 בערך, התחלנו ללמוד לתיאוריה, היינו יושבים סביב לשולחן עגול עם מגש פיצה וכל אחד היה "בוחן" את השני תוך כדי בליסת משולשי פיצה. יום אחד מישהו מהחבר'ה אמר לי "תשמע, ראיתי שמנוע של אוטו עושה 4 פעולות, אבל רק אחת מהן היא ממש תורמת לעבודה".

בפה מלא פיצה הפטרתי, נו, מה חדש...

אז למה אין משהו יותר טוב מזה? הוא הקשה... והתשובה היתה, יש, ולא סתם, אלא מנוע מופלא, שובר מוסכמות, ממש פריצת דרך...

השאלות הבאות היו מתבקשות. איך זה עובד? למה לא משתמשים בזה? והכי חשוב, איך זה ניקרא?

סיימתי ללעוס, והסברתי שזה ניקרא מנוע רוטורי או מנוע וונקל (Wankel), הוא ניבנה לראשונה על-ידי מהנדס גרמני בשם פליקס וונקל (Felix Wankel). ההמצאה החלה את דרכה בשנת 1924 כמשאבת שמן, או ליתר דיוק משאבת גריז.

מאוחר יותר (1929) רשם וונקל את הפטנט על המנוע הרוטורי שלו.

מכאן והלאה, מובן שלא למדנו תיאוריה, וגם לי, לא ממש נשארה פיצה...

התיאוריה שמאחורי הרעיון

הרעיון הוא פשוט, וכמו שאותו חבר "עלה" על זה שמנוע ארבע פעימות מבזבז אנרגיה, ובעצם כל מחזור רביעי הוא יוצר "עבודה". בזבזני, לא?

בנוסף על כך מתווספת העובדה כי מנוע בוכנתי הופך אנרגיה קווית לאנרגיה סיבובית, וזאת על-ידי גל הארכובה.

הבוכנה מאיצה מתחילת מהלכה ונעצרת בסוף המהלך. בתאוצה והתאוטה הזו דורשות אנרגיה, כמו כן הפיכת האנרגיה הליניארית הזו לאנרגיה סיבובית מורידה מהנצילות של המנוע.

גם השסתומים שנפתחים ונסגרים, אשר מונעים על-ידי כוח המנוע עצמו. שוב בזבוז אנרגיה!

כל זאת לא קיים במנוע וונקל!

למה? כי מנוע וונקל הוא בבסיסו מנוע סיבובי, ואין בו כמעט חלקים נעים, אין בזבוז אנרגיה על מהלכים מיותרים, וכל פעולה שלו היא גם דחיסה גם עבודה וגם פלטה.

רגע רגע, אז איך עובד כל ה"קסם" הזה? עלתה השאלה...

להמשך הכתבה:

http://www.classiccar.co.il/articles/article.asp?A_ID=285

article_285_a_pic1.jpg

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
כתבה מנוסחת היטב, עם הומור קל - כתבה טובה מאוד ליאור.

*גם החזרת אותי לשיעורי סדנא בכיתה י' עם נגיעה קלה לשיעורי תרמודינמיקה :wink:

תודה, אך התודה לא לי היא....הכתבה נכתבה על-ידי גילי לפיד, כתב קלאסיק-קאר.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

ליאור.

"אלוהים, השטן, ופקידי מס ההכנסה והמכס נמצאים בפרטים הקטנים".

לא שמתי לב,

אז תודה לגילי לפיד - תמסור לו ח"ח ממני :wink:

פורסם

ליאור.

"אלוהים, השטן, ופקידי מס ההכנסה והמכס נמצאים בפרטים הקטנים".

לא שמתי לב,

אז תודה לגילי לפיד - תמסור לו ח"ח ממני :wink:

תודה לעולם, תודה לכולם...

:wink:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
היה חסר לי רק רצף תמונות שמראות את פעולת המנוע.

למי שמעונין מצאתי זאת באתר הבא:

http://auto.howstuffworks.com/rotary-engine7.htm

ההסבר על המנוע הכולל הרבה תמונות ודוגמאות מתחיל כאן:

http://auto.howstuffworks.com/rotary-engine.htm

לא "לקחתי" את התמונות משם, אלא יצרתי תמונות משלי, ביגלל זכויות יוצרים.

אם אהבת את הכתבה, אני מציע לך להישאר מכוון על האתר, יש כתבה על מנוע 2 פעימות בקנה... Stay Tuned...

ותודה לכולם!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

המצאה מצויינת, הבעיה היא שהמיסבים בקצה הרוטורים עובדים תחת עומס גבוה מאוד ונשחקים במהרה, בסה"כ 3 פינות מסכנות שמקבלות על עצמן את כל המאמץ. למי שזוכר מנוע של RO 80 היה עושה 30,000 ק"מ בלבד לפני אוברול.

מאזדה שיכללה את המנוע במכוניות שלה והיום הוא מחזיק מעמד בצורה סבירה, (משהו כמו 250K), שזה עדיין לא מזהיר אבל מקובל.

פורסם
[quote name=אם אהבת את הכתבה, אני מציע לך להישאר מכוון על האתר, יש כתבה על מנוע 2 פעימות בקנה... Stay Tuned...

[/quote]

אכן אני אשאר מכוון ואצפה לכתבה

איך מתקדם הטיפול במרצדס?

חיים

פורסם

יש RO80 במצב נסיעה בארץ?

No trees were harmed in the sending of this message, however a large number of electrons were terribly inconvenienced...

פורסם

ישנם כמה RO 80 בודדות במצב נסיעה בארץ,לכולן מנוע סובארו.אחרי שהוונקל המקורי נפח את נשמתו,אישר בשעתו משרד התחבורה החלפה למנוע פורד V 4 בנפח 2.0,שהיה מותקן בפורד טרנזיט MK 1.בתקופה מאוחרת יותר אושרה התקנתו של מנוע סובארו עד 2.0 סמ"ק,שהיה עדיף על מנוע הפורד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...