Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתמונה ישנה שראיתי (לא יכולתי לסרוק אותה - מכוון שהיא לא שלי), ראיתי מסחרית של פולקסוואגן.

היא מזכירה בצורתה את הרליאנט ריגל (בתצורה מסחרית), אך יש לה 4 גלגלים והיא הרבה יותר גדולה מן הרלייאנט. (אפשר לומר בקצרה שהיא נראית בתצורת סטיישן)

כמו כן היו לה את הטאסות הסטנדרטיות של החיפושית. מישהו מכיר?

תודה

*הודעתך נערכה, להבא נא לדייק יותר בכותרת*

פורסם

412!

לאחר חיפוש ברחבי הרשת מצאתי שזו VW 412. בתצורת סטיישן.

מישהו יכול לספר לי האם הרכב הזה הגיע לארץ? (דגמי סדאן וסטיישן)

מאיפה לעזאזל בא לי ההקשר לרלייאנט ריגל?!! :drinking:

412var73fram.jpg

פורסם
412!

לאחר חיפוש ברחבי הרשת מצאתי שזו VW 412. בתצורת סטיישן.

מישהו יכול לספר לי האם הרכב הזה הגיע לארץ? (דגמי סדאן וסטיישן)

מאיפה לעזאזל בא לי ההקשר לרלייאנט ריגל?!! :drinking:

היו כמה כאילו שראיתי מיסתובבים פה ושם (ודי מיזמן)...

מה שכן האוטו הנ"ל חולק את אותו מנוע עם הפורש 914 (בחירת ליבי)...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

הפולקסווגן 411 הוצגה בשנת 68,והיתה אמורה להיות הגירסה "המוחלטת" של החיפושית.לאור הצלחתה המסחררת של החיפושית,שמכירותיה תפסו תאוצה מאמצע שנות ה 60,פולקסווגן החליטו ללכת על הקונספט(מנוע אחורי מקורר אוויר)בכל סידרת הדגמים.בסוף שנות ה 60 היצע המכוניות של פולקסווגן לא היה נרחב דיו,וכלל למעשה את החיפושית,טרנספורטר,טייפ 3(המוכרת בארץ הווריאנט)וקרמן-גיהה.פולקסווגן החליטה ללכת על פלח שוק גבוה יותר ויקר יותר,ולשם כך פיתחה את ה 411,שלמעשה לא החליפה שום מכונית.ה 411 היתה מכונית גדולה יחסית(4.52 מטר!)וצויידה במנוע בנפח 1679 סמ"ק,שהפיק 68 כ"ס ב 4500 סל"ד בגרסה בעלת 2 מאיידי סולקס בודדים,ו 80 כ"ס ב 4500 סל"ד בגירסת ההזרקה(מכנית),ששימשה גם את ה 914 של פורשה.היא הוצעה בגרסת האצ'בק,יותר נכון פאסטבאק,עם 2 או 4 דלתות,כמו גם גירסת סטיישן.מיכלליה דמו מאד למכללי החיפושית\טרנספורטר,והיתה לה אופצייה לגיר אוטומטי.בשנת 72 היא הוחלפה ב 412,שהיתה למעשה אותה מכונית,בשינויי עיצוב קלים(פנסים,ניקלים),אך היתה אופצייה למנוע גדול יותר,1795 סמ"ק,עם 75 כ"ס ב 5000 סל"ד בגירסת המאייד הבודד,או 85 כ"ס בגירסה בעלת המאייד הכפול,שהיתה בעלת ביצועים מכובדים.הן ה 411 והן ה 412 לא זכו להצלחה מסחרית גדולה,וזה פשוט היה מהלך אחד יותר מידי עבור פולקסווגן שסחטה עד תום את תפיסת המנוע האחורי מקורר האוויר.בשנת 74 שהיתה שנה מאד חשובה עבור פולקסווגן(הוצגו הגולף והפאסאט),הופסק ייצורה.לארץ היא יובאה ביבוא סדיר,הן בגירסת הסאדאן והן בגירסת הסטיישן,ונימכרה לא רע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

היתה לי בעבר 412 וריאנט (סטיישן) אוטומטית. ראשית, המתלים מלפנים הם מק'פרסון ומאחור זעורות חצי נגררות עם קפיצי סליל בדיוק כמו בטרנספורטר החל משנת 1980. לפרחי, נתוני ההספק שנקבת הם לגרסת הטרנספורטר בעוד שב 411/412 ההספק גבוה בסדרי גודל של 3 עד 5 כוחות סוס. המכונית נוחה בצורה בלתי רגילה וגם מרווחת. תצרוכת הדלק היתה סבירה, בדרך כלל סביב 10 ק"מ לליטר. השלדה חסונה מאוד ומסוגלת לעמוד בהתעללות רצינית. מערכת ההזרקה היתה אלקטרונית (בוש D) ומקבילה לצפון אירופיות נוספות מאותן השנים. בעיית האמינות היחידה במנועים אלו היתה האיזון בין הקרבורטורים. חוסר איזון גם לזיופי מנוע ובמקרים קיצוניים אפילו למעבר בנזין לשמן בצורה מוגזמת. פגיעה בתכונות השימון ובלאי מואץ. לאחד הבוחנים במוסך המרכזי של צ'מפיון (האיש עובד שם כבר 30 שנים) היתה אחת כזאת בצבע אדום אש, עם מנוע משופר (קרוב ל 100 כ"ס) ומזגן שידע לקרר.

פורסם

נתוני ההספק שציינתי נלקחו קטלוג רלוונטי לאותם שנים,שנחשב אמין מאד.ביצעתי הצלבת מידע,והתוצאות זהות.המיתלים שלה זהים לאלו של החיפושית 1302\1303(מקפרסון קדמיים,נפרדים מלא מאחור).בעיית האיזון בין הקרבורטורים היתה אופיינית לכל הפולקסווגנים בעלי 2 קרבורטורים.אגב מיתלים,לטרנספורטר לא היו מתלי מקפרסון מלפנים,אלה עצמות עצה כפולות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

צויינה כאן המכונית פולקסואגן-פורשה 914 - מספר הערות לגבי רכב זה-

ראשית המרכב אומנם תוכנן בשיתוף עם פורשה ואפילו שמה נקשר לשם הנ"ל ואולם הרכב הנ"ל יוצר ע"י פולקסואגן עם מכללים של פולקסואגן ובספרות המקצועית היא רשומה תחת הכותר - פולקסואגן-פורשה.

סתם לידיעה כללית זוהי לא ממש פורשה אמיתית במלוא מובן המילה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

הנה היא בתמונה המצורפת

היא עדיין שלי, אם אני רק אצליח למצוא את הפגר שלה שאמור להיות זרוק במושב כפר שמואל. היא היתה מודל 72, בהזרקת דלק בדיוק כמו של ה 914. נסעתי עליה 5 שנים, עד שמערכת ההזרקה שבקה לגמרי ושום מוסך, בטח שלא צ'מפיון היה מוכן לתקן. אחת המכוניות הנוחות ביותר שהיו לי אי פעם, גדולה, מרווחת, ומטיסה זנב בהדרת כבוד של 911 מהשנים הראשונות.

מי שימצא לי את הרכב שלי אני אודה לו עד מאוד.

May24038.JPG

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם
צויינה כאן המכונית פולקסואגן-פורשה 914 - מספר הערות לגבי רכב זה-

ראשית המרכב אומנם תוכנן בשיתוף עם פורשה ואפילו שמה נקשר לשם הנ"ל ואולם הרכב הנ"ל יוצר ע"י פולקסואגן עם מכללים של פולקסואגן ובספרות המקצועית היא רשומה תחת הכותר - פולקסואגן-פורשה.

סתם לידיעה כללית זוהי לא ממש פורשה אמיתית במלוא מובן המילה.

למה זו לא פורשה אמיתית?! יש לה סמל של פורשה, אז היא פורשה!!!

כמו שבסיאט הישנה שלי היה מנוע של פורשה!!!

.

.

.

.

.

זו היתה ציניות, למי שעדין לא הבין :lol:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
היתה לי בעבר 412 וריאנט (סטיישן) אוטומטית. ראשית, המתלים מלפנים הם מק'פרסון ומאחור זעורות חצי נגררות עם קפיצי סליל בדיוק כמו בטרנספורטר החל משנת 1980. לפרחי, נתוני ההספק שנקבת הם לגרסת הטרנספורטר בעוד שב 411/412 ההספק גבוה בסדרי גודל של 3 עד 5 כוחות סוס. המכונית נוחה בצורה בלתי רגילה וגם מרווחת. תצרוכת הדלק היתה סבירה, בדרך כלל סביב 10 ק"מ לליטר. השלדה חסונה מאוד ומסוגלת לעמוד בהתעללות רצינית. מערכת ההזרקה היתה אלקטרונית (בוש D) ומקבילה לצפון אירופיות נוספות מאותן השנים. בעיית האמינות היחידה במנועים אלו היתה האיזון בין הקרבורטורים. חוסר איזון גם לזיופי מנוע ובמקרים קיצוניים אפילו למעבר בנזין לשמן בצורה מוגזמת. פגיעה בתכונות השימון ובלאי מואץ. לאחד הבוחנים במוסך המרכזי של צ'מפיון (האיש עובד שם כבר 30 שנים) היתה אחת כזאת בצבע אדום אש, עם מנוע משופר (קרוב ל 100 כ"ס) ומזגן שידע לקרר.

זה לא עד כדי כך קשה לאזן את הקרבוראטורים האלה, בתנאי שאף חלק בהם או במוטות החיבור לא שחוק. דילול השמן ע"י דלק הוא לא כתוצאה מחוסר איזון בקרבוראטורים, אלא ממצוף או משסתום-מצוף פגום. סבלתי המון מהבעיה הזאת, משני הקרבוראטורים. בצד שמאל השסתום היה פגום, אבל הצד הימני גרם להמון צרות, עד שהבנתי שבזרוע של המצוף נוצר בור קטן, שמונע ממנו לסגור כמו שצריך את השסתום. החלפתי את המצוף, והבעיה נעלמה.

לגבי ה-djet, אם מישהו צריך עזרה עם המערכת הזאת, שאמורה להיות אמינה אם היא מתוחזקת כמו שריך, אני מכיר מומחים בחו"ל שיכולים לםפק גם עזרה וגם חלקים.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם
הנה היא בתמונה המצורפת

היא עדיין שלי, אם אני רק אצליח למצוא את הפגר שלה שאמור להיות זרוק במושב כפר שמואל. היא היתה מודל 72, בהזרקת דלק בדיוק כמו של ה 914. נסעתי עליה 5 שנים, עד שמערכת ההזרקה שבקה לגמרי ושום מוסך, בטח שלא צ'מפיון היה מוכן לתקן. אחת המכוניות הנוחות ביותר שהיו לי אי פעם, גדולה, מרווחת, ומטיסה זנב בהדרת כבוד של 911 מהשנים הראשונות.

מי שימצא לי את הרכב שלי אני אודה לו עד מאוד.

יובל ,אם תכוון אותי קצת אני יכול לעבור שם.דקה מהבית.

פורסם

המתלים מלפנים הם מק'פרסון ומאחור זעורות חצי נגררות עם קפיצי סליל בדיוק כמו בטרנספורטר החל משנת 1980

• תוכן חדש...