Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וספה+סירה

alfred
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא בהכרח אספנות, אם כי נדמה שכאן הוא המקום הנכון...

מהי עלות ביטוח החובה לוספה+צינת צד (משנתון שאינו אספנות)?

ובכלל, מה העניין עם זה?

פרקטי? חביב? מיותר? יש הבדלים מהותיים בין גרסת ה-PX150 ל-200?

איזו סירות קיימות בשוק למעט הפיברגלס ה"רגילות", אם בכלל?

בקיצור, הכל.

תודה.

פורסם

בהמשך לשאלתך למיטב ידיעתי הפול הוא היחיד שמבטח - והעלות של ביטוח חובה לכלי רכב כזה היא בסדר גודל של כ-3,500 ש"ח לשנה (חובה בלבד)!!! :oops:

לעניין המנועים (ואני מתכוון לוספה של פיאגיו) עדיף להרכיב לסירה מנוע 200 סמ"ק שהוא גם חזק יותר (לשנע 3 אנשים עם מנוע 150 אפשרי אבל קשה) וגם בדגמים המאוחרים מסוף שנות ה-80 ואילך יש סטרטר (למרות שהוא אינו אמין לאורך זמן).

לעניין הנוחות זה עניין של טעם.

לעניין הפרקטיות, חשוב על כך שאין לך יותר בעיית חניה (תוכל לחנות על מדרכה בכל פינת רחוב - הפקחים לא עושים דוחות היות ומדובר בקטנוע), תוכל להעביר ציוד בסירה (צינה), הטיפולים מינימליים וניתן לעשותם לבד (מעבר לכך שהוספה אמנה ביותר מטיבעה), המנוע במידה ותטפל בו כראוי עושה למעלה מ-100,000 ק"מ.

וסיבה נוספת - אין הרבה ירידת ערך לכלי הנ"ל.

הסירות הנפוצות ביותר הן סירות (שילדה מברזל ומרכב מפיברגלס) שיוצרו ע"י וולקוביץ (עדיין מרכיב, אך כבר לא מייצר) משנות השבעים ואילך.

קיימים דגמים נוספים (יפים יותר, חלקם מפח וחלקם מפיברגלס) של סירות צד (יש לי כמה וכמה כאלו מדגמים שוניםומיצרנים שונים).

מקווה שהצלחתי לענות על חלק משאלותיך.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

למעט עניין הביטוח שאמור להיות הרבה יותר יקר לאופנוע+צינה. התעריף שצויין מזכיר יותר מדי את התעריף הרגיל, שגם הוא, כידוע, שערורייתי למדי.

האם עדיין וולקוביץ' מורשה משרד התחבורה לחיבור סירות?

ומה עם סירות הפיברגלס של וולורקס, יש סיכוי סביר למצוא כאלו?

בזמנו הגיעו כמה כאלו על יאוות ישנות.

תודה בכל מקרה.

פורסם

וולקוביץ אכן מרכיב עדיין סירות באישור משרד התחבורה.

לגבי שאר השאלות אין לי מידע.

פורסם

באותו עניין ...

יש לי סירת צד מפיברגלס במצב מעולה , זקוקה רק למעט צבע . כולל אביזרי החיבור .

כמובן שלסירה יש ניירת !!!

המחיר הוא 1500 ש"ח למעונינים ...

052-3997662

שלומי

פורסם

סירת צד צריכה ניירת ???

צריך מתקין מורשה מטעם משרד התחבורה ?? באמת ?? :shock:

יש לי סירת צד מפח מתוצרת ק.פייביש משנת 1962, עם מס' סידורי...

חשבתי שעל מנת לחבר אותה אני פשוט צריך להגיע למשרד הרישוי ולצרף אותה לרשיונות הקטנוע, האם אני טועה ???

זהר.

פורסם

סירת צד צריכה להיות מותקנת בצורה תקנית ועל כן נדרש לכך אישור משרד התחבורה (שהרי מדובר בשינוי מבנה).

לא רק זאת אלא שלסירה עצמה יש "ניירת" ומספריה צריכים להופיע ברישיון הרכב.

באם הסירה הורדה מרכב שהיה בבעלותך אזי אין בעיה עם ניירת. ואולם אם "השגת" אותה ללא ידיעה למי שייכת/מאיזה רכב הורדה אזי - אין לך ניירת.

עליך לבדוק זאת עם וולקוביץ כי ייתכן והוא יכול לפתור את הבעייה (בכל מקרה בתשלום).

פורסם

שלום,

ובכן, אני בעליה הגאה של ווספה עם סירה.

1) את הסירה אתה יכול להתקין אצל כל מתקין מורשה, הוא נותן לך אישור התקנה.

2)נכון- גם וולקוביץ מתקינים סירות צד, למעשה הם היצרנים היחידים בארץ של סירות צד.

הנה הפרטים: רח' אבולעפיה 9 - ת"א טל: 6827368

3) הסירה לא כל כך נוחה בנסיעה, הווספה מושכת הצידה. אני מאד מאד אוהב את הסירה אבל לדעתי העסק לא כל כך בטיחותי, לכן אני נוסע מאד בזהירות ולא משתמש בווספה ככלי יומיומי אלא בשביל הכיף. וזה כיף, מאד!

4)רישוי - לאחר התקנת הסירה נוסעים למשרד הרישוי בחולון עם הווספה והסירה, אישור המתקין ושטר מכר. שם משלמים 87 ש"ח ואז מכניסים את הסירה לרישוי לפי המספר שלה.

הווספה הופכת ל- "קטנוע עם רכב צידי"

שים לב שצריך להיות רשום נוסעים מורשים ליד הנהג: 2.

5)ביטוח: אני עשיתי ביטוח לחצי שנה ולא לשנה, כי אני נוסע עם הווספה רק בקיץ. עלות הביטוח: 1828 ש"ח לחצי שנה בערך +צד ג' 400 ש"ח, לסירה מוסיפים עוד 134 ש"ח.

6) הסירה מורידה הספק לא מבוטל מהכח של הווספה. עדיף מנוע 200 סמ"ק ועדיף עם סטרטר כיוון שבגלל הסירה, הגישה לקיקסטרט קצת לא נוחה.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת שתתעורר.

CIMG1019.JPG

vespa_2.jpg

vespa_3.jpg

פורסם

לזה אלפרד חיכה...

ואיך ביומיום?

נראה שאפשר להסתדר עם כל הגשפט הזה? אלפרד כרגע על אופנוע דו שימושי זריז וגבוה. התשובה האורבנית האולטימטיבית. לא מדובר בטראומה בלתי הפיכה?

ותודה, אגב. ושבת שלום.

פורסם

ראשית ,ווס מחסה צדיק?

למה אתה כותב בגוף שלישי?

שנית, לגבי הגישפטעלך, בגדול הסירה זה לא אגרועיסר מציאה זה א ביסל קשה, איך בין אומן טאשנסאיכן פיין כוחן. אלא אם כן אתה בענייך הקרפעלך מייזלעך ושאר ירקות.

זה לא זריז ואי אפשר להדחף בין האוטומובילים בכביש הסואן.

א דאנק

שבס גם לך צדיק.

פורסם

לפוקט-

הגנבת אותי גם עם התשובה המפורטת הראשונה שלך, וכמובן עם אמרות החסידים בתשובתך השניה.

אגב, ניסיתי להשיג תרגום לחלק מהכתוב באתר "אלטה ויסטה" - אך לשוא . . .

אז שתהיה לכולנו אגיט שאבס. . .

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

• שנה מאוחר יותר...
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...