Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה, סוף סוף פירקתי ראש מנוע של הקאפרי... ברגע שפירקתי, לא היה צריך להיות מכונאי דגול, כדי להבין, למה לא עבדה הבוכנה השניה - באחד מהשסתומים יש חור!

אני מתכוון לפרק ראש קומפלט ממנוע השני שלי, ולהרכיב אותו בינתיים כמו שהוא, לפחות שהאוטו יסע קצת (כמובן, אם הוא במצב סביר). הזמן פשוט לוחץ! דעתכם? אני יודע, שעדיף לנקות/לשפץ לפני שמרכיבים, אבל שוב - הזמן לוחץ...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

ומה קורה עם הבוכנה? תשאיר כך?

אחי, אם כבר פתחת, תאמין לי, עדיף לעשות הכל, אפילו אם תצטרך לגרור את הקאפרי. אני כשעשיתי את המנוע שלי - גם הייתי מאוד לחוץ בזמן(היה טסט) ורציתי להרכיב ראש כך כמו שהוא - וחבר שלי(זה שעשה את הראש - אתה מכיר) ממש רב איתי על זה, ותאמין לי - הוא צודק. בגלל חוסר סבלנות וכאילו שיקולים כלכליים אלה או אחרים אתה יכול להפסיד הרבה יותר ממה שאתה חושב... עזוב אותך, תפרק את המנוע - לאט לאט, תשפץ אותו כמו שצריך, ותהיה מרוצה.

:wink: , מקס.

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם

לפרק ראש מנוע או לפרק את הבוכנה ולהחליף רינגים או את כל הבוכנה + חריטה. בשביל זה צריך להוציא את המנוע וזה כבר נהיה סיפור לא פשוט לאמצעים ביתיים (בניגוד לפירוק ראש)

פורסם

הלוואי, והבעיה היחידה שלי הייתה עם הזמן לטסט! אבל אני בעוד חודש עוזב את המושב, ואז, לא רק שאצטרך לגרור את האוטו, אלא גם בכלל לא יהיה לי מקום ואפשרות לעשות שום דבר! והאוטו חייב להיות במצב נסיה כאשר אחזור לשכונה - אחרת עוד הפעם יתחילו לי סיפורים עם העריה/שכנים, ואין לי כל כח/רצון לחרא הזה... :?:evil: ושוב, ברמה העיקרונית, מתוכנן לשפץ/לשפר את המנוע מתישהו, ברגע (ואם, מן הסתם :oops: )יהיה לי מספיק כסף...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אני יודע, שעדיף לנקות/לשפץ לפני שמרכיבים, אבל שוב - הזמן לוחץ...

אם הראש כבר בחוץ, שווה לקחת אותו לבית מלאכה שיבדוק את אטימת השסתומים.

יכול להגמר בכלום (הכל בסדר), ליטוש קל לשסתום ולתושבת, או במקרה הכי גרוע החלפת

שסתום עקום. שעה עבודה גג.

השקעה זניחה יחסית - מבטיחה שקט נפשי ושיפור באמינות ובביצועים.

צריך המלצה על בית מלאכה?

:turn-l:
פורסם

אז ככה: לאחר שפירקתי את הראש השני, הייתי בהלם: בחיים לא ראיתי דבר כזה: אחת מהבוכנות (ועוד, אני עם המזל שלי :D גם בוכנה שניה), מלאה בחלודה, אבל מה-זה חלודה- ממש פטריות, בוכנה תקוע ברמות, שלא נראה לי שאפשר אפילו לעשות משהו!!! :shock::shock: מן הסתם, גם הראש באותו המצב (מעל הבוכנה הזו, מעניין, שאחרות בסדר!) בקיצור, אין מנוס מלשפץ את הראש שלי, וזהו... (או, להרכיב מנוע 2000 של סיירה, אבל מספרים... :? ).

פורסם

ומכאן השאלה: עלות שיפוץ הראש הייסודי, בערך, והיכן כדאי לעשות (איזור ת"א/חולון/יבנה)?

פורסם

??? אף אחד??? :shock::shock::shock::agrue:

פורסם
??? אף אחד??? :shock::shock::shock::agrue:

לא לכעוס... אנשים בטח עסוקים...

תנסה ב"תו", כתובת: יצחק שדה 23 (בחצר - הכניסה מרחוב בית-אלפא) תל אביב .

טלפון: 03-5621110

שיפצתי שם ראשים בעבר והייתי מרוצה מהתוצאה. הם ישחיזו את ה"שטח" של הראש, את תושבות השסתומים ואת השסתומים עצמם, וכמובן יעשו "שלייף סופאפים". אין לי מושג מה המחיר כיום, אבל בטח מדובר בכמה מאות שקלים.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

נסה אצל "מדיק מוטורס" באיזור התעשייה רחובות,בעלי מקצוע מעולים וסבלניים,ששיפצתי אצלם כמה מנועים וראשים(טריומף,M.G.B,אלפא ג'וניור ועוד).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

OK, לפני שבועיים הבאתי את הראש לחבר שלי-מוסכניק, הוא כבר שלך את זה לשיפוץ, סה"כ "התענוג" עלה לי 500 ש"ח, כולל עוד שסטום שהחליפו לי (בנוסף לאחד שהבאתי להם, במקום הדפוק שראיתי). עבודה שעשו נראית טוב... ביום ראשון הקודם הרכבתי את הראש, וכאן הייתה לי אכזבה - מנוע המשיך לעשן בטירוף... להגיד, שהייתי מבואס - לא בדיוק ההגדרה המלאה... אבל, לאחר כמה זמן שמנוע עבד, וכמה נסיעות במושב, לדעתי הוא מאשן הרבה פחות, אולי רק נישרפו שאריות השמן???

ובעיה הנוספת - כנראה, לא סגרתי את הברגים מספיק חזק, כי יש לי דליפות שמן חזקות בין ראש לבלוק! יש לי מידות מומנט הנידרשות, אבל הבעיה היא, שמה שכתוב אצלי זה ב- Lb ft, וידית המומנט שלי עם סקאלה של 0-50

Foot Pounds! מישהו יודע, איך מתרגמים??

תודה!

פורסם

תודה, אבל לא מצאתי שם דווקא את המידה של הידית מומנט שלי (כאמור, Foot Pounds).

פורסם

ובעיה הנוספת - כנראה, לא סגרתי את הברגים מספיק חזק, כי יש לי דליפות שמן חזקות בין ראש לבלוק! יש לי מידות מומנט הנידרשות, אבל הבעיה היא, שמה שכתוב אצלי זה ב- Lb ft, וידית המומנט שלי עם סקאלה של 0-50

Foot Pounds! מישהו יודע, איך מתרגמים??

תודה!

Foot Pound= Lb ft. זה היינו הך!

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

עד כמה שאני יודע - זה אותו דבר - LIBRE - FEET או FT-POUND... כך שתשתמש במדדים שבספר. כעיקרון אם סוגרים הכל בסדר נכון ובחוזק נכון - לא צריכות להיות דליפות. כמובן גם סתם צריך להיות תקין וחדש. בכל מקרה אני לא ממליץ לנסוע עם דליפות... בקשר לעשן - החלפת גומיות? כי אם כן ושיפצת ראש, אז כנראה - הרינגים לא טובים, אמרתי לך, אם פתחת - תעשה הכל כבר. עכשיו שוב לפתוח - עבודה כפולה. אבל יישר כוח, יהיה בסדר. בהצלחה בהמשך!

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

• תוכן חדש...