Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם כל העצות תקפות גם למנוע שתי פעימות ???

יש לי למברטה שהחלטתי סוף סוף לאחר 4 שנים להעניק לה קצת אהבה, ואני לא רוצה להזיק לה תוך כדי.....

שמן ובנזין ביחס 1:1 לא יכול לגרום לשבירת הקרנק ??

אני מקווה מאוד שיש למישהו כאן נסיון עם מנוע שתי פעימות, ואודה על כל עצה :lol:

פורסם

לפני שהייתי מניע אותה לפי הסדר שאמרו לפני - הייתי לאחר הוספת מעט דלק עם שמן לצילינדר מזיז את המנוע באופן ידני כדי שישמן את עצמו בטרם התנעה.

לידיעתך התנעה על "יבש" גורמת לנזק גדול למנוע.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

המנועים של הלמברטה כל כך פשוטים כך שהסיכוי לבעיות קטן

כל דגמי הלמברטה Li משתמשים ב 4% שמן בדלק, שככל שאני יודע הוא אחוז השמן שנמכר בתחנות דלק. תשתמש בשמן יעודי לשתי פעימות

אם תשתמש בתערובת של 1:1 תקבל מסך עשן מרהיב ומסריח. מיותר לדעתי.

לא לשכוח למלא שמן גם לתיבת ההילוכים/מצמד. שמן דרגה 90SAE. בסדרות Li צריך למלא 700 מ"ל

כמו שהחברים ציינו קודם, כדאי לשפוך קצת שמן שתי פעימות לצילנדר, לתת כמה לחיצות עם הקיק בלי הפלאג, לפזר את השמן בצילינדר ורק אח"כ לנסות להתניע

אם תצטרך עזרה טכנית בכל תחום של הלמברטה אשמח לעזור לך

דן

פורסם

דן,

ראשית, תודה על ההדרכה ועל ההצעה לעזרה !

לגבי תערובת הדלק-שמן, הלמברטה שלי היא 150 סמ"ק (Li 150 series 3 שנת 63).

התערובת הדרושה לה היא 2% ולא 4% כמו ב175 וב 200 סמ"ק,שהיו בזמנו הרבה יותר נפוצות, עד כמה שאנ י יודע.

זהר.

פורסם

זהר, אתה צודק. הסתכלתי ב workshop manual של ארתור פרנסיס, בכל דגמי Li 150 מ 1962 התערובת היא של 2% שמן.

scooterhelp.com מראה אותו הדבר

(מה שמראה כמה זמן לא נסעתי על הלמברטה שלי :oops: )

בכל מקרה אם כבר לטעות, אז עדיף להוסיף יותר שמן

ד"א מישהו יודע למה אני לא מצליח לצרף קבצים?

פורסם

שמתם לב שבמנועים הקטנים יותר 150 ו 125 יש הבדל באחוז התערובת אם מדובר בערבוב עצמי או בתערובת מוכנה ?? מעניין....

בסופו של דבר כנראה שבאמת לא יזיק לעבור ל 4% (אולי רק יזיק יותר לסביבה :oops: )

ואילך ירושלמי (שושנים):

מאחר ואני וכנראה אף אחד אחר לא יכול להגיע לירושלים, אולי כדאי שתעלה כאן בפורום שאלות יותר ספציפיות לגבי הבעיות בהן אתה נתקל.(אין הצתה, אין קומפרסיה, חסרים חלקים או מה ? )

אני אמנם ר ח ו ק מלהיות מכונאי,והנסיון שלי דל, אבל הלמברטה מאוד ידידותית למשפץ המתחיל,ואם תעלה שאלות ממוקדות אני בטוח שתקבל עזרה מאנשים שמבינים עניין !!

• תוכן חדש...