Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://fiat850.free.fr/Idroconvert/Idroconvert.htm

לא הבנתי, גם לא עם התרגום של גוגל, איך העסק עובד.

נ"ב - יש לפיאט כזו ערך אספני כלשהו (מדובר במודל 1966 לדעתי) ?

האם פיאט 850 היא קלה יחסית לעבודה עצמית ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אליהו אליהו...

הרכב בסיסי מאד ולכן קל לתחזוקה-זולת החלק ה"חצי" אוטומטי -אם אני צודק-מדובר במערכת הדראולית שמיועדת להעביר הילוכים ללא שימוש בקלאצ'-וזה יהיה החלק המורכב יותר לתחזוקה שלא לדבר על חלפים.

למה אתה הולך רחוק כ"כ? הצעתי לך הצעה על פיאט אחרת מעניינת יותר פשוטה יותר ויפה יותר ובשיחה עם הבעלים-גם המחיר גמיש ביותר.

שיהיה בהצלחה בכל אופן

אלי

פורסם

הצרפתית שלי כבר קצת חלודה, אבל אני אנסה בכל-זאת:

הגיר עצמו הוא גיר עם הילוכים "רגילים" - כלומר זוגות של גלגלי שיניים עם סינכרונים - ובניגוד לתיבות הילוכים אוטומטיות שבהן יש תמסורת פלנטרית המאפשרת החלפות הילוכים ללא קלאץ' (למעשה ע"י רפידות חיכוך על חלקי התמסורת, אבל זה לא הנושא שלנו...).

כדי למלא את מקומו של הקלאץ' המכני החסר, מותקן קלאץ' שמופעל ע"י יחידה הידראולית (במקום ע"י רגל שמאל). הפיקוד על היחידה הזו נמצא במיקרו-סוויץ' בידית ההילוכים. במילים אחרות - כשהיד שלך על ידית ההילוכים - הקלאץ' מנותק והאוטו לא ייסע. עזבת את הידית - הקלאץ' משולב. אבל - אם היינו מסיימים בזה, האוטו היה קופץ כל פעם שעוזבים את הידית, משום שהשילוב הוא לא הדרגתי אלא on-off. לכן, הוסיפו יחידת ממיר-מומנט (כמו שקיים בכל גיר אוטומטי) בין הקלאץ' לכניסה לגיר. כידוע, המ"מ מורכב (באופן פשטני) משני "פרופלורים" (אימפלר) שמסתובבים אחד מול השני בתוך אמבטיה של שמן. אחד מחובר למנוע והשני לכיוון תיבת ההילוכים עצמה. השמן יוצר חיכוך הדרגתי בין האימפלרים ומעביר את הסיבוב מהמנוע לכיוון הגלגלים (דרך התיבה) - אבל בצורה הדרגתית, ועם הגברה של המומנט בזכות התכנון הפנימי של מעברי השמן. זה חשוב ע"מ להתגבר על הפסדי החיכוך שנוצרים בין האימפלרים (הם כזכור לא נוגעים פיזית אחד בשני).

לגיר החצי-אוטומטי המ"מ מאפשר שילוב הדרגתי, בעיקר ממצב עמידה. הוא גם מאפשר נסיעה כמעט "אוטומטית לגמרי" - בנסיעה עירונית אפשר להתחיל ישר בהילוך שלישי - ממיר המומנט עושה את העבודה במהירויות הנמוכות, וזו גם ההמלצה שמופיעה באתר. אפשר גם להתחיל ישר בהילוך ברביעי, במחיר של תאוצה עצלנית למדי. בהילוך שני יש כבר תאוצה חזקה למדי, וההוראות באתר ממליצות לא להתחיל בנסיעה אף-פעם בהילוך ראשון, משום שהשילוב של היחס הנמוך עם הגברת המומנט יהיה "אלים" מידי.

עוד חיסרון גדול - הז'וז'ו הישראלי המצוי לא יוכל לנהוג עם יד אחת על החלון ויד שניה על הג'ולה של ההילוכים... האוטו פשוט לא ייסע.

אם לא נרדמת מההסבר הארוך והמשעמם, אני אוסיף שתיבות כאלו היו גם בסימקה 1000 וברנו קאטר-שבו. גם לחיפושית היה מנגנון דומה עם שני הילוכים בלבד.

לארץ הגיעו בודדות כאלו, והדגם כנראה גם די נדיר בעולם, אם כי לא בטוח שזה משפיע על הערך ה"אספני" שלו. פיאט 850, רגילה או אוטומטית, לא נמצאת באיזור של בוגאטי במחירון הקלאסיות... אבל אנחנו נמצאים בעסק בשביל האהבה ולא בשביל המסחר - לכן, אם הייחודיות הקצת "משוגעת" הזו מדברת אליך - שווה לשקול. פיאט 850 היא מכונית פשוטה מבחינה מכאנית, עם הרגישות האיטלקית הידועה להתחממות. לגבי הגיר החצי-אוטומטי - זה מסובך מידי בשביל להיות אמין, ובוודאי תצטרך לייבא כל חלק מחו"ל. מנסיוני, יש "קסם" מיוחד בהשמשה של מערכות משוגעות כאלו במכונית ישנה - דרגה דומה של סיבוך יש ב- OVERDRIVE של ה-MG שלי, אבל איזה כיף זה היה כשהצלחתי להפעיל אותו בפעם הראשונה...

אם אתה "יורד" מהסיפור הזה, אבל עדיין מחפש 850, לך על ה"ספיישל". היו להן מנועים משופרים, בלמי דיסק קדמיים, ג'אנטים יותר יפים, והעיקר, הגה עץ ספורטיבי וחמוד. עבדך הנאמן עשה על אחת כזו את ה"סטאז'" בנהיגה לאחר קבלת הרשיון - כף אמיתי והיגוי יתר מבהיל על כביש רטוב...

בהצלחה בכל מקרה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

רוב תודות על התרגום וההסבר המקיף, השכלתי! אעדכן בפרטים נוספים אם וכאשר תהיה התקדמות.

בפיאט הספציפית הזו משכו את הסוויץ' של הקלאץ' ההידראולי למעין כפתור לבוהן ליד הג'ולה, ככה שאפשר לשים יד אחת שם ואחת ליד החלון :)

ואלי - לאיזו פיאט התכוונת אתה ? שלח לי ה"פ כי אני לא מצליח להזכר...

פורסם

היו גם פיג'ו 404 כאלה, סיטרואן GSA (ה- "סימאטיק") ו- DS.

זו דווקא מערכת אמינה מאוד, היתה לי GSA כזו, ישנה, ולא היו שום בעיות בתחום ההילוכים (וכמעט בכלל, חבל שהמכוניות האלו נעלמו ככה)

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אגב, מה קורה כשהרכב בהילוך נמוך (נאמר שני) ועוזבים את הברקס ללא גז ?

הוא גולש כמו באוטומט או כבה ?

פורסם

אוטו חצי אוטומטי לא אמור לכבות בשום מצב,זה עיקר הפואנטה שלו...ברגע שהגיר מבוסס על ממיר-מומנט,לא ייתכן מצב של כיבוי.מה שכן במצב של נסיעה בהילוך גבוה מידי,עשוי השמן בממיר להתחמם יתר על המידה,ובחיפושית,לדוגמא,היתה נורית מיוחדת שהתריע על כך,ברגע שהיית מוריד הילוך,השמן היה מתקרר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...