Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום מתקיים באלזס שבצרפת כנס רנו 16 לציון 40 שנה להוצאת הרכב המהפכני הזה לשוק. לצערי לא יכולתי לקחת חופש מהעבודה ולנסוע לשם עם הרכב שלי כמו שתכננתי וכמו שהכנתי אותו שיהיה מסוגל לחצות את אירופה מיוון לצרפת וחזרה. מצ"ב קישור להודעה על הכינוס

http://www.auto-collection.org/site/r16/indexGB.html

וכן תמונות של רנו 16 שונים בארץ.

michal bhbj010z.jpg

michal 005vc.jpg

michal 003z.jpg

moove renault 005a.jpg

PCDV0002z.JPG

DSC00001.jpg

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני אנצל את הדיון כדי לומר לך שאתה אחד האנשים שאני הכי מעריך את עבודתם. אין לי חיבה כ"כ חזקה למכוניות צרפתיות, אבל במקרה שלך (ולאחר שקראתי את הכתבה שעשו על המכונית שלך, "מאמא האצ'בק") מתפתחת חיבה לרנו.

ובהזדמנות, אני זוכר שפרסמת פה פעם תמונה של רנו 16 מופצצת בעיראק.

לפני מספר ימים מצאתי בבית תמונה מהחיסול של מוחמד בודייה בפאריס.

הוא היה אלג'יראי שהיה פעיל באירגוני מחבלים כגון ה"חזית העממית" ו"ספטמבר השחור".

שמו לו פצצה מתחת למכונית (ואתה יכול לנחש לבד מהי). עד היום טוענים כי המוסד הוציא את הפעולה הזו למרות שמכוון ישראל נשמעה הכחשה

Scan0004.jpg

פורסם

האם הרעיון שעומד מאחורי שתי המכוניות האלה זהה?

האם גם ה 6 היתה פורצת דרך?

r6.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

הרנו 6 הוצגה בשנת 68,והיתה למעשה גירסה "מהודרת" ומאובזרת יותר של הרנו 4.היו לה חלונות עולים ויורדים,לוח מחוונים מפורט יותר(עם שעון טעינה כמובן)ואפצייה למנוע 1.1.היא הוצגה כתשובה לדיאן של סיטרואן,שהייתה לדה-שבו מה שהרנו 6 לרנו 4.מה שכן,המבנה המכני של ה 6 וה 16 די דומה,עם מנוע שנמצא הרבה מאחורי הגלגלים(בניגוד לרנו 12 או 18,למשל),כמו ב 16 ו ב5.מוט ההילוכים ברנו 6 היה ממוקם כמו ברנו 4,בלוח המחוונים,ובתא המנוע היה "מקל סבא"שהיה מורכב על הגיר.למרות שהיא יוצרה די הרבה שנים(68-79)היא לא היתה הצלחה מסחררת כמו ה 16 וה 5,ואין לה גם ערך גבוה כמכונית אספנות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
האם הרעיון שעומד מאחורי שתי המכוניות האלה זהה?

האם גם ה 6 היתה פורצת דרך?

הרנו 6 נבנתה על בסיס הרנו 4. ה4 היתה מכונית ספרטנית מאוד יחסית לרנו. הסיבה לייצור ה 6 היתה העובדה שהמכוניות האחרות של רנו ( 10 ו 8 ) היו מיושנות מאוד למרות שהרנו 10 היתה על שולחן השרטוט יחד עם ה 16, ורנו במטרה להוציא רכב קצת יותר מתקדם מהרנו 10 וגם לשמור על עלויות פיתוח נמוכות הזדרזו והוציאו את ה 6. היא כל כך דומה לרנו 4 שבשנה הראשונה היא אפילו קיבלה את גיר ה 3 הילוכים שהיה ב4 בתחילת הדרך.

ה 6 לא זכתה להצלחה לה קיוו מנהלי רנו ואכן מהר מאוד הם ישבו לתכנן מכונית חדשה וכך קיבלנו את ה 5. ה5 דומה מבחינה מכנית ל16 הרבה יותר מאשר ה 6.

למיטב ידיעתי שרדה רנו 6 אחת במצב נסיעה בארץ, ביבנה.

מצ"ב תמונה של רנו 6 שמצאתי לפני מספר שבועות במושב מגשימים, יכולה להיות פרויקט לשיפוץ אם מישהו מעוניין.

PCDV0003.JPG

פורסם

ה 5 וה 6 היו דומות מאד מכנית,והסיבה שהיא הוצגה,היתה כאמור תשובה לדיאן ו AMI 8 של סיטרואן,בדיוק כמו שה 4 היתה אמורה להיות תשובה לדה-שבו.רנו הפנימה בזמן את העובדה שאין עתיד למכוניות עם מנוע אחורי,ולכן כל דגמי רנו עברו לשימוש בהנעה קדמית.(5,12,15,17,18,20,30)הרבה לפני יצרנים אחרים.

פורסם

הכוונה כמובן לסידרה 1. ככל הנראה משיקולי יוקרה, ייחודיות והנאה מנהיגה.

הסטוריה מוטורית: סיטרואן דיאן 6 >> דיהטסו קורה >> סיטרואן AX GT >> פורד פוקוס >> פיג'ו 406 >> פורד פוקוס >> סיטרואן c8 >> פולקסוואגן גולף >> פולקסוואגן טיגואן > פולקסוואגן e-Up

פורסם
אני אנצל את הדיון כדי לומר לך שאתה אחד האנשים שאני הכי מעריך את עבודתם. אין לי חיבה כ"כ חזקה למכוניות צרפתיות, אבל במקרה שלך (ולאחר שקראתי את הכתבה שעשו על המכונית שלך, "מאמא האצ'בק") מתפתחת חיבה לרנו.

ובהזדמנות, אני זוכר שפרסמת פה פעם תמונה של רנו 16 מופצצת בעיראק.

לפני מספר ימים מצאתי בבית תמונה מהחיסול של מוחמד בודייה בפאריס.

הוא היה אלג'יראי שהיה פעיל באירגוני מחבלים כגון ה"חזית העממית" ו"ספטמבר השחור".

שמו לו פצצה מתחת למכונית (ואתה יכול לנחש לבד מהי). עד היום טוענים כי המוסד הוציא את הפעולה הזו למרות שמכוון ישראל נשמעה הכחשה

הרנו 16 מההפצצות בעירק...

bagdadR16-3.jpg

פורסם

אם בנושאים צבאיים עסקינן,דעו כי 3 רנו 16 שימשו את סוכני המוסד שהכינו את מבצע "אביב נעורים" בביירות בשנת 73,המכונית הרביעית היתה ביואיק סקיילרק.המכוניות נשכרו על ידי סוכני מוסד עם דרכונים מזוייפים,כמובן.

פורסם

ראשית כל תודה למשה והפורומים על המידע, וכן למגיבים בת'רד זה :o

יש לומר השכלתי, שנית תמונת גלגל ההגה באחד הצילומים, עליי לציין כי

אותו הגה בדיוק שימש את הרנו 18 טורבו, וכן את הרנו פואגו טורבו בשנות

ה-80', בהזדמנות זו, באם מישהו יודע, או ראה, מכיר ת רנו 18 טורבו, פואגו טורבו, בישראל אנא צרו קשר בה"פ.

באם תעיינו ב -"רכב כללי" תגלו כי אני אוסף חומר לספר על ספורטיביות שנות ה-80' בישראל.

בכבוד רב

turbo

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

בארץ נמכרו כמה רנו 18 טורבו בודדות בשנת 84,ופואגו טורבו בשנת 85.למיטב זיכרוני רוב ה 18 טורבו נמכרו לשחקני מכבי תל-אביב,בכדורסל כמובן.מעניין שה 18 טורבו עשתה שימוש דווקא במנוע 1565 סמ"ק של ה 16 TS,ולא במנוע 1647 הגדול יותר.היה לה 110 כ"ס וביצועים מצויינים(0-100 ב 10.8 שניות ומהירות מירבית של 185 קמ"ש).מעניין אם שרדו מכוניות כאלו.

• תוכן חדש...