Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ממש לא....לא הרכב הזה ספציפית...זה הדבר האמיתי וניתן מדי פעם למשש אותו (נפשית, פיזית, אסור לגעת :lol: ) במפגשים של מועדון החמש :)

אני אישית הייתי במפגש של מועדון 5 לפני כמה חודשים וראיתי את האוטו עומד שם.

אין ספק שהוא מדהים :shock: אבל הוא בהחלט רפליקה... לפחות לפי לוחית המתכת שהייתה בתוך האוטו בצד של הנוסע שהיה כתוב שזה רפליקה מדוייקת של האוטו.

פורסם
אין ספק שהוא מדהים :shock: אבל הוא בהחלט רפליקה... לפחות לפי לוחית המתכת שהייתה בתוך האוטו בצד של הנוסע שהיה כתוב שזה רפליקה מדוייקת של האוטו

כיום, רפליקה הוא כינוי למכונית מודרנית שמיוצרת על בסיס עיצוב של מכונית קלאסית כלשהיא, ובדרך כלל עם מכלולים מודרניים. למשל, הרפליקה השחורה שעומדת במוזיאון בתפן. היא מבוססת על מכלולים של אמריקאית משנות השבעים, ועיצובה מבוסס על מרצדס 540K משנות השלושים. עומדת שם גם רפליקה של בוגאטי על בסיס מכלולים של אופל קומודור.

בעבר, היו הרבה יצרנים שהגדירו את דגמי הייצור שלהם כ"רפליקות" של אבי טיפוס או דגמי מירוץ שנבנו למסלול בלבד. דוגמא טובה היא Frazer-Nash Le-Mans Replica, שיוצרה בשנות החמישים על-בסיס דגם המרוצים של החברה שהשתתף במירוץ Le-Mans.

היגואר הזו היא בהחלט ה"דבר האמיתי". הלוחית שראית היתה על הרבה יגוארים כאלו, ובאה לציין שהרכב נבנה ע"פ המפרט של אב-הטיפוס ששבר את שיא המהירות העולמי למכוניות סידרתיות ב- 1949. השיא נשבר על אוטוסטרדת Jabbeke בבלגיה, והאוטו הגיע ל- 132 מייל לשעה עם שיפורים קלים במנוע והמרכב. יגואר התחייבו שכל מכונית סידרתית תגיע ל- 120 מייל לשעה, ולכן הדגם גם נקרא XK120. למעשה העובדה שהלוחית קיימת רק מעידה על רמת השיפוץ יוצאת הדופן של המכונית הזו.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
ממש לא....לא הרכב הזה ספציפית...זה הדבר האמיתי וניתן מדי פעם למשש אותו (נפשית, פיזית, אסור לגעת :lol: ) במפגשים של מועדון החמש :)

אני אישית הייתי במפגש של מועדון 5 לפני כמה חודשים וראיתי את האוטו עומד שם.

אין ספק שהוא מדהים :shock: אבל הוא בהחלט רפליקה... לפחות לפי לוחית המתכת שהייתה בתוך האוטו בצד של הנוסע שהיה כתוב שזה רפליקה מדוייקת של האוטו.

הלוחית שאתה מציין, אם היית קורא יותר לעומק, מציינת שהמכונית עברה רסטורציה רשמית ב"יגואר".

לא שהיא רפליקה...

Howard Walker, Autocar: That rumble you're feeling is Ferry Porsche turning in his grave

פורסם

הלוחית שאתה מציין, אם היית קורא יותר לעומק, מציינת שהמכונית עברה רסטורציה רשמית ב"יגואר".

לא שהיא רפליקה...

המכונית הזו שופצה בארץ, לא ב"יגואר". לגבי הלוחית, ראה את תגובתי הקודמת.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
אין ספק שהוא מדהים :shock: אבל הוא בהחלט רפליקה... לפחות לפי לוחית המתכת שהייתה בתוך האוטו בצד של הנוסע שהיה כתוב שזה רפליקה מדוייקת של האוטו

כיום, רפליקה הוא כינוי למכונית מודרנית שמיוצרת על בסיס עיצוב של מכונית קלאסית כלשהיא, ובדרך כלל עם מכלולים מודרניים. למשל, הרפליקה השחורה שעומדת במוזיאון בתפן. היא מבוססת על מכלולים של אמריקאית משנות השבעים, ועיצובה מבוסס על מרצדס 540K משנות השלושים. עומדת שם גם רפליקה של בוגאטי על בסיס מכלולים של אופל קומודור.

בעבר, היו הרבה יצרנים שהגדירו את דגמי הייצור שלהם כ"רפליקות" של אבי טיפוס או דגמי מירוץ שנבנו למסלול בלבד. דוגמא טובה היא Frazer-Nash Le-Mans Replica, שיוצרה בשנות החמישים על-בסיס דגם המרוצים של החברה שהשתתף במירוץ Le-Mans.

היגואר הזו היא בהחלט ה"דבר האמיתי". הלוחית שראית היתה על הרבה יגוארים כאלו, ובאה לציין שהרכב נבנה ע"פ המפרט של אב-הטיפוס ששבר את שיא המהירות העולמי למכוניות סידרתיות ב- 1949. השיא נשבר על אוטוסטרדת Jabbeke בבלגיה, והאוטו הגיע ל- 132 מייל לשעה עם שיפורים קלים במנוע והמרכב. יגואר התחייבו שכל מכונית סידרתית תגיע ל- 120 מייל לשעה, ולכן הדגם גם נקרא XK120. למעשה העובדה שהלוחית קיימת רק מעידה על רמת השיפוץ יוצאת הדופן של המכונית הזו.

קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת. :D

אני מאמין שכמו שאתה אומר שזה רפליקה של דגם מפורסם אך אני לא בטוח, לפני כן הייתי בטוח שזה רפליקה מבחינת הגוף ושהמכלול שונה זו הייתה כוונתי לרפליקה.

בקשר לתגובתו של בידר, לפני שאתה בא לתקן אותי בנחרצות הייתי מציע לך לבדוק את עצמך קודם.

אני יודע לקרוא וראיתי את המילה רפליקה בצורה דיי ברור אז אל תבוא ותגיד לי שאני עילג ולא קראתי נכון שבעצם הטעות היא בידך.

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ראיתי היום את המכונית הזו על הכביש. נדהמתי. היא פשוט עוצרת נשימה.

דרך אגב, היום היא יותר יפה מאיך שהיא נראית בצילום - השמשה הקדמית הגדולה הוחלפה בשני מסיטי רוח קטנים והם מתאימים למכונית הרבה יותר.

• תוכן חדש...