Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כבל לרמקולים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הרגשה שהמתקין חיבר לי את הרמקולים למערכת עם חוטי חשמל כי זה חוט שנראה כמו החוטים שאני השתמשתי בהם כדי לבנות חיבורים שונים למנורות חשמל

איך אכן אני יכול לדעת מה יש לי ברכב? (תמונה תעזור?)

וגם איפה אני יכול לקנות כבל מספיק טוב כדי שיעזור להעביר את כל העומס ויהיה צליל קצת יותר טוב? ואם יש מחירים זה גם יעזור

tAoS FoReVeR

פורסם

לא כלכך צודק

בזמן האחרון יש לי רגישות מסויימת לצלילים וזה קצת מפריע לי אפילו בבית שאני שומע פתום צלילים חלשים ושאני חוקר מאיפה זה מסתבר שזה מהשיר בטלוויזיה

וככה גם באוטו זה דיי מציק לי אולי לא יהיה הבדל אבל גרוע יותר לא יהיה או שיש פיתרון אחר מאשר החיווט?

חוץ מזה עדיין חוטי חשמל אני לא רוצה

tAoS FoReVeR

פורסם

איפה אני לא כל כך צודק?

אני מוכן לעשות איתך מבחן עיוור שאתה לא תצליח לזהות בין כבלים של 10 שקלים לבין של מאות שקלים

אם אתה רוצה להחליף תחליף גם אני הייתי עושה את זה רק למען ההרגשה הטובה אבל שלא תצפה שזה יעשה לך ניסים ונפלאות (ואם כן זה פסיכולוגי, לפחות לדעתי)

פורסם

אני מתכוון להחליף מכבל של 2 שקל לכבל של 10 שקל או אפילו 20

השאלה היא איפה אני מוצא ואיזה דגמים יש

tAoS FoReVeR

פורסם

ב-100 אחוז אתה תרגיש הבדל (וגם לא בטוח) אם האורך של הכבל יהיה ממש ממש ארוך.

אני מאמין ש-80 אחוז מהאנשים קונים מערכות לפי שם ולא לפי שמיעה הם לא יודעים באמת מה זה סאונד טוב (בלי לפגוע באף אחד) וזה מוכח בניסוי בדוק בחנות של חבר שלי!

פורסם

איל , אם מדובר על כבל חשמל חד גידי , יהיה הבדל ואפילו משמעותי.

עכשיו , תסביר לי Taos , חקרת את הרעשים בבית והגעת למסקנה שזה השיר מהטלוויזיה ?? אתה מוכן לפרט

Leon Cupra 2009

פורסם

אני לא מאמין שהוא חיבר את זה עם כבל חשמל חד גידי, הכבלים האלה הם גם לא גמישים כל כך. אבל בכל זאת אני מוכן להתערב איתך שההבדל לא יהיה משמעותי, תלוי אומנם בעובי הגיד. ההספקים שמדובר עליהם פה הם לא כאלה גדולים וגם כבל דקיק יכול לעשות את העבודה.

פורסם

אייל, אני מזמין אותך לעצום לי את העיניים :wink: ולעשות איתך ניסוי קטן לגבי חוטים - כמובן שצריך מערכת טובה בשביל העניין כדי להרגיש בהבדל.

זה לא מדע בדיוני וזה פשוט עובד.

motorica.net

פורסם

יודע מה אוקיי נניח ויש הבדל במערכת טובה, אפילו במערכת מעולה ברכב (ולא מדובר כאן על הנושא) עם כל הרעשי דרך וכו' גם לפי התאוריה שלך שכן שומעים כנראה שלא תשמע את ההבדל.

רק אומר שנערכו מבחנים עיוורים גם בארץ וגם בעולם ולא הצליחו לזהות את ההבדלים.

אני אספר לך משהו שכתב בן אדם בשם יואב לוי מפורום אודיו של תפוז. הוא הלך לחנות ואמר למוכרים שאין הבדל בין כבלים (נדמה לי שזה היה בליאור) הם הסכימו למבחן שלו והשוו בין כבל של 20 שקלים לבין VDH יקר שבא במזוודה יפה. אחרי כמה האזנות המוכרים אמרו בבטחה שהכבל האחרון ששמעו היה הVDH, איך יואב אמר ואצטט "הייתם צריכים לראות את הפנים של שני הג'וקרים כשהכבל שהם חשבו שנשמע הרבה יותר טוב היה זה ב20 שקלים".

אז שוב, אפילו אם בכל זאת יש הבדלים שמיעים, אנחנו לא מדברים פה על מערכת יקרה בעשרות אלפי שקלים, אפילו לא קרוב לזה. ואני חושב שכאן תוכל להסכים איתי שסביר להניח שלא נשמע הבדל.

פורסם

מסכים, לא מדובר על דברים מוגזמים שבשביל "להגשים" אותם צריך ציוד שפורפרתי ברכב.

אבל תסכים איתי שיש הבדל בין החוטים שמגיעים בד"כ עם רמקולים לבין חוטים כמו שאמרת "ב-20 שקל"...... :wink:

כמו ברכב, לא משפרים יניקה ולא נוגעים בפליטה, ולהיפך, הרי לא עשית בזה כלום - כנ"ל גם בסטריאו.

motorica.net

פורסם

איל, בין איכות סבירה (חוט רמקול נורמלי) לאיכות זוועתית (כבל חשמל חד גידי) יש הבדל אדיר שכל אחד יכול לשמוע , תנסה עכשיו בהתקנה ...

Leon Cupra 2009

• תוכן חדש...