Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MGB רודסטאר

מוטי
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידידי, תעיף מבט בת'רד בנושא מחיר לאופל גי'טי המצוי כמה הודעות מתחת לזו, תראה לאן זה הדרדר שם.... :oops:

שם גם תמצא את כל התשובות ובעיקר שאין תשובה ברורה.

בקצרה,האוטו שווה כמה שאתה מוכן לשלם (כנגד כמה שמוכן המוכר לקבל) ומדד נוסף הוא עלות היבוא של רכב דומה.

בהצלחה!

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
ידידי, תעיף מבט בת'רד בנושא מחיר לאופל גי'טי המצוי כמה הודעות מתחת לזו, תראה לאן זה הדרדר שם.... :oops:

שם גם תמצא את כל התשובות ובעיקר שאין תשובה ברורה.

בקצרה,האוטו שווה כמה שאתה מוכן לשלם (כנגד כמה שמוכן המוכר לקבל) ומדד נוסף הוא עלות היבוא של רכב דומה.

בהצלחה!

המוכר רוצה 65000 כך לפחות הוא פרסם בעיתון.

לי זה נראה מוגזם.

פורסם

אם נראה לך מוגזם המחיר הנדרש (ואם לא מדובר ברכב במצב תצוגה או קרוב לכך,כנס ל e-bay ולאתרים רבים נוספים שעוסקים ב cars for sale) תעשה סקר ואולי תחליט שאתה מעדיף לייבא אם אכן מדובר ברכב חלומותיך.

לגבי MGB הרי שמדובר ברכב נפוץ (בעולם הנורמלי..) עשרות מוצעות למכירה בכל רגע נתון (אם כי חלק מהן עם הגה ימני) ואתה יכול לבחור ולעשות חשבון.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

65K נשמא לי קצת גבוה לMGB, אפילו בארץ.

אולי אם האוטו משופץ לרמת concours.

תבדוק מחירי ebay בארה"ב ובאנגליה, ותחשב שבארץ המחיר בד"כ כפול המחיר בחול.

תחשב כמה היה עולה לך )מיסים + הובלה + נסיעה(לקנות MG משופץ באנגליה / ארה"ב ולייבא אותו בייבוא פרטי.

עם זה, כמובן המחיר הטוב זה המחיר שאתה מוכן לשלם בשביל הכיף הלא נורמלי של האוטו המדליק הזה )כן, גם אני חולה MG, מה נעשה(.

אישית הייתי רוצה שתייבא - רק שיהיה עוד B אחד בדרכי מדינתנוו.

mgmort

פורסם
אם נראה לך מוגזם המחיר הנדרש (ואם לא מדובר ברכב במצב תצוגה או קרוב לכך,כנס ל e-bay ולאתרים רבים נוספים שעוסקים ב cars for sale) תעשה סקר ואולי תחליט שאתה מעדיף לייבא אם אכן מדובר ברכב חלומותיך.

לגבי MGB הרי שמדובר ברכב נפוץ (בעולם הנורמלי..) עשרות מוצעות למכירה בכל רגע נתון (אם כי חלק מהן עם הגה ימני) ואתה יכול לבחור ולעשות חשבון.

ידידי המלומדים,

יש כאן בפורום נטיה מוגזמת להפנות כל אדם, שמברר על ערך רכב מסויים, לחלופה של יבוא רכב זהה.

יבוא רכב היא פרוצדורה לא פשוטה וכרוכה מעבר לריצות, לבזבוז הזמן ולכאב הראש גם בעלויות רבות מעבר לאלו שידועות מראש. ואגב גם אלו שידועות מראש לא כל כך ברורת ומדוייקות ורב הנסתר על הגלוי.

חייבים להבין, שרכישה בארץ ויבוא רכב מחו"ל אינן "אלטרנטיבות תחליפיות מושלמות".

כלומר לא כל אדם שיעשה תחשיב פשוט ויראה שעל הנייר כדאי לו לייבא במקום לרכוש בארץ ירוץ מיד וייבא רכב.

לכן החלופה היותר סבירה היא לקנות בארץ מאדם שרוצה באמת למכור ולא מאחד ש"זורק חכה" ומחכה שאולי יגיע דג ויתפוס את הפיתיון.

1965 MGB

פורסם

בתקופה האחרונה החלו מחירי מכוניות האספנות להאמיר,לעיתים ללא פרופורצייה.ברור שהשוק חופשי,וכל זמן שביקוש והיצע ייפגשו-תהייה עיסקה.אותה תופעה קרתה גם לפני עשר שנים,לפני עידן היבוא האישי,בה אנשים דרשו מחירים מופקעים עבור רכבים שלא היו שווים את זה,שלמרבה הצער,חלק מהם נגרר על ידי הרשויות וניגרט בסוף!ההשוואה לאוטו מיובא אמורה לתת קנה מידה לגבי הגבול העליון של ההשקעה,במידה ותידרש.60,000 שקל ל MGB מושלמת הוא מחיר שיכול להיחשב כיקר אך בגבול הסביר,לעומת זאת סכום כזה לגרוטאה רקובה הוא אסטרונומי,ואז נכנסת אופציית הייבוא.ברור שהריצות והפרוצדרה הנידרשת הם לא גן עדן,אבל אם אתה מתכוון להתחיל לשפץ,זה גם כרוך בריצות ובהוצאות כבדות,שלא תמיד אתה יכול לאמוד אותם במדוייק מראש.אופציית היבוא ברוכה,והרבה פעמים עדיפה על התעסקות בגרוטאה מוחלטת(מניסיון אישי...).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בתקופה האחרונה החלו מחירי מכוניות האספנות להאמיר,לעיתים ללא פרופורצייה.ברור שהשוק חופשי,וכל זמן שביקוש והיצע ייפגשו-תהייה עיסקה.אותה תופעה קרתה גם לפני עשר שנים,לפני עידן היבוא האישי,בה אנשים דרשו מחירים מופקעים עבור רכבים שלא היו שווים את זה,שלמרבה הצער,חלק מהם נגרר על ידי הרשויות וניגרט בסוף!ההשוואה לאוטו מיובא אמורה לתת קנה מידה לגבי הגבול העליון של ההשקעה,במידה ותידרש.60,000 שקל ל MGB מושלמת הוא מחיר שיכול להיחשב כיקר אך בגבול הסביר,לעומת זאת סכום כזה לגרוטאה רקובה הוא אסטרונומי,ואז נכנסת אופציית הייבוא.ברור שהריצות והפרוצדרה הנידרשת הם לא גן עדן,אבל אם אתה מתכוון להתחיל לשפץ,זה גם כרוך בריצות ובהוצאות כבדות,שלא תמיד אתה יכול לאמוד אותם במדוייק מראש.אופציית היבוא ברוכה,והרבה פעמים עדיפה על התעסקות בגרוטאה מוחלטת(מניסיון אישי...).

וטריומף TR6 שווה 140,000 ש"ח? :roflmao:

http://www.classiccars.co.il/ads/adDetail.asp?cat_id=2&sub_id=1&ad_id=1647

חוץ מכל הבעיות שכבר הוזכרו, נראה לי שכל עוד המחיר נמדד בהשוואה למחיר יבוא, וכל עוד המיסים על ייבוא מכונית הם ברמה שאפילו מומחי סחיטה של העולם התחתון היו מתקשים להצדיק אותה, אנחנו נישאר עם שוק מעוות שבו כל גרוטאה נחשבת לאוצר בידי בעליו

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

וטריומף TR6 שווה 140,000 ש"ח? :roflmao:

http://www.classiccars.co.il/ads/adDetail.asp?cat_id=2&sub_id=1&ad_id=1647

חוץ מכל הבעיות שכבר הוזכרו, נראה לי שכל עוד המחיר נמדד בהשוואה למחיר יבוא, וכל עוד המיסים על ייבוא מכונית הם ברמה שאפילו מומחי סחיטה של העולם התחתון היו מתקשים להצדיק אותה, אנחנו נישאר עם שוק מעוות שבו כל גרוטאה נחשבת לאוצר בידי בעליו

המחירון באירופה לmgb שנת 65 במצב טוב מאוד הוא 9500 ליש"ט אז תעשו את החשבון

כמובן שרכב לפני שיפוץ יעלה באירופה מקסימום חצי מזה אך זה עדיין רכב יקר

ודרך אגב המחירון של הטי אר 6 במצב טוב מאוד הוא 11000 ליש"ט!!

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

המחירונים האלה לא מחייבים, כמובן, והם גם שונים ממגזין למגזין.

Practical Classics מציע את המחירים הבאים:

MGB Mk 1 1962-67

Condition 1: £8250

Condition 2: £4500

Condition 3: £2000

Triumph TR6

Condition 1: £9750

Condition 2: £5500

Condition 3: £3250

אנחנו לא יודעים מה המצב של המכוניות שאנחנו דנים בהם. מה שנקרא Condition 1 פירושו לא מכונית מושלמת, ששווה יותר מהמחיר הנקוב, אלה מכונית במצב מצויין באמת, משופצת או מקורית, ללא שום בעיה רצינית. ההבדל בין מצב 1 למצב 2 מתבטא באלפי לירות, ולכן יש משמעות מכרעת למצב המכונית.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

מחיר מכוניות קלאסיות נקבע על ידי מספר רב של פרמטרים:

1. מחיר הרכב במחירונים בחו"ל (קנה מידה השוואתי בין רכבים מסוגים שונים).

2. מצב

3. עלות השיפוץ

4. הקשר מקומי (סאברה בישראל)

5. מוכנות הקונה לשלם את הסכום הנדרש !!! :shock:

6. הצע / ביקוש

7. מחיר לחלופה (יבוא מחו"ל)

פרמטר אחרון שלא אוזכר עד כה: מחיר הרכב ליצוא ! למה ? פשוט. כמו שהיבוא הוא חלופת הקונה כך היצוא הוא חלופת המוכר. כולל חישוב עלויות בגין פרסום והוצאות נלוות.

לדוגמה עם מחיר TR6 בחו"ל הוא 11K אזי מחיר היבוא הוא 30K אך מחיר היצוא הוא רק 10K.

המשמעות היא שבעל רכב בישראל חייב להבין שהוא חייב לדרוש מחיר שנמוך משמעותית ממחיר הרכב לאחר יבוא אחרת במידה שלא ימצא קונה ישראלי הרי שהוא יתקע עם הרכב (ערך למימוש מיידי 0 אפס) או שינסה למכור אותו בחו"ל ואז המחיר יהיה מחיר היצוא !

רבותי הקונים - אל תהיו פריירים. אל תקנו בכל מחיר.

רבותי המוכרים - אל תהיו חזירים !

הפתרון, למכור במחיר ראלי בו יפגשו המוכרים והקונים ואז המוכר לא ימכור בזול והקונה לא יקנה ביוקר !

נקודה אחרונה - הסיכוי לשפץ בארץ רכב באיכות או הסיכוי למצוא בארץ מכונית במצב מעולה הוא מאוד קטן. העלות של שיפוץ סביר לעולם אינו כלכלי ומבטיח מראש הפסד אדיר בעת המכירה. לכן תמיד תשפצו בשבילכם ובשביל הכיף ולא בשביל לקבל בחזרה את העלות ! רכב אינו חשבון חסכון !!!

פורסם

אתה די מצחיק!!!

נקח את המחיר הנמוך יותר שפוסם ל אמ גי בי =8250 ליש"ט

תכפיל ב-2 תקבל 16500 תכפיל ב7 נגיד(למרות שזה יותר ליש"ט) תקבל 115500 אז יחסית לרכב במצב טוב מאוד (אין לי כזה ואני לא מכיר כזה) 65000 זה מחיר טוב מאוד!!!!

עלות ייבוא זה לפחות הכפלה פי 2!!!

פורסם
תמיד תשפצו בשבילכם ובשביל הכיף ולא בשביל לקבל בחזרה את העלות ! רכב אינו חשבון חסכון !!!

אמן! אני גיליתי שהשיטה היא לא לנסות לעקוב אחרי ההוצאות של השיפוץ. אם אני לא יודע כמה זה עלה לי, אז גם אשתי לא יודעת!!

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם
תמיד תשפצו בשבילכם ובשביל הכיף ולא בשביל לקבל בחזרה את העלות ! רכב אינו חשבון חסכון !!!

אמן! אני גיליתי שהשיטה היא לא לנסות לעקוב אחרי ההוצאות של השיפוץ. אם אני לא יודע כמה זה עלה לי, אז גם אשתי לא יודעת!!

בזה אתה צודק!!(לגביי אישה זה עדיין רחוק מבחינתי)

פורסם

:mm_yeah:

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

• תוכן חדש...