Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה שמן לשים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי!

השאלה שלי - איזה שמן כדאי לי לשים ברכב(פורד אסקורט 79) עכשיו כשהמנוע משופץ? לפני השיפוץ הייתי שם 20 - 50 שהוא מאוד צמיג (כך המנוע היה פחות דופק :lol: ). עכשיו כשכל החלקים הוחלפו - אולי כדאי לרדת ל-10 - 40? כמובן שמדובר בשמן מינרלי.

תודה, מקס.

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם

לא קיים 10W40 מינרלי רק חצי סינטטי.

מינרלי יש 15W40, אבל אני אישית לא רואה מניעה להשתמש ב10W40 חצי סינטטי אחרי אוברול.

פורסם

היא לרדת בצמיגות של השמן. שמעתי שעדיף לא להשתמש בסינטטי במנועים האלה. שאלה שניה האם ההבדל בין השמנים מורגש בצריכת דלק, זמינות כוח או בקיצר האם למנוע יהיה באמת יותר קל להסתובב?

פורסם

אם החלפת רינגים עדיף 20 50 כדי שהרינגים יתאימו עצמם בתקופת ההרצה,בצורה מהירה,מה גם שחצי סינטטי,מתאים יותר למנועים מודרניים,בהם המרווחים קטנים,במיוחד עם מרימים הידראוליים.

לדעתי חצי סינטטי מיותר במנועים וותיקים ,אולי אפילו תיגרם "אכילת"שמן.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם
תיסלח לי אבל כל מה שכתבתה כאן זה שטויות!!!

אנא מכם מי שלא מבין באמת שלא יכתוב סתם :roll:

למה שטויות? קצת דרך ארץ בבקשה.

אם אתה חולק על דעתו אפשר לעשות כן בצורה מכובדת יותר. אשמח לשמוע מדוע אינך מסכים לדעתו. אולי תוכל להאיר את עיני כולם.

לגופו של עניין, ממה שידוע לי, אכן במנועים מיושנים מעבר לשמן סינטטי יגרום לנזילות שמן.

אני משתמש בשמן מנוע 20/50 של דלפי.

פורסם

לגופו של עניין, ממה שידוע לי, אכן במנועים מיושנים מעבר לשמן סינטטי יגרום לנזילות שמן.

אני משתמש בשמן מנוע 20/50 של דלפי.

עם כל הכבוד, חברים, אני מדגיש - אני אפילו לא חושב על מעבר לשמן סינטטי!!!! אני אשאר עם מינרלי אני רק רוצה לדעת אם הצמיגות באמת משפיעה חזק ואם כן אז האם כדאי ואפשר לרדת?

פורסם

לדעתי תשאר עם 20/50 זה גם מה ששמו ברכב כשהיה חדש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

קחו בחשבון סוגיה נוספת שצמיגות השמן משפיעה עליה - המשאבה.

המשאבות הישנות יותר, והמשומשות יותר סוחבות טוב יותר שמן בצמיגות גבוהה. אני עברתי ל 10-40 וראיתי ירידה מסויימת בלחץ השמן. כשחזרתי ל 20-50 הלחץ חזר לערכים נורמליים.

פורסם

חברה, תרשו לי לתפוס טרמפ על השאלה! :oops: תסלחו לי, כרגע לא אדבר על הקאפרי, אלא על משהו יותר חדיש והרבה יותר מפלצתי... אז ככה: לוואנדורה שלי (מנוע V8 5700), תמיד שמתי שמן חצי-סינטטי 10-40. בזמן האחרון היא התחילה "לאכול" שמן בצורה מוגזמת ולעשן - טוב, נו, כרגע שיפוץ מנוע לא עומד על הפרק מסיבות כלכליות... אבל כשפעם אחת שמתי לה שמן "צבאי" ישן (מישהו הביא לי לפני כמה שנים טובות, לפחות 6-7מן הסתם פג טוקף מזמן), פשוט ניתקעתי בלי באותו רגע, פתאום צריכת השמן ירדה! ממה שידוע לי, שמן צבאי הוא משהו בסדר-גודל של 20-50 מינרלי אזרחי... אז, מה אתם אומרים - אם זה מה ש"ילדה" רוצה, לתת לה את זה תמיד? האוטו נוסע בשטח "אתגרי", ולכן העומסים על המנוע מטורפים... (האוטו שנת 92' אגב, מנוע הזרקה חד-ניקודתית). :shock:

ולגבי הקאפרי, אני מבין, הפתרון האידאלי הוא גם 20-50, נכון?

ומאקס, אני עדיין לא מצליח להביא לך את מה שאמרתי, מצטער, אני פשוט מה-זה עסוק... :oops:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
חברה, תרשו לי לתפוס טרמפ על השאלה! :oops: תסלחו לי, כרגע לא אדבר על הקאפרי, אלא על משהו יותר חדיש והרבה יותר מפלצתי... אז ככה: לוואנדורה שלי (מנוע V8 5700), תמיד שמתי שמן חצי-סינטטי 10-40. בזמן האחרון היא התחילה "לאכול" שמן בצורה מוגזמת ולעשן - טוב, נו, כרגע שיפוץ מנוע לא עומד על הפרק מסיבות כלכליות... אבל כשפעם אחת שמתי לה שמן "צבאי" ישן (מישהו הביא לי לפני כמה שנים טובות, לפחות 6-7מן הסתם פג טוקף מזמן), פשוט ניתקעתי בלי באותו רגע, פתאום צריכת השמן ירדה! ממה שידוע לי, שמן צבאי הוא משהו בסדר-גודל של 20-50 מינרלי אזרחי... אז, מה אתם אומרים - אם זה מה ש"ילדה" רוצה, לתת לה את זה תמיד? האוטו נוסע בשטח "אתגרי", ולכן העומסים על המנוע מטורפים... (האוטו שנת 92' אגב, מנוע הזרקה חד-ניקודתית). :shock:

ולגבי הקאפרי, אני מבין, הפתרון האידאלי הוא גם 20-50, נכון?

ומאקס, אני עדיין לא מצליח להביא לך את מה שאמרתי, מצטער, אני פשוט מה-זה עסוק... :oops:

גם לי זה קרה... אלא שלי נתנו שמן גיר :lol:

ניתקעתי אחרי הרבה סיבובים מהבסיס וחזרה (באנו והחזרנו מילואימניקים) ובסוף היום ראיתי שנישאר לי מעט שמן, מלאתי את מה שהיה בבגאז וחבר אמר לי "יש פחית ישנה היא חצי מלאה, חשבנו לזרוק, אולי אתה רוצה?"

נותנים -תיקח... במיוחד שזה המפקד שלך :-)

איך שאני מתחיל למלא אני שם לב שהצמידות שונה, הפסקתי ואז ראיתי שכתוב על הפחית "שמן ממסרה"... לא נורא... בכל אופן האוטו הפסיק לאכול שמן...

ומאז כל מילוי שמן הפך להיות מפעם בשלושה שבועות לפעם בשלושה חודשים...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

הבעיה היא, שהאוטו הזה, איך נגיד, די חשוב לי, במילים העדינות, והוא עלה/עולה לא מאט כסף, כדי שאני אתחיל לעשות לו ניסויים על המנוע :shock::nono::loco: מה עוד, שהאוברול שלו יקר בצורה קיצונית, וסיפור מהתחת להוציא לו את המנוע ולהחזיר... :drinking:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...